
Restaurace Hřiště nabízí vyhlášenou svíčkovou i domácí langoše
Týdenní menu, rozvoz jídel do firem i domů, salónek, catering. Nejen těchto služeb mohou zájemci od roku 2017 využívat v restauraci Hřiště v Dolním Benešově.
Týdenní menu, rozvoz jídel do firem i domů, salónek, catering. Nejen těchto služeb mohou zájemci od roku 2017 využívat v restauraci Hřiště v Dolním Benešově.
Jedním z nejoriginálnějších podniků na ostravské gastroscéně je jednoznačně michálkovická Restaurace [49]. Z podniku vybudovaném v někdejším cihlovém finském domku s číslem popisným 49 se rychle stala zavedená firemní značka. A plány nekončí.
/ANKETA/ Ve zcela novém designu nabízí strakonický pivovar oblíbený zelený speciál Velikonoční zelené. „Jedná se o zelený ležák dominantní hořké chuti. Jde o dvanáctistupňové pivo s obsahem alkoholu 4,8 procenta,“ uvádí sládek pivovaru DUDÁK Vlastimil Matej.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Místo snídaně roztáhne žaludek šesti litry vody a míří do akce. Tak vypadá soutěžní den Radima Dvořáčka, profesionálního jedlíka z Ostravy.
/FOTOGALERIE/ Jedním z nejoriginálnějších podniků na ostravské gastroscéně je jednoznačně michálkovická Restaurace [49]. Z podniku vybudovaném v někdejším cihlovém finském domku s číslem popisným 49 se rychle stala zavedená firemní značka. A plány nekončí.
/FOTOGALERIE/ Roku 1492 Kolumbus objevil Ameriku. Díky tomu si každý snadno zapamatuje, že vrchol Pradědu leží v nadmořské výšce 1492 metrů. Právě zde se nachází nejvýše položená restaurace v České republice.
/FOTOGALERIE/ Roku 1492 Kolumbus objevil Ameriku. Díky tomu si každý snadno zapamatuje, že vrchol Pradědu leží v nadmořské výšce 1492 metrů. Právě zde se nachází nejvýše položená restaurace v České republice.
V lokalitě U Cihelny mezi kruhovým objezdem u obchodního domu Albert a myčkou automobilů roste restaurace rychlého občerstvení McDonald's. Zatímco ještě před dvěma týdny byly na místě pouze základy stavby, teď už stojí obvodové zdi. Během příštího týden by měla být provozovna dokonce pod střechou.
Hospodě zasvětil kus svého života. Petr Jeřábek od roku 1996 provozuje v Bludovicích, místní části Nového Jičína, restauraci Boss. Kolem hostinců a pohostinství se ale točil již od roku 1985, kdy pracoval v Jednotě, tehdy ještě spotřebním družstvu, a pohostinství měl pod sebou.
Odborní učitelé gastronomických oborů školy vyrazili v rámci projektu Erasmus+ na pracovní stáž do Španělska, a to přímo do překrásného města Malaga. Cílem jejich cesty bylo načerpání nových nápadů, inspirace a zkušeností, které následně předají svým žákům v praktické výuce.
/FOTOGALERIE/ Případ smrti dvacetiletého Sebastiana, který zemřel vloni v říjnu poté, kdy se v havířovské restauraci U Lenina předávkoval drogami, začal v pondělí rozplétat Krajský soud v Ostravě.
/FOTOGALERIE/ Případ smrti dvacetiletého Sebastiana, který zemřel vloni v říjnu poté, kdy se v havířovské restauraci U Lenina předávkoval drogami, začal v pondělí rozplétat Krajský soud v Ostravě.
Jen dvě hodiny v kuse je možné parkovat na parkovišti před restaurací Střelák na českolipské Střelnici. Toto omezení platí pro všední dny, tedy od pondělí do pátku v čase od 8 do 17 hodin.
Studenti z Integrované střední školy ve Slavkově u Brna zavítali na exkurzi do brněnské restaurace Element. Nahlédli pod ruce kuchařům a zjistili, jak důležité jsou zkušenosti ze zahraničí.
Napajedla Restaurace Baltaci se nachází v samotném srdci Napajedel. Je to místo, kde personál pro své hosty připravuje nejen jedinečné gastronomické zážitky, ale také vytváří skvělou a neopakovatelnou atmosféru domácího prostředí.
Velkou změnu k lepšímu zaznamenali majitelé a provozovatelé restaurací a hospod poté, co byla pro jejich hosty zrušena povinnost prokazovat se certifikátem o bezinfekčnosti. V době podávání obědů jsou mnohé gastropodniky v Olomouckém kraji opět plné. Nejoblíbenějším pokrmem z poledního menu je už tradičně kuřecí nebo vepřový řízek.
Dát si obědové menu do stovky je už dávno minulostí. Nyní je v některých restauracích obtížné dostat se s cenou oběda alespoň pod 150 korun. Vlivem covidu a zvyšování nákladů byla většina majitelů restaurací nucena zdražit a to někdy i v řádech desetikorun za polední menu. Deník si v Pardubickém kraji "posvítil" na ceny poledního menu s kuřecím řízkem.
Velkou změnu k lepšímu zaznamenali majitelé a provozovatelé restaurací a hospod poté, co byla pro jejich hosty zrušena povinnost prokazovat se certifikátem o bezinfekčnosti. V době podávání obědů jsou mnohé gastropodniky v Olomouckém kraji opět plné. Nejoblíbenějším pokrmem z poledního menu je už tradičně kuřecí nebo vepřový řízek.
Špína na každém kroku. Frekventovanou asijskou restauraci Hong Kong vedle populární olomoucké diskotéky uzavřela Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Otevře ji, až provozovatel splní všechna nařízená opatření. Ve správním řízení mu za hazardování se zdravím zákazníků hrozí nemalá pokuta.
Napodruhé to vyšlo. Chata Živec v Píseckých horách má nového nájemce. Je jím společnost DIO restaurant a penzion Putim, která si objekt převezme 1. dubna.
Když se řekne název Queen Mary, většina lidí si představí legendární zaoceánský parník, který už desítky let pomalu chátrá v přístavu v Kalifornii. Jenže ve Velké Británii existuje i jiný parník Queen Mary. Je o poznání menší, plavil se pouze po řece, jeho příběh je však neméně zajímavý. I jemu donedávna hrozilo, že zůstane navždy uvězněn v docích. Plány se ale změnily a královna opět vypluje.
Špína na každém kroku. Frekventovanou asijskou restauraci Hong Kong vedle populární olomoucké diskotéky uzavřela Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Otevře ji, až provozovatel splní všechna nařízená opatření. Ve správním řízení mu za hazardování se zdravím zákazníků hrozí nemalá pokuta.
/DENÍK NA NÁVŠTĚVĚ/ Naber si jídlo, jaké a kolik chceš. Ale všechno sněz. Pokud ne, připlatíš si. Oblíbený koncept dorazil před časem také do Dobroměřic u Loun. Restaurace kulturního domu Na Rozcestí se kolem poledne plní hladovými strávníky. Řízky, guláš, kachnu, svíčkovou, knedlíky či brambory si z pultů ve velkém přendavají na talíře.
První zmínka o výrobě chmelového moku v Úněticích nedaleko Prahy pochází z roku 1557. Ve starých kronikách bylo údajně psáno: „Tehdy dobré pivo vařili i kanovníci v Úněticích.“ A dobré pivo se tu po restartu místního pivovaru v roce 2011 vaří dodnes.
České sjezdovky jsou v těchto dnech v obležení rodin a dětí, o několik hodin dál přes hranice jsou ale svahy a nástupy u lanovek volnější. Jižní Tyrolsko tradičně láká na kvalitní, velkoryse propojené sjezdovky, místní lahůdky, silnou kávu a lehoučké Prosecco.
V prostorách zrekonstruovaného Obecního domu v Kobeřicích našla svou adresu také restaurace stejného názvu, tedy Restaurace Obecní dům Kobeřice. Funguje zde necelé dva roky a její začátky nebyly úplně snadné, jak si lze odvodit, mohla za to pandemie covidu.
V kladenské ulici Ke Stadionu stojí nenápadný bílý dům s restaurací a na první pohled nenapovídá nic tomu, že právě tady se pravidelně scházejí fanoušci hokejových Rytířů. Jedinou indicií jsou historické a aktuální logo klubu, která vyhlížejí ze spodních oken.
Hvězdu sládků pomohli Kozlovně udělit i věrní štamgasti.
Vítání jara a Josefskou zábavu uspořádali v sobotu v Řišutech. Setkání bylo zahájeno u kostela svatého Jakuba, kde se uskutečnila mše věnovaná obětem války na Ukrajině.
/FOTO/ Za trojnásobnou vraždu krajanů v Děčíně pyká Číňan dodnes ve vězení. Nedostane se z něj do konce života.
/FOTO/ Za trojnásobnou vraždu krajanů v Děčíně pyká Číňan dodnes ve vězení. Nedostane se z něj do konce života.
Otevření městské restaurace U Orloje v Žatci se odsouvá. Nový nájemce sice už v jejím minipivovaru začal vařit pivo, spuštění provozu ale oddálí výměna kuchyňského vybavení. V denní nabídce největší žatecké hospody by mělo být několik značek piv, které konkrétní, ukáže také vývoj v Žateckém pivovaru. Ten prochází velkými změnami.
Je libo pivo z tanku a poctivá česká kuchyně? Dohromady s útulným prostředí a příjemnou atmosférou je restaurace Stará Orlovna v Chropyni jako dělaná nejen pro páteční posezení s přáteli u piva, ale i třeba sobotní rodinný oběd či nedělní občerstvení po odehraném zápase na vedlejším fotbalovém hřišti.
Strážci zákona mají stále co dělat. Potvrzuje to i výčet několika případů, které museli v uplynulém týdnu řešit strážníci prostějovské městské policie.
Je to jedna z prvních budov, na kterou narazíte při příjezdu do Starého Města. Restaurace Pod Javorem patří rodině Sittových. Hostinský Václav Sitta přinesl jako voják základní služby petici Několik vět do bytu Havlových, občansky aktivní je i dnes.
/FOTOGALERIE, VIZUALIZACE/ Restauraci Na Biřičce v Hradci Králové má nahradit několikrát objemnější bytový dům. To se nelíbí lidem z okolí, kteří proti schválení developerského projektu už několik let bojují.
Svět má nového držitele titulu nejvyšší restaurace světa umístěné uvnitř budovy. Stal se jí podnik z čínské Šanghaje. O korunu tak přišel dosavadní rekordman z arabské Dubaje.
Televize Prima před měsícem odvysílala soutěžní pořad o vaření Prostřeno, v němž zvítězil devatenáctiletý Ludvík Pechovský z Domažlic. Student 3. ročníku domažlického učiliště oboru Kuchař-číšník se s 33 body stal absolutním vítězem týdne Prostřena s názvem Učňovský speciál.
Do Olomouce zamířil další kuchař se zkušenostmi z oceňovaných pražských i zahraničních podniků. Tomáš Juřík, který vařil například v pražské michelinské restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise, se po letech vrací zpět do regionu a nastupuje jako šéfkuchař do Bistra Helen v Galerii Šantovka.
/PŘEHLED/ Zajít si během polední pauzy na gulášek, svíčkovou nebo řízek? Připravte se, že zaplatíte více, restaurace zdražují. Důvodem je extrémní růst cen energií, více vydávají restauratéři na mzdy, dražší jsou i suroviny.
Ceny obědů v restauracích se na jižní Moravě vyšplhaly do rekordních výšin. Jihomoravané si za menu v letošním roce v průměru připlatí o více než třicet korun v porovnání s rokem 2020. Na vině jsou stále se zdražující energie, suroviny i náklady na pracovní sílu. Redaktoři Deníku Rovnost porovnávali v kraji ceny v restauracích za polední menu složené ze smaženého řízku s přílohou a polévkou. Na jednotlivých místech se stejná jídla liší i o více než šedesát korun.
/PŘEHLED/ Čas obědové pauzy se nachýlil a je potřeba doplnit energii, aby člověk udržel pracovní nasazení. Mezi stále oblíbené způsoby stravování patří návštěva restaurace a výběr z poledního menu. K jedné ze stálic jídelního lístku patří řízek či jeho obdoby, například stripsy, s přílohou. Hosté musí počítat s tím, že si za ně připlatí.
Kvůli jídlu chodí do restaurací Martin Trnka z Třebíče spíše výjimečně. Po covidu obzvlášť. „Když vypukla pandemie, skončil jsem na home-office, který trvá dodnes. Raději si něco ukuchtím sám. Spousta lidí to teď má podobně, řekl bych,“ zamyslel se Trnka. A trefil se. Do vysočinských restaurací se vydává stále méně lidí. Platit 150 korun za klasický řízek se zdá přespříliš.
/PŘEHLED/ Zajít si během polední pauzy na gulášek, svíčkovou nebo řízek? Připravte se, že zaplatíte více, restaurace zdražují. Důvodem je extrémní růst cen energií, více vydávají restauratéři na mzdy, dražší jsou i suroviny.
/PŘEHLED/ Čas obědové pauzy se nachýlil a je potřeba doplnit energii, aby člověk udržel pracovní nasazení. Mezi stále oblíbené způsoby stravování patří návštěva restaurace a výběr z poledního menu. K jedné ze stálic jídelního lístku patří řízek či jeho obdoby, například stripsy, s přílohou. Hosté musí počítat s tím, že si za ně připlatí.
/PŘEHLED/ Čas obědové pauzy se nachýlil a je potřeba doplnit energii, aby člověk udržel pracovní nasazení. Mezi stále oblíbené způsoby stravování patří návštěva restaurace a výběr z poledního menu. K jedné ze stálic jídelního lístku patří řízek či jeho obdoby, například stripsy, s přílohou. Hosté musí počítat s tím, že si za ně připlatí.
/PŘEHLED/ Zajít si během polední pauzy na gulášek, svíčkovou nebo řízek? Připravte se, že zaplatíte více, restaurace zdražují. Důvodem je extrémní růst cen energií, více vydávají restauratéři na mzdy, dražší jsou i suroviny.
/PŘEHLED/ Zajít si během polední pauzy na gulášek, svíčkovou nebo řízek? Připravte se, že zaplatíte více, restaurace zdražují. Důvodem je extrémní růst cen energií, více vydávají restauratéři na mzdy, dražší jsou i suroviny.
/PŘEHLED/ Zajít si během polední pauzy na gulášek, svíčkovou nebo řízek? Připravte se, že zaplatíte více, restaurace zdražují. Důvodem je extrémní růst cen energií, více vydávají restauratéři na mzdy, dražší jsou i suroviny.
/PŘEHLED/ Zajít si během polední pauzy na gulášek, svíčkovou nebo řízek? Připravte se, že zaplatíte více, restaurace zdražují. Důvodem je extrémní růst cen energií, více vydávají restauratéři na mzdy, dražší jsou i suroviny.