Hradec Králové -Kromě těstovin a pizzy jsou v Itálii oblíbené také pokrmy z ryb a masa nebo znamenitá rizota. Při přípravě jídla se používá široká škála bylinek, časté jsou bazalka, šalvěj, máta, majoránka, oregáno a další.
Východní Čechy - Na možnosti posílení odolnosti organismu se dnes blíže podíváme se dvěma letošními maturanty, Petrem Kastnerem a Antonínem Kosinkou, kteří toto téma zpracovali pod vedením Tamary Samkové.
Východní Čechy - Na možnosti posílení odolnosti organismu se dnes blíže podíváme se dvěma letošními maturanty, Petrem Kastnerem a Antonínem Kosinkou, kteří toto téma zpracovali pod vedením Tamary Samkové.
Východní Čechy - Na možnosti posílení odolnosti organismu se dnes blíže podíváme se dvěma letošními maturanty, Petrem Kastnerem a Antonínem Kosinkou, kteří toto téma zpracovali pod vedením Tamary Samkové.
Východní Čechy - Na možnosti posílení odolnosti organismu se dnes blíže podíváme se dvěma letošními maturanty, Petrem Kastnerem a Antonínem Kosinkou, kteří toto téma zpracovali pod vedením Tamary Samkové.
HAVLÍČKŮV BROD - Popularitu mu přinesla soutěž Česko hledá SuperStar. Sám o sobě říká, že je vyučený muzikant. Moderátorské ani herecké ambice prý nemá, přesto však v současnosti účinkuje v oblíbeném nováckém seriálu Ulice.
PLZEŇ -Úroveň českých sommelierů je překvapivě dobrá. Ve srovnání se světovou špičkou by ale neuspěli. Českým znalcům z oblasti vín a gastronomie totiž chybí rozsáhlé teoretické znalosti. Včera to při příležitosti návštěvy společnosti Bohemia Sekt ve Starém Plzenci uvedl člen Mezinárodní asociace sommelierů a prezident Asociace sommelierů knížectví Monako Jean Pallanca.
Dužina většiny tykví (dýně, patison a spol.) je jemná, chutná a dají se z ní vytvořit jídla sladká i slaná, polévky, přílohy i dezerty. Můžete z ní připravit salát s olejovou zálivkou, nebo ji zavařit jako sladký kompot. Zkuste některý z našich receptů a uvidíte, že si dýňová jídla zamilujete.
PŘÍBRAMSKO - Lidé na svých zahrádkách nyní sbírají bohatou úrodu vlašských ořechů. Jejich sběr však ztěžuje napadané listí, které ohlašuje nadcházející podzim. Pravidelná konzumace několika vlašských ořechů po velkém jídle pomáhá podle vědců vyrovnat se s negativním působením zkonzumovaných tuků.
Udělejte svým dětem radost a připravte jim dobrotu, kterou mají nejraději. Co třeba takovou pikantní bagetu s kuřecím masem, sýrem a paprikou? Nebo krásně křupavý citrusový croissant? Anebo domácí výborný jogurt vylepšený fíky a vlašskými ořechy? Věřte, že určitě u svých ratolestí zabodujete.
LEHKÉ LETNÍ MENU - Vydatným a těžkým jídlům se v létě vyplácí dát vale. V žaludku totiž leží zbytečně dlouho a brání nám tak věnovat se naplno jiným aktivitám. Ať už v létě sportujete, nebo si užíváte u vody, vyplatí se vsadit na lehko stravitelný oběd. I dietnější menu totiž může být nedietně chutné.
Delikátní a lehce stravitelné telecí maso je pro horké letní dny jako stvořené. Je-li jeho předskokanem studená letní polévka, pak báječný angreštový koláč už jen korunuje dílo…
ŘÍM - V kuchyni luxusní restaurace Filippa La Mantii v centru Říma mají své místo pomeranče, čerstvá bazalka, olivový olej. Nikoli však česnek, píše agentura AP.
Ať už máte jahody vlastní, nebo si je kupujete v obchodech, určitě vás potěší recepty na sladké jahodové pochoutky. Udělat ze šťavnatých jahod totiž můžete nejen moučník, ale i netradiční salát nebo koktejly pro velké i malé.
Jedlé květy si najdou své místo ve slaných i sladkých pokrmech, propůjčují jemnou chuť a vůni salátům, ale i zmrzlinám a džemům. Po usušení jsou součástí exotických kořenicích směsí. Velmi efektně se vyjímají jako doplněk salátů z listové zeleniny.
Telecí maso slaví svůj návrat na české stoly. Proto jsme pro vás tentokrát přichystali jídlo, ve kterém se báječně spojuje chuť jemného masa se šťavnatou karotkou a hráškem. Voňavá šalvěj pak dílo skvěle dokončí.
Skvělý nedělní oběd, který jsme pro vás připravili, je tentokrát v řeckém stylu. Šťavnaté telecí s cibulkami z jednoho hrnce a báječné medové oválky vám nenápadně připomenou, že léto se už blíží a s ním i čas dovolených - tak kousek Řecka ochutnejte, ať se vám líp plánuje.
Upéct křupavou vláčnou pizzu není jednoduché, což ví asi každý, kdo se o to někdy doma pokoušel. Receptury zkušení pizzaři úzkostlivě tají, ale jedno prozrazují.
Dnes nás pozve absolventka a nynější pracovnice školy Jitka Vobršálová na Jiráskovu turistickou chatu na Dobrošově ( 622 m n. m.) s 15 metrů vysokou rozhlednou.