Spojit dobré s užitečným, nebo užitečné s dobrým. Letos v březnu startuje další ročník akce s názvem Dnes jím jako Afričan. Tedy, ochutnejte africké pokrmy a zároveň pomozte dětem, které na černém kontinentu hlady umírají.
Teplice – Oslavu vítání nového lunárního roku připravil Svaz Vietnamců v Teplicích na 5. února do velkého sálu Domu kultury v Teplicích. Nový lunární rok ve znamení Kočky přišlo přivítat několik set Vietnamců, kteří zcela zaplnili sál a dobře se bavili u pestrého kulturního programu. Součástí oslav byla i taneční a pěvecká vystoupení v národních krojích a tradiční pokrmy.
Pardubice - /VAŘÍME S DENÍKEM/ - Většina účastníků projektu Vaříme s Deníkem se s nadšením zapojila do přípravy sushi pod dohledem šéfkuchaře Lukáše Kollmana
Buchlov – Vůně historických pokrmů, či tanečníci stepující v irských rytmech. To jsou dvě nejlákavější novinky letošní sezony, které si mohou užít návštěvníci Buchlova. Hrad nepřijde ani o svůj největší tahák – Buchlovské divadelní léto.
Ostrava - V Ostravě v sobotu začíná zajímavá akce, která milovníkům dobrého jídla nabídne kulinářské speciality za příznivé ceny. Ve třech restauracích potrvá Grand Restaurant Festival až do půlky února.
Ostrava -V Ostravě v sobotu začíná zajímavá akce, která milovníkům dobrého jídla nabídne kulinářské speciality za příznivé ceny. Ve třech restauracích potrvá Grand Restaurant Festival až do půlky února.
Březnice - Mateřské centrum Pampeliška Březnice připravilo na 25. a 26. září víkendový kurz Základy zdravého vaření, který se koná v rámci projektu Zdravě? Hravě!. Uskuteční se v hájovně v nedalekém Bezděkově – v sobotu od 8 do 19 hodin, v neděli pak od 8 do 18 hodin.
Ústí nad Labem /AKTUALIZOVÁNO, DOPLNĚNY DALŠÍ FOTOGRAFIE/– Na multikulturním festivalu Barevná planeta 2010 jsme ochutnali pokrmy, vína i čaje cizinců. Jejich pestrá kultura pobavila tisíce lidí.
Východní Čechy - Hygienici varují před točenou zmrzlinou, i když ji nezakazují ani dětem na letních táborech. Větší zárukou bezpečnosti jsou balené výrobky.
Východní Čechy - Hygienici varují před točenou zmrzlinou, i když ji nezakazují ani dětem na letních táborech. Větší zárukou bezpečnosti jsou balené výrobky.
Ostrava- Areál s grily a minigolfovým hřištěm zprovoznila na začátku letní sezony na jednom z porubských sídlišť místní radnice. „Lidé, kteří nemají vlastní chatu či zahradu, nyní mají možnost posedět v příjemném prostředí a společně si připravit grilované pokrmy. Ojedinělé piknikové místo najdou v blízkosti Centra volného času na ulici O. Jeremiáše,“ uvedl místostarosta Poruby Jan Dekický.
Beroun - Nadšení, euforie, na druhé straně smutek. Finále extraligy inline hokeje přineslo stejně jako loni ochozům berounského zimáku všechny nejchutnější pokrmy, jaké sportovní kuchyně umí nabídnout. Včetně třešničky na dortu - obhajoby mistrovské trofeje pro domácí Berounské medvědy. Smutným poraženým byli brněnští Mission Roller Brno.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Slastné orgie, Sto žhavých holek nebo Chlípné šelmičky jsou pokrmy, pod kterými si host těžko představí jejich složení. Nicméně chutnají.
Ratiboř /FOTOGALERIE/ – Příprava guláše byla hlavním tématem celého sobotního dne v Ratiboři. V areálu u zdejšího hasičského domu se uskutečnil už devátý ročník soutěže o gulášového krále. O prestižní kuchařský titul se letos utkalo sedmnáct dvojic, dvě z nich ze Slovenska. Nejlepší pokrm připravil dle mínění hodnotících komisařů Petr Zeťák ze Vsetína.
Praha -Zahrady Pražského hradu patří gurmánskému svátku Prague Food Festival 2010. Třídenní program představí umění šéfkuchařů, degustace pokrmů a ochutnávky nápojů domácí i zahraniční kuchyně. Pro návštěvníky akce budou otevřeny zahrady Rajská, Hartigovská a Na Valech.
Lány - Hry a soutěže, grilování, velikonoční a jarní pokrmy, pletení pomlázek, živá zvířátka, prodejní stánky s velikonočním a jarním zbožím, dílny pro děti a dospělé - pečení beránků a mazanců, malování vajíček, tvoření jarních dekorací.
Liberec – I to, co má méně kalorií a tuku, může být dobré. O tom by měl zákazníky největšího světového řetězce rychlého občerstvení McDonald's přesvědčit nový pokrm, McWrap. Včera jej řetězec předvedl poprvé ve všech restauracích jak v Liberci, tak i v celé republice.
Bohumín - Pokrmy slané i sladké, s ovocem i s masem. 250 návštěvníků festivalu Wypieki mohlo na soutěžních stolech před několika dny oči nechat a jejich chuťové buňky si rozhodně přišly na své.
Na jarní výstavě v Častolovicích, která má název Velikonoce – svátky jara, je i ukázka z nejdůležitějšího křesťanského svátku v roce, z velikonočního týdne. Každý den symbolizuje křesťanství v různých podobách a s různým námětem.
Špagety, mořské plody nebo čínská kuchyně. Podle odborníků je ale škoda, že z českých restaurací mizí klasika. Některé restaurace se tuto skutečnost chystají nejen kvůli turistům změnit.
Vysoké Mýto – Ve výstavních prostorách zdejšího regionálního muzea je do 6. ledna 2010 k zhlédnutí výstava s názvem „Až nám perník zavoní…“ Prosím, vstupte a ochutnejte, tak by mohl znít podtitul této vánoční výstavy, kterou připravilo na adventní období Regionální muzeum ve Vysokém Mýtě. Bohatě prostřený stůl a sváteční pokrmy jsou s vánočními svátky úzce spojeny již od nepaměti. Nejen tradiční kapr, bramborový salát a rybí polévka, ale i méně tradiční pokrmy, jako jsou muzika, odvárka, tomáška, peciválka nebo štědrovka, se v jednotlivých oblastech připravovaly na různé způsoby.
Mělník /FOTOGALERIE/ - Už jste někdy ochutnali smažené jablkové knedlíky nebo slanečky v krému? Mělnické muzeum tuto možnost v pátek a v sobotu nabízelo.
Mělník /FOTOGALERIE/ - Už jste někdy ochutnali smažené jablkové knedlíky nebo slanečky v krému? Mělnické muzeum tuto možnost v pátek a v sobotu nabízelo.
Rakovník - Profesionální hasiči museli zasahovat hned v úvodu nového pracovního týdne. Nejprve evakuovali muže z bytu, poté odčerpávali vodu z rakovnické nemocnice.
Litoměřice - Soutěž „O nejlepší pokrm z králičího masa“ vyhlásily Krajské sdružení Českého svazu chovatelů (ČSCH) Ústeckého kraje, firma AC EXPO Praha a Krajská agrární komora Ústeckého kraje.
Žďársko - Doslova obnovenou premiéru zažívají v restauracích některé z pokrmů našich babiček, které se na českých talířích neobjevily i desítky let. Okusit tak můžeme štrachandu, špetinky, knoflík, starohorskou čočkovou polévku, bejlík z husích prsou i naháče z Vysočiny.
Prachatice /AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE/ - Již počtvrté měli možnost milovníci dobrého vína a specialit připravených z čerstvých ryb vychutnat si obojí na jednom místě.
Prachatice /FOTOGALERIE/ - Znalci a milovníci vín a dobrých pokrmů mají od pátku do soboty opět možnost zajít na mimořádnou zážitkovou eno-gastronomickou akci.
Břidličná /FOTOGALERIE/ -Pochutnávat si na chutné stravě z produkce rekonstruované školní kuchyně si mohou od 7. září v barvami zkrášlené a opravené jídelně děti a učitelé z Břidličné.
Těstoviny se obecně považují za jídlo dietní, které příliš nezatěžuje organismus. Ovšem když je bohatě proložíte opečenou slaninou, zalijete smetanou nebo posypete tučným sýrem, nemůže už být o dietním jídle řeč. Samy o sobě jsou však levným, rychlým a chutným letním pokrmem.