Praha /ROZHOVOR/ - Sehnat v současné zrychlené době poctivé pečivo není samozřejmost. Pro všechny, kdo nechtějí zmražené polotovary, je tady pekařství Moje Kredenc, které sází na fortel svých pekařů a tradiční ruční výrobu.
Svitavy – Dnes opět připravujeme další jídlo s kuchařem Pavlem Míčkem. Jeho pokrmy vycházejí především z české tradice a co je hlavní jsou připraveny z poctivých surovin.
Břeclav - Smažák? To ne, odpovídá se smíchem břeclavský kuchař David Zbranek na otázku, jaké je jeho nejoblíbenější jídlo. „Ale svíčkovou nebo vepřo-knedlo-zelo můžu. Mám rád i ostré," pokračuje jednačtyřicetiletý muž.
Břeclav - Smažák? To ne, odpovídá se smíchem břeclavský kuchař David Zbranek na otázku, jaké je jeho nejoblíbenější jídlo. „Ale svíčkovou nebo vepřo-knedlo-zelo můžu. Mám rád i ostré," pokračuje jednačtyřicetiletý muž.
V seriálu o vaření a grilovaní kuchař Vladimír Klofanda prozradí recepty na lehká jídla. I rybí speciality jsou velmi snadné na přípravu a navíc chutné.
Supermarket Terno pro své zákazníky připravil v průběhu uplynulých měsíců celou řadu inovací. Po rozšíření nabídky v úseku čerstvého pečiva, kde si mohou nyní zákazníci vybírat z výrobků 14 jihočeských pekařů, bylo zmodernizováno oddělení prodeje koloniálního zboží (mouky, oleje, cukry). Dílčí přesuny zboží byly spojeny s omezením prodeje z palet, místo nichž je nyní zboží přehledně a komfortně vyskládáno v regálech.
Svitavy – V seriálu o vaření a grilovaní kuchař Vladimír Klofanda prozradí recepty na lehká jídla. I rybí speciality jsou velmi snadné na přípravu a navíc chutné.
Šumperk – Před vilou Doris ve čtvrtek 14 srpna voněl guláš. Uskutečnil se zde druhý ročník soutěže o nejlepší kotlíkový guláš. Své síly změřili domácí kuchaři i dva týmy ze Slovenska.
Východní Čechy, Dolní Újezd - Letní kaleidoskop Deníků nahlíží do kuchyně: Krédo kuchařské party z Poličska: „Ugrilovat můžete naprosto vše, včetně zmrzliny."
Dlouhé a teplé večery svádějí k posezení s rodinou a přáteli. Nemusí zůstat jen u skleničky. Je na čase vytáhnout gril a pochlubit se kuchařským uměním. Připravit skvělé jídlo na ohni zvládnou i ti, kteří si u plotny či trouby příliš nevěří.
Litomyšl - Dlouhé a teplé večery svádějí k posezení s rodinou a přáteli. Nemusí zůstat jen u skleničky. Je na čase vytáhnout gril a pochlubit se kuchařským uměním.
Východní Čechy, Litomyšl - Dlouhé a teplé večery svádějí k posezení s rodinou a přáteli. Nemusí zůstat jen u skleničky. Je na čase vytáhnout gril a pochlubit se kuchařským uměním. Připravit skvělé jídlo na ohni zvládnou i ti, kteří si u plotny či trouby příliš nevěří.
Kroměříž - Už popáté se včera na Velkém náměstí v Kroměříži sešli hrnčíři a keramici z celé České republiky a Slovenska. „Předvedli tak ukázky své práce v jednom z nejstarších lidových řemesel," sdělila za organizátory Libuše Rajmišová.
Východní Čechy, Litomyšl - Dlouhé a teplé večery svádějí k posezení s rodinou a přáteli. Nemusí zůstat jen u skleničky. Je na čase vytáhnout gril a pochlubit se kuchařským uměním. Připravit skvělé jídlo na ohni zvládnou i ti, kteří si u plotny či trouby příliš nevěří.
Lanškroun – Typicky česká jídla známe všichni: řízek, smažák, svíčková… Ale co pokrmy z italské, polské, maďarské či slovenské kuchyně? Neochuzujeme sebe a své chuťové buňky, když si na talíři před sebou dokážeme představit jen notoricky známá jídla, která konzumujeme už od školních jídelen?
Litomyšl - Dlouhé a teplé večery svádějí k posezení s rodinou a přáteli. Nemusí zůstat jen u skleničky. Je na čase vytáhnout gril a pochlubit se kuchařským uměním.
Zapojte se s regionálním Deníkem do letní soutěže o lahodná vína Jacob's Creek, cestovní gril City Gas od společnosti Outdoorchef a pět voucherů na kurz grilování s Cereximem.
Svitavy – Chuť na klasiku, jako je vepřo-knedlo-zelo nebo řízek, nemá v horkých dnech každý. Ideální je tedy vařit lehká jídla, případně si udělat salát.
Praha /ROZHOVOR/ - Netradiční cestu po Itálii připravili v síti pizzerií Coloseum. Těch je v současné době devět - kromě sedmi v Praze po jedné v Teplicích a v Ostravě.
Nová Paka – Zelený květen aneb Vaříme pro všechny, tak nazvaly packé sokolky a pracovnice kultury akci, při které prezentovaly na zdejším náměstí vyrobené zdravé saláty a pomazánky.
Svitavsko – /POCTIVÁ KUCHYNĚ/ Dnes opět připravujeme jídlo s kuchařem Pavlem Míčkem. Jeho pokrmy vycházejí především z české tradice a co je hlavní – jsou připraveny z poctivých surovin.
Řecká kuchyně je bohatá a velmi chutná. Je proto trochu s podivem, že se jejím symbolem stal tak jednoduchý pokrm jako tzatziki. V Řecku se zpravidla podávají jako příloha, ale dají se servírovat samostatně. Ideální jsou v letních měsících ke grilovanému masu.
Vybrat jediné jídlo z kuchyně tak bohaté jako francouzská je v podstatě nadlidský úkol. Ratatouille není rozhodně nejdůležitějším ani nejchutnějším francouzským jídlem. Díky stejnojmenném filmu však rozhodně patří mezi nejznámější. V čem jeho tajemství spočívá?
Paella je dnes symbolem nejen Valencie, odkud pochází, ale celého Španělska. Příprava tohoto tradičního pokrmu je trochu náročnější. Výsledek však stojí za to. Chuťové buňky zaplesají a tělu dodáte potřebné živiny. Ideální je na různé oslavy či posezení s přáteli. Překvapte bohatým, delikátním a ke všemu dietním jídlem!
Střední a východní Morava /SERIÁL DENÍKU/ - Řecká kuchyně je bohatá a velmi chutná. Je proto trochu s podivem, že se jejím symbolem stal tak jednoduchý pokrm jako tzatziki. V Řecku se zpravidla podávají jako příloha, ale dají se servírovat samostatně. Ideální jsou v letních měsících ke grilovanému masu.
Symbol italské kuchyně? Špagety. Jednoduché, rychlé, chutné, lehce stravitelné. Jídlo, které si podmanilo naše chuťové buňky a rozšířilo se do celého světa. Zmínky o špagetách jsou téměř tisíc let staré a v posledních sta letech se jejich popularita ještě znásobila. Není se čemu divit.
Střední a východní Morava /SERIÁL DENÍKU/ - Vybrat jediné jídlo z kuchyně tak bohaté jako francouzská je v podstatě nadlidský úkol. Ratatouille není rozhodně nejdůležitějším ani nejchutnějším francouzským jídlem. Díky stejnojmenném filmu však rozhodně patří mezi nejznámější. V čem jeho tajemství spočívá?
Střední a východní Morava /SERIÁL DENÍKU/ - Paella je dnes symbolem nejen Valencie, odkud pochází, ale celého Španělska. Příprava tohoto tradičního pokrmu je trochu náročnější. Výsledek však stojí za to. Chuťové buňky zaplesají a tělu dodáte potřebné živiny. Ideální je na různé oslavy či posezení s přáteli. Překvapte bohatým, delikátním a ke všemu dietním jídlem!
Střední a východní Morava /SERIÁL DENÍKU/ - Symbol italské kuchyně? Špagety. Jednoduché, rychlé, chutné, lehce stravitelné. Jídlo, které si podmanilo naše chuťové buňky a rozšířilo se do celého světa. Zmínky o špagetách jsou téměř tisíc let staré a v posledních sta letech se jejich popularita ještě znásobila. Není se čemu divit.
Brno /INFOGRAFIKA/ - Na dlouhé vaření v kotli neměli tatarští kočovníci čas. Místo toho si ráno pod sedlo položili kus masa. To bylo po celém dni pořádně naklepané a také trochu nasálo sůl, kterou vypotil kůň. Večer už jezdci jen sáhli pod sedlo a hned se mohli pustit do večeře. Tak podle legendy vznikla pochoutka známá jako tatarský biftek. Právě na tataráky se zaměřuje brněnský podnik Friend's, který pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací hodnotil kuchař Ivo Ševčík.
Chomutov - Klobásu? Bramborák? Párek v rohlíku či langoše se sýrem a česnekem? Kdepak! Prosím hrst cvrčků, sarančat stěhovavých, potemníků brazilských nebo švábů argentinských.
Náchod - Náchodský deník spolu s Královéhradeckou lékárnou, která sídlí v nemocnicích v Náchodě, Broumově, Rychnově nad Kněžnou, Trutnově a na poliklinikách v Náchodě a ve Dvoře Králové nad Labem, připravil čtenáři vyhledávanou rubriku Ptáme se lékárnice.
Královéhradecko - Recepty na dobroty, ze kterých je cítit jaro, jste mohli posílat do redakce Deníku a tak se zapojit do kuchařské soutěže Jaro na talíři. Ta se pořádala v rámci projektu Česko vítá jaro.
Mezinárodní den mrkve (International Carrot Day) se slaví každý rok přesně 4. dubna a po celém světě se pořádají různé mrkvové party, oslavy a happeningy.
Chrudimsko - Dnes opět připravujeme další jídlo s kuchařem Pavlem Míčkem. Jeho pokrmy vycházejí především z české tradice a co je hlavní jsou připraveny z poctivých surovin.
Svitavy - /POCTIVÁ KUCHYNĚ/ Kulinářské rubriky patří k nejoblíbenějším, vždyť Češi jsou pověstni svou náklonností k dobrému jídlu, které připravujeme s kuchařem Pavlem Míčkem.
Každá žena od pradávna toužila po půvabu a zejména pak po dokonalé pleti bez vrásek. Všechna období lidstva tak měla svá doporučení a osvědčené rady, jak na to.