Kreativ

ŠTÍTEK: olivový olej

Uvařme si o víkendu: Mrkvová polévka s hlívou a drobením

Chrudimsko - Kulinářské rubriky patří k nejoblíbenějším, vždyť Češi jsou pověstni svou náklonností k dobrému jídlu. Dnes už podruhé připravujeme jídlo s kuchařem Pavlem Míčkem. Jeho pokrmy vycházejí především z české tradice a co je hlavní jsou připraveny z poctivých surovin Dejme Pavlovi slovo:

Dužnina fíku je podle odrůd různě barevná

Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes v předvánoční sérii naposledy odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.

Za velkou louží - zápisník Filipa Šorfa: Palačinky po ďábelsku

Východní Čechy /NÁZOR/ - Kdo chce dobře jíst, tak se musí naučit také vařit. S jídlem roste chuť, ale jen hrstka to dotáhne až k nálepce od Pohlreicha. Já sám jsem kuchařským individuem, experimentátorem a samoukem, jehož umění by se dalo srovnávat s úrovní vaření radního Atakdále ve filmu Byl jednou jeden král.

Rozlousknutí kokosu je náročný proces

Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.

Bystřice se druží s Chorvaty, chtějí je naučit čerpat dotace

Bystřice nad Pernštejnem - Listopadové Slavnosti olivového oleje absolvovali zástupci bystřické radnice v chorvatském Vodnjanu na jihozápadě Istrie. Pětitisícové město asi deset kilometrů od Puly s početnou italskou menšinou (italský název je Dignano) se tak stalo dalším partnerským městem Bystřice nad Pernštejnem.

Bystřice se druží s Chorvaty, chtějí je naučit čerpat dotace

Bystřice nad Pernštejnem - Listopadové Slavnosti olivového oleje absolvovali zástupci bystřické radnice v chorvatském Vodnjanu na jihozápadě Istrie. Pětitisícové město asi deset kilometrů od Puly s početnou italskou menšinou (italský název je Dignano) se tak stalo dalším partnerským městem Bystřice nad Pernštejnem.

Osmnáctý Gastroden? Sumec na másle i rostbífové rolky

Bzenec /REPORTÁŽ/ – Srolované, nastrouhané, zamotané, naplněné i vykrojené. A všechno vypadá velmi exoticky. Člověk, který nechodí na rauty či různé recepce, se s podobnými laskominami potkává nejspíš prvně. A odpovídají tomu i reakce lidí, kteří přicházejí na letošní Gastroden.

Žáci pracovali na olivové plantáži

Bruntál, Itálie - Žáci bruntálské střední průmyslové školy a obchodní akademie sbírali zkušenosti při praxi v Itálii. Deset žáků z oboru agropodnikání a obchodně podnikatelské činnosti trávilo čas při práci na italské ekologické farmě.

Slané pokrmy s hroznovým vínem

Hrozny můžete využít nejen na dezerty, moučníky a jiné sladkosti, ale i při přípravě masových a jiných slaných jídel.

Středy doktora Středy: Jak hubne zpěvačka Ilona Csáková?

Východní Čechy – Mezi protagonisty, kteří se rozhodli hubnout veřejně s Deníkem, patří i zpěvačka Ilona Csáková. Té se vloni v září narodil druhý syn. Jako každá matka, i ona v těhotenství přibrala a po porodu jí nějaké kilogramy zůstaly. Rozhodla se, že půjde příkladem ostatním mladým maminkám, a kil navíc se zbaví.

Středy doktora Středy: Jak hubne zpěvačka Ilona Csáková?

Východní Čechy – Mezi protagonisty, kteří se rozhodli hubnout veřejně s Deníkem, patří i zpěvačka Ilona Csáková. Té se vloni v září narodil druhý syn. Jako každá matka, i ona v těhotenství přibrala a po porodu jí nějaké kilogramy zůstaly. Rozhodla se, že půjde příkladem ostatním mladým maminkám, a kil navíc se zbaví.

Středy doktora Středy: Jak hubne zpěvačka Ilona Csáková?

Východní Čechy – Mezi protagonisty, kteří se rozhodli hubnout veřejně s Deníkem, patří i zpěvačka Ilona Csáková. Té se vloni v září narodil druhý syn. Jako každá matka, i ona v těhotenství přibrala a po porodu jí nějaké kilogramy zůstaly. Rozhodla se, že půjde příkladem ostatním mladým maminkám, a kil navíc se zbaví.

Středy doktora Středy: Jak hubne zpěvačka Ilona Csáková?

Východní Čechy - Mezi protagonisty, kteří se rozhodli hubnout veřejně s Deníkem, patří i zpěvačka Ilona Csáková. Té se vloni v září narodil druhý syn. Jako každá matka, i ona v těhotenství přibrala a po porodu jí nějaké kilogramy zůstaly. Rozhodla se, že půjde příkladem ostatním mladým maminkám, a kil navíc se zbaví.

Středy doktora Středy: Jak hubne zpěvačka Ilona Csáková?

Východní Čechy – Mezi protagonisty, kteří se rozhodli hubnout veřejně s Deníkem, patří i zpěvačka Ilona Csáková. Té se vloni v září narodil druhý syn. Jako každá matka, i ona v těhotenství přibrala a po porodu jí nějaké kilogramy zůstaly. Rozhodla se, že půjde příkladem ostatním mladým maminkám, a kil navíc se zbaví.

Středy doktora Středy: Jak hubne zpěvačka Ilona Csáková?

Východní Čechy – Mezi protagonisty, kteří se rozhodli hubnout veřejně s Deníkem, patří i zpěvačka Ilona Csáková. Té se vloni v září narodil druhý syn. Jako každá matka, i ona v těhotenství přibrala a po porodu jí nějaké kilogramy zůstaly. Rozhodla se, že půjde příkladem ostatním mladým maminkám, a kil navíc se zbaví.

'Nevečeřet je nesmysl,' říká výživový poradce Mlynář

Hradec Králové /POCTIVÁ VEČEŘE - ROZHOVOR/ - Večeřet se musí. Hladovění na noc je nesmysl. Staré mýty, které se roky tradují, vyvrací i fotbalista a lyžařský instruktor z Hradce
Jan Mlynář, jenž se zabývá také výživovým poradenstvím.

'Nevečeřet je nesmysl,' říká výživový poradce Mlynář

Hradec Králové /POCTIVÁ VEČEŘE - ROZHOVOR/ - Večeřet se musí. Hladovění na noc je nesmysl. Staré mýty, které se roky tradují, vyvrací i fotbalista a lyžařský instruktor z Hradce
Jan Mlynář, jenž se zabývá také výživovým poradenstvím.

Nejvíce podvodů s potravinami se týká olivového oleje, ryb a bio

Brusel – Nejvíce podvodů s potravinami se týká olivového oleje, ryb a biopotravin. Naopak u hovězího masa jsou podvody méně pravděpodobné navzdory letošnímu skandálu s označováním koňského masa za hovězí. Uvedla to agentura AP s odvoláním na hrubou verzi zprávy Evropské unie.

Proměna mužů, část druhá

Oba pánové přihlášení do projektu Proměna mužů teď na sobě makají o sto šest. Jeden chce nějaké to kilo shodit, druhý přibrat.

Kterak redaktorka na farmě Rózinka kozu Renatu podojila

Čelechovice na Hané - START: Prostějov, CÍL: Kozí farma Rózinka. Délka trasy? Necelých sedm kilometrů. Čas potřebný k jízdě? Dvanáct minut. Ukazuje mi měřič tras na internetu. V Čelechovicích mám být v jednu, je teprve 12:15, hlásím kolegyni, že jedu. „Máš čas!" říká Hanka. „Já ti nevím," říkám, ale zůstávám sedět u virtuální hromádky emailů, ačkoliv se znám. Po deseti minutách mi to nedá, a stejně vyrážím.

Baníčku, my jsme s tebou i v Hospodě U Druhé šance

Ostrava - V televizní reality show z Ostravy nazvané Hospoda U Druhé šance, kterou vysílá dnes ČT 1 od 21.30 hodin, kde nejde o nic menšího než o zaměstnání v obnovené ostravské restauraci, pokračuje už jenom osm soutěžících. V další epizodě se s nimi vydáme na zápas fotbalového klubu Baník, kde uvaří oběd pro ostravský tým s Milanem Barošem v čele.

Do Ústí připlaval mečoun

Trmice - Vážil zhruba pětadvacet kilogramů a jeho domovské moře omývalo břehy Itálie, do Trmic přicestoval kamionem.

Pokrmy z čerstvých i sušených rajčat

Rajčata už dnes nejsou jen sezonní záležitostí. Doporučuji však sledovat v obchodě na etiketách jejich původ. Rajská jablíčka pocházející z jižní Evropy nebo Afriky jsou pěstována pod žhavým sluncem a je pak větší potěšení se do nich zakousnout. To platí i pro rajčata, která si vypěstujeme v našich klimatických podmínkách.

Steak se sladkou zeleninou

Že jste ještě nikdy nepřipravovali k masu přílohu, jejíž součástí by byl karamel a pomerančová šťáva? Je nejvyšší čas pustit se do toho!

Oddejte se melounovému hodování

Melouny jsou typické letní ovoce, ať už červený vodní meloun, nebo žlutý ananasový (zvaný také medový nebo cukrový). Obsahují velké množství vody a jsou tudíž ideální k uhašení žízně. Přitom mají malé množství kalorií.

Grilujeme s Deníkem – Farmářské kuře

Region - V seriálu Deníku a olomouckého foodie marketu Sklizeno vám dnes přinášíme jednoduchý návod, jak připravit výtečnou lahůdku, kterou překvapíte kamarády na party a hodí se pro děti i vyložené gurmány.

Krásné nehty žádají vitaminy

Téma lámavých a třepících se nehtů bývá v ženských kolektivech často frekventované. Ženy si stěžují i radí navzájem. Je na místě navštívit nějakého odborníka či si nechat vlastní nehty překrýt umělými?