Královéhradecko - Recepty na dobroty, ze kterých je cítit jaro, jste mohli posílat do redakce Deníku a tak se zapojit do kuchařské soutěže Jaro na talíři. Ta se pořádala v rámci projektu Česko vítá jaro.
Mezinárodní den mrkve (International Carrot Day) se slaví každý rok přesně 4. dubna a po celém světě se pořádají různé mrkvové party, oslavy a happeningy.
Chrudimsko - Dnes opět připravujeme další jídlo s kuchařem Pavlem Míčkem. Jeho pokrmy vycházejí především z české tradice a co je hlavní jsou připraveny z poctivých surovin.
Svitavy - /POCTIVÁ KUCHYNĚ/ Kulinářské rubriky patří k nejoblíbenějším, vždyť Češi jsou pověstni svou náklonností k dobrému jídlu, které připravujeme s kuchařem Pavlem Míčkem.
Každá žena od pradávna toužila po půvabu a zejména pak po dokonalé pleti bez vrásek. Všechna období lidstva tak měla svá doporučení a osvědčené rady, jak na to.
Každá žena od pradávna toužila po půvabu a zejména pak po dokonalé pleti bez vrásek. Všechna období lidstva tak měla svá doporučení a osvědčené rady, jak na to.
Svitavy - /Poctivá kuchyně Pavla Míčka/ Kulinářské rubriky patří k nejoblíbenějším, vždyť Češi jsou pověstni svou náklonností k dobrému jídlu. Dnes už podruhé připravujeme jídlo s kuchařem Pavlem Míčkem.
Chrudimsko - Kulinářské rubriky patří k nejoblíbenějším, vždyť Češi jsou pověstni svou náklonností k dobrému jídlu. Dnes už podruhé připravujeme jídlo s kuchařem Pavlem Míčkem. Jeho pokrmy vycházejí především z české tradice a co je hlavní jsou připraveny z poctivých surovin Dejme Pavlovi slovo:
Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes v předvánoční sérii naposledy odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.
Východní Čechy /NÁZOR/ - Kdo chce dobře jíst, tak se musí naučit také vařit. S jídlem roste chuť, ale jen hrstka to dotáhne až k nálepce od Pohlreicha. Já sám jsem kuchařským individuem, experimentátorem a samoukem, jehož umění by se dalo srovnávat s úrovní vaření radního Atakdále ve filmu Byl jednou jeden král.
Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.
Bystřice nad Pernštejnem - Listopadové Slavnosti olivového oleje absolvovali zástupci bystřické radnice v chorvatském Vodnjanu na jihozápadě Istrie. Pětitisícové město asi deset kilometrů od Puly s početnou italskou menšinou (italský název je Dignano) se tak stalo dalším partnerským městem Bystřice nad Pernštejnem.
Bystřice nad Pernštejnem - Listopadové Slavnosti olivového oleje absolvovali zástupci bystřické radnice v chorvatském Vodnjanu na jihozápadě Istrie. Pětitisícové město asi deset kilometrů od Puly s početnou italskou menšinou (italský název je Dignano) se tak stalo dalším partnerským městem Bystřice nad Pernštejnem.
Bzenec /REPORTÁŽ/ – Srolované, nastrouhané, zamotané, naplněné i vykrojené. A všechno vypadá velmi exoticky. Člověk, který nechodí na rauty či různé recepce, se s podobnými laskominami potkává nejspíš prvně. A odpovídají tomu i reakce lidí, kteří přicházejí na letošní Gastroden.
Bruntál, Itálie - Žáci bruntálské střední průmyslové školy a obchodní akademie sbírali zkušenosti při praxi v Itálii. Deset žáků z oboru agropodnikání a obchodně podnikatelské činnosti trávilo čas při práci na italské ekologické farmě.
Bruntál, Itálie - Žáci bruntálské střední průmyslové školy a obchodní akademie sbírali zkušenosti při praxi v Itálii. Deset žáků z oboru agropodnikání a obchodně podnikatelské činnosti trávilo čas při práci na italské ekologické farmě.
Východní Čechy – Mezi protagonisty, kteří se rozhodli hubnout veřejně s Deníkem, patří i zpěvačka Ilona Csáková. Té se vloni v září narodil druhý syn. Jako každá matka, i ona v těhotenství přibrala a po porodu jí nějaké kilogramy zůstaly. Rozhodla se, že půjde příkladem ostatním mladým maminkám, a kil navíc se zbaví.
Východní Čechy – Mezi protagonisty, kteří se rozhodli hubnout veřejně s Deníkem, patří i zpěvačka Ilona Csáková. Té se vloni v září narodil druhý syn. Jako každá matka, i ona v těhotenství přibrala a po porodu jí nějaké kilogramy zůstaly. Rozhodla se, že půjde příkladem ostatním mladým maminkám, a kil navíc se zbaví.
Východní Čechy – Mezi protagonisty, kteří se rozhodli hubnout veřejně s Deníkem, patří i zpěvačka Ilona Csáková. Té se vloni v září narodil druhý syn. Jako každá matka, i ona v těhotenství přibrala a po porodu jí nějaké kilogramy zůstaly. Rozhodla se, že půjde příkladem ostatním mladým maminkám, a kil navíc se zbaví.
Východní Čechy - Mezi protagonisty, kteří se rozhodli hubnout veřejně s Deníkem, patří i zpěvačka Ilona Csáková. Té se vloni v září narodil druhý syn. Jako každá matka, i ona v těhotenství přibrala a po porodu jí nějaké kilogramy zůstaly. Rozhodla se, že půjde příkladem ostatním mladým maminkám, a kil navíc se zbaví.
Východní Čechy – Mezi protagonisty, kteří se rozhodli hubnout veřejně s Deníkem, patří i zpěvačka Ilona Csáková. Té se vloni v září narodil druhý syn. Jako každá matka, i ona v těhotenství přibrala a po porodu jí nějaké kilogramy zůstaly. Rozhodla se, že půjde příkladem ostatním mladým maminkám, a kil navíc se zbaví.
Východní Čechy – Mezi protagonisty, kteří se rozhodli hubnout veřejně s Deníkem, patří i zpěvačka Ilona Csáková. Té se vloni v září narodil druhý syn. Jako každá matka, i ona v těhotenství přibrala a po porodu jí nějaké kilogramy zůstaly. Rozhodla se, že půjde příkladem ostatním mladým maminkám, a kil navíc se zbaví.
Hradec Králové /POCTIVÁ VEČEŘE - ROZHOVOR/ - Večeřet se musí. Hladovění na noc je nesmysl. Staré mýty, které se roky tradují, vyvrací i fotbalista a lyžařský instruktor z Hradce Jan Mlynář, jenž se zabývá také výživovým poradenstvím.
Hradec Králové /POCTIVÁ VEČEŘE - ROZHOVOR/ - Večeřet se musí. Hladovění na noc je nesmysl. Staré mýty, které se roky tradují, vyvrací i fotbalista a lyžařský instruktor z Hradce Jan Mlynář, jenž se zabývá také výživovým poradenstvím.
Brusel – Nejvíce podvodů s potravinami se týká olivového oleje, ryb a biopotravin. Naopak u hovězího masa jsou podvody méně pravděpodobné navzdory letošnímu skandálu s označováním koňského masa za hovězí. Uvedla to agentura AP s odvoláním na hrubou verzi zprávy Evropské unie.
Čelechovice na Hané - START: Prostějov, CÍL: Kozí farma Rózinka. Délka trasy? Necelých sedm kilometrů. Čas potřebný k jízdě? Dvanáct minut. Ukazuje mi měřič tras na internetu. V Čelechovicích mám být v jednu, je teprve 12:15, hlásím kolegyni, že jedu. „Máš čas!" říká Hanka. „Já ti nevím," říkám, ale zůstávám sedět u virtuální hromádky emailů, ačkoliv se znám. Po deseti minutách mi to nedá, a stejně vyrážím.
Ostrava - V televizní reality show z Ostravy nazvané Hospoda U Druhé šance, kterou vysílá dnes ČT 1 od 21.30 hodin, kde nejde o nic menšího než o zaměstnání v obnovené ostravské restauraci, pokračuje už jenom osm soutěžících. V další epizodě se s nimi vydáme na zápas fotbalového klubu Baník, kde uvaří oběd pro ostravský tým s Milanem Barošem v čele.