Kreativ

ŠTÍTEK: restaurace

Vyloupení skladu restaurace Hemerkův statek.

Série vloupání. Pachatel ve Slaném kradl ve více než dvaceti budovách

/FOTOGALERIE/ Vloupáních do obchodů, restaurací, barů a dalších podniků ve Slaném od poloviny srpna výrazně přibývá. Zatím neznámý pachatel nebo pachatelé mají na svědomí už více než 20 případů, které se pokaždé odehrávají podle stejného scénáře. K vloupání vesměs dochází v nočních nebo brzkých ranních hodinách, pachatel vleze nikým nepozorován do provozovny vypáčeným oknem, případně zadním vchodem, a sebere, co mu přijde pod ruku. Někdy peníze, jindy cigarety, montérky, příště láhve s alkoholem, zahradní sekačky nebo jiné nářadí.

Svatomartinská husa. Ilustrační foto.

Kam na husu? Podívejte se na velký přehled gastroakcí na Kutnohorsku

Svátek svatého Martina, který letos připadá na čtvrtek 11. listopadu, je neodmyslitelně spjat s husími hody a svatomartinským vínem. Pokud nestíháte uprostřed týdne upéct husu doma, můžete pro vypečenou husičku vyrazit do restaurace. Nabídka v regionu je pestrá, řada podniků navíc vzhledem k protiepidemickým opatřením nabízí i jídla balená s sebou či rozvoz zdarma.

Restaurace a kavárna prostějovského Národního domu, jejímž ředitelem je Martin Křupka. 7.11. 2021

Meníčka se zvednou i v Národním domě

Vyhlášená prostějovská restaurace chce udržet cenu do 150 korun. Ceny stoupnou, ale ne skokově. Reprezentativní budova Národního domu je vedle divadla sídlem i prestižní restaurace a kavárny.

Manželé Ožanovi opustili zámecký hotel Plumlov a i v nejisté době koupili Restauraci a penzion U Zběhlíka v Čisté.

Ze zámku na vesnici. Koupili restauraci, kterou proslavil Zdeněk Pohreich

/ROZHOVOR/ Ze zámeckého hotelu na Plumlově mezi roubenky do Čisté u Litomyšle. Jana Ožanová s manželem Ferdinandem koupili i v nejisté době covidu vyhlášenou restauraci U Zběhlíka, kterou proslavil známý kuchař Zdeněk Pohlreich. Změny a risku se nebáli. Poperou se i s vládními nařízeními. „Přijedete do Rakouska, do Německa, všude vás zkontrolují a nikdo s tím nemá problém. Jen Češi proti všemu brojí,“ říká Jana Ožanová.

Ilustrační foto.

Šéf minipivovarů: Covid vyprázdnil restaurace, stát by měl přijít s kompenzacemi

Nynější razantní vzestup epidemie koronaviru za poslední dva týdny podle prezidenta Českomoravského svazu minipivovarů Michala Voldřicha vyprázdnil restaurace. Aby minipivovary mohly přežít zimu, vláda by jim podle něj měla připravit pomoc formou kompenzací. Voldřich to řekl na předávání výročních cen Sdružení přátel piva ve Stěžerách na Hradecku.

Akce Den okének má pomoci restauracím. Uskuteční se už tuto sobotu

Už tuto sobotu 7. listopadu se po celé České republice uskuteční Den okének. Tato akce si klade za cíl motivovat lidi k tomu, aby si chodili objednávat jídlo přímo do výdejních okének jednotlivých restaurací a hospod. Má tak pomoci sektoru, ve kterém více než polovině podniků hrozí krach.

Hygieničky kontrolují dodržování koronavirových nařízení v restauraci. Ilustrační foto

Hygienici vyrazili na kontroly do restaurací. Doprovázejí je policisté

Na přibližně čtyři desítky míst v celém Ústeckém kraji ve čtvrtek 4. listopadu vyrazili hygienici v rámci velké kontrolní akce zaměřené na dodržování pravidel OTN. Tedy potvrzení o očkování, o testování nebo prodělaném covidu, které mají nově od začátku listopadu kontrolovat přímo hospodští. Kromě restaurací zkontrolovali také několik obchodů. 

Hygieničky kontrolují dodržování koronavirových nařízení v restauraci. Ilustrační foto

Hygienici vyrazili na kontroly do restaurací. Doprovázejí je policisté

Na přibližně čtyři desítky míst v celém Ústeckém kraji ve čtvrtek 4. listopadu vyrazili hygienici v rámci velké kontrolní akce zaměřené na dodržování pravidel OTN. Tedy potvrzení o očkování, o testování nebo prodělaném covidu, které mají nově od začátku listopadu kontrolovat přímo hospodští. Kromě restaurací zkontrolovali také několik obchodů. 

Proměnu areálu fotbalového hřiště včetně Chaloupky a nejbližšího okolí přibližuje studie, kterou si město Žatec nechalo vypracovat.

Zbourat a postavit znova. Zázemí na Slavoji včetně Chaloupky čeká proměna

/VIZUALIZACE/ Betonové terasy k odpočinku a opalování na břehu Ohře, zcela nová budova restaurace Chaloupka a přilehlých šaten pro hráče a rozhodčí, menší dětské hřiště. Příprava proměny zázemí fotbalového stadionu v Žatci a jeho nejbližšího okolí vstoupila do další fáze. Město má zpracovanou studii, teď ji rozvine projektová dokumentace. 

Obsluha kontroluje potvrzení o očkování proti covidu u hosta restaurace. Ilustrační foto

Olomoucké hospody kontrolují očkování, až na výjimky. Hostů ubylo

Vrchní od pondělí 1. listopadu musí kontrolovat bezinfekčnost. Hosta by neměli obsloužit, pokud nepředloží negativní antigenní, PCR nebo samotest, potvrzení o očkování nebo o prodělání Covidu-19 v posledním půl roce. Většina Olomouckým deníkem oslovených restaurací, hospod a jídelen nařízení dodržuje. Někde zaznamenali pokles tržeb. Jak uvedli restauratéři, snaží se dělat maximum, aby se předešlo dalšímu lockdownu a oni museli fungovat jen přes výdejové okénko.

Hygienici ve čtvrtek kontrolují dodržování vládních opatření uvnitř podniků, doprovází je republikoví policisté.

Hygienici a policie v akci: v hospodách v centru Brna kontrolovali bezinfekčnost

Uvnitř restaurace Diandi v centru Brna sedí po jedenácté dopoledne jediný člověk. Dorazivší skupina lidí proto míří rovnou k usazené ženě, po níž žádá prokázání bezinfekčnosti. Je totiž pro některé obávaný čtvrtek, kdy hygienici v doprovodu policistů kontrolují dodržování vládních opatření uvnitř podniků.

Ti, kteří přijdou do restaurace Na Radosti, si u vchodu přečtou upozornění a slib o odměně.

Hosty upozorňují na nařízení cedulí. A za to, že pomohou, slíbili odměnu

I když vodňanská restaurace Na Radosti leží mimo centrum města, má své štamgasty a stálé hosty. A ne málo. Jejich řady ale od pondělí 1. listopadu prořídly. "Lidé jsou otrávení a nechtějí dokazovat, že jsou očkovaní proti covidu," říká za majitele restaurace Kateřina Zronková. Ukazuje při tom hlavou na pět lidí, kteří v úterý 2. listopadu přišli na oběd. Ještě minulý týden by zde bylo kolem poledne plno.

Nová opatření přijímají hosté restaurací vcelku s pokorou, někteří už ale nepřijdou.

Opatření přijímají hosté restaurací vcelku s pokorou, někteří už ale nepřijdou

/FOTOGALERIE/ Nově zavedená covid opatření, která od platí od pondělí 1. listopadu v restauracích a hospodách, přijímají jejich majitelé a provozovatelé vcelku bez problémů. Kladenský deník provedl sondu hned do několika podniků v Kladně a okolí. Kam lidé docházejí pravidelně na obědy nebo na pivo, byli na prokázání vlastní bezinfekčnosti připraveni a prakticky to nikoho nepřekvapilo.

Ilustrační foto

Nejdřív test, až potom rajská. Nové opatření prudí hospodské i hosty

Certifikát o očkování, potvrzení nebo samotest na covid-19 na místě. V restauracích v pondělí začala platit nová opatření. Velká část zákazníků je přijala, jiní skřípali zuby, našli se však i tací, kteří dávali hlasitě najevo své rozhořčení. „Od rána na nás tady hosti řvou," svěřila se například servírka z jednoho z broumovských podniků.

Ilustrační foto

Nejdřív test, až potom rajská. Nové opatření prudí hospodské i hosty

Certifikát o očkování, potvrzení nebo samotest na covid-19 na místě. V restauracích v pondělí začala platit nová opatření. Velká část zákazníků je přijala, jiní skřípali zuby, našli se však i tací, kteří dávali hlasitě najevo své rozhořčení. „Od rána na nás tady hosti řvou," svěřila se například servírka z jednoho z broumovských podniků.

Ilustrační foto

Nejdřív test, až potom rajská. Nové opatření prudí hospodské i hosty

Certifikát o očkování, potvrzení nebo samotest na covid-19 na místě. V restauracích v pondělí začala platit nová opatření. Velká část zákazníků je přijala, jiní skřípali zuby, našli se však i tací, kteří dávali hlasitě najevo své rozhořčení. „Od rána na nás tady hosti řvou," svěřila se například servírka z jednoho z broumovských podniků.

Ilustrační foto

Očkování? Test? A až potom: řízek nebo rajská? V hospodách začaly nové časy

Certifikát, potvrzení nebo samotest na místě. V restauracích v pondělí začala platit nová opatření. Třeba v Moravské Třebové odcházeli hosté bez potvrzení hladoví, ale ve vybraných podnicích ve Svitavách nebo Pardubicích obsluha žádné „papíry“ ani nechtěla. Hygiena však chystá na čtvrtek a sobotu rozsáhlé kontroly ve spolupráci s policií.

Ilustrační foto

Očkování? Test? A až potom: řízek nebo rajská? V hospodách začaly nové časy

Certifikát, potvrzení nebo samotest na místě. V restauracích v pondělí začala platit nová opatření. Třeba v Moravské Třebové odcházeli hosté bez potvrzení hladoví, ale ve vybraných podnicích ve Svitavách nebo Pardubicích obsluha žádné „papíry“ ani nechtěla. Hygiena však chystá na čtvrtek a sobotu rozsáhlé kontroly ve spolupráci s policií.

Ilustrační foto

První den kontrol v restauracích: Někde prodali jen třetinu obědů

Od pondělí začala platit nová pravidla pro kontroly bezinfekčnosti v restauracích a hospodách. Provozovatelé těchto podniků nově musí sami kontrolovat, jestli je host očkovaný nebo testovaný. Deník zjišťoval, jak kontroly ve Zlínském kraji probíhaly a jestli se nové opatření promítly do návštěvnosti podniků.

Obsluha restaurace musí ode dneška kontrolovat u svých hostů bezinfekčnost. Prokázat ji mohou potvrzením o očkování nebo negativním testu. Snímky jsou z plzeňské restaurace Plzeňka v Riegrově ulici v Plzni.

Atmosféra v hospodách zhoustla. Hosty štvou kontroly

Dobrý den, můžete prosím ukázat doklad o bezinfekčnosti? Tuto větu slyší z úst obsluhy od pondělí 1. listopadu hosté restaurací. Podniky totiž fungují v novém režimu a číšníci by měli před tím, než zákazníka obslouží, zkontrolovat, zda má host ukončené očkování, doklad o prodělání nemoci či negativní test. Host si dle vládního nařízení může v restauraci rovněž udělat samotest.

V restauraci Pod Eliškou provozní vyžaduje potřebné dokumenty.

Štamgast musel domů. Výčepní ho odmítl obsloužit

/FOTOGALERIE/ Zákazník, který nepředložil doklad o tom, že je očkovaný, testovaný nebo prodělal v dané době covid nemá být od pondělí 1. listopadu obsloužen v restauraci. Ovšem například ve vyhlášeném podniku Biograf v Nymburce servírka žádný doklad nevyžadovala.

Na Slavické berou nová opatření s humorem, ale přesto certifikát nekompromisně vyžadují.

Test Deníku: V hospodách v Třebíči kontrolují hosty číšníci i majitelé

Rozkaz ministra zněl jasně. Všichni poskytovatelé stravovacích služeb musejí od 1. listopadu kontrolovat své hosty, zda mají potvrzení o ukončení očkování, negativní test na covid či zda nemoc již prodělali. Jak se tato opatření dodržují, se Deník vydal zjistit do některých třebíčských restaurací.  

Švejk restaurant U Zimů v Benešově.

Přijdou o klientelu? Většina restaurací v Benešově své hosty kontroluje

Chcete mít otevřeno, tak kontrolujte své hosty. Takový rozkaz dala vláda hospodským. A ti skřípou zuby, ale většinou uposlechli. Platí to i o restauracích v Benešově. Například v té na Malém náměstí se někteří hosté v pondělí 1. listopadu obsluhy ptali, jestli na kontrolu vůbec mají právo. Jiní raději hned odešli.

Na obědy do restaurací lidé přišli. Zda přijdou i pivaři ukáže až víkend

Na obědy do restaurací lidé přišli. Zda přijdou i pivaři ukáže až víkend

Drtivá většina restaurací na Sokolovsku vládní opatření dodržuje. Najdou se však i tací, kterým stačí čestné prohlášení hostů, že jsou očkovaní či mají vystavený negativní test anebo samotest. Žádnou medializaci si však nepřejí. Nechtějí být středem zájmu kontrolních orgánů. Jejich personál tvrdí, že zdravotní stav druhého člověka nemají právo zkoumat.