Kreativ

ŠTÍTEK: pivo

Domoušický trenér Pavel Schettl dostává vítěznou sprchu.

Vítězná sprcha a sud piva! A Domoušice dál řeší, zda si zahrají divizi

Závěrečné utkání v krajském přeboru si fotbalisté Domoušic přeložili z pozdního odpoledne na dopoledne, kdy ještě nebylo takové vedro. O změně termínu ale nevědělo mnoho fanoušků a tak se hrálo v komorním prostředí. V utkání samotném již o nic nešlo. Domoušičtí si již v minulém kole ziskem dvou bodů zajistili prvenství v soutěži a Pernštejn měl jistotu setrvání v krajském přeboru i pro příští sezónu.

Boskovice si o víkendu užívaly a vychutnávaly další foodfest.

Od červíků po obří burgery. Boskovický foodfest bavil a chutnal

Boskovický Spolek gurmánů pořádal třetí červnový víkend od pátku do neděle druhý ročník boskovického foodfestu. Zájem o hudební program byl takový, že pořadatelé přesunuli vystoupení kapel z Panského dvora do letního kina. Za pěkný příspěvek a krásné fotky děkujeme Monice Šindelkové.

Vikárka.

Restaurace Vikárka: od piva rovnou mezi husity a alchymisty

/FOTOGALERIE/ Název vinárny Vikárka napovídá, že ji najdeme ve Vikářské ulici v areálu Pražského hradu. Kdejaký pamětník by vám řekl, že se zde nachází “od nepaměti”. Pražané však už nějaký pátek čekají na její opětovné otevření.

První oficiální setkání s novým trenérem Baníku Pavlem Vrbou, 16. června 2022 v Ostravě.

Vrba měl v Baníku hereckou premiéru. Jen kompars, smál se. Jak to bylo s vodkou?

/FOTOGALERIE/ Když fotbalový Baník Ostrava v sobotu 14. května odhalil, že jeho novým trenérem bude fanoušky vzývaný Pavel Vrba, stalo se tak prostřednictvím povedeného videa, v němž nebylo dlouho úplně jasné, že jde zrovna o bývalého kouče českého národního týmu. Dokonce pak část veřejnosti i novinářů si myslela, že si v klipu objednává vodku.

V pátek 17. června se poprvé otevřelo trutnovské letní koupaliště.

Drahota na koupalištích. Pivo za padesát korun, klobása za 90. Kde mají halušky?

/POROVNÁNÍ CEN/ Inflace šponuje ceny extrémně vysoko. Zdražuje se všude. Zjišťovali jsme, kolik lidé zaplatí za občerstvení na koupalištích v Trutnově, kde začal provoz v pátek, ve Dvoře Králové nad Labem, Hostinném, v kempu v trutnovských Dolcích nebo u rybníku Kačák ve Vrchlabí. Z piv vychází nejlevněji Krakonoš. Klobása se obvykle prodává za 75 Kč, ale někde i za 90 korun. Kde nabízejí halušky a kolik stojí naproti tomu pivo nebo párek v rohlíku na Sněžce?

Pivovar Budvar. Ilustrační foto.

Prodej Budvaru bývalý sládek Josef Tolar jednoznačně odmítá

Josef Tolar se jako poradce účastnil jednání s firmou Anheuser-Busch, když chtěla v 90. letech koupit Budějovický Budvar, n. p. Je rád, že tehdejší vláda dala na doporučení zaměstnanců jihočeského pivovaru a k prodeji nedošlo. Nikdo neví, co by zůstalo ze slibů americké firmy poté, co ji převzal jiný pivovarnický gigant.

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Stát by měl prodat pivovar Budvar, navrhuje Pekarová Adamová z TOP 09

/ANKETA/ Stát by měl podle předsedkyně TOP 09 Markéty Pekarové Adamové prodat budějovický pivovar Budvar. Řekla to deníku Právo. Předsednictvo strany schválilo v úterý usnesení, v němž v zájmu konsolidace veřejných financí vyzývá k prodeji státního majetku, který není podstatný pro vykonávání jeho hlavních funkcí. Podle Pekarové Adamové stát nemá provozovat hotel, ani vařit pivo. "Není k tomu jediný racionální důvod," sdělila deníku.

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

Stát nemá vařit pivo, domnívá se Pekarová Adamová. Navrhuje prodat Budvar

Ministr zemědělství Zdeněk Nekula (TOP 09) odmítl návrh předsedkyně TOP 09 Markéty Adamové Pekarové, že by stát měl prodat pivovar Budvar. Uvedl to na twitteru. Pekarová deníku Právo řekla, že stát nemá provozovat hotel, ani vařit pivo. Nekula to komentoval slovy, že pokud by stát prodal Budvar, je to podobné, jako by Saudové prodávaly svá ropná pole. „Jednoznačně ale říkám, že Budějovický Budvar prodávat nebudeme,“ uvedl.

Raději pivo v láhvi, než platit víc za točené. Hospody na vesnicích si stěžují, že ztrácí zákazníky.

Desetina venkovských hospod skončila. Výčepní: Zabíjejí nás i levné lahváče

Dlouhá léta vlastnil Kamil Pešek hospodu v Rokytnici v Orlických horách. Na podzim však štamgastům čepovat přestal a mezi místními oblíbený podnik teď prodává. „Už na to nemám. Nejdřív mě na kolena srazila covidová krize a zdraví. A teď vysoké ceny piva. Kdybych měl přistoupit na ceny pivovarů a něco vydělat, musel bych dát pivo za padesát korun. A to tady takřka na vesnici nikdo nedá,“ postěžoval si Deníku hospodský z dnes již bývalé restaurace Eduard.

Raději pivo v láhvi, než platit víc za točené. Hospody na vesnicích si stěžují, že ztrácí zákazníky.

Desetina venkovských hospod skončila. Výčepní: Zabíjejí nás i levné lahváče

Dlouhá léta vlastnil Kamil Pešek hospodu v Rokytnici v Orlických horách. Na podzim však štamgastům čepovat přestal a mezi místními oblíbený podnik teď prodává. „Už na to nemám. Nejdřív mě na kolena srazila covidová krize a zdraví. A teď vysoké ceny piva. Kdybych měl přistoupit na ceny pivovarů a něco vydělat, musel bych dát pivo za padesát korun. A to tady takřka na vesnici nikdo nedá,“ postěžoval si Deníku hospodský z dnes již bývalé restaurace Eduard.

Raději pivo v láhvi, než platit víc za točené. Hospody na vesnicích si stěžují, že ztrácí zákazníky.

Desetina venkovských hospod skončila. Výčepní: Zabíjejí nás i levné lahváče

Dlouhá léta vlastnil Kamil Pešek hospodu v Rokytnici v Orlických horách. Na podzim však štamgastům čepovat přestal a mezi místními oblíbený podnik teď prodává. „Už na to nemám. Nejdřív mě na kolena srazila covidová krize a zdraví. A teď vysoké ceny piva. Kdybych měl přistoupit na ceny pivovarů a něco vydělat, musel bych dát pivo za padesát korun. A to tady takřka na vesnici nikdo nedá,“ postěžoval si Deníku hospodský z dnes již bývalé restaurace Eduard.

Raději pivo v láhvi, než platit víc za točené. Hospody na vesnicích si stěžují, že ztrácí zákazníky.

Desetina venkovských hospod skončila. Výčepní: Zabíjejí nás i levné lahváče

Dlouhá léta vlastnil Kamil Pešek hospodu v Rokytnici v Orlických horách. Na podzim však štamgastům čepovat přestal a mezi místními oblíbený podnik teď prodává. „Už na to nemám. Nejdřív mě na kolena srazila covidová krize a zdraví. A teď vysoké ceny piva. Kdybych měl přistoupit na ceny pivovarů a něco vydělat, musel bych dát pivo za padesát korun. A to tady takřka na vesnici nikdo nedá,“ postěžoval si Deníku hospodský z dnes již bývalé restaurace Eduard.

Tapster ze Stockholmu Sebastian La Torre.

Správně načepovanou plzeňskou hladinku dostanete i ve Švédsku

Miluje plzeňské pivo. Jak perfektně načepovat hladinku nebo šnyt plzeňského piva se učí tapster Sebastian La Torre ze Švédska od svých patnácti let. Správné čepování si osvojil v restauraci ve Stockholmu. Právě tam má jeho rodina hospodu, kde čepují pivo značky Pilsner Urquell.

Pavel Zagol (vpravo)

Desítka a čtyři (Za)góly. Kanonýr Ústí zařídil dvě basy piv

Čtyřicet piv za čtyři góly v krajském přeboru. Fotbalisté Ústí natočili o víkendu Litovli symbolickou „desítku“, útočník Pavel Zagol se už před zápasem s trenérem vsadil, že pokud dá hattrick, kouč do kabiny koupí basu piv. Ústecký kanonýr měl hotovo v 74. minutě. A tak přišla na řadu druhá sázka!

Z archivu Deníku: Fotbalisté Zavlekova (bílí) rozdrtili TJ Spůle 8:0.

IV. TŘÍDA: Přijel Zavlekov a neměli pivo, smál se autor hattricku po kanonádě

Po předposledním víkendovém kole nadstavbové části IV. okresní třídy fotbalistů, která je v jarní části rozdělena do tří skupin o umístění, je jasno již ve dvou z nich. Hraje se prakticky už pouze o krále nejnižší soutěže Klatovska, protože ve skupině o 1. až 6. místo vede záložní tým TJ Měcholupy pouze o dva body před Dešenicemi. 

Čeští turisté už ve třetí sezoně vyjeli přímým vlakovým spojením do Chorvatska. První souprava byla vyprodaná. Zastavila i v Rijece. Dopravce Regiojet už na léto prodal zhruba padesát tisíc jízdenek

Pivo za stovku. Chorvatsko zdražilo, ale očekává rekordní počet českých turistů

V rekordní letní turistickou sezonu doufají v Chorvatsku. Přispět k tomu mají i Češi, které Jadran láká převážně mořem a dostupností. Na peněžence pobyt dovolenkáři pocítí více, přestože oproti loňsku ušetří za covidové testy. Ještě před plánovaným zavedením eura v Chorvatsku zdražily služby, potraviny i pivo v restauraci.

Pivní stezka Toulavy

Pivní stezka Toulavy opět nabízí originální dárky

Už druhou sezónu bude letos na Táborsku fungovat Pivní stezka Toulavy, která propojuje nejjižnější kout Toulavy (Bechyňsko a Soběslavsko) se středočeskou Sedlcí - Prčicí. Do projektu se zapojilo už 9 minipivovarů v regionu "od Tábora až k nám…" a každý, kdo ochutná alespoň 7 různých piv, získá originální půllitr.

Kniha o velikonočních zvycích byla pokřtěna pivem.

Kniha Velikonoce našich babiček byla pokřtěna pivem

Kniha s názvem Velikonoce našich babiček čtenářům opět přibližuje tradice, zvyky, recepty a mnoho dalšího, co se k dané roční době dříve neodmyslitelně vztahovalo. Představení knihy a její křest pivem z pivovaru Proud se uskutečnilo za účasti autorek Aleny Anežky Gajduškové a Aleny Scheinostová.

Na Rytířské slavnosti přijede do Bučovic divadelní a kaskadérská společnost Štvanci.

Sedm set let oslaví Bučovičtí výročním pivem i rytířským turnajem

Příjezd krále Jana Lucemburského, na jehož počest se uskuteční velký rytířský turnaj, pěší turnaj pro královnu, šermířská vystoupení, rytířská cesta pro děti, koncert dobové hudby, historický jarmark s občerstvením. To je jen krátký výčet programu, kterým od pátku do neděle ožijí Bučovice, v jejichž centru a blízkém okolí se u příležitosti 700. výročí první písemné zmínky odehrají Rytířské slavnosti.

Cukrárna Krakhmalnikov brothers.

Nové restaurace v kraji sázejí nejen na originalitu

Nabídka provozoven, kde je možné se rychle najíst a dát si třeba čerstvě upraženou kávu nebo osvěžující netradiční nápoj, se za poslední měsíce v Karlovarském kraji hodně rozšířila. Tato zařízení mají většinou stálou klientelu, kterou tvoří i značné procento středoškoláků, vyhledávají je ovšem i zahraniční turisté.

Okresní přebor: Velký Šenov - Dolní Poustevna 2:1 PK (1:1).

PODÍVEJTE SE: Kamery, hromada piva i diváků. Derby rozsekl brankář

Skoro pět stovek fanoušků dorazilo na hřiště do Velkého Šenova. V rámci projektu České televize a FAČRu Můj fotbal se za asistence televizních kamer zrodila v derby proti Dolní Poustevně remíza 1:1. Následnou penaltovou loterii lépe zvládli domácí, rozhodující pokutový kop proměnil brankář Martin Schejbal, který pokořil Josefa Šolína z Dolní Poustevny.

Ilustrační foto

Pět nejlepších nových podniků v Brně: na pivo k Harrymu, na dým do Slasti

Rostou v Brně po koronavirové pandemii nové podniky jako houby po dešti? Jaké se ve městě těší největší oblibě? Deník Rovnost vybral pět nejoblíbenějších míst, která lidé navštěvují teprve pár let. Na nejvyšší příčky zařadil originální spojení vodních dýmek a umění, díky němuž návštěvník snadno ztratí pojem o čase nebo vietnamskou kuchyni, která je netradičně spojená s francouzským názvem.

Pivovarská čtvrtka již po 22. lákala na krásy Jeseníků

Pivovarská čtvrtka přilákala 3000 turistů

Sobota 21. května se nesla ve znamení pochodů, proběhl totiž již 22. ročník pochodu krásami Jeseníků nazvaný Pivovarská čtvrtka. Nabídl celkem 9 možných tras se společným cílem – městem Hanušovice, domovem Pivovaru Holba, který byl organizátorem této jedinečné akce. Celkem se zúčastnilo přes 3 000 nadšenců. Za článek i fotodokumentaci děkujeme Šárce Podlenové

Vietnamská kuchyně

V Sokolově letí asijská kuchyně

Ateliér café, Steak bar, asijská bistra, indická kuchyně, česká kuchyně, burgry nebo pivnice s dobrým pivem či kavárna s dobrou kávou. V Sokolově si vybere každý. Takřka všechny podniky bojovaly s krizí kolem pandemie a nyní začínají opět žít.

Ilustrační foto

S pivem pobíhal po Jemnici, policisté ho lapili

Poměrně kuriózní honičku zažili jemničtí policisté ve čtvrtek 2. června večer. V prodejně v Tyršově ulici zde šestadvacetiletý opilec vzal přepravku s pivem a vyběhl ven bez zaplacení.

Julie Caplinová ochutnala vánoční večeři – řízek s bramborovým salátem

Spisovatelka spojuje cestování a jídlo. Inspirací ke knize jí byla i svíčková

Britská bestsellerová spisovatelka Julie Caplinová miluje cestování a dobré jídlo a obě témata spojuje ve svých romantických knihách. Příběhy jejích hrdinek se odehrávají pokaždé v jiné zemi nebo konkrétním městě - svou knihu tak například mají Kodaň, Paříž, Brooklyn, Island, Chorvatsko nebo Irsko. O Praze jako místě pro další knihu Julie až do svého příjezdu k nám rozhodně neuvažovala. Ochutnávky typické české kuchyně a piva ale daly jejím autorským záměrům jasný směr.