Kreativ

ŠTÍTEK: pokrm

Hostinští nejvíce šidili na mírách nápojů a hmotnosti pokrmů

Moravskoslezský kraj - Celkem 6682 provozoven veřejného stravování zkontrolovali loni v celé republice pracovníci České obchodní inspekce (ČOI). V téměř 2,5 tisícovce provozoven přitom zjistili porušení některé z povinností stanovených zákonem o ochraně spotřebitele.

Italská kuchyně nejsou pouze těstoviny

Hradec Králové -Kromě těstovin a pizzy jsou v Itálii oblíbené také pokrmy z ryb a masa nebo znamenitá rizota. Při přípravě jídla se používá široká škála bylinek, časté jsou bazalka, šalvěj, máta, majoránka, oregáno a další.

Italská kuchyně nejsou pouze těstoviny

Hradec Králové -Kromě těstovin a pizzy jsou v Itálii oblíbené také pokrmy z ryb a masa nebo znamenitá rizota. Při přípravě jídla se používá široká škála bylinek, časté jsou bazalka, šalvěj, máta, majoránka, oregáno a další.

Jak vypadal vánoční jídelníček předků?

Východní Čechy - Naši předkové si libovali o vánočních svátcích v pestré skladbě pokrmů, jídelníček měl kraj od kraje své zvláštnosti, řada prvků však byla společná.

Jak vypadal vánoční jídelníček předků?

Rychnovsko - Naši předkové si libovali o vánočních svátcích v pestré skladbě pokrmů, jídelníček měl kraj od kraje své zvláštnosti, řada prvků však byla společná.

Jak vypadal vánoční jídelníček předků?

Rychnovsko - Naši předkové si libovali o vánočních svátcích v pestré skladbě pokrmů, jídelníček měl kraj od kraje své zvláštnosti, řada prvků však byla společná.

Vánoční tabule může oslovit všechny lidské smysly

Hradec Králové - Vánoční čas je každoročně obdobím klidu, pohody a tepla rodinného krbu. Je to bezesporu pro každou domácí kuchařku i zapáleného amatérského kuchaře také příležitost k blýsknutí se svými gastronomickými kvalitami.

Vánoční tabule může oslovit všechny lidské smysly

Hradec Králové - Vánoční čas je každoročně obdobím klidu, pohody a tepla rodinného krbu. Je to bezesporu pro každou domácí kuchařku i zapáleného amatérského kuchaře také příležitost k blýsknutí se svými gastronomickými kvalitami.

Vánoční tabule může oslovit všechny lidské smysly

Hradec Králové - Vánoční čas je každoročně obdobím klidu, pohody a tepla rodinného krbu. Je to bezesporu pro každou domácí kuchařku i zapáleného amatérského kuchaře také příležitost k blýsknutí se svými gastronomickými kvalitami.

Vánoční tabule může oslovit lidské smysly

Východní Čechy - Vánoční čas je každoročně obdobím klidu, pohody a tepla rodinného krbu. Je to bezesporu pro každou domácí kuchařku i zapáleného amatérského kuchaře také příležitost k blýsknutí se svými gastronomickými kvalitami. Na stůl se nosí pochoutky, na které se sbíhají sliny.

Vánoční tabule může oslovit všechny lidské smysly

Východní Čechy - Vánoční čas je každoročně obdobím klidu, pohody a tepla rodinného krbu. Je to bezesporu pro každou domácí kuchařku i zapáleného amatérského kuchaře také příležitost k blýsknutí se svými gastronomickými kvalitami. Na stůl se nosí pochoutky, na které se sbíhají sliny.

Vánoční tabule může oslovit všechny lidské smysly

Východní Čechy - Vánoční čas je každoročně obdobím klidu, pohody a tepla rodinného krbu. Je to bezesporu pro každou domácí kuchařku i zapáleného amatérského kuchaře také příležitost k blýsknutí se svými gastronomickými kvalitami. Na stůl se nosí pochoutky, na které se sbíhají sliny.

Víno a jídlo by mělo být v harmonii

Jablonec nad Nisou - V dnešní části, v předvánočním čase, opustíme povídání o historii pěstování a výroby vína a řekneme si něco o snoubení vína s pokrmy.

V roubenkách na Chrudimsku se oslavoval Štědrý večer

VESELÝ KOPEC - Štědrý večer již v sobotu slavili ve skanzenu Veselý Kopec na Chrudimsku. Z komínů některých roubenek se linul kouř, pece příjemně hřály a stoly zaplnily vánoční pokrmy. Výstava Vánoce na Veselém Kopci aneb Hoj ty Štědrý večere má návštěvníkům ukázat, jak se slavily svátky v minulosti.

Gastrofest láká na exotiku i pokrmy z doby husitů

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Exotickou kuchyni, třeba steaky z argentinského masa, pravý maďarský perkelt nebo indické speciality, ale i tradiční jihočeská jídla doplněná o pokrmy z doby husitské nabídne letošní 11. ročník gastronomické přehlídky Gastrofest na českobudějovickém výstavišti.

Štědrovečerní pokrm zdraží

ČESKOBUDĚJOVICKO - Tradiční vánoční svátky se blíží mílovými kroky. Kromě dražších surovin na cukroví si lidé budou muset hlouběji sáhnout do kapsy také pro šupináče.

Štědrovečerní pokrm zdraží

ČESKOBUDĚJOVICKO - Tradiční vánoční svátky se blíží mílovými kroky. Kromě dražších surovin na cukroví si lidé budou muset hlouběji sáhnout do kapsy také pro šupináče.

V Jablonci poprvé připravují Dýňobraní

JABLONEC NAD NISOU - Velké dýně nejsou jen lahodnou pochoutkou pro přípravu řady pokrmů, ale především typickým představitelem lucerny na Halloween. V Jablonci chtějí založit novou tradici, kterou nazvali Dýňobraní.

Zvěřinové pokrmy patří k podzimu

Nastal podzim, na který myslivci a labužníci tak dlouho netrpělivě čekají. Podzimní čas je tím nejvhodnějším obdobím na vyzkoušení specialit ze zvěřiny. Při pohledu do historie zjistíme, že v dávných dobách byla zvěřina pouhým zdrojem potravy.

Zvěřinové pokrmy patří k podzimu

VÝCHODNÍ ČECHY - Nastal podzim, na který myslivci a labužníci tak dlouho netrpělivě čekají. Podzimní čas je tím nejvhodnějším obdobím na vyzkoušení specialit ze zvěřiny.

Zvěřinové pokrmy patří k podzimu

HRADEC KRÁLOVÉ - Nastal podzim, na který myslivci a labužníci tak dlouho netrpělivě čekají. Podzimní čas je tím nejvhodnějším obdobím na vyzkoušení specialit ze zvěřiny.

Zvěřinové pokrmy patří k podzimu

VÝCHODNÍ ČECHY - Nastal podzim, na který myslivci a labužníci tak dlouho netrpělivě čekají. Podzimní čas je tím nejvhodnějším obdobím na vyzkoušení specialit ze zvěřiny. Při pohledu do historie zjistíme, že v dávných dobách byla zvěřina pouhým zdrojem potravy.

Zvěřinové pokrmy patří k podzimu

VÝCHODNÍ ČECHY - Nastal podzim, na který myslivci a labužníci tak dlouho netrpělivě čekají. Podzimní čas je tím nejvhodnějším obdobím na vyzkoušení specialit ze zvěřiny. Při pohledu do historie zjistíme, že v dávných dobách byla zvěřina pouhým zdrojem potravy.

Nevíte, co uvařit k sobotnímu obědu? Inspirujte se!

VÝCHODNÍ ČECHY - Při dnešním prázdninovém gastronomickém putování provedou čtenáře Moravou studentky 3. ročníku oboru Hotelnictví a turismus Jana Řezníčková, Kristýna Berková a Daniela Řeháková. Dnešní pokrmy byly vybrány z jihomoravského regionu, kde devadesát procent plochy zaujímají vinice. První pokrm prošel mnohými úpravami a postupem času se zásadně změnil. Ovšem za vlády krále Jiřího z Poděbrad se opravdu připravoval z vrabců.

V Dyjákovicích lidé snědli přes tisíc topinek

DYJÁKOVICE - Přes sto chlebů, tedy více než tisíc topinek, snědli v sobotu v Dyjákovicích účastníci čtvrtého ročníku Topinkiády. V tradiční soutěži o největšího pojídače tohoto pokrmu nakonec zvítězil Ludvík Vlček z Miroslavi. Za dvacet minut jich spořádal šestnáct.

Děti se na týden přenesly do středověku

ŠTĚDRÁKOVA LHOTA - Učí se ohánět mečem a holemi, ochutnávají pokrmy tak, jak se vařily ve středověku, nebo zkoušejí různá řemesla našich prapředků. To je náplň dětského tábora, který v těchto dnech sídlí ve Štědrákově Lhotě.

Tím nejpříjemnějším zůstala cena pokrmů

STRÁŽ NAD NISOU - Tip čtenářky nás tentokrát po dlouhé době zavedl opět ven z Liberce, ve kterém konkurence nutí hospodské a restauratéry podávat co nejlepší výkony, aby si jejich mlsní zákazníci nevybrali jiné místo pro trávení chvilek volného času mezi dopolední a odpolední šichtou. Formanka ve Stráži nad Nisou lákala dobrou cenou, velkými porcemi a hlavně výtečnými polévkami.

Květy přijdou k chuti

Jedlé květy si najdou své místo ve slaných i sladkých pokrmech, propůjčují jemnou chuť a vůni salátům, ale i zmrzlinám a džemům. Po usušení jsou součástí exotických kořenicích směsí. Velmi efektně se vyjímají jako doplněk salátů z listové zeleniny.

Minutky nanečisto chutnají skvěle

VÝCHODNÍ ČECHY - Třetímu ročníku učebního oboru Kuchař se blíží závěrečné zkoušky. V naší škole mohou získat žáci výuční listy ve tříletých oborech Kuchař – číšník, Cukrář, Číšník i Kuchař. Tři žáci závěrečného ročníku posledně jmenovaného oboru připravili v rámci posledních příprav na závěrečné zkoušky minutky. Pod vedením učitelek odborného výcviku zúročili nabyté vědomosti a vyzkoušeli si ještě naposledy před praktickými zkouškami své dovednosti. Jejich úkolem bylo samostatně připravit několik minutkových pokrmů. Uvádíme některé z receptů, jež zdárně přetvořili v chutné pokrmy. Suroviny na recepty jsou rozpočítány vždy na jednu porci.

Balení pokrmů do listů

Tento dekorativní způsob podávání pokrmů není sice v naší kuchyni nejběžnější, ale proč to nezkusit?

Když se sejdou profesionálové

VÝCHODNÍ ČECHY - Netradiční výlet do zážitkové kuchyně, kterou své známé určitě překvapíte. Dnes se vydáme do světa gastronomických soutěží.