Kreativ

ŠTÍTEK: restaurace

Starosta Vápenné Leoš Hannig

Měla by obec podnikat? Dnes bych se tomu už nebránil, říká starosta Vápenné

Leoš Hannig je ve funkci starosty Vápenné osmnáct let. Obec pod jeho vedením nyní připravuje zázemí praktickému lékaři, zajistila provozovnu řezníkovi, tabu není ani případné provozování restaurace. „Zpočátku jsem odmítal jakékoli intervence obce v tomto smyslu. Doba se ale hodně změnila. Dříve jsem tvrdil, že by obec neměla podnikat, ale už bych se tomu nebránil,“ říká.

Restaurace Oáza ve vestibulu nádraží Praha-Smíchov bude rekonstruována v rámci modernizace celé stanice.

Smíchovská „Mekka všech vágusů“ se mění. Nová Oáza chce zachovat Magorův odkaz

Poslední hmatatelné vzpomínky na klasickou nádražní hospodu Lokálka, která už roky nefungovala, zmizely v sutinách po nedávné demolici staniční budovy ve Vysočanech. Štamgasti i cestující se obávají, aby v rámci modernizace železniční stanice Praha-Smíchov, kde má vzniknout dopravní terminál, nedopadla podobně další oblíbená „nádražka“. Restaurace Oáza se mění na Nádražní Tankovnu Smíchov.

V Táboře začala výstavba restaurace KFC, otevření je v plánu letos na  začátku podzimu.

Na křupavé kuře bude už letos možné zajít i v Táboře. Stavba KFC začala

Kromě hamburgerů, které v Táboře zastupuje řetězec rychlého občerstvení McDonald's, si ještě letos v druhém největším městě kraje milovníci fastfoodů pochutnají i na smaženém kuřeti v různých podobách. Na Soběslavské ulici v obchodní zóně zvané Stop Shop začala výstavba restaurace KFC.

Restaurace U Zlatého džbánu v Sudicích.

Nejznámějším jídlem restaurace U Zlatého džbánu jsou Sudické zvony

/FOTOGALERIE/ V roce 1999 byla v Sudicích otevřena restaurace U Zlatého džbánu. Vznikla v budově, kde už v roce 1900 existovala restaurace „Zum goldenem Krug“, podle čehož dostala svůj pozdější český název. Interiér restaurace je zařízen tak, aby se co nejvíce přiblížil právě období počátku minulého století.

Rodina Brodových, restaurace U Sester v Rychvaldu.

U Sester v Rychvaldě, to je vyhlášený rodinný podnik, kde možná bude i školka

/FOTOGALERIE/ Že si Silvie a Martin Brodovi pořídili restauraci byla tak trochu náhoda a zčásti zřejmě osud. Oba totiž mají k tomuto oboru blízko. Silvie jako vyučená kuchařka sbírala před časem zkušenosti i v Anglii, a kuchařkou je i Martinova maminka. Ten tedy od malička zjišťoval, co všechno toto řemeslo obnáší. Přesto, že se dlouho živil jako zedník.

Neobvyklá atrakce vznikla u restaurace Za Vodou ve Dvoře Králové nad Labem. Tesař tam vyrobil desetimetrový vrak lodi.

FOTO: Za Vodou přistála loď, jmenuje se podle Labe

/FOTOGALERIE/ Desetimetrová nově vyrobená loď s originálním jménem a kormidlem, sítěmi, houpačkami, skluzavkami, šplhadly. To bude nová atrakce, na kterou se můžou těšit návštěvníci jednoho z podniků ve Dvoře Králové nad Labem, jakmile se otevřou restaurace.

Komik a herec Lukáš Pavlásek

Fejeton na paVlásku: Nácvik na život

Zrovna v těchto týdnech prožíváme roční výročí té celosvětové pandemie, už rok a jeden měsíc žijeme v lockdownech a opatřeních. A podle všeho to vypadá, že je už blízko světélko začátku návratu do normálního života.

Legendární výletní restaurace Myslivna u Chebu šla k zemi před osmi lety.

PODÍVEJTE SE NA TU ZKÁZU: Takhle se bourala slavná Myslivna

Legendární výletní restaurace Myslivna u Chebu šla k zemi před osmi lety. Tehdy úředníci Městského úřadu Cheb obdrželi od vlastníka objektu žádost o povolení demolice stavby. Dnes jsou tu jen zbytky cihel a stavby na hromadě a zarůstají nálety. 

Zleva první místopředseda politického hnutí Otevřeme Česko - Chcípl PES Jiří Janeček, předseda Jakub Olbert a místopředsedové Radek Žďárecký a Marcel Huml 17. dubna 2021 v Praze na prvním celorepublikovém setkání členů a příznivců hnutí.

Chcípl PES bude při kampani objíždět zemi s kadeřnictvím

Hnutí Chcípl PES ve středu 21. dubna zahájí předvolební kampaň pod heslem Vezeme k vám normální svět. Vyjede od pražské restaurace Šeberák a plánuje jezdit po obcích a městech s pojízdným kadeřnictvím. Informoval o tom jeho místopředseda Jiří Janeček.

Starosta Jan Lapeš je v čele Horních Dubenek už více než 35 let.

Jan Lapeš je v čele obce Horních Dubenek už více než 35 let

/ROZHOVOR/ Sklárna Janštejn s významným exportem, luxusní francouzská restaurace Bistrot de papa, na Jihlavsku dobře známý Pivovar Kozlíček a tradiční truhlárna pana Pivoňky. Všechny tyto čtyři firmy spojuje obec Horní Dubenky. Jedná se přitom o malou obec na pomezí Jihlavska a Pelhřimovska, kde žije kolem 600 obvatel. Starosta Jan Lapeš poskytl Deníku krátký rozhovor.

Pivo. Ilustrační snímek

O sedm litrů na hlavu méně. Spotřeba piva byla loni v ČR nejnižší od 60. let

Pivovary v ČR loni uvařily 20,1 milionu hektolitrů piva, meziročně výstav klesl o 6,9 procenta. Spotřeba piva na obyvatele loni klesla o zhruba sedm litrů, tedy 14 velkých piv, na 135 litrů, a byla tak nejnižší od 60. let minulého století. Za poklesem výroby stojí koronavirové restrikce a omezení provozu restaurací v ČR, ale i v zahraničí, sdělili dnes ČTK zástupci Českého svazu pivovarů a sladoven.

Jako ruina těsně před demolicí vypadá v těchto dnech budova kulturního domu v místní části Strání, ve Květné

Obnova začala. Kulturák ve Strání vypadá jako po bombardování. Podívejte

Jako ruina těsně před demolicí vypadá v těchto dnech budova kulturního domu v místní části Strání, ve Květné, včetně přilehlého okolí kulturáku, kde namísto vstupního krčku zívá na kolemjdoucí hluboký kráter. Z útrob patrové budovy se ozývají rachotivé zvuky sbíječek, i kvílení kotoučých karboflexových brusek.

Restaurace La Petite Conversation, 16. dubna 2021 v Ostravě. Majitel David Girten.

Nová otevírací doba, obchůdek i catering. Covid změnil Lapeco v Ostravě

/FOTO/ Kratší otevírací doba koncentrovaná na určité dny, víkendový catering a zejména zcela nový obchůdek s belgickými a francouzskými delikatesami. S tímto záměrem vstupuje do letní sezony majitel ostravského „Lapeco“ David Girten. Věří, že předzahrádku otevře už za pár týdnů.

Restaurace Na Jižní v Přerově, duben 2021

Nechceme fňukat ani rebelovat. Takto bojují v restauraci Na Jižní

Naposledy měli otevřeno v době před vánočními svátky. Je polovina dubna a v oblíbené přerovské restauraci Na Jižní je liduprázdno - zavedený podnik zachraňuje jen výdejní okénko, u kterého si mohou vyzvednout oběd zaměstnanci firem nebo štamgasti z blízkého okolí. Jen díky výdeji obědů přes okénko restaurace přežívá.

Příprava na rozvoz jídel.Panský pivovar v Holešově jede na plné obrátky i během lockdownu.

Panský Pivovar funguje i v lockdownu. Servírky usedly za volant

Velký důraz na aktivitu na sociálních sítí, nabídka rozvozu až do domu, speciální nabídky. To jsou jedny z hlavních atributů, které nyní drží restauraci Panský pivovar v Holešově v chodu. Jídlo nekončí na talíři, ale v krabičkách a servírky místo běhání po place sedají denně za volant a rozváží meníčka po širokém okolí.

Rekonstrukce tramvajové vozovny Slovany

Koukněte, jak se změní Plzeň: nová multifunkční čtvrť nebo technologické centrum

/FOTOGALERIE UVNITŘ/ Až se za pár let projdete po Plzni, mnohá místa budou vypadat úplně jinak než dnes. Například prostor po bývalém kulturním domě Inwest u řeky Radbuzy, vozovna na Slovanech, areál bývalých kasáren a pivovar na Světovaru, ale i okolí Velkého Boleveckého rybníku. Nahlédněte s námi do budoucnosti. S pomocí vizualizací a fotografií si představíme chystané proměny některých známých míst.

Ilustrační foto.

Zloděj se vloupal do táborské restaurace Na Brusírně

Policisté pátrají po zloději, který se v době od nedělní třetí hodiny odpolední do desáté hodiny následujícího pondělí vloupal do restaurace Na Brusírně v Údolní ulici v Táboře. Po násilném vstupu ukradl různé alkoholické nápoje a také čtyřicet krabiček cigaret značky Camel.

Martin Sekyra provozoval Malibu Beer Bar v Klatovech sedm let. Kvůli koronavirovým opatřením ale končí.

Štamgasti se skládali na elektřinu. Oblíbený pivní bar přesto zkrachoval

"Ve chvíli, kdy jsem zveřejnil inzerát, že podnik přenechám, jsem brečel jako želva, protože jsem si uvědomil, že to opravdu končí," říká se smutkem v hlase hospodský Martin Sekyra. Provozovatel oblíbeného klatovského Malibu Beer Baru je jednou z mnoha podnikatelských obětí koronavirové pandemie, respektive vládních opatření, které jemu osobně nepomohly.

Restaurace U Příborů, 26. března 2021 v Havířově.

Nejlepší tanková Plzeň a jídlo domů. V zákulistí restaurace U Příborů v Havířově

/FOTOGALERIE/ Deník na straně podnikatelů v regionu, kteří se statečně perou i v současné covidové krizi. Spousta živnostníků se dnes bojí o živobytí. Existenční problémy však neřeší ve vyhlášené restauraci U Příborů v Havířově, kde se velmi osvědčil rozvoz jídla i pití a kde v pátky mívají dokonce větší "fofry", než mnohdy v normálních časech. 

Ilustrační foto

Lup z vykradeného ústeckého podniku zachránila policie. Zloději řádili i jinde

Pro nikoho není příjemné zjištění, že ho vykradli. Obzvlášť, když zařizujete novou pobočku svého podniku. Stalo se to provozovatelům ústecké Tortuga Bay, proslulé svou nabídkou hamburgerů. Ti se totiž rozhodli otevřít druhý podnik v Teplicích v ulici U Císařských lázní, kde byl fastfood s kebabem. Jenže práce na úpravách přitáhly nežádoucí pozornost zlodějů.