Kreativ

ŠTÍTEK: pivo

Odpočinek ve wellness centru

Kam vyrazit za odpočinkem? Vyzkoušejte masáž golfovými míčky či koupel v pivu

Odpočinout si a zregenerovat tělo i duši, k tomu skvěle poslouží wellness pobyt, ideálně spojený s lázeňskými procedurami nebo romantickou přírodou na dosah. Tradice lázeňství u nás sahá až do středověku, takže osvědčené metody, které se používají dodnes, jsou víc než prověřené. Nároky ale stoupají a lidé už nechtějí jen relaxovat. Touží i po stále nových, neobvyklých zážitcích. Připravili jsme pro vás pár tipů, kam se za celkovou regenerací vydat, až to bude možné.

Brazilský futsalista Max Weber Prates Goncalves Ribeiro

Z cizince, který má rád pivo, se Čech nestal. Situace v Brazílii ho děsí

Rád si zajde na pivo, když je příležitost. „To si oblíbil,“ usměje se Matěj Slováček, spoluhráč Brazilce, který se v Česku stal futsalovou legendou, kapitánem ligového hegemona Chrudimi. Max Weber Prates Goncalves Ribeiro. Jeho jméno není zrovna jednoduché, jak už to u Jihoameričanů bývá. Přezdívka Max, to už je jiné kafe. A vězte, že je dobře známá.

Češi si oblíbili pivo v plechovce.

Východočeši propadli pivu v plechovce. Loni jich vypili rekordní množství

Pivní plechovku zná svět takřka 90 let. V roce 1935 s ní přišel malý pivovar v Newarku v USA a v Československu se první výrobní linka na stáčení piva do plechovek objevila už v roce 1971. Postavil ji tehdy pivovar Zlatý Bažant v Hurbanově na Slovensku, ale pivo z ní mířilo hlavně na export. V 90. letech minulého století pak začal jako jeden z prvních pivovarů s plechovkami u nás Plzeňský Prazdroj.

Češi si oblíbili pivo v plechovce.

Východočeši propadli pivu v plechovce. Loni jich vypili rekordní množství

Pivní plechovku zná svět takřka 90 let. V roce 1935 s ní přišel malý pivovar v Newarku v USA a v Československu se první výrobní linka na stáčení piva do plechovek objevila už v roce 1971. Postavil ji tehdy pivovar Zlatý Bažant v Hurbanově na Slovensku, ale pivo z ní mířilo hlavně na export. V 90. letech minulého století pak začal jako jeden z prvních pivovarů s plechovkami u nás Plzeňský Prazdroj.

Češi si oblíbili pivo v plechovce.

Východočeši propadli pivu v plechovce. Loni jich vypili rekordní množství

Pivní plechovku zná svět takřka 90 let. V roce 1935 s ní přišel malý pivovar v Newarku v USA a v Československu se první výrobní linka na stáčení piva do plechovek objevila už v roce 1971. Postavil ji tehdy pivovar Zlatý Bažant v Hurbanově na Slovensku, ale pivo z ní mířilo hlavně na export. V 90. letech minulého století pak začal jako jeden z prvních pivovarů s plechovkami u nás Plzeňský Prazdroj.

Češi si oblíbili pivo v plechovce.

Východočeši propadli pivu v plechovce. Loni jich vypili rekordní množství

Pivní plechovku zná svět takřka 90 let. V roce 1935 s ní přišel malý pivovar v Newarku v USA a v Československu se první výrobní linka na stáčení piva do plechovek objevila už v roce 1971. Postavil ji tehdy pivovar Zlatý Bažant v Hurbanově na Slovensku, ale pivo z ní mířilo hlavně na export. V 90. letech minulého století pak začal jako jeden z prvních pivovarů s plechovkami u nás Plzeňský Prazdroj.

Češi si oblíbili pivo v plechovce.

Češi propadli pivu v plechovce. Loni jich vypili rekordní množství

Pivní plechovku zná svět takřka 90 let. V roce 1935 s ní přišel malý pivovar v Newarku v USA a v Československu se první výrobní linka na stáčení piva do plechovek objevila už v roce 1971. Postavil ji tehdy pivovar Zlatý Bažant v Hurbanově na Slovensku, ale pivo z ní mířilo hlavně na export. V 90. letech minulého století pak začal jako jeden z prvních pivovarů s plechovkami u nás Plzeňský Prazdroj.

Z volarského piva bude pivovice.

Hotel Bobík nechal vypálit pivo, bude Volarská pivovice

Volarský městský hotel Bobík se chystá květnové otevření. Podle slov Víta Pavlíka, starosty města Volary, byl hotel Bobík v době přísných koronavirových opatření uzavřený, v provozu nebylo ani výdejní okénko. Obědů se totiž prodalo minimum, zhruba do dvaceti. Okénko by ani zdaleka nepokrylo náklady na provoz objektu.

Foto: Deník/Jana Kotalová

FOTO, VIDEO: Neratovský "tekutý chléb" poteče pivovodem

Mezi stávající budovou neratovského pivovaru v Orlických horách a nově vybudovaným společenským domem v sousedství zanedlouho poteče pivo proudem. A to díky pivovodu, který obě budovy spojí. Část pivovaru se totiž rozšíří právě do nově vzniklých prostor společenského domu.

Restaurace Oáza ve vestibulu nádraží Praha-Smíchov bude rekonstruována v rámci modernizace celé stanice.

Smíchovská „Mekka všech vágusů“ se mění. Nová Oáza chce zachovat Magorův odkaz

Poslední hmatatelné vzpomínky na klasickou nádražní hospodu Lokálka, která už roky nefungovala, zmizely v sutinách po nedávné demolici staniční budovy ve Vysočanech. Štamgasti i cestující se obávají, aby v rámci modernizace železniční stanice Praha-Smíchov, kde má vzniknout dopravní terminál, nedopadla podobně další oblíbená „nádražka“. Restaurace Oáza se mění na Nádražní Tankovnu Smíchov.

Pivo. Ilustrační snímek

Reakce na vyhoštění diplomatů? Moskva zvažuje ekonomické sankce, píše list

Moskva v reakci na vyhoštění velkého počtu svých diplomatů z Prahy zvažuje podle listu Kommersant možnosti ekonomických sankcí proti České republice. Ruské úřady mohou omezit dovoz českého zboží, například piva, píše ruský list s odvoláním na dva zdroje z vládních kruhů, které jsou obeznámeny s diskuzí ohledně eventuálních postihů vůči Česku. Podle deníku je to jedna z variant ruské odpovědi na diplomatickou roztržku.

Pivovar Starokladno

U Kozlíků teče pivo proudem. Natočí vám Starokladno, Černého Havíře nebo Bohouše

Minipivovar Starokladno začal psát svou historii v roce 2009 v prostorách restaurace U Kozlíků a navázal tak na pětisetletou tradici vaření piva na Kladensku. O kvalitě zdejší produkce nejlépe vypovídá fakt, že zanedlouho po spuštění výroby získalo pivo Černý Havíř 12° prvenství ve Zlaté pivní pečeti 2011. Další první místo zaznamenalo Starokladno i v roce 2013 s pivem Royal Stout 13°.

Přerovský pivovar Zubr. Ilustrační foto

Export do Ruska? Nejsme na něm závislí, tvrdí velké přerovské firmy

Zhorší napjaté česko-ruské vztahy v důsledku politické situace už tak dost složitou ekonomickou situaci firem, které poznamenala koronavirová krize? Majitelé velkých společností na Přerovsku sice mají obavy z poklesu exportu do Ruska, existenčně závislé ale firmy na byznysu s touto zemí nejsou. Reakce prý navíc nikdy nejsou tak rychlé.

Pivo. Ilustrační snímek

O sedm litrů na hlavu méně. Spotřeba piva byla loni v ČR nejnižší od 60. let

Pivovary v ČR loni uvařily 20,1 milionu hektolitrů piva, meziročně výstav klesl o 6,9 procenta. Spotřeba piva na obyvatele loni klesla o zhruba sedm litrů, tedy 14 velkých piv, na 135 litrů, a byla tak nejnižší od 60. let minulého století. Za poklesem výroby stojí koronavirové restrikce a omezení provozu restaurací v ČR, ale i v zahraničí, sdělili dnes ČTK zástupci Českého svazu pivovarů a sladoven.

Natáčení nového reklamního spotu pivovaru Bernard.

Klip pivovaru Bernard trhá rekordy. Jiřího Mádla napadl námět na benzínce

/VIDEO/ Svět se zbláznil, držme se. Tato věta se objevuje na konci nového reklamního spotu humpoleckého pivovaru Bernard, který natočil herec a režisér Jiří Mádl. Jak se zdá, tvůrcům se podařilo udeřit hřebíček na hlavičku, protože trhá rekordy ve sledovanosti a u lidí sklízí velký úspěch.

Tržnice v Rosicích u Chrasti se po dlouhé době otevřela. Trhovce i návštěvníky však odradilo špatné počasí.

KOMENTÁŘ: Odpustíme si pivo i mladé slepice

Jsou staré a vypelichané, pomyslí si pan Sedlák při pohledu na slepice a kohout mu radostně přisvědčí s nadějí, že do hejna jako každý rok přibudou mladé a krásné kuřičky.

Ilustrační foto.

Prazdroj zvyšuje prodej piva v plechovkách, trend podpořila pandemie

Plzeňský Prazdroj zvyšuje prodej piva v plechovkách. Loni dosáhl jejich podíl 22 % na celkovém pivu prodaném v ČR, o rok dříve činil 18 % a v roce 2010 jen 5 %. Podle mluvčího plzeňského pivovaru Zdeňka Kováře tento trend podpořila pandemie koronaviru a uzavření hospod.

Načerpejte inspiraci s našimi víkendovými tipy!

TIPY DENÍKU: Vydejte se po naučné stezce Brdatka

Na naučném výletě po stezce Brdatka v CHKO Křivoklátsko se seznamte s faunou, florou a přírodními poměry rezervace. To a mnoho dalšího, jako tipy na koncerty, představení pro děti a přednášky, vám přinášíme v našich víkendových tipech.

Načerpejte inspiraci s našimi víkendovými tipy!

TIPY DENÍKU: Spojte běhání a křížovky

Máte rádi běh a zároveň rádi luštíte křížovky? V tom případě máte možnost tyto dvě radosti spojit v jednu! Užijte si foto-orienťák v Dobříši. To a mnoho dalšího, jako tipy na koncerty, představení pro děti a přednášky, vám přinášíme v našich víkendových tipech.

Načerpejte inspiraci s našimi víkendovými tipy!

TIPY DENÍKU: Nymburk žije fotografiemi

Projděte ulicemi města a prohlédněte si díla amatérkých fotografů. Kromě prohléžení je také budete moci ohodnotit. A když vás nohy zavedou až na radnici, rovnou se zastavte na výstavě Pavla Štichy. To a mnoho dalšího, jako tipy na koncerty, představení pro děti a přednášky, vám přinášíme v našich víkendových tipech.

Načerpejte inspiraci s našimi víkendovými tipy!

TIPY DENÍKU: Užijte si autokino

Přifoukněte kola a vydejte se na cyklostezku Kolem Kutné Hory. Navčer se vydete do autokina u OC Albert a užijte si filom. To a mnoho dalšího, jako tipy na koncerty, představení pro děti a přednášky, vám přinášíme v našich víkendových tipech.

Sládek strakonického pivovaru Dudák Vlastimil Matej založil 13. dubna první letošní várku speciálního piva Dudák Letní.

Založili první várku letního letního speciálu strakonického piva

Sládek strakonického pivovaru Dudák Vlastimil Matej založil 13. dubna první letošní várku speciálního piva Dudák Letní. Jde o nefiltrované, lehké, světlé pivo s výrazným chmelovým aroma, s obsahem alkoholu tři procenta. Podobné pivo vařil Vlastimil Matej loni.

Sládek piva obou značek pečlivě kontroluje

Pivní značky Moravia a Lucky Bastard se rozvíjejí. I o kosmetiku

„Pivo máme výborné. Je v něm potenciál,“ netají se majoritní vlastník pivovaru v brněnských Medlánkách, kde ročně vyrobí na osm tisíc hektolitrů řemeslných ležáků značek Moravia a řemeslných „ejlů“ Lucky Bastard. I v době covidu se pouští do inovací.

Z nově otevřeného pivního bistra v Riegrově ulici v Plzni si lidé odnesou pivo v nerezových vratných bandaskách. Podnik se otevřel minulý čtvrtek na apríla.

V době koronakrize se v centru Plzně otevřela nová hospoda

V době, kdy řada hospod a restaurací bojuje o přežití, se vedení nepomuckého minipivovaru Zlatá kráva rozhodlo otevřít nové pivní bistro v centru Plzně. Z nově zrekonstruovaných prostor v Riegrově ulici si lidé odnesou pivo v nerezové zálohované bandasce, po které je podnik nazvaný.