Kreativ

ŠTÍTEK: polévka

Ilustrační foto

Vloupal se do chalupy a uvařil si polévku

Lhota – Jarní návrat na chalupu nepotěšil její majitele, když zjistili, že se jim neznámý zloděj vloupal do chaty v obci Lhota na Přerovsku. Ke vloupání mělo dojít někdy během zimního období.

V Držovicích vařili jarní polévku a zaháněli zimu

V Držovicích vařili jarní polévku a zaháněli zimu

Držovice – Směsice vůní se nesla v sobotu odpoledne Držovicemi. Spolky dospělých a dětí se sešly na fotbalovém hřišti, aby ostatním předvedly své kuchařské umění. A co se vařilo? Na jídelním lístku byla jarní polévka různých chutí a vůní. Vaření jarní polévky spojené s vítáním jara pořádali v Držovicích už počtvrté.

Ilustrační foto.

Slovácké muzeum ukáže, jak vařit s bylinkami

Uherské Hradiště – Zpozornět by měli o následujícím víkendu všichni milovníci dobrého jídla. Právě těm je totiž určena akce v rámci cyklu „Tvoříme v muzeu", tentokrát na téma „Polévka i hlavní chod, s bylinkami přijde vhod!"

Slavnosti moravského uzeného na hradě Veveří.

Lidé ochutnávali uzené a zabijačku. Fronty byly hlavně na ovarovou polévku

Veverská Bítýška /REPORTÁŽ/ – Přes celé nádvoří brněnského hradu Veveří se táhne dlouhá fronta lidí na ovarovou polévku s kroupami. Nejde o dobročinnou akci, při které se rozdává jídlo zdarma. To jen gotická památka o víkendu ožila Slavnostmi moravského uzeného. Přes tři a půl tisíce návštěvníků kromě hlavního lákadla ochutnalo i zabijačkové speciality.

Robert Bartolomeu

Na soustředění mi chutnaly polévky, pochvaloval si Bartolomeu

Pozlovice/Zlín – /ROZOVOR/ Vzdálili se od domova jen o necelých dvacet kilometrů, přesto se pohybovali úplně v jiném prostředí. Fotbalistům Zlína vrcholí vydařená zimní příprava a v uplynulých pěti dnech si ji zpestřili regeneračním pobytem v pozlovickém hotelu Vega. Psychickou pohodu umocňoval ve dvacetičtyřčlenném výběru i krajní ofenzivní záložník Robert Bartolomeu.

Ilustrační foto.

Polívkování na smíchovské náplavce aneb přijďte si také pro svou lžíci

Praha - Na smíchovské náplavce se uskuteční další food festival. Tentokrát se bude jednat o akci s názvem Polívkování, plánovanou na sobotu 28. března, která se zaměří na polévky z celého světa. Festival nabídne průřez celým „polévkovým světem", ochutnat bude možné polévky španělské, arménské, maďarské, francouzské, italské, marocké, peruánské, thajské, mexické, vietnamské, rakouské, japonské a dalších národů. Chybět nebudou ani polévky české.

Před kostelem Panny Marie Pomocnice křesťanů ve Zlíně vydávali Tříkrálovou polévku významné osobnosti města Zlína.

FOTO, VIDEO: Tradiční Tříkrálovou polévku vydával ve Zlíně také primátor Adámek

Zlín – „Pokud děláme Tříkrálovou sbírku a chceme lidem, kteří nějakým způsobem přispějí, trošku poděkovat, nabízíme jim proto kvalitní polévku." Tím se řídí Charita Zlín, která už podruhé před tamním kostelem Panny Marie Pomocnice křesťanů připravila nejen pro koledníky, ale také pro širokou veřejnost Tříkrálovou polévku.

Bramborový krém, vepřová panenka s chlupatým knedlíkem a jako dezert čokoládovo-zázvorová pěna. Toto tříchodové menu nabízí restaurace Prominent v hotelu Holiday Inn Brno.

Polévka z bílé fazole? S tygří krevetou, na Grand Restaurant Festivalu

Jižní Morava /FOTOGALERIE/ – Bramborový krém, vepřová panenka s chlupatým knedlíkem a jako dezert čokoládovo-zázvorová pěna. I to je jedna z nabídek, kterou lze za výhodnější cenu ochutnat na Grand Restaurant festivalu. Do šestého ročníku přehlídky pod patronátem Pavla Maurera se letos zapojilo osm jihomoravských restaurací.

Silvestr ve Svitavách.

Silvestr: Starostové podají lidem polévku

Svitavy - Setkání na náměstí se známými, dokonce i se starosty, radními a zastupiteli. Něco teplého na zahřátí prokřehlého těla v mrazech a potom oslnivý ohňostroj s jedinečnou atmosférou a překvapením.

Silvestr ve Svitavách.

Silvestr: Starostové podají lidem polévku

Svitavy – Setkání na náměstí se známými, dokonce i se starosty, radními a zastupiteli. Něco teplého na zahřátí prokřehlého těla v mrazech a potom oslnivý ohňostroj s jedinečnou atmosférou a překvapením.

Živý betlém přilákal do zámeckého parku v Blansku zástupy lidí.

Vánoce na Blanensku? Požár, rekordní polévka a živý betlém

Blanensko /FOTOGALERIE/ – Teploty několik stupňů nad nulou. Vánoce na blátě. Dobrá zpráva pro silničáře, špatná pro lyžaře. Kdo čekal, že vyrazí o vánočních svátcích na Blanensku na lyže, byl zklamaný. Na svahu v Olešnici se kvůli nepříznivému počasí přestalo zasněžovat i lyžovat. Tamní skiareál dočasně přerušil provoz v úterý odpoledne. Sjezdovka se má otevřít znovu v sobotu. „Počasí nám nepřálo. Bylo nad nulou a nemohli jsme zasněžovat. Lyžovat se sice dalo, ale nebylo to ono. Nemělo cenu, nechat si rozbít svah. V pátek začalo konečně mrznout, tak máme sněžná děla opět v provozu. V sobotu chceme sjezdovku znovu otevřít," řekl správce skiareálu Jiří Kotlán.

Jindřichohradecká Farní charita společně s oblastním spolkem Českého červeného kříže rozdává polévku lidem v nouzi v Jindřichově Hradci.

Pro polévku si přišlo méně lidí než loni

Jindřichův Hradec – Třetím rokem rozdává v době vánočních svátků jindřichohradecká Farní charita společně s oblastním spolkem Českého červeného kříže polévku lidem bez domova v Jindřichově Hradci. Letos možná i díky teplejšímu počasí nepřišlo této možnosti zdarma se najíst tolik lidí jako v loňském roce.

Rozdávání vánoční polévky v Boskovicích. Ilustrační foto.

Boskovice: rekordní Polévka pro chudé i bohaté. Vybrala přes 71 tisíc

Boskovice, Letovice, Lhota Rapotina /FOTOGALERIE/ – Dechovka, desítky metrů dlouhá fronta a vůně zelňačky. Masarykovo náměstí v Boskovicích zaplnily na Štědrý den hodinu před polednem stovky lidí. Davy před boskovickou radnici přilákala tradiční Polévka pro chudé i bohaté. Při ní příchozí už podvacáté ochutnali štědrovečerní polévku a přispěli do pokladniček na charitativní a humanitární účely.

Rozdávání vánoční polévky v Boskovicích. Ilustrační foto.

Boskovice: rekordní Polévka pro chudé i bohaté. Vybrala přes 71 tisíc

Boskovice, Letovice, Lhota Rapotina /FOTOGALERIE/ – Dechovka, desítky metrů dlouhá fronta a vůně zelňačky. Masarykovo náměstí v Boskovicích zaplnily na Štědrý den hodinu před polednem stovky lidí. Davy před boskovickou radnici přilákala tradiční Polévka pro chudé i bohaté. Při ní příchozí už podvacáté ochutnali štědrovečerní polévku a přispěli do pokladniček na charitativní a humanitární účely.

Rozlévání tradičního štědrovečerního pokrmu se ujala podle tradičního zvyku nová pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO). Vedle ní se objevil také ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš.

Na vánoční polévku stály ve frontě stovky lidí

Praha /FOTOGALERIE/ - Přesně dva tisíce porcí speciální rybí polévky zavonělo dnes, tedy na Štědrý den Staroměstským náměstím. Rozlévání tradičního štědrovečerního pokrmu se ujala podle tradičního zvyku nová pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO).

Na rybí polévce, kterou nalévali 24. prosince na Staroměstském náměstí primátorka hlavního města Adriana Krnáčová a ministr financí Andrej Babiš, si pochutnávali bezdomovci i zahraniční turisté.

Babiš s Krnáčovou rozlévali v centru Prahy polévku. Stály se fronty

Praha – O rybí polévku, kterou dnes rozlévala na Staroměstském náměstí v kuchařské obleku pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO), byl značný zájem. Pražané, ale i turisté včetně zahraničních museli před stánky s tradičním štědrodenním pokrmem vystát frontu. Krnáčové přišli pomoci i další členové městské rady a taky ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

Polévka zdarma. Ilustrační foto

Polévka na náměstí? Už dvacet let

Blanensko - Přispět na dobrou věc, zahřát se teplou polévkou a třeba se i setkat s přáteli. Takovou aktivitou mohou strávit alespoň chvíli ze Štědrého dne lidé na několika místech Blanenska. V Boskovicích a Letovicích na Štědrý den pořádají tradiční Polévku pro chudé i bohaté. Ta boskovická se letos bude konat již podvacáté.

Ilustrační foto.

Politici na Štědrý den rozdají v Praze tisíce porcí rybí polévky

Praha - Politici na Štědrý den rozdají v Praze až čtyři tisíce porcí rybí polévky. Rozlévat ji budou na Staroměstském a na Václavském náměstí, na Kampě a ve Vršovicích. Již dnes budou rozdávat polévku ve Vysočanech. V tiskových zprávách to sdělili pořadatelé. Akce se těší velkému zájmu, ochutnávat chodí lidé bez domova i turisté.

Ilustrační foto

Víkend na Znojemsku: adventní dílny, koncerty i živý betlém

Znojemsko /TIP NA VÍKEND/ – Vyrobit si poslední drobné dárky, pochutnat si na dobročinné polévce, nebo si vybrat z řady závěrečných adventních koncertů mohou návštěvníci adventních programů na Znojemsku. V Krumlově bude v neděli živý betlém, ve Vranově zvou na zpívání k vánočnímu stromu.

Ilustrační foto

Víkend: adventní dílny, koncerty i živý betlém

Znojemsko /TIP NA VÍKEND/ – Vyrobit si poslední drobné dárky, pochutnat si na dobročinné polévce, nebo si vybrat z řady závěrečných adventních koncertů mohou návštěvníci adventních programů na Znojemsku. V Krumlově bude v neděli živý betlém, ve Vranově zvou na zpívání k vánočnímu stromu.

Rozdávání polévky bezdomovcům.

Polévka zdarma se bude rozdávat i díky zákazníkům hypermarketů

Most – Bezplatné vánoční rozdávání polévky bezdomovcům na 1. náměstí bude první akcí svého druhu v Mostě. Nemusí si nosit lžíce ani misky, vše dostanou na místě. Bude i chleba, řekl Mosteckému deníku Karel Komárek, ředitel organizace K srdci klíč.

Cechovní zabíjačka v Mohelnici.

Cechovní zabijačka lákala, na polévku se stála dlouhá fronta

Mohelnice – Vůně zabijačkové polévky bouřky se linula v neděli 14. prosince dopoledne náměstím Svobody v Mohelnici. Tradiční cechovní zabijačka, kterou už po devatenácté připravili recesisté z místního spolku, jež si říká Cech přátel pátého ročního období, jako vždy přilákala spoustu návštěvníků.

Klíčky od nového vozu Renault Kangoo převzala z rukou Rudolfa Adama z reklamní agentury Kompakt ředitelka Sociálních služeb Chomutov Alena Tölgová. Automobil poslouží k rozvozu jídel klientům a také polévek pro bezdomovce.

Nový sociální automobil bude vozit i polévky bezdomovcům

Chomutov - Nový osobní automobil, který získala díky sponzorskému daru místních podnikatelů, využívá od čtvrtka příspěvková organizace města Sociální služby Chomutov (SoS). Vůz převzala ředitelka organizace Alena Tölgová na parkovišti u domu s pečovatelskou službou Merkur.

Už třetí zimu se chomutovští bezdomovci mohou každý všední den odpoledne zahřát a zasytit v budově magistrátu ve Zborovské ulici. Dostanou polévku, čaj a pečivo.

Bezdomovcům nastává polévková zima, nejraději mají přesnídávkové

Chomutov - Od pondělí se lidé bez přístřeší mohou přijít ohřát i nasytit do budovy chomutovského magistrátu ve Zborovské ulici. Pracovnice městské příspěvkové organizace Sociální služby Chomutov (SoS) pro ně už tradičně navaří polévku, čaj a nabídnou jim také pečivo, a to každý všední den od 13:30 do 15:00 hodin až do konce března příštího roku. Služba je pochopitelně bezplatná.

Národní potravinová sbírka v Písku.

O potravinovou sbírku potravin na charitu je velký zájem, čeká se sto tun

Praha /INFOGRAFIKA/ - Lidé mají o celostátní sbírku potravin opravdu zájem, řekli ČTK dobrovolníci, kteří informují nakupující o Národní potravinové sbírce a vybírají potraviny. Ve více než 380 obchodech v celé zemi je jich asi 2000. Lidé podle nich dávají hlavně těstoviny, rýži nebo polévky. Většinou odevzdají jen pár kusů, někdy ale i potraviny za stovky korun nebo dokonce plný nákupní koš. Vloni se vybralo 66 tun potravin, letos pořadatelé očekávají i 100 tun, protože se zapojilo víc obchodů.