Kreativ

ŠTÍTEK: podnikání

Ilustrační foto.

Novelu protikuřáckého zákona by lidé vítali

Kladensko - Takzvaný protikuřácký zákon by se mohl co nejdříve změnit. Zasluhuje se o to poslanec Marek Benda (ODS), který předložil jeho novelu. Podle ní by například zákon nově povoloval v restauracích, na sportovištích i kulturních zařízeních zřízení kuřárny.

Na škole probíhá výuka žáků s různým zaměřením pro stavebnictví. 

Stavebnictví skýtá mnoho uplatnění nejen chlapcům, ale i děvčatům

Karlovy Vary - Střední odborná škola (SOŠ) stavební Karlovy Vary byla založena v roce 1982. Škola je příspěvkovou organizací zřízenou Karlovarským krajem. Studenti zde neplatí žádné školné. V současné době probíhá na škole výuka žáků s různým zaměřením pro stavebnictví. 

Na Václavském náměstí v Praze se 25. února konala demonstrace za svobodu, demokracii a svobodné podnikání.

Na Václavském náměstí demonstrovaly za svobodu stovky lidí

Na demonstraci za svobodu, demokracii a svobodné podnikání na Václavském náměstí se dnes sešly stovky lidí. Někteří z nich měli transparenty s protikomunistickými hesly nebo kritikou premiéra v demisi Andreje Babiše (ANO). Demonstraci v den 70. výročí komunistického převratu uspořádali zástupci občanských iniciativ, podnikatelských sdružení, některých parlamentních i neparlamentních politických stran a Konfederace politických vězňů.

Peníze. Ilustrační foto.

Policie navrhla obžalobu kvůli krácení daní za 750 milionů

Policie navrhla obžalovat pět lidí kvůli krácení daní, při kterém neoprávněně získali přes 750 milionů korun. Mezi obviněnými je pracovnice finančního úřadu, její někdejší nadřízený a zástupci obchodní společnosti, z nichž jeden působí jako advokát. Části obviněným hrozí až deset let vězení, části až 12 let. Kauza se týká podvodů, které byly maskovány podnikáním v polygrafii. Oznámil to dnes mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej.

Ilustrační foto

Policie obvinila pět lidí z krácení daní. Obohatili se o 750 milionů

Policie navrhla obžalovat pět lidí kvůli krácení daní, při kterém neoprávněně získali přes 750 milionů korun. Mezi obviněnými je pracovnice finančního úřadu, její někdejší nadřízený a zástupci obchodní společnosti, z nichž jeden působí jako advokát. Části obviněným hrozí až deset let vězení, části až 12 let. Kauza se týká podvodů, které byly maskovány podnikáním v polygrafii. Oznámil to dnes mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej.

Lidové milice. Ilustrační foto

Demonstrace proti totalitě bude v neděli. Dnes o ní dali vědět lidé v uniformách

Na pražském Václavském náměstí dnes pochodovali lidé oděni do uniformy Pohotovostního pluku Veřejné bezpečnosti a v kostýmech Lidových milicí. Svorně prozpěvovali budovatelské písně. Dnešní happening měl upozornit na demonstraci za svobodu a demokracii a svobodné podnikání. Organizátoři, mezi nimiž jsou Strana soukromníků a Konfederace politických vězňů, chtějí varovat před nástupem totalitních praktik. Demonstrace se uskuteční v neděli 25. února, kdy tomu bude 70 let, co komunisté na téměř 42 let převzali moc nad Československem.

Maturitní ples tříd 4.A a 4.B Střední zemědělské školy Čáslav.

FOTO, VIDEO: Maturanti zemědělské školy plesali v Grandu

Čáslav – Maturitní ples tříd 4.A a 4.B Střední zemědělské školy Čáslav se konal 17. února v hotelu Grand. Nechybělo předtančení, slavnostní nástup studentů a studentek a samozřejmě ani slavnostní přípitek a zašlapávání šerp.

Protestní jízda taxikářů centrem Prahy 8. února.

Mezi taxikáři a vládou došlo k dohodě. Na obzoru je změna zákona

Zástupci taxikářů se dnes dopoledne sešli s členy vlády. Schůzku jim včera přislíbil premiér v demisi Andrej Babiš. Vláda se  podle místopředsedkyně Asociace koncesionářů v taxislužbě Karolíny Venclové pokusí ve Sněmovně zrychleně prosadit změny zákona. To by mělo odstranit rozdíly mezi podnikáním taxikářů a provozovatelů alternativních služeb, kteří podle řidičů taxi nedodržují předpisy. 

Ilustrační foto.

Práce je stále dost, i když nezaměstnaných přibylo

Karlovarský kraj - Volných míst je stále dost, i když lidí evidovaných úřady práce v lednu mírně přibylo. V porovnání s předchozími lety se však situace v prvním měsíci letošního roku vyvíjela v regionu mnohem příznivěji.

Ilustrační foto.

Na Berounsku ubyly desítky výherních automatů

Berounsko - V berounském regionu začaly ve velkém ubývat výherní automaty. V roce 2017 jich zde bylo povoleno podle údajů ministerstva financí celkem 447, letos se jich provozuje téměř o 200 méně, a to 252. K jejich výraznému snížení došlo během několika let jak v Berouně, tak v Králově Dvoře. V Hořovicích jsou zhruba na stejném počtu. Nejvíce povolených výherních automatů v přepočtu na tisíc obyvatel je ve městě Žebrák, kde jich je celkem 28. Na druhou stranu se ale pokles provozovaných výherních automatů citelně dotkne městských rozpočtů, které se budou muset spokojit s menším daňovým výnosem z tohoto druhu podnikání.

Pražský hotel Leonardo

Historický hotel Leonardo u Karlova mostu mění majitele

Skupina Jan Hotels kupuje svůj čtvrtý hotel. Po dvou luxusních hotelech v Českém Krumlově získá druhé ubytovací zařízení také v Praze. Novým přírůstkem je čtyřhvězdičkový Hotel Leonardo, který se nachází jen pár kroků od Karlova mostu.

Ilustrační foto.

Lidí bez práce přibylo

Frýdek-Místek - V lednu nezaměstnanost roste pravidelně a letos tomu nebylo jinak. Došlo k postupnému útlumu sezonních prací, hlavně ve stavebnictví a v zemědělství.

Podnikatel Vladimír Poliak z Břeclavi s manželkou Jarmilou.

Volil jsem Babiše a Zemana. Mě by politika zničila, tvrdí Poliak

Břeclav /ROZHOVOR/ – Kdyby prodal svůj podíl ve firmě ZFP Group, zajistil by do smrti nejen své děti, ale i vnuky. Podnikatel a jeden z nejbohatších Čechů Vladimír Poliak z Břeclavi však naopak přemýšlí, jak bude společnost, zabývající se hlavně finančnictvím, dál rozvíjet. Před třiadvaceti lety založili podnikání spolu s manželkou Jarmilou z Velkých Bílovic. „Zůstáváme na Břeclavsku,“ říká šestašedesátiletý většinový akcionář firmy, která zaměstnává kolem tisícovky lidí a s dalšími desítkami tisíc spolupracuje.

Projekt Cesta za povoláním na ZŠ Blovice.

Den D na Základní škole Blovice

Blovice - Na Základní škole Blovice probíhá každý rok celoškolní projekt Cesta za povoláním, jehož cílem je seznámit žáky s poptávkou reálných firem a společností v regionu, místě bydliště a jeho okolí a možnostmi uplatnění v těchto firmách.   

Demonstrace. Ilustrační foto.

V Praze se bude 25. února demonstrovat za svobodu a demokracii

V den 70. výročí takzvaného vítězného února, komunistického převratu z roku 1948, se v centru Prahy na Václavském náměstí uskuteční demonstrace za svobodu a demokracii a svobodné podnikání. Akci na 25. února svolala více než dvacítka organizací, hlavně podnikatelských sdružení. Mezi pořadateli jsou i Strana soukromníků a Konfederace politických vězňů. Organizátoři varují před nástupem totalitních praktik, podle nich hrozí opět vláda jedné strany. 

Ilustrační foto.

Pozemek pro novou farmu

Pokud bude dost vody, rozjede se v Bruntále chov ryb a pěstování zeleniny hydroponickým způsobem.

Primátorka Ústí nad Labem Věra Nechybová.

Jsem pod silným nátlakem kmotrů, tvrdí primátorka Ústí

Kdo by neznal kultovní snímek Kmotr, v němž si newyorská mafiánská rodina Corleonů založila podnikání na hazardu, úplatkářství, vydírání a zastrašování. Pokud si někdo myslí, že kmotři typu Marlona Branda nebo Al Pacina se objevují pouze na plátně filmových kin, po přečtení výroku primátorky města Ústí Věry Nechybové (UFO) zřejmě změní názor.

Veletrh fiktivních firem Sokolov

Veletrh firem má ukázat studentům, jak podnikat

Sokolov – Podnikatelské záměry, strategie i kampaně. Příprava studentů na konkurenční prostředí a praktiky v oblasti podnikání, které jsou mnohdy nelehké. To jsou hlavní důvody, proč studenti Střední živnostenské školy v Sokolově pořádají veletrh fiktivních firem. Letos chystají jubilejní, desátý ročník.

Dosavadní prezident fotbalového klubu 1. SC Znojmo Ota Kohoutek se nově přesune do role čestného prezidenta.

Změny ve fotbalovém Znojmě: po 12 letech končí prezident, odchází kouč Balcárek

Znojmo – Fotbalová škatulata, hejbejte se. Druholigové Znojmo hlásí před startem jarní části sezony změny v klubovém vedení i na trenérských postech. Prezidenta klubu Otu Kohoutka vystřídá ve funkci dosavadní spolumajitel Jiří Tunka. Angažmá ve Znojmě zároveň na vlastní žádost ukončili trenér Jiří Balcárek s asistentem Miroslavem Paulem.

Miroslav Varga, žatecký rodák a olympionik ve střelbě

Sedmapadesát? Nevadí! Varga stále řádí mezi nejlepšími střelci

Žatec - Olympijský vítěz ze Soulu, žatecký rodák Miroslav Varga, se už hlavně věnuje střeleckému podnikání. Přesto ale stále dokáže potrápit mnohem mladší střelce, loni byl nejlepším Čechem na mezinárodní Velké ceně Plzně, chystá se i na letošní sezonu.

Ukončení činnosti firmy. Ilustrační foto.

V Praze loni zaniklo přes pět tisíc společností. Jde o rekord

/TABULKA/ Podnikatelé loni v Praze uzavřeli rekordních 5352 společností, což je více než polovina všech zaniklých firem v ČR za loňský rok. Loni své podnikání ukončilo 10 437 společností v celé ČR. Většinou šlo o podniky z oblasti pronájmu, správy nemovitostí či obchodu.

Bývalý areál JZD v Bolaticích již roky chátrá.

Bolatice hyzdí areál bývalého JZD

Obec Bolatice by chtěla zchátralý areál bývalého JZD a nyní družstva Opavice revitalizovat. Vedení obce už dokonce podalo předběžnou žádost o dotaci.

Ilustrační foto.

MAS Krajina srdce rozdělí miliony

Táborsko – Živnostníci a podnikatelé, neziskové organizace i spolky mohou požádat o dotace, jež bude MAS Krajina srdce rozdělovat během letošního roku.

Prokop Siostrzonek.

Převor břevnovského kláštera bude uveden do opatského úřadu

Po 70 letech zažije v neděli břevnovský klášter v Praze opatskou benedikci, tedy uvedení do opatského úřadu. Čestný titul arciopat dostane při tomto požehnání Prokop Siostrzonek, který dosud byl převorem kláštera v Břevnově. Siostrzonek získal titul arciopat jako druhý v pořadí v novodobé historii po svém předchůdci Anastázi Opaskovi.