Recept, který překvapí chutí: Těstoviny s česnekovou omáčkou a kuřetem
Pokud máte rádi těstoviny, tak tohle je vynikající kombinace, kterou musíte vyzkoušet.
Pokud máte rádi těstoviny, tak tohle je vynikající kombinace, kterou musíte vyzkoušet.
Vepřová panenka s hranolky a zeleninou na másle umí zpříjemnit den.
Špagety jsou v kuchyni vítané. Nejenže dokonale nasytí a pochutnají si na nich děti i dospělí, ale lze je připravit na mnoho způsobů. Kombinaci mletého masa s rajčatovou omáčkou prostě nejde odolat.
Tento recept je snadný, rychlý a přitom je to naprostá dokonalost.
Rozemletá cizrna, sezamová pasta tahini, citronová šťáva a česnek. Jednoduchá, a přitom okouzlující kombinace vytvářející jednu z nejpopulárnějších pomazánek světa – hummus. Chuťově výrazný miláček vegetariánů i veganů, vyslanec blízkovýchodní gastronomické kultury.
Tento recept si zamilujete. Je snadný, rychlý, skvělý a zvládne ho úplně každý.
Avokádo je bohatým zdrojem minerálních látek a vitamínů, pro nastartování dne se tak hodí dokonale. Vyzkoušejte ho na chlebu s vejcem, žampiony či hroznovým vínem.
Olivový olej podvědomě a oprávněně zařazujeme do škatulky zdravých potravin. Před několika dny zveřejněná studie o jeho dopadech na lidské zdraví tohle uvažování jedině podporuje.
Milujete švédské masové kuličky? Zkuste si oblíbený pokrm udělat sami. Hotovo máte za chvíli a výsledek je parádní.
Zvýšenou hladinu celkového cholesterolu má až 75 % české populace. Jestliže laboratorní rozbor krve ukáže, že k této skupině patříte, je namístě upravit jídelníček. Základem je výběr správných potravin a velkou roli hraje i to, jak se v kuchyni zpracují.
V jednoduchosti je krása. Podle Davida budete mít jídlo hotovo během chvíle a uvidíte, že bude chutnat.
Pokud máte chuť na vegetariánské jídlo, žambionový Stroganov je ideální volba.
Ať už zamícháte žloutek dovnitř, nebo jím ozdobíte vršek tataráku, nezapomenutelný gastronomický zážitek vás nemine.
Přemýšlíte nad snadným a chutným obědem nebo večeří? Pikantní kuřecí stehno ve slanině je vhodné nejen na svátek.
Když se řekne špagety, jací parťáci vás k nim napadnou? Boloňská směs? Pancetta a žloutky? Česnek a olivový olej? Ano, to jsou správné odpovědi. Ale jak to dopadne, když si budeme chtít připravit těstovinu s Nutellou?
Vypadá skvěle, ještě lépe chutná. Vyzkoušejte polévku, která nasytí a v chladném období i vnitřně zahřeje.
Zeleninová jídla budou patřit k trendům nadcházejících let. Přemíra produkce masa totiž zatěžuje životní prostředí a neprospívá ani našemu zdraví. Nemusíte se stát zrovna vegetariánem, stačí jeden bezmasý den v týdnu a objevíte nový svět plný pestrých chutí.
Vypadá to možná složitě, ale není to nijak těžké. Tento recept zvládne téměř každý.
Křidélka na večeři, to je sázka na jistotu. A pokud si k nim uděláte i omáčku, je o zážitek postaráno…
Kuře a houbová omáčka, to je skvělá kombinace. Já tentokrát použil lišky, ale samozřejmě můžete použít i jiné houby. Recept je velmi jednoduchý, ale tím více záleží na kvalitě surovin. Obzvláště kvalita koření je zásadní.
Rostlinné oleje a živočišné tuky jsou nedílnou součástí našeho jídelníčku. Některé z nich se hodí pro studenou kuchyni, jiné zase na smažení. Víte, jak je správně používat a jak z nich vytěžit maximum pro svoje zdraví?
I ke konci léta si lze zpříjemnit jídelníček jednoduchými a svěžími recepty. Tady je jeden z nich.
Už nevíte, co doma dětem pořád vařit? Inspirujte se nápady zkušených kuchařů, kteří se snaží o to, aby dnešní děti měly na školní jídelny jen samé dobré vzpomínky. V prvním díle se můžete podívat, jak známý šéfkuchař Titus Elijáš složil pro časopis Gurmet menu velmi vzdálené jeho vzpomínce na školní stravování.
K Velikonocům patří spousta tradic a mnohé z nich mají oporu i v gastronomii. Výrazným starodávným symbolem je beránek, pečený na otevřeném ohni, ochucený solí a česnekem. Ale také grilovaná jehněčí pečeně. Na stole by samozřejmě nemělo chybět červené víno. V dnešní době se můžete od původního jídla klidně vzdálit, například tím, že jehněčí zaměníte za kůzlečí a upečete ho na kostech. Zkuste oživit vaši velikonoční tabuli!
Během Silvestra vás velmi pravděpodobně přijdou navštívit přátelé nebo příbuzní a vy se budete chtít pochlubit nejen napečeným cukrovím. Pomazánky, které jsou rychle hotové, lehce uchovatelné a přitom pochoutkové, si vytvoříte během několika minut. Téměř nic nebudete vařit, a pokud si dokážete obstarat čerstvé pečivo, budete terčem obdivu. Anebo si místo pečiva pomůžete okurkou a budete úplní mistři!
Omezení pohybu, zavřená sportoviště a kdo může, je na home office. Pro nás to znamená nejen méně pohybu, ale spoustu příležitostí, kdy se nenápadně vykrmujeme, a pak se nestačíme divit. Jaké jsou největší hříchy ve stravovacím režimu na home office prozrazuje nutriční specialistka Mgr. Kateřina Šimková ze Zdravého stravování.
Vůně rajčat je nezaměnitelná a výborně chutnají. Užijte si je naplno třeba s našimi výtečnými recepty. Určitě si pochutnáte.
Sezona dýní je v plném proudu. Hokaido, máslové, špagetové i muškátové – ze všech se dá připravit spousta výtečných dobrot. Zkuste naše recepty.
Cuketa má v kuchyni využití na mnoho způsobů. Vyzkoušejte naše recepty na polévku, pečené placky, těstoviny či hrníčkovou bábovku. Určitě si pochutnáte.
Grilované pochoutky máme všichni rádi, existuje spousta receptů na skvělé pokrmy, ale většinou nejsou příliš zdravé. My vám dnes nabízíme trošku zdravější varianty, na kterých si určitě pochutnáte.
K nynějším jarnímu období patří také patří pokrmy, po kterých se budete cítit lehce. Inspirujte se našimi recepty na ředkvičkovou polévku, koláč s rebarborou, závin se špenátem a salát s grilovaným kuřetem.
Saláty připravíte snadno a suroviny na ně určitě budou v každé domácnosti. Navíc jsou zdravé a plné vitaminů. Vyzkoušejte čtyři jedinečné recepty.
Nevzhledné křečové žíly na nohou trápí nejednu ženu, v mnoha případech i muže. Nejen že si jich každý všimne, daleko horší je, že zatěžují vaše zdraví a omezují v pohybu. Jejich operaci zažila i 61letá Dana.
Masa už mají po vánočních svátcích všichni nejspíš dost, takže se v lednu dostává ke slovu skromnější a hlavně více dietní i zdravější kuchyně. Na stole by se hojně měla objevovat čerstvá zelenina plná vitaminů, která pomůže při prevenci nachlazení nebo chřipky. Při redukci váhy mohou pomoci luštěniny, výborná je jejich úprava v naklíčeném stavu.
Domácí uzení, to je česká a moravská výsada. Právě s blížící se zimou je kouř ze zahradních udíren stále častějším průvodcem po našich vesnicích. Ten, kdo poznal, jak voní a chutnají maso, klobáska, ryba nebo sýr čerstvě vytažené z udírny, se na tento až rituální okamžik těší dlouho dopředu. Dnešní receptář tedy věnujeme přípravě pokrmů z toho nejlepšího, co můžete z udírny vytáhnout.
Sladkovodní ryby bychom měli jíst po celý rok – nejen o Vánocích. Skvěle chutnají a navíc svědčí cévám i srdci.
Znojemsko – Dvě vloupání v rozmezí několika dní vyšetřují znojemští policisté. Zloději kradli v Novém Šaldorfu – Sedlešovicích a posléze v Dobšicích. „V Dobšicích se dostal zatím neznámý pachatel na oplocenou zahradu. Násilím překonal vchodovou branku a potom i dveře kůlny na nářadí. Uvnitř se zmocnil elektrického kultivátoru a zmizel. Způsobil zde celkovou škodu asi třináct set korun,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.
Grilovat nemusíte jen maso nebo klobásy, skvěle chutná i lilek, kukuřice, sýr nebo houby. Lehkou a navíc chutnou večeři pak v létě zcela jistě oceníte. Nevěříte?
Když se řekne dovolená, vybaví se většině Čechů výlet ke Středozemnímu moři. K tamní kuchyni neodmyslitelně patří mořské plody. Kvůli dobrému jídlu však nemusíte vyrážet za hranice. Přinášíme vám inspiraci v podobě několika receptů, v nichž se plody moře objevují a které určitě stojí za to vyzkoušet.
Pažitka, špenát, roketa, hlávkový salát. Nabídka jarní zahrádky je pestrá. A těch vitaminů. K létu sice neodmyslitelně patří grilování či opékání masa na ohni, rozhodně ale neuškodí si jídelníček obohatit o čerstvé zeleninové saláty.
Po dlouhých měsících je tu čas, kdy se dřevěné uhlí stěhuje ze sklepů na dvorky a suroviny vhodné k opékání zase začnou mizet z prodejních pultů.
Do osmnácti jsem si myslela, že jsem naprosto zdravá. V momentě, kdy jsem potkala svého budoucího muže a začala užívat antikoncepci, se u mě do dvou měsíců projevil první zánět žil. Pak trombóza a krátce nato přišla první embolie, vzpomíná Zuzana Dvořáková.
Když nepotřebujete vybírat z dietních jídel a klidně si můžete pošmáknout, sáhnete po slanině, která láká už v obchodech tím, jak krásně vypadá. A co teprve, když jí dodáme zlatavou barvu při přípravě.
Když nepotřebujete vybírat z dietních jídel a klidně si můžete pošmáknout, sáhnete po slanině, která láká už v obchodech tím, jak krásně vypadá. A co teprve, když jí dodáme zlatavou barvu při přípravě.
Když nepotřebujete vybírat z dietních jídel a klidně si můžete pošmáknout, sáhnete po slanině, která láká už v obchodech tím, jak krásně vypadá. A co teprve, když jí dodáme zlatavou barvu při přípravě.
Sýr je krásná dekorace ve spíži a úžasná pochoutka na talíři. Je to ušlechtilý výrobek po všech stránkách a dává nám dostatek příležitostí, jak zpestřit jídelníček. Nejde sice objektivně spočítat, kolik druhů a značek sýra existuje, ale jedno je jisté: pokud byste chtěli okusit jeden nový druh týdně, lidský život by vám na to nestačil.
Co vám doporučíme v době jarní očisty? Samá nenáročná jídla. Nebudeme na vás tak přísní, abychom vám odepřeli rýži nebo rybu, to zase ne. Ale vyzkoušejte si přípravu jídel, která vás dokážou nabít energií, aniž byste měli pocit, že vás přejel parní válec - jako když jste si posledně pochutnali na uzeném vepřovém koleni, vzpomínáte?
Maso má sezonu celoročně – a o pečeném to platí dvojnásob. Tahle klasika nad klasiky je oblíbená v každé domácnosti, a tak si pojďme ukázat, jak ji ještě vylepšit. Deník pro vás připravil ukázky receptů z kuřete, králíka, vepřového i hovězího masa.
Váhy jsou svým způsobem základem na české poměry stále neobvyklého obchůdku, jenž druhý měsíc funguje v Tyršově ulici v ostravském centru.
Tradičních pověry spojují čočku s penězi, zdravím i hojností. Není proto divu, že prvního ledna nechyběla na stole v celé řadě domácností - podle hesla jak na Nový rok, tak po celý rok. Čočku si však můžete vychutnat kdykoli. Uvařte si ji tradičně na kyselo nebo se inspirujte našimi originálními recepty. Chutnají skvěle, a navíc přinášejí štěstí.