Kreativ

ŠTÍTEK: pokrm

Hygienici kontrolovali občerstvení u benzinek

Ostrava - Bagety, croissanty, plněné housky a další studené občerstvení prodávané u benzinek v Moravskoslezském kraji jsou většinou v pořádku. Lidé by si však měli dávat pozor na to, jak jsou skladované a zda neprošla doba jejich použitelnosti.

Stolování pod modrou oblohou aneb grilujeme na zahradě

Blíží se léto a řada z nás se nepochybně těší, až bude moci poprvé vyrazit k vodě. Pak jsou ale tací, kteří se už nemohou dočkat, až roztopí pod kotlem – tedy vlastně pod grilem. Tak aby se vám v letní kuchyni dařilo, nabízíme vám pár rad a receptů.

Na univerzitě lidé ochutnali exotické pokrmy

Zlín - Seznámit se s jídlem a kulturou různých národů přišlo včera na zlínskou Univerzitu Tomáše Bati několik stovek lidí, hlavně studentů. Zlínská pobočka mezinárodní studentské organizace AIESEC tu totiž při dětském filmovém festivalu pořádala akci Global Village.

Divá Bára umí zvěřinu, v přílohách má guláš

Brno - Divá Bára se ve stejnojmenné povídce Boženy Němcové zamilovala do myslivce a vzala si ho za muže. I když o tom známá česká spisovatelka nepíše, Bára, jako správná manželka hajného, určitě musela umět připravovat jídla ze zvěřiny. Na to sází i v brněnské restauraci Divá Bára ve Štefánikově ulici. Zvěřinové pokrmy tam nabízejí i mimo loveckou sezónu.

Klub zdraví vyráží do boje

Pelhřimov - Ochutnat zdravou výživu mohou všichni zájemci o zdravý styl života ve středu mezi šestou a osmou hodinou v podvečer. Klub zdraví společně s prodejnou Biovital v pelhřimovské Poděbradově ulici si pro návštěvníky připravil ochutnávku vybraných pokrmů a produkty zdravé výživy.

Snoubení vín s velikonočními pokrmy

Jablonec nad Nisou - Velikonoce následují šest týdnů po Masopustu. Masopust provázejí neodmyslitelně zabíjačky. Je zajímavé, že doba pro naložení masa na uzení je stejná, a proto se udívalo právě o Velikonocích, nebo těsně před nimi.

Hostinští nejvíce šidili na mírách nápojů a hmotnosti pokrmů

Moravskoslezský kraj - Celkem 6682 provozoven veřejného stravování zkontrolovali loni v celé republice pracovníci České obchodní inspekce (ČOI). V téměř 2,5 tisícovce provozoven přitom zjistili porušení některé z povinností stanovených zákonem o ochraně spotřebitele.

Italská kuchyně nejsou pouze těstoviny

Hradec Králové -Kromě těstovin a pizzy jsou v Itálii oblíbené také pokrmy z ryb a masa nebo znamenitá rizota. Při přípravě jídla se používá široká škála bylinek, časté jsou bazalka, šalvěj, máta, majoránka, oregáno a další.

Italská kuchyně nejsou pouze těstoviny

Hradec Králové -Kromě těstovin a pizzy jsou v Itálii oblíbené také pokrmy z ryb a masa nebo znamenitá rizota. Při přípravě jídla se používá široká škála bylinek, časté jsou bazalka, šalvěj, máta, majoránka, oregáno a další.

Jak vypadal vánoční jídelníček předků?

Východní Čechy - Naši předkové si libovali o vánočních svátcích v pestré skladbě pokrmů, jídelníček měl kraj od kraje své zvláštnosti, řada prvků však byla společná.

Jak vypadal vánoční jídelníček předků?

Rychnovsko - Naši předkové si libovali o vánočních svátcích v pestré skladbě pokrmů, jídelníček měl kraj od kraje své zvláštnosti, řada prvků však byla společná.

Jak vypadal vánoční jídelníček předků?

Rychnovsko - Naši předkové si libovali o vánočních svátcích v pestré skladbě pokrmů, jídelníček měl kraj od kraje své zvláštnosti, řada prvků však byla společná.

Vánoční tabule může oslovit všechny lidské smysly

Hradec Králové - Vánoční čas je každoročně obdobím klidu, pohody a tepla rodinného krbu. Je to bezesporu pro každou domácí kuchařku i zapáleného amatérského kuchaře také příležitost k blýsknutí se svými gastronomickými kvalitami.

Vánoční tabule může oslovit všechny lidské smysly

Hradec Králové - Vánoční čas je každoročně obdobím klidu, pohody a tepla rodinného krbu. Je to bezesporu pro každou domácí kuchařku i zapáleného amatérského kuchaře také příležitost k blýsknutí se svými gastronomickými kvalitami.

Vánoční tabule může oslovit všechny lidské smysly

Hradec Králové - Vánoční čas je každoročně obdobím klidu, pohody a tepla rodinného krbu. Je to bezesporu pro každou domácí kuchařku i zapáleného amatérského kuchaře také příležitost k blýsknutí se svými gastronomickými kvalitami.

Vánoční tabule může oslovit lidské smysly

Východní Čechy - Vánoční čas je každoročně obdobím klidu, pohody a tepla rodinného krbu. Je to bezesporu pro každou domácí kuchařku i zapáleného amatérského kuchaře také příležitost k blýsknutí se svými gastronomickými kvalitami. Na stůl se nosí pochoutky, na které se sbíhají sliny.

Vánoční tabule může oslovit všechny lidské smysly

Východní Čechy - Vánoční čas je každoročně obdobím klidu, pohody a tepla rodinného krbu. Je to bezesporu pro každou domácí kuchařku i zapáleného amatérského kuchaře také příležitost k blýsknutí se svými gastronomickými kvalitami. Na stůl se nosí pochoutky, na které se sbíhají sliny.

Vánoční tabule může oslovit všechny lidské smysly

Východní Čechy - Vánoční čas je každoročně obdobím klidu, pohody a tepla rodinného krbu. Je to bezesporu pro každou domácí kuchařku i zapáleného amatérského kuchaře také příležitost k blýsknutí se svými gastronomickými kvalitami. Na stůl se nosí pochoutky, na které se sbíhají sliny.

Víno a jídlo by mělo být v harmonii

Jablonec nad Nisou - V dnešní části, v předvánočním čase, opustíme povídání o historii pěstování a výroby vína a řekneme si něco o snoubení vína s pokrmy.

V roubenkách na Chrudimsku se oslavoval Štědrý večer

VESELÝ KOPEC - Štědrý večer již v sobotu slavili ve skanzenu Veselý Kopec na Chrudimsku. Z komínů některých roubenek se linul kouř, pece příjemně hřály a stoly zaplnily vánoční pokrmy. Výstava Vánoce na Veselém Kopci aneb Hoj ty Štědrý večere má návštěvníkům ukázat, jak se slavily svátky v minulosti.

Gastrofest láká na exotiku i pokrmy z doby husitů

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Exotickou kuchyni, třeba steaky z argentinského masa, pravý maďarský perkelt nebo indické speciality, ale i tradiční jihočeská jídla doplněná o pokrmy z doby husitské nabídne letošní 11. ročník gastronomické přehlídky Gastrofest na českobudějovickém výstavišti.

Štědrovečerní pokrm zdraží

ČESKOBUDĚJOVICKO - Tradiční vánoční svátky se blíží mílovými kroky. Kromě dražších surovin na cukroví si lidé budou muset hlouběji sáhnout do kapsy také pro šupináče.

Štědrovečerní pokrm zdraží

ČESKOBUDĚJOVICKO - Tradiční vánoční svátky se blíží mílovými kroky. Kromě dražších surovin na cukroví si lidé budou muset hlouběji sáhnout do kapsy také pro šupináče.

V Jablonci poprvé připravují Dýňobraní

JABLONEC NAD NISOU - Velké dýně nejsou jen lahodnou pochoutkou pro přípravu řady pokrmů, ale především typickým představitelem lucerny na Halloween. V Jablonci chtějí založit novou tradici, kterou nazvali Dýňobraní.

Zvěřinové pokrmy patří k podzimu

Nastal podzim, na který myslivci a labužníci tak dlouho netrpělivě čekají. Podzimní čas je tím nejvhodnějším obdobím na vyzkoušení specialit ze zvěřiny. Při pohledu do historie zjistíme, že v dávných dobách byla zvěřina pouhým zdrojem potravy.

Zvěřinové pokrmy patří k podzimu

VÝCHODNÍ ČECHY - Nastal podzim, na který myslivci a labužníci tak dlouho netrpělivě čekají. Podzimní čas je tím nejvhodnějším obdobím na vyzkoušení specialit ze zvěřiny.

Zvěřinové pokrmy patří k podzimu

HRADEC KRÁLOVÉ - Nastal podzim, na který myslivci a labužníci tak dlouho netrpělivě čekají. Podzimní čas je tím nejvhodnějším obdobím na vyzkoušení specialit ze zvěřiny.

Zvěřinové pokrmy patří k podzimu

VÝCHODNÍ ČECHY - Nastal podzim, na který myslivci a labužníci tak dlouho netrpělivě čekají. Podzimní čas je tím nejvhodnějším obdobím na vyzkoušení specialit ze zvěřiny. Při pohledu do historie zjistíme, že v dávných dobách byla zvěřina pouhým zdrojem potravy.

Zvěřinové pokrmy patří k podzimu

VÝCHODNÍ ČECHY - Nastal podzim, na který myslivci a labužníci tak dlouho netrpělivě čekají. Podzimní čas je tím nejvhodnějším obdobím na vyzkoušení specialit ze zvěřiny. Při pohledu do historie zjistíme, že v dávných dobách byla zvěřina pouhým zdrojem potravy.

Nevíte, co uvařit k sobotnímu obědu? Inspirujte se!

VÝCHODNÍ ČECHY - Při dnešním prázdninovém gastronomickém putování provedou čtenáře Moravou studentky 3. ročníku oboru Hotelnictví a turismus Jana Řezníčková, Kristýna Berková a Daniela Řeháková. Dnešní pokrmy byly vybrány z jihomoravského regionu, kde devadesát procent plochy zaujímají vinice. První pokrm prošel mnohými úpravami a postupem času se zásadně změnil. Ovšem za vlády krále Jiřího z Poděbrad se opravdu připravoval z vrabců.