Kreativ

ŠTÍTEK: olivový olej

Uvařme si o víkendu: Mrkvová polévka s hlívou a drobením

Chrudimsko - Kulinářské rubriky patří k nejoblíbenějším, vždyť Češi jsou pověstni svou náklonností k dobrému jídlu. Dnes už podruhé připravujeme jídlo s kuchařem Pavlem Míčkem. Jeho pokrmy vycházejí především z české tradice a co je hlavní jsou připraveny z poctivých surovin Dejme Pavlovi slovo:

Dužnina fíku je podle odrůd různě barevná

Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes v předvánoční sérii naposledy odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.

Za velkou louží - zápisník Filipa Šorfa: Palačinky po ďábelsku

Východní Čechy /NÁZOR/ - Kdo chce dobře jíst, tak se musí naučit také vařit. S jídlem roste chuť, ale jen hrstka to dotáhne až k nálepce od Pohlreicha. Já sám jsem kuchařským individuem, experimentátorem a samoukem, jehož umění by se dalo srovnávat s úrovní vaření radního Atakdále ve filmu Byl jednou jeden král.

Rozlousknutí kokosu je náročný proces

Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.

Bystřice se druží s Chorvaty, chtějí je naučit čerpat dotace

Bystřice nad Pernštejnem - Listopadové Slavnosti olivového oleje absolvovali zástupci bystřické radnice v chorvatském Vodnjanu na jihozápadě Istrie. Pětitisícové město asi deset kilometrů od Puly s početnou italskou menšinou (italský název je Dignano) se tak stalo dalším partnerským městem Bystřice nad Pernštejnem.

Bystřice se druží s Chorvaty, chtějí je naučit čerpat dotace

Bystřice nad Pernštejnem - Listopadové Slavnosti olivového oleje absolvovali zástupci bystřické radnice v chorvatském Vodnjanu na jihozápadě Istrie. Pětitisícové město asi deset kilometrů od Puly s početnou italskou menšinou (italský název je Dignano) se tak stalo dalším partnerským městem Bystřice nad Pernštejnem.

Osmnáctý Gastroden? Sumec na másle i rostbífové rolky

Bzenec /REPORTÁŽ/ – Srolované, nastrouhané, zamotané, naplněné i vykrojené. A všechno vypadá velmi exoticky. Člověk, který nechodí na rauty či různé recepce, se s podobnými laskominami potkává nejspíš prvně. A odpovídají tomu i reakce lidí, kteří přicházejí na letošní Gastroden.

Žáci pracovali na olivové plantáži

Bruntál, Itálie - Žáci bruntálské střední průmyslové školy a obchodní akademie sbírali zkušenosti při praxi v Itálii. Deset žáků z oboru agropodnikání a obchodně podnikatelské činnosti trávilo čas při práci na italské ekologické farmě.

Slané pokrmy s hroznovým vínem

Hrozny můžete využít nejen na dezerty, moučníky a jiné sladkosti, ale i při přípravě masových a jiných slaných jídel.

Středy doktora Středy: Jak hubne zpěvačka Ilona Csáková?

Východní Čechy – Mezi protagonisty, kteří se rozhodli hubnout veřejně s Deníkem, patří i zpěvačka Ilona Csáková. Té se vloni v září narodil druhý syn. Jako každá matka, i ona v těhotenství přibrala a po porodu jí nějaké kilogramy zůstaly. Rozhodla se, že půjde příkladem ostatním mladým maminkám, a kil navíc se zbaví.

Středy doktora Středy: Jak hubne zpěvačka Ilona Csáková?

Východní Čechy – Mezi protagonisty, kteří se rozhodli hubnout veřejně s Deníkem, patří i zpěvačka Ilona Csáková. Té se vloni v září narodil druhý syn. Jako každá matka, i ona v těhotenství přibrala a po porodu jí nějaké kilogramy zůstaly. Rozhodla se, že půjde příkladem ostatním mladým maminkám, a kil navíc se zbaví.

Středy doktora Středy: Jak hubne zpěvačka Ilona Csáková?

Východní Čechy – Mezi protagonisty, kteří se rozhodli hubnout veřejně s Deníkem, patří i zpěvačka Ilona Csáková. Té se vloni v září narodil druhý syn. Jako každá matka, i ona v těhotenství přibrala a po porodu jí nějaké kilogramy zůstaly. Rozhodla se, že půjde příkladem ostatním mladým maminkám, a kil navíc se zbaví.

Středy doktora Středy: Jak hubne zpěvačka Ilona Csáková?

Východní Čechy - Mezi protagonisty, kteří se rozhodli hubnout veřejně s Deníkem, patří i zpěvačka Ilona Csáková. Té se vloni v září narodil druhý syn. Jako každá matka, i ona v těhotenství přibrala a po porodu jí nějaké kilogramy zůstaly. Rozhodla se, že půjde příkladem ostatním mladým maminkám, a kil navíc se zbaví.

Středy doktora Středy: Jak hubne zpěvačka Ilona Csáková?

Východní Čechy – Mezi protagonisty, kteří se rozhodli hubnout veřejně s Deníkem, patří i zpěvačka Ilona Csáková. Té se vloni v září narodil druhý syn. Jako každá matka, i ona v těhotenství přibrala a po porodu jí nějaké kilogramy zůstaly. Rozhodla se, že půjde příkladem ostatním mladým maminkám, a kil navíc se zbaví.

Středy doktora Středy: Jak hubne zpěvačka Ilona Csáková?

Východní Čechy – Mezi protagonisty, kteří se rozhodli hubnout veřejně s Deníkem, patří i zpěvačka Ilona Csáková. Té se vloni v září narodil druhý syn. Jako každá matka, i ona v těhotenství přibrala a po porodu jí nějaké kilogramy zůstaly. Rozhodla se, že půjde příkladem ostatním mladým maminkám, a kil navíc se zbaví.

'Nevečeřet je nesmysl,' říká výživový poradce Mlynář

Hradec Králové /POCTIVÁ VEČEŘE - ROZHOVOR/ - Večeřet se musí. Hladovění na noc je nesmysl. Staré mýty, které se roky tradují, vyvrací i fotbalista a lyžařský instruktor z Hradce
Jan Mlynář, jenž se zabývá také výživovým poradenstvím.

'Nevečeřet je nesmysl,' říká výživový poradce Mlynář

Hradec Králové /POCTIVÁ VEČEŘE - ROZHOVOR/ - Večeřet se musí. Hladovění na noc je nesmysl. Staré mýty, které se roky tradují, vyvrací i fotbalista a lyžařský instruktor z Hradce
Jan Mlynář, jenž se zabývá také výživovým poradenstvím.

Nejvíce podvodů s potravinami se týká olivového oleje, ryb a bio

Brusel – Nejvíce podvodů s potravinami se týká olivového oleje, ryb a biopotravin. Naopak u hovězího masa jsou podvody méně pravděpodobné navzdory letošnímu skandálu s označováním koňského masa za hovězí. Uvedla to agentura AP s odvoláním na hrubou verzi zprávy Evropské unie.

Proměna mužů, část druhá

Oba pánové přihlášení do projektu Proměna mužů teď na sobě makají o sto šest. Jeden chce nějaké to kilo shodit, druhý přibrat.

Kterak redaktorka na farmě Rózinka kozu Renatu podojila

Čelechovice na Hané - START: Prostějov, CÍL: Kozí farma Rózinka. Délka trasy? Necelých sedm kilometrů. Čas potřebný k jízdě? Dvanáct minut. Ukazuje mi měřič tras na internetu. V Čelechovicích mám být v jednu, je teprve 12:15, hlásím kolegyni, že jedu. „Máš čas!" říká Hanka. „Já ti nevím," říkám, ale zůstávám sedět u virtuální hromádky emailů, ačkoliv se znám. Po deseti minutách mi to nedá, a stejně vyrážím.

Baníčku, my jsme s tebou i v Hospodě U Druhé šance

Ostrava - V televizní reality show z Ostravy nazvané Hospoda U Druhé šance, kterou vysílá dnes ČT 1 od 21.30 hodin, kde nejde o nic menšího než o zaměstnání v obnovené ostravské restauraci, pokračuje už jenom osm soutěžících. V další epizodě se s nimi vydáme na zápas fotbalového klubu Baník, kde uvaří oběd pro ostravský tým s Milanem Barošem v čele.

Do Ústí připlaval mečoun

Trmice - Vážil zhruba pětadvacet kilogramů a jeho domovské moře omývalo břehy Itálie, do Trmic přicestoval kamionem.

Pokrmy z čerstvých i sušených rajčat

Rajčata už dnes nejsou jen sezonní záležitostí. Doporučuji však sledovat v obchodě na etiketách jejich původ. Rajská jablíčka pocházející z jižní Evropy nebo Afriky jsou pěstována pod žhavým sluncem a je pak větší potěšení se do nich zakousnout. To platí i pro rajčata, která si vypěstujeme v našich klimatických podmínkách.

Steak se sladkou zeleninou

Že jste ještě nikdy nepřipravovali k masu přílohu, jejíž součástí by byl karamel a pomerančová šťáva? Je nejvyšší čas pustit se do toho!