Během nedávných festivalů Colours of Ostrava i Beats for Love zůstal v nabídce snad jeden volný pokoj, i proto si Stračena nově otevřené a poměrně luxusní ubytování přímo v centru Ostravy nemůže po ani ne dvou měsících provozu vynachválit.
Autodrom Most je na nadcházející podnik mistrovství světa superbiků, které se uskuteční poslední červencový víkend, skvěle připraven. Severočeský okruh v loňském a letošním roce absolvoval řadu úprav, které jej řadí mezi světovou špičku závodních okruhů. Mezi nejzásadnější novinky patří, vedle nového povrchu dráhy, únikových zón a kamerového systému, především modernizace řídící věže a nová restaurace. Pusťte si video uvnitř článku.
Diskotéka a rušení nočního klidu? Těžko je oddělit. Pokusili se o to v Litoměřicích, kde město přijalo na základě stížností obyvatel vyhlášku zakazující konzumaci alkoholu před diskotékou Luna po 21. hodině. Zákaz platí od 13. července a reportér Deníku se přijel podívat na místo, zda si mladí návštěvníci podniku berou nové nařízení k srdci.
Restaurace a rozhledna v Sušici na Svatoboru je opět v provozu. Poté, co město vypovědělo nájemní smlouvu na chatu s restaurací, ubytováním a rozhlednou na vrchu Svatobor Tomáši Hánovi, hledalo nového nájemce do restaurace. Na rozhlednu už je turniket.
Kdo má rád pořádný kus steakového masa, přijde si na své v restauraci Udírna v Jindřichově Hradci. Její specialitou jsou především nejrůznější druhy steaků a také žebra, dodělávaná na otevřeném ohni. Ochutnáte tu speciality z celého světa, jako hovězí steaková masa z Jižní i Severní Ameriky, Austrálie, Japonska nebo bizoní steakové maso z lokální farmy.
Pec pod Sněžkou není toto léto jen centrem vysokohorské turistiky a rodinné dovolené, ale také místem gastronomických událostí. Za dva prázdninové měsíce město přivítá 10 akcí, které zahrnují kuchařské show, streetfood, degustační večeře i degustace vín nebo rumů.
Gastronomie byla jedním z odvětví, kterému dala pandemie covidu lidově řečeno zabrat. Některé podniky zkrachovaly, jiné se udržely a další se naopak nově otevřely, případně prošly rekonstrukcí. I ve slezské metropoli několik takových najdeme a některé z nich Vám představíme v následujícím článku.
Pec pod Sněžkou není toto léto jen centrem vysokohorské turistiky a rodinné dovolené, ale také místem gastronomických událostí. Za dva prázdninové měsíce město přivítá 10 akcí, které zahrnují kuchařské show, streetfood, degustační večeře i degustace vín nebo rumů.
V jihozápadní Číně odhalili mimořádně zachovalé stopy dinosaurů staré 100 milionů let. Odborníci k nim přišli v podstatě náhodou. Fosílie zahlédl všímavý host restaurace na venkovní zahrádce nově otevřeného podniku.
/JÍDLO JE MOJE HOBBY/ Kdo má rád pořádný kus steakového masa, přijde si na své v restauraci Udírna v Jindřichově Hradci. Její specialitou jsou především nejrůznější druhy steaků a také žebra, dodělávaná na otevřeném ohni. Ochutnáte tu speciality z celého světa, jako hovězí steaková masa z Jižní i Severní Ameriky, Austrálie, Japonska nebo bizoní steakové maso z lokální farmy.
Plzeňský Prazdroj přestane vyrábět Cider Kingswood, alkoholický nápoj z jablek. Příčinou je dvouletá epidemie koronaviru, během které byly několikrát uzavřeny restaurace. Prodeje nápoje se už nevrátily do úrovně před pandemií. Pivovar se tak soustředí na druhou svou podobnou značku Frisco. Ta by měla být nově k dispozici v sudech. ČTK to řekl marketingový ředitel skupiny Roman Trzaskalik na festivalu Colours of Ostrava.
Plzeňský Prazdroj přestane vyrábět Cider Kingswood, alkoholický nápoj z jablek. Příčinou je dvouletá epidemie koronaviru, během které byly několikrát uzavřeny restaurace. Prodeje nápoje se už nevrátily do úrovně před pandemií. Pivovar se tak soustředí na druhou svou podobnou značku Frisco. Ta by měla být nově k dispozici v sudech. ČTK to řekl marketingový ředitel skupiny Roman Trzaskalik na festivalu Colours of Ostrava.
Opět po roce došlo na další ročník hudebního open-air festivalu Fírfest v Ústí nad Labem. V pátek 15. července odpoledne zahrála trojice kapel a na zahradě restaurace Fírovka bylo o zábavu dobře postaráno.
Češi vyrážejí na zahraniční dovolenou a kromě pláží zaplní i místní restaurace. Výživoví odborníci ale nabádají k opatrnosti a střídmosti. Ochutnávání pokrmů může být zdraví prospěšné, ale může i uškodit. „Na dovolené bychom si měli dopřát potěšení z tradičních jídel. Třeba ve Španělsku konzumují hodně luštěnin, které umí upravit tak, aby nadměrně nenadýmaly,“ řekla Deníku profesorka Vysoké školy chemicko-technologické v Praze a specialistka v oboru potravinářství a výživa Jana Dostálová.
Krátké omezení průchodnosti k nástupištím si vyžádalo pokládání zámkové dlažby na nádraží v Bohušovicích nad Ohří. Nový, elegantní podklad dostane předzahrádka restaurace, která slouží místním i cestujícím.
Jsou vaše muškáty na okně ty nejkrásnější nebo máte nejzelenější blok domu? Olomoucký spolek okrašlovací hledá nejkrásnější květinovou výzdobu v kraji. Soutěžte a vyhrajte až 10 000 Kč a další ceny. Stačí jednoduše zaslat fotografie květinové výzdoby. Není na co čekat, zapojte se hned!
Guláš s knedlíky, sekaná s bramborovou kaší nebo tradiční český „smažák“ s hranolky. Tedy běžná nabídka poledních menu českých restaurací. Přesně tato jídla ale tuzemským strávníkům ve veřejném stravování již nestačí. Stále častěji si proto na oběd nosí do práce krabičky s vlastními kulinářskými výtvory.
/ROZHOVOR/ Sedmatřicetiletý šéfkuchař a majitel vrchlabského podniku Farma Steak & Fish Restaurant Vrchlabí Lukáš Čížek se v květnu stal českým Kuchařem roku 2022 v soutěži, kterou pořádala Asociace kuchařů a cukrářů ČR při největší gastronomické události roku, veletrhu Bidfood Expo na výstavišti v pražských Letňanech. „Inspiraci rád hledám ve fotkách, když vidím, jak jídlo vypadá na talíři. To mě zajímá," prozrazuje, kde sbírá nápady. Během kariéry získával zkušenosti v hotelu ve Špindlerově Mlýně i rakouských Alpách.
/ROZHOVOR/ Sedmatřicetiletý šéfkuchař a majitel vrchlabského podniku Farma Steak & Fish Restaurant Vrchlabí Lukáš Čížek se v květnu stal českým Kuchařem roku 2022 v soutěži, kterou pořádala Asociace kuchařů a cukrářů ČR při největší gastronomické události roku, veletrhu Bidfood Expo na výstavišti v pražských Letňanech. "Inspiraci rád hledám ve fotkách, když vidím, jak jídlo vypadá na talíři. To mě zajímá," prozrazuje, kde sbírá nápady. Během kariéry získával zkušenosti v hotelu ve Špindlerově Mlýně i rakouských Alpách.
/FOTOGALERIE/ Vysvětlit, co se jí honilo hlavou, když loni tři dny před Štědrým dnem ve sklepě paneláku v Neratovicích půl hodiny po poledni potají porodila živého chlapce a přinejmenším ho nechala bez pomoci zemřít, v pondělí nedokázala v jednací síni 36letá žena původem ze Slovenska, jež však prakticky hned po škole přesídlila do České republiky.
/ROZHOVOR/ Lidé ho znají z televizních seriálů i divadelních prken. Lukáš Hejlík kdysi spojil svou vášeň v knihách s herectvím a vytvořil dnes už celorepublikově známý projekt Listování. Stejně tak později spojil časté cestování se zálibou v jídle a vznikl další projekt - gastromapa míst, které stojí za to navštívit. Teď vydal knihu jen o Brněnských podnicích. „Brno je ve výsledku ještě lepší, než jsem myslel," říká Hejlík v rozhovoru pro Deník Rovnost.
Lidé ho znají z televizních seriálů i divadelních prken. Lukáš Hejlík kdysi spojil svou vášeň v knihách s herectvím a vytvořil dnes už celorepublikově známý projekt Listování. Stejně tak později spojil časté cestování se zálibou v jídle a vznikl další projekt - gastromapa míst, které stojí za to navštívit. Teď vydal knihu jen o brněnských podnicích. „Brno je ve výsledku ještě lepší, než jsem myslel,“ říká Hejlík v rozhovoru pro Deník.
/FOTOGALERIE/ V centru Prahy řádí zloděj, který již způsobil škodu za bezmála šedesát tisíc korun. Jednou dokonce ukradl celou denní tržbu restaurace. Nyní po něm pátrají policisté.
/FOTOGALERIE/ Gastronomie je bezesporu obor, který stále přináší nové trendy. A nejinak je tomu v Kladně. Přestože to v době covidové vypadalo, že některé podniky nemají šanci na přežití, praxe ukázala, že i v nejtěžší krizi si jejich provozovatelé dokázali poradit a když nemohli lidé do restaurací, přišly restaurace za nimi.
Smrt kvůli sendviči. I tak lze ve stručnosti popsat děsivý případ, který se odehrál minulou neděli v americkém státě Georgia. Rozčílený zákazník totiž v jedné z poboček fastfoodové restaurace Subway v hlavním městě Atlantě zastřelil tamní zaměstnankyni a druhou vážně postřelil.
V Jindřichově Hradci se v úterý odpoledne slavnostně otevřela první restaurace rychlého občerstvení McDonald's. Provozovna vznikala od začátku března v lokalitě U Cihelny mezi kruhovým objezdem u obchodního domu Albert a myčkou automobilů. Místo pro výstavbu si řetězec vybral především kvůli dobré dopravní dostupnosti pro své zákazníky.
Obliba toniku ve světě i České republice v posledních letech silně roste. Vedoucí postavení v tuzemsku si drží značka Kinley. Barman Tomáš Kubíček si na nedostatek práce nemůže stěžovat. V okénku zážitkového autobusu brázdícího v těchto dnech ČR a SR pod názvem Kinley Bus míchá jeden koktejl za druhým.
Oběd v restauraci v první polovině června podle analýzy společnosti Sodexo Benefity stál v průměru 163 korun, o 28 korun více než v roce 2020. Od začátku roku cena obědů roste každý měsíc o korunu až dvě. Nejvíce peněz lidé za polední jídlo v restauraci v první půlce tohoto měsíce vydali v Praze, a to 190 korun. Naopak nejlevněji, průměrně za 147 korun, se najedli v podnicích v Karlovarském kraji. Vyplývá to z analýzy plateb stravenkovými kartami společnosti Sodexo Benefity. Výsledky dnes firma zveřejnila v tiskové zprávě.
Reportéři Deníku ochutnali pokrmy z restaurací či nápoje z pivnic či vinoték na severu Čech. Podívejte se na seznam míst, který pro vás připravili. Tady je jejich doporučení.
Reportéři Deníku ochutnali pokrmy z restaurací či nápoje z pivnic či vinoték na severu Čech. Podívejte se na seznam míst, který pro vás připravili. Tady je jejich doporučení.
Český slavík Marek Ztracený je nejpopulárnější zpěvák současnosti, který již vloni spojil své originální turné s gastronomií. Deník se tak s ním sešel v jedné z jeho oblíbených šumavských restaurací a během rozhovoru prozradil, na čem on si rád pochutnává, jak je on na tom s vařením, ale řeč přišla i na hudbu a to, co chystá pro své fanoušky.
Lidé ho znají ze show Tvoje tvář má známý hlas. Objevil se i v několika populárních seriálech. A rád se dobře nají. Proto vzal Pražský deník na oběd Milana Peroutku.
Znáte všechny krásy a zajímavosti Polabí? Vyzkoušejte tip na nejkouzelnější výlet, který pro vás vybral místní reportér Deníku. Co si třeba nějaký den projet na kole padesátikilometrový úsek oblíbené Labské stezky? Mezi Kolínem a Lysou nad Labem najdete spoustu zajímavostí, které stojí za vidění.
Český slavík Marek Ztracený je nejpopulárnější zpěvák současnosti, který již vloni spojil své originální turné s gastronomií. Deník se tak s ním sešel v jedné z jeho oblíbených šumavských restaurací a během rozhovoru prozradil, na čem on si rád pochutnává, jak je on na tom s vařením, ale řeč přišla i na hudbu a to, co chystá pro své fanoušky.