Kreativ

ŠTÍTEK: pokrm

OBRAZEM: Vietnamci vítali rok Kočky

Teplice – Oslavu vítání nového lunárního roku připravil Svaz Vietnamců v Teplicích na 5. února do velkého sálu Domu kultury v Teplicích. Nový lunární rok ve znamení Kočky přišlo přivítat několik set Vietnamců, kteří zcela zaplnili sál a dobře se bavili u pestrého kulturního programu. Součástí oslav byla i taneční a pěvecká vystoupení v národních krojích a tradiční pokrmy.

Je libo středověká kuchyně? Hrad Buchlov zve

Buchlov – Vůně historických pokrmů, či tanečníci stepující v irských rytmech. To jsou dvě nejlákavější novinky letošní sezony, které si mohou užít návštěvníci Buchlova. Hrad nepřijde ani o svůj největší tahák – Buchlovské divadelní léto.

Grand Restaurant Festival povznese do nebe lahůdek

Ostrava - V Ostravě v sobotu začíná zajímavá akce, která milovníkům dobrého jídla nabídne kulinářské speciality za příznivé ceny. Ve třech restauracích potrvá Grand Restaurant Festival až do půlky února.

Grand Restaurant Festival povznese do nebe lahůdek

Ostrava -V Ostravě v sobotu začíná zajímavá akce, která milovníkům dobrého jídla nabídne kulinářské speciality za příznivé ceny. Ve třech restauracích potrvá Grand Restaurant Festival až do půlky února.

V hájovně u Bezděkova se budou vařit zdravé pokrmy

Březnice - Mateřské centrum Pampeliška Březnice připravilo na 25. a 26. září víkendový kurz Základy zdravého vaření, který se koná v rámci projektu Zdravě? Hravě!. Uskuteční se v hájovně v nedalekém Bezděkově – v sobotu od 8 do 19 hodin, v neděli pak od 8 do 18 hodin.

Porubané mají na sídlišti gril. Jak dlouho jim vydrží?

Ostrava- Areál s grily a minigolfovým hřištěm zprovoznila na začátku letní sezony na jednom z porubských sídlišť místní radnice. „Lidé, kteří nemají vlastní chatu či zahradu, nyní mají možnost posedět v příjemném prostředí a společně si připravit grilované pokrmy. Ojedinělé piknikové místo najdou v blízkosti Centra volného času na ulici O. Jeremiáše,“ uvedl místostarosta Poruby Jan Dekický.

FOTOGALERIE: Berounští Medvědi obhájili titul

Beroun - Nadšení, euforie, na druhé straně smutek. Finále extraligy inline hokeje přineslo stejně jako loni ochozům berounského zimáku všechny nejchutnější pokrmy, jaké sportovní kuchyně umí nabídnout. Včetně třešničky na dortu - obhajoby mistrovské trofeje pro domácí Berounské medvědy. Smutným poraženým byli brněnští Mission Roller Brno.

OBRAZEM: V Ratiboři volili nejlepší guláš

Ratiboř /FOTOGALERIE/ – Příprava guláše byla hlavním tématem celého sobotního dne v Ratiboři. V areálu u zdejšího hasičského domu se uskutečnil už devátý ročník soutěže o gulášového krále. O prestižní kuchařský titul se letos utkalo sedmnáct dvojic, dvě z nich ze Slovenska. Nejlepší pokrm připravil dle mínění hodnotících komisařů Petr Zeťák ze Vsetína.

OBRAZEM: Praha slaví gurmánský svátek

Praha -Zahrady Pražského hradu patří gurmánskému svátku Prague Food Festival 2010. Třídenní program představí umění šéfkuchařů, degustace pokrmů a ochutnávky nápojů domácí i zahraniční kuchyně. Pro návštěvníky akce budou otevřeny zahrady Rajská, Hartigovská a Na Valech.

Velikonoční program v Lánech

Lány - Hry a soutěže, grilování, velikonoční a jarní pokrmy, pletení pomlázek, živá zvířátka, prodejní stánky s velikonočním a jarním zbožím, dílny pro děti a dospělé - pečení beránků a mazanců, malování vajíček, tvoření jarních dekorací.

McDonald sází na méně vydatný a lehčí pokrm. Stal se jím McWrap

Liberec – I to, co má méně kalorií a tuku, může být dobré. O tom by měl zákazníky největšího světového řetězce rychlého občerstvení McDonald's přesvědčit nový pokrm, McWrap. Včera jej řetězec předvedl poprvé ve všech restauracích jak v Liberci, tak i v celé republice.

Od Modrého pondělí po Boží hod velikonoční

Na jarní výstavě v Častolovicích, která má název Velikonoce – svátky jara, je i ukázka z nejdůležitějšího křesťanského svátku v roce, z velikonočního týdne. Každý den symbolizuje křesťanství v různých podobách a s různým námětem.

Víte, co jsou muzika, peciválka či štědrovka?

Vysoké Mýto – Ve výstavních prostorách zdejšího regionálního muzea je do 6. ledna 2010 k zhlédnutí výstava s názvem „Až nám perník zavoní…“ Prosím, vstupte a ochutnejte, tak by mohl znít podtitul této vánoční výstavy, kterou připravilo na adventní období Regionální muzeum ve Vysokém Mýtě. Bohatě prostřený stůl a sváteční pokrmy jsou s vánočními svátky úzce spojeny již od nepaměti. Nejen tradiční kapr, bramborový salát a rybí polévka, ale i méně tradiční pokrmy, jako jsou muzika, odvárka, tomáška, peciválka nebo štědrovka, se v jednotlivých oblastech připravovaly na různé způsoby.

Nejlepší králičí maso vyhraje

Litoměřice - Soutěž „O nejlepší pokrm z králičího masa“ vyhlásily Krajské sdružení Českého svazu chovatelů (ČSCH) Ústeckého kraje, firma AC EXPO Praha a Krajská agrární komora Ústeckého kraje.

Vrací se jídla z receptů našich babiček?

Žďársko - Doslova obnovenou premiéru zažívají v restauracích některé z pokrmů našich babiček, které se na českých talířích neobjevily i desítky let. Okusit tak můžeme štrachandu, špetinky, knoflík, starohorskou čočkovou polévku, bejlík z husích prsou i naháče z Vysočiny.

Vůně rybích pokrmů lákala k ochutnávce

Prachatice /AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE/ - Již počtvrté měli možnost milovníci dobrého vína a specialit připravených z čerstvých ryb vychutnat si obojí na jednom místě.

Těstoviny přivezl do Evropy Marco Polo z Číny

Těstoviny se obecně považují za jídlo dietní, které příliš nezatěžuje organismus. Ovšem když je bohatě proložíte opečenou slaninou, zalijete smetanou nebo posypete tučným sýrem, nemůže už být o dietním jídle řeč. Samy o sobě jsou však levným, rychlým a chutným letním pokrmem.