Kreativ

ŠTÍTEK: olivový olej

Ilustrační foto

Italská kuchyně nejsou pouze těstoviny

Hradec Králové -Kromě těstovin a pizzy jsou v Itálii oblíbené také pokrmy z ryb a masa nebo znamenitá rizota. Při přípravě jídla se používá široká škála bylinek, časté jsou bazalka, šalvěj, máta, majoránka, oregáno a další.

Ilustrační foto.

Vitamínové recepty pro zimní čas

Východní Čechy - Na možnosti posílení odolnosti organismu se dnes blíže podíváme se dvěma letošními maturanty, Petrem Kastnerem a Antonínem Kosinkou, kteří toto téma zpracovali pod vedením Tamary Samkové.

Ilustrační foto

Vitaminové recepty pro zimní čas

Východní Čechy - Na možnosti posílení odolnosti organismu se dnes blíže podíváme se dvěma letošními maturanty, Petrem Kastnerem a Antonínem Kosinkou, kteří toto téma zpracovali pod vedením Tamary Samkové.

Ilustrační foto

Vitamínové recepty pro zimní čas

Východní Čechy - Na možnosti posílení odolnosti organismu se dnes blíže podíváme se dvěma letošními maturanty, Petrem Kastnerem a Antonínem Kosinkou, kteří toto téma zpracovali pod vedením Tamary Samkové.

Ilustrační foto

Vitaminové recepty pro zimní čas

Východní Čechy - Na možnosti posílení odolnosti organismu se dnes blíže podíváme se dvěma letošními maturanty, Petrem Kastnerem a Antonínem Kosinkou, kteří toto téma zpracovali pod vedením Tamary Samkové.

Ilustrační foto.

Tak chutnají rakouské hory

Vyzkoušejte recepty mistra kuchaře Alexandra Fankhausera z Zillertalu. Uvidíte, že jet do rakouských hor se vyplatí nejen kvůli sněhu.

Sommelier staroplzeneckého Bohemia Sektu Tomáš Brůha nalévá vzácným hostům Jeanu Pallancovi a Annemarie Foidl šumivé víno z produkce staroplzeneckého vinařství.

Čeští sommelieři musí ještě do lavic a nejlépe na vinice

PLZEŇ -Úroveň českých sommelierů je překvapivě dobrá. Ve srovnání se světovou špičkou by ale neuspěli. Českým znalcům z oblasti vín a gastronomie totiž chybí rozsáhlé teoretické znalosti. Včera to při příležitosti návštěvy společnosti Bohemia Sekt ve Starém Plzenci uvedl člen Mezinárodní asociace sommelierů a prezident Asociace sommelierů knížectví Monako Jean Pallanca.

Ilustrační foto.

Dýně a spol.

Dužina většiny tykví (dýně, patison a spol.) je jemná, chutná a dají se z ní vytvořit jídla sladká i slaná, polévky, přílohy i dezerty. Můžete z ní připravit salát s olejovou zálivkou, nebo ji zavařit jako sladký kompot. Zkuste některý z našich receptů a uvidíte, že si dýňová jídla zamilujete.

Podzimní lipové stromořadí  mezi Vackovicemi a Volichovem u Lipnice nad Sázavou

Lidé se radují z bohaté úrody vlašských ořechů

PŘÍBRAMSKO - Lidé na svých zahrádkách nyní sbírají bohatou úrodu vlašských ořechů. Jejich sběr však ztěžuje napadané listí, které ohlašuje nadcházející podzim. Pravidelná konzumace několika vlašských ořechů po velkém jídle pomáhá podle vědců vyrovnat se s negativním působením zkonzumovaných tuků.

Kuřecí panini se sýrem a paprikou.

Pochoutky pro děti

Udělejte svým dětem radost a připravte jim dobrotu, kterou mají nejraději. Co třeba takovou pikantní bagetu s kuřecím masem, sýrem a paprikou? Nebo krásně křupavý citrusový croissant? Anebo domácí výborný jogurt vylepšený fíky a vlašskými ořechy? Věřte, že určitě u svých ratolestí zabodujete.

Fazole s těstovinami a čekankou

Rychlá jídla z Itálie

UVAŘTE SI - Pochutnejte si na výborných receptech z jihu, které připravíte za dvacet minut.

Lasagne.

Lasagne s balzamikovou zeleninou

LEHKÉ LETNÍ MENU - Vydatným a těžkým jídlům se v létě vyplácí dát vale. V žaludku totiž leží zbytečně dlouho a brání nám tak věnovat se naplno jiným aktivitám. Ať už v létě sportujete, nebo si užíváte u vody, vyplatí se vsadit na lehko stravitelný oběd. I dietnější menu totiž může být nedietně chutné.

Telecí roláda

Uvařte si oběd

Delikátní a lehce stravitelné telecí maso je pro horké letní dny jako stvořené. Je-li jeho předskokanem studená letní polévka, pak báječný angreštový koláč už jen korunuje dílo…

jahoda

Jahodové pochoutky

Ať už máte jahody vlastní, nebo si je kupujete v obchodech, určitě vás potěší recepty na sladké jahodové pochoutky. Udělat ze šťavnatých jahod totiž můžete nejen moučník, ale i netradiční salát nebo koktejly pro velké i malé.

Ilustrační foto

Uvařte si nedělní oběd

Po našem nedělním obědě si bude váš žaludek lebedit. Nebojte se klidně experimentovat s bylinkami a zeleninou – záleží jen na vaší chuti.

Květy na talíř? Proč ne, hodí se do různých pokrmů.

Květy přijdou k chuti

Jedlé květy si najdou své místo ve slaných i sladkých pokrmech, propůjčují jemnou chuť a vůni salátům, ale i zmrzlinám a džemům. Po usušení jsou součástí exotických kořenicích směsí. Velmi efektně se vyjímají jako doplněk salátů z listové zeleniny.

Telecí na šalvěji

Nedělní oběd - Telecí na šalvěji

Telecí maso slaví svůj návrat na české stoly. Proto jsme pro vás tentokrát přichystali jídlo, ve kterém se báječně spojuje chuť jemného masa se šťavnatou karotkou a hráškem. Voňavá šalvěj pak dílo skvěle dokončí.

Telecí s cibulkami

Nedělní oběd s nádechem Řecka

Skvělý nedělní oběd, který jsme pro vás připravili, je tentokrát v řeckém stylu. Šťavnaté telecí s cibulkami z jednoho hrnce a báječné medové oválky vám nenápadně připomenou, že léto se už blíží a s ním i čas dovolených - tak kousek Řecka ochutnejte, ať se vám líp plánuje.

Zapečené špagety se špenátem

Uvařte si: Nedělní oběd

Sluníčko a teplo nás láká do přírody, tedy pěkně daleko od sporáku. To lepší kuchařské já v nás nám ale velí zas se tolik neodbývat.

Pizzy od odborníka - Roberta Štrby

Dobrou pizzu dělá těsto

Upéct křupavou vláčnou pizzu není jednoduché, což ví asi každý, kdo se o to někdy doma pokoušel. Receptury zkušení pizzaři úzkostlivě tají, ale jedno prozrazují.