
Kousek Londýna najdou jedlíci v Křenové ulici
Brno – Restaurace London Inn sídlící v domečku nedaleko centra Brna nabízí netradiční české pokrmy. Ty mají rozjuchané názvy ala Anglie.
Brno – Restaurace London Inn sídlící v domečku nedaleko centra Brna nabízí netradiční české pokrmy. Ty mají rozjuchané názvy ala Anglie.
Moravskoslezský kraj - Celkem 6682 provozoven veřejného stravování zkontrolovali loni v celé republice pracovníci České obchodní inspekce (ČOI). V téměř 2,5 tisícovce provozoven přitom zjistili porušení některé z povinností stanovených zákonem o ochraně spotřebitele.
Kraj - Celkem 6682provozoven veřejného stravování zkontrolovali loni vcelé republice pracovníci České obchodní inspekce (ČOI). Vtéměř 2,5tisícovce provozoven přitom zjistili porušení některé zpovinností stanovených zákonem oochraně spotřebitele.
Příbram/ Ve školní jídelně v Jiráskových sadech se dnes konal seminář na téma biopotraviny. Měl teoretickou i praktickou část. Účastnily seho kuchařkyškolních jídelen z celého Příbramska.
Hradec Králové -Kromě těstovin a pizzy jsou v Itálii oblíbené také pokrmy z ryb a masa nebo znamenitá rizota. Při přípravě jídla se používá široká škála bylinek, časté jsou bazalka, šalvěj, máta, majoránka, oregáno a další.
Hradec Králové -Kromě těstovin a pizzy jsou v Itálii oblíbené také pokrmy z ryb a masa nebo znamenitá rizota. Při přípravě jídla se používá široká škála bylinek, časté jsou bazalka, šalvěj, máta, majoránka, oregáno a další.
SOKOLOVSKO - Zajímavost z rubriky Čtenář - reportér
Východní Čechy - Naši předkové si libovali o vánočních svátcích v pestré skladbě pokrmů, jídelníček měl kraj od kraje své zvláštnosti, řada prvků však byla společná.
Rychnovsko - Naši předkové si libovali o vánočních svátcích v pestré skladbě pokrmů, jídelníček měl kraj od kraje své zvláštnosti, řada prvků však byla společná.
Rychnovsko - Naši předkové si libovali o vánočních svátcích v pestré skladbě pokrmů, jídelníček měl kraj od kraje své zvláštnosti, řada prvků však byla společná.
Hradec Králové - Vánoční čas je každoročně obdobím klidu, pohody a tepla rodinného krbu. Je to bezesporu pro každou domácí kuchařku i zapáleného amatérského kuchaře také příležitost k blýsknutí se svými gastronomickými kvalitami.
Hradec Králové - Vánoční čas je každoročně obdobím klidu, pohody a tepla rodinného krbu. Je to bezesporu pro každou domácí kuchařku i zapáleného amatérského kuchaře také příležitost k blýsknutí se svými gastronomickými kvalitami.
Hradec Králové - Vánoční čas je každoročně obdobím klidu, pohody a tepla rodinného krbu. Je to bezesporu pro každou domácí kuchařku i zapáleného amatérského kuchaře také příležitost k blýsknutí se svými gastronomickými kvalitami.
Východní Čechy - Vánoční čas je každoročně obdobím klidu, pohody a tepla rodinného krbu. Je to bezesporu pro každou domácí kuchařku i zapáleného amatérského kuchaře také příležitost k blýsknutí se svými gastronomickými kvalitami. Na stůl se nosí pochoutky, na které se sbíhají sliny.
Východní Čechy - Vánoční čas je každoročně obdobím klidu, pohody a tepla rodinného krbu. Je to bezesporu pro každou domácí kuchařku i zapáleného amatérského kuchaře také příležitost k blýsknutí se svými gastronomickými kvalitami. Na stůl se nosí pochoutky, na které se sbíhají sliny.
Jablonec nad Nisou - Dnes se zaměříme na doporučená vína k tradičním pokrmům.
Východní Čechy - Vánoční čas je každoročně obdobím klidu, pohody a tepla rodinného krbu. Je to bezesporu pro každou domácí kuchařku i zapáleného amatérského kuchaře také příležitost k blýsknutí se svými gastronomickými kvalitami. Na stůl se nosí pochoutky, na které se sbíhají sliny.
Jablonec nad Nisou - V dnešní části, v předvánočním čase, opustíme povídání o historii pěstování a výroby vína a řekneme si něco o snoubení vína s pokrmy.
BRNO – Restaurace v brněnské Veveří ulici je plná chutí a vůní. Pokrmy z čerstvých ingrediencí ale něco stojí. A ne zrovna málo.
VESELÝ KOPEC - Štědrý večer již v sobotu slavili ve skanzenu Veselý Kopec na Chrudimsku. Z komínů některých roubenek se linul kouř, pece příjemně hřály a stoly zaplnily vánoční pokrmy. Výstava Vánoce na Veselém Kopci aneb Hoj ty Štědrý večere má návštěvníkům ukázat, jak se slavily svátky v minulosti.
POLIČKA - Poslední čtvrtek v listopadu je pro Američany největším svátkem. Slaví Den díkůvzdání. Američané si tento svátek připomínají také ve svitavském okrese.
Audioanketa
ČESKÉ BUDĚJOVICE - Exotickou kuchyni, třeba steaky z argentinského masa, pravý maďarský perkelt nebo indické speciality, ale i tradiční jihočeská jídla doplněná o pokrmy z doby husitské nabídne letošní 11. ročník gastronomické přehlídky Gastrofest na českobudějovickém výstavišti.
STŘEDNÍ ČECHY - Někdy bylinky na zahrádce nebo v květináčích přerostou a nastane problém, jak naložit s přebytky.
STŘEDNÍ ČECHY - Někdy bylinky na zahrádce nebo v květináčích přerostou a nastane problém, jak naložit s přebytky.
ČESKOBUDĚJOVICKO - Tradiční vánoční svátky se blíží mílovými kroky. Kromě dražších surovin na cukroví si lidé budou muset hlouběji sáhnout do kapsy také pro šupináče.
ČESKOBUDĚJOVICKO - Tradiční vánoční svátky se blíží mílovými kroky. Kromě dražších surovin na cukroví si lidé budou muset hlouběji sáhnout do kapsy také pro šupináče.
JABLONEC NAD NISOU - Velké dýně nejsou jen lahodnou pochoutkou pro přípravu řady pokrmů, ale především typickým představitelem lucerny na Halloween. V Jablonci chtějí založit novou tradici, kterou nazvali Dýňobraní.
Nastal podzim, na který myslivci a labužníci tak dlouho netrpělivě čekají. Podzimní čas je tím nejvhodnějším obdobím na vyzkoušení specialit ze zvěřiny. Při pohledu do historie zjistíme, že v dávných dobách byla zvěřina pouhým zdrojem potravy.
VÝCHODNÍ ČECHY - Nastal podzim, na který myslivci a labužníci tak dlouho netrpělivě čekají. Podzimní čas je tím nejvhodnějším obdobím na vyzkoušení specialit ze zvěřiny.
HRADEC KRÁLOVÉ - Nastal podzim, na který myslivci a labužníci tak dlouho netrpělivě čekají. Podzimní čas je tím nejvhodnějším obdobím na vyzkoušení specialit ze zvěřiny.
VÝCHODNÍ ČECHY - Nastal podzim, na který myslivci a labužníci tak dlouho netrpělivě čekají. Podzimní čas je tím nejvhodnějším obdobím na vyzkoušení specialit ze zvěřiny. Při pohledu do historie zjistíme, že v dávných dobách byla zvěřina pouhým zdrojem potravy.
VÝCHODNÍ ČECHY - Nastal podzim, na který myslivci a labužníci tak dlouho netrpělivě čekají. Podzimní čas je tím nejvhodnějším obdobím na vyzkoušení specialit ze zvěřiny. Při pohledu do historie zjistíme, že v dávných dobách byla zvěřina pouhým zdrojem potravy.
NYMBURSKO - Kontroly odhalily hlavně nesprávné účtování, míru nápojů a hmotnost pokrmů
BRNO - Představitel strážmistra Zahálky zČetnických humoresek ujídá pokrmy zvelkých kastrolů. Když má čas zajde do restaurace U Boba.
VÝCHODNÍ ČECHY - Při dnešním prázdninovém gastronomickém putování provedou čtenáře Moravou studentky 3. ročníku oboru Hotelnictví a turismus Jana Řezníčková, Kristýna Berková a Daniela Řeháková. Dnešní pokrmy byly vybrány z jihomoravského regionu, kde devadesát procent plochy zaujímají vinice. První pokrm prošel mnohými úpravami a postupem času se zásadně změnil. Ovšem za vlády krále Jiřího z Poděbrad se opravdu připravoval z vrabců.
BEROUNSKO - Kontroly odhalily hlavně nesprávné účtování, míru nápojů a hmotnost pokrmů
DYJÁKOVICE - Přes sto chlebů, tedy více než tisíc topinek, snědli v sobotu v Dyjákovicích účastníci čtvrtého ročníku Topinkiády. V tradiční soutěži o největšího pojídače tohoto pokrmu nakonec zvítězil Ludvík Vlček z Miroslavi. Za dvacet minut jich spořádal šestnáct.
BENEŠOVSKO - Kontroly odhalily hlavně nesprávné účtování, míru nápojů a hmotnost pokrmů.
BENEŠOVSKO - Kontroly odhalily hlavně nesprávné účtování, míru nápojů a hmotnost pokrmů
ŠTĚDRÁKOVA LHOTA - Učí se ohánět mečem a holemi, ochutnávají pokrmy tak, jak se vařily ve středověku, nebo zkoušejí různá řemesla našich prapředků. To je náplň dětského tábora, který v těchto dnech sídlí ve Štědrákově Lhotě.
KARLOVY VARY - Jak si poradit v restauraci, kde vám nápoj natočí pod míru nebo vám podají jiný pokrm, než jste si objednali? Na co máte právo a jak se můžete bránit?
KOLÍNSKO - Chutná vám maso z divočiny? Pak se mějte napozoru, zda skutečně konzumujete prověřené pokrmy. Pokud ne, mohlo by se vám stát, že se nakazíte trichinelózou.
KUTNOHORSKO - Chutná vám maso z divočiny? Pak se mějte napozoru, zda skutečně konzumujete prověřené pokrmy. Pokud ne, mohlo by se vám stát, že se nakazíte trichinelózou.
STRÁŽ NAD NISOU - Tip čtenářky nás tentokrát po dlouhé době zavedl opět ven z Liberce, ve kterém konkurence nutí hospodské a restauratéry podávat co nejlepší výkony, aby si jejich mlsní zákazníci nevybrali jiné místo pro trávení chvilek volného času mezi dopolední a odpolední šichtou. Formanka ve Stráži nad Nisou lákala dobrou cenou, velkými porcemi a hlavně výtečnými polévkami.
BRNO - Restaurace vareálu brněnského Bobycentra nabízí hlavně pizzu a těstoviny. Pokud si host objedná pokrm zmasa, je mile překvapen
Jedlé květy si najdou své místo ve slaných i sladkých pokrmech, propůjčují jemnou chuť a vůni salátům, ale i zmrzlinám a džemům. Po usušení jsou součástí exotických kořenicích směsí. Velmi efektně se vyjímají jako doplněk salátů z listové zeleniny.
VÝCHODNÍ ČECHY - Třetímu ročníku učebního oboru Kuchař se blíží závěrečné zkoušky. V naší škole mohou získat žáci výuční listy ve tříletých oborech Kuchař – číšník, Cukrář, Číšník i Kuchař. Tři žáci závěrečného ročníku posledně jmenovaného oboru připravili v rámci posledních příprav na závěrečné zkoušky minutky. Pod vedením učitelek odborného výcviku zúročili nabyté vědomosti a vyzkoušeli si ještě naposledy před praktickými zkouškami své dovednosti. Jejich úkolem bylo samostatně připravit několik minutkových pokrmů. Uvádíme některé z receptů, jež zdárně přetvořili v chutné pokrmy. Suroviny na recepty jsou rozpočítány vždy na jednu porci.
Tento dekorativní způsob podávání pokrmů není sice v naší kuchyni nejběžnější, ale proč to nezkusit?
VÝCHODNÍ ČECHY - Netradiční výlet do zážitkové kuchyně, kterou své známé určitě překvapíte. Dnes se vydáme do světa gastronomických soutěží.