
Na Kovárně se chystá soutěž o utopence a naložené sýry
Opět po roce osadníci ze Starých Prachatic a Ostrova chystají v hospodě Na Kovárně tradiční gurmánskou soutěž.
Opět po roce osadníci ze Starých Prachatic a Ostrova chystají v hospodě Na Kovárně tradiční gurmánskou soutěž.
FOTOGALERIE / Kdoulový chlebell, šunka od kosti, staročeský medovník, kozí sýr brynza nebo jablečný ocet Zlaté jablíčko. Již čtrnáctým rokem měli možnost Zlíňáci, ale i přespolní ochutnat nejlepší potravinářské výrobky kraje oceněné Perlou Zlínska, podesáté se pak hodnotila Regionální potravina.
Svatováclavské vinobraní se opět po roce vrací do Peček. Přátelská akce plná lahodného vína i chutného jídla se uskuteční v neděli 22. září od 15 hodin na louce mezi kostelem a Tescem.
Lesy se opět zaplnily houbaři, kteří se předhánějí, kdo nasbírá víc hříbků, klouzků, křemenáčů či bedel. Pokud z nich nechcete dělat stále dokola smaženici, houbovou omáčku či houbového kubu, zkuste naše recepty.
Festival tradičních sýrů Čech, Moravy a Slovenska a národní sýrařská soutěž malých výrobců sýra pokračuje i v neděli na Náměstí v Mikulově. Na návštěvníky čeká sýrařská tržnice i vinařská zóna.
Sýry, ryby, zvěřina a víno 2019, Eno-gastronomické přehlídky. 16. ročník Sýry a víno, 14. ročník Ryby a víno a 5. ročníku Zvěřiina a víno.
Eno-gastronomické přehlídky. 16. ročník Sýry a víno, 14. ročník Ryby a víno a 5. ročníku Zvěřiina a víno. Letošní přehlídky se zaměřují na přípravu pokrmů z ryb, teplé i studené kuchyně.
Horní Krupá - Krupská pobočka ekocentra Chaloupky oslaví v neděli 8. září své desáté narozeniny. Pro návštěvníky tak bude připraven bohatý doprovodný program.
Prázdniny se přehouply do druhé půlky, a než se nadějeme, je tu zase škola. Už přemýšlíte, jak dětem v nadcházejícím školním roce vylepšíte jejich svačinky?
Vyškov - Lidé ve Vyškově přímo na Masarykově náměstí již příští středu od osmi hodin ráno do šesti večer nakoupí na trzích.
Znojmo - Ochutnávku hudby, vína a sýrů nabídne ve středu znojemská Galerie a prostor v Kollárově ulici.
Grilovat nemusíte jen maso nebo klobásy, skvěle chutná i lilek, kukuřice, sýr nebo houby. Lehkou a navíc chutnou večeři pak v létě zcela jistě oceníte. Nevěříte?
Borovany – Před zahradou v Borovanském podzámčí se táhla v neděli dopoledne dlouhá fronta. Aby ne, konaly se zde Ovčácké slavnosti.
V ústecké čajovně U Vysmátý žáby budete mít možnost kromě čajů a obvyklé nabídky přijít na degustaci vín z Vinařství pod Radobýlem a ochutnávku sýrů, které s vínem výborně ladí.
Francouzský šéfkuchař Marc Veyrat se vzbouřil proti Michelinově gastronomickému průvodci a žádá, aby jeho nejlepší restaurace byla z tohoto průvodce vyňata. Důvodem je podle jeho slov to, že ho michelinští inspektoři kvality restaurací křivě nařkli, že dává do soufflé anglický sýr čedar.
Třebíčsko – Celožitný chléb z Pekařství Malena, čerstvý sýr Panenka Dagmar Duškové z Červené Lhoty a meruňka s levandulí Ivy Navrkalové z Třebíče, to je trojlístek výrobků z Třebíčska, nominovaných na titul Regionální potravina.
Komfort, když ráno nespěcháte a svůj den začnete teplou snídaní, je k nezaplacení. Neodbydete se míchanými vajíčky, ale tentokrát si připravíte dobrotu, po které se naladíte do usměvava hned od rána. A je jedno, jestli je sobota, nebo úterý.
Chotěvice se proměnily na několik hodin ve francouzský venkov.
Pažitka, špenát, roketa, hlávkový salát. Nabídka jarní zahrádky je pestrá. A těch vitaminů. K létu sice neodmyslitelně patří grilování či opékání masa na ohni, rozhodně ale neuškodí si jídelníček obohatit o čerstvé zeleninové saláty.
České Budějovice - Perníčky, ovocné šťávy, rybí pomazánky. Regionálními výrobky se to v pondělí hemžilo na Krajském úřadě Jihočeského kraje v Českých Budějovicích.
Do osmnácti jsem si myslela, že jsem naprosto zdravá. V momentě, kdy jsem potkala svého budoucího muže a začala užívat antikoncepci, se u mě do dvou měsíců projevil první zánět žil. Pak trombóza a krátce nato přišla první embolie, vzpomíná Zuzana Dvořáková.
Třináctý ročník soutěže Mls Pardubického kraje představil zajímavé regionální produkty. Z celkem 130 výrobků od 32 regionálních výrobců vybírala pětičlenná porota ty nejchutnější. Velký úspěch zaznamenal Domov na půli cesty Květná Zahrada z Květné u Poličky.
Beskydským pivovárkem v Ostravici se bude od pátku 24. do neděle 26. května linout vůně sýrových pochoutek. V hlavní roli gastronomické akce budou sýry, syrečky a tvarůžky. Akce začne v pátek od 17 hodin. Labužníci se můžou například těšit na smažený sýr v pivním těstíčku s medvědím česnekem, tvarůžek v uheráku a nakládaný romadúr. Zájemci si mohou místa k sezení rezervovat prostřednictvím telefonního čísla 732 585 561.
/FOTOGALERIE/ Kravský sýr s česnekem od Ludmily Rohelové z Valašského Meziříčí byl tím nejchutnějším, co nabídl letošní ročník tradiční soutěže O nejlepší valašský sýr. Konala se v sobotu 18. května ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích.
Tavené sýry, termixy, vánočku, různé čaje, housky, koblihy, zmrzlinu, ale i například šampon pronesl ve středu z hradeckého obchodu v igelitové tašce šestačtyřicetiletý muž. Předtím nezaplatil a způsobil tak škodu zhruba 600 korun.
Tavené sýry, termixy, vánočku, různé čaje, housky, koblihy, zmrzlinu, ale i například šampon pronesl ve středu z hradeckého obchodu v igelitové tašce šestačtyřicetiletý muž. Předtím nezaplatil a způsobil tak škodu zhruba 600 korun.
Celkem čtyři zajímavé akce chystá na nacházející víkend Resort Valachy ve Velkých Karlovicích. Uskuteční se zde tradiční soutěž o nejlepší valašský sýr, beseda s Radimem Uzlem a oblíbená Zábavná neděle (nejen) s golfem pro rodiny. To vše doplní Zahájení grilovací sezóny na Horalu, které bylo kvůli nepříznivé předpovědi počasí přeloženo z minulého víkendu na sobotu 18. května.
Ivanovice na Hané /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Ranní slunce kalí mlha. Ze stánků lemujících náměstí trhovci netrpělivě vyhlížejí první příchozí, je krátce před devátou hodinou. Začíná tradiční Jarní trh v Ivanovicích na Hané. Téměř jako z filmu Miloše Formana, jímavá, byť zprvu zasmušilá, podívaná.
FOTOGALERIE/ Stánky s nejrozmanitějšími druhy zboží a pochutinami zaplnily v pátek 10. května hranické náměstí. Konaly se zde Jarní trhy, které přilákaly stovky koupěchtivých návštěvníků.
Ústecký kraj - Zbývá už jen týden na přihlášku produktů. Loni bylo v našem regionu nejvíc soutěžících ze všech krajů v republice.
Jaro je ten správný čas, vyrazit o víkendu pryč z města, někam do přírody.
Ústecký kraj - Zbývá už jen týden na přihlášku produktů. Loni bylo v našem regionu nejvíc soutěžících ze všech krajů v republice.
Ústecký kraj - Zbývá už jen týden na přihlášku produktů. Loni bylo v našem regionu nejvíc soutěžících ze všech krajů v republice.
Ústecký kraj - Zbývá už jen týden na přihlášku produktů. Loni bylo v našem regionu nejvíc soutěžících ze všech krajů v republice.
Ústecký kraj - Zbývá už jen týden na přihlášku produktů. Loni bylo v našem regionu nejvíc soutěžících ze všech krajů v republice.
Ústecký kraj - Zbývá už jen týden na přihlášku produktů. Loni bylo v našem regionu nejvíc soutěžících ze všech krajů v republice.
Pelhřimovsko – Klobásy, sýry, čerstvé pečivo, ani zelenina letos poprvé v centru Pelhřimova nezavoní. Do výběrového řízení na pořádání letošních farmářských trhů v Pelhřimově se totiž nikdo nepřihlásil.
Žďársko, Vysočina /FOTO, ANKETA/ – Permanentní boj o zákazníka a dobroty, jaké se v produkci mamutích podniků hledají jen stěží. Taková je realita malých mlékáren, kterých je celá řada i na Vysočině.
Třebíčsko, Vysočina /FOTO, ANKETA/ – Permanentní boj o zákazníka a dobroty, jaké se v produkci mamutích podniků hledají jen stěží. Taková je realita malých mlékáren, kterých je celá řada i na Vysočině.
Sýr je krásná dekorace ve spíži a úžasná pochoutka na talíři. Je to ušlechtilý výrobek po všech stránkách a dává nám dostatek příležitostí, jak zpestřit jídelníček. Nejde sice objektivně spočítat, kolik druhů a značek sýra existuje, ale jedno je jisté: pokud byste chtěli okusit jeden nový druh týdně, lidský život by vám na to nestačil.
Přibyslav – Po desítkách let končí o víkendu výroba hermelínů a sýrů Lučina v Sedlčanech. Společnost Savencia přesouvá výrobu na Vysočinu, do mlékárny v Hesově u Přibyslavi.
Jižní Morava – Produkty malozahrádkářů či farmářů nabídne lidem městská tržnice v Hodoníně, která nedávno zahájila novou prodejní sezonu.
Přátelé dobrého vína, kteří zatoužili po ochutnání vinných moků, oliv, sýrů, moravských klobás, dobré pohodě, přátelské atmosféře a buchlovické cimbálové muzice Rubáš, zamířili o třetí březnové sobotě odpoledne do sálu a suterénu Agra Zlechov.
Brno /FOTOGALERIE/ - Procházejícím v brněnské galerii Vaňkovka zpříjemnila sobotní nakupování vábivá vůně sladkých pochutin. Linula se z hrstky stánků, které zakotvily uprostřed obchodního centra a obklopily kašnu.
Víkendový oběd je rutina. Pánové, nemáte občas chuť ji rozetnout? Nechat svou polovičku odpočívat a sami se ujmout přípravy lehce svátečního oběda? Překvapivě to vůbec nemusí znamenat zkažený víkend, právě naopak. V kuchyni vás to bude bavit a na stole se objeví to, co sami zaručeně oceníte. Kombinace kozího sýra, slaniny a opečené zeleniny může být příjemným oživením nedělní tabule.
FOTOGALERIE/ Snídaně je základ každého dne. Pokud se ráno nestihnete najíst doma, stále to můžete napravit. Víte, kde v Ostravě podávají nejlepší snídaně?
FOTOGALERIE/ Snídaně je základ každého dne. Pokud se ráno nestihnete najíst doma, stále to můžete napravit. Víte, kde v Ostravě podávají nejlepší snídaně?
FOTOGALERIE/ Snídaně je základ každého dne. Pokud se ráno nestihnete najíst doma, stále to můžete napravit. Víte, kde v Ostravě podávají nejlepší snídaně?
FOTOGALERIE/ Snídaně je základ každého dne. Pokud se ráno nestihnete najíst doma, stále to můžete napravit. Víte, kde v Ostravě podávají nejlepší snídaně?
FOTOGALERIE/ Snídaně je základ každého dne. Pokud se ráno nestihnete najíst doma, stále to můžete napravit. Víte, kde v Ostravě podávají nejlepší snídaně?