Francouzský šéfkuchař Marc Veyrat se vzbouřil proti Michelinově gastronomickému průvodci a žádá, aby jeho nejlepší restaurace byla z tohoto průvodce vyňata. Důvodem je podle jeho slov to, že ho michelinští inspektoři kvality restaurací křivě nařkli, že dává do soufflé anglický sýr čedar.
Třebíčsko – Celožitný chléb z Pekařství Malena, čerstvý sýr Panenka Dagmar Duškové z Červené Lhoty a meruňka s levandulí Ivy Navrkalové z Třebíče, to je trojlístek výrobků z Třebíčska, nominovaných na titul Regionální potravina.
Komfort, když ráno nespěcháte a svůj den začnete teplou snídaní, je k nezaplacení. Neodbydete se míchanými vajíčky, ale tentokrát si připravíte dobrotu, po které se naladíte do usměvava hned od rána. A je jedno, jestli je sobota, nebo úterý.
Pažitka, špenát, roketa, hlávkový salát. Nabídka jarní zahrádky je pestrá. A těch vitaminů. K létu sice neodmyslitelně patří grilování či opékání masa na ohni, rozhodně ale neuškodí si jídelníček obohatit o čerstvé zeleninové saláty.
České Budějovice - Perníčky, ovocné šťávy, rybí pomazánky. Regionálními výrobky se to v pondělí hemžilo na Krajském úřadě Jihočeského kraje v Českých Budějovicích.
Do osmnácti jsem si myslela, že jsem naprosto zdravá. V momentě, kdy jsem potkala svého budoucího muže a začala užívat antikoncepci, se u mě do dvou měsíců projevil první zánět žil. Pak trombóza a krátce nato přišla první embolie, vzpomíná Zuzana Dvořáková.
Třináctý ročník soutěže Mls Pardubického kraje představil zajímavé regionální produkty. Z celkem 130 výrobků od 32 regionálních výrobců vybírala pětičlenná porota ty nejchutnější. Velký úspěch zaznamenal Domov na půli cesty Květná Zahrada z Květné u Poličky.
Beskydským pivovárkem v Ostravici se bude od pátku 24. do neděle 26. května linout vůně sýrových pochoutek. V hlavní roli gastronomické akce budou sýry, syrečky a tvarůžky. Akce začne v pátek od 17 hodin. Labužníci se můžou například těšit na smažený sýr v pivním těstíčku s medvědím česnekem, tvarůžek v uheráku a nakládaný romadúr. Zájemci si mohou místa k sezení rezervovat prostřednictvím telefonního čísla 732 585 561.
/FOTOGALERIE/ Kravský sýr s česnekem od Ludmily Rohelové z Valašského Meziříčí byl tím nejchutnějším, co nabídl letošní ročník tradiční soutěže O nejlepší valašský sýr. Konala se v sobotu 18. května ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích.
Tavené sýry, termixy, vánočku, různé čaje, housky, koblihy, zmrzlinu, ale i například šampon pronesl ve středu z hradeckého obchodu v igelitové tašce šestačtyřicetiletý muž. Předtím nezaplatil a způsobil tak škodu zhruba 600 korun.
Tavené sýry, termixy, vánočku, různé čaje, housky, koblihy, zmrzlinu, ale i například šampon pronesl ve středu z hradeckého obchodu v igelitové tašce šestačtyřicetiletý muž. Předtím nezaplatil a způsobil tak škodu zhruba 600 korun.
Celkem čtyři zajímavé akce chystá na nacházející víkend Resort Valachy ve Velkých Karlovicích. Uskuteční se zde tradiční soutěž o nejlepší valašský sýr, beseda s Radimem Uzlem a oblíbená Zábavná neděle (nejen) s golfem pro rodiny. To vše doplní Zahájení grilovací sezóny na Horalu, které bylo kvůli nepříznivé předpovědi počasí přeloženo z minulého víkendu na sobotu 18. května.
Ivanovice na Hané /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Ranní slunce kalí mlha. Ze stánků lemujících náměstí trhovci netrpělivě vyhlížejí první příchozí, je krátce před devátou hodinou. Začíná tradiční Jarní trh v Ivanovicích na Hané. Téměř jako z filmu Miloše Formana, jímavá, byť zprvu zasmušilá, podívaná.
FOTOGALERIE/ Stánky s nejrozmanitějšími druhy zboží a pochutinami zaplnily v pátek 10. května hranické náměstí. Konaly se zde Jarní trhy, které přilákaly stovky koupěchtivých návštěvníků.
Pelhřimovsko – Klobásy, sýry, čerstvé pečivo, ani zelenina letos poprvé v centru Pelhřimova nezavoní. Do výběrového řízení na pořádání letošních farmářských trhů v Pelhřimově se totiž nikdo nepřihlásil.
Žďársko, Vysočina /FOTO, ANKETA/ – Permanentní boj o zákazníka a dobroty, jaké se v produkci mamutích podniků hledají jen stěží. Taková je realita malých mlékáren, kterých je celá řada i na Vysočině.
Třebíčsko, Vysočina /FOTO, ANKETA/ – Permanentní boj o zákazníka a dobroty, jaké se v produkci mamutích podniků hledají jen stěží. Taková je realita malých mlékáren, kterých je celá řada i na Vysočině.
Sýr je krásná dekorace ve spíži a úžasná pochoutka na talíři. Je to ušlechtilý výrobek po všech stránkách a dává nám dostatek příležitostí, jak zpestřit jídelníček. Nejde sice objektivně spočítat, kolik druhů a značek sýra existuje, ale jedno je jisté: pokud byste chtěli okusit jeden nový druh týdně, lidský život by vám na to nestačil.
Přibyslav – Po desítkách let končí o víkendu výroba hermelínů a sýrů Lučina v Sedlčanech. Společnost Savencia přesouvá výrobu na Vysočinu, do mlékárny v Hesově u Přibyslavi.
Přátelé dobrého vína, kteří zatoužili po ochutnání vinných moků, oliv, sýrů, moravských klobás, dobré pohodě, přátelské atmosféře a buchlovické cimbálové muzice Rubáš, zamířili o třetí březnové sobotě odpoledne do sálu a suterénu Agra Zlechov.
Brno /FOTOGALERIE/ - Procházejícím v brněnské galerii Vaňkovka zpříjemnila sobotní nakupování vábivá vůně sladkých pochutin. Linula se z hrstky stánků, které zakotvily uprostřed obchodního centra a obklopily kašnu.
Víkendový oběd je rutina. Pánové, nemáte občas chuť ji rozetnout? Nechat svou polovičku odpočívat a sami se ujmout přípravy lehce svátečního oběda? Překvapivě to vůbec nemusí znamenat zkažený víkend, právě naopak. V kuchyni vás to bude bavit a na stole se objeví to, co sami zaručeně oceníte. Kombinace kozího sýra, slaniny a opečené zeleniny může být příjemným oživením nedělní tabule.
FOTOGALERIE/ Snídaně je základ každého dne. Pokud se ráno nestihnete najíst doma, stále to můžete napravit. Víte, kde v Ostravě podávají nejlepší snídaně?
FOTOGALERIE/ Snídaně je základ každého dne. Pokud se ráno nestihnete najíst doma, stále to můžete napravit. Víte, kde v Ostravě podávají nejlepší snídaně?
FOTOGALERIE/ Snídaně je základ každého dne. Pokud se ráno nestihnete najíst doma, stále to můžete napravit. Víte, kde v Ostravě podávají nejlepší snídaně?
FOTOGALERIE/ Snídaně je základ každého dne. Pokud se ráno nestihnete najíst doma, stále to můžete napravit. Víte, kde v Ostravě podávají nejlepší snídaně?
FOTOGALERIE/ Snídaně je základ každého dne. Pokud se ráno nestihnete najíst doma, stále to můžete napravit. Víte, kde v Ostravě podávají nejlepší snídaně?
U nás jej známe jako párek v rohlíku, ten se ale od toho amerického v mnohém liší. Pravé hotdogy mají spoustu variant, mnoho chutí a kombinací. Nenajdete v nich jen kečup či hořčici, ale i další druhy omáček, sýry nebo zeleninu. Vychutnat si tento skvělý pokrm původem pocházející z Ameriky je i v Praze, samém srdci Evropy, velice snadné.
Most - Na velký nákup přišla do jednoho mosteckého supermarketu 25letá žena z obce na Mostecku. Přijela s kočárkem a ten použila jako skrýš kradeného zboží.
Nevíte ještě, jak strávit víkend? Nechejte se inspirovat Tipy Deníku. Redaktoři Deníku pro vás vybrali ty nejzajímavější víkendové akce z Olomoucka. Nejvíce možností mají zpravidla ti, kteří holdují plesové zábavě. Na své si ale přijdou i hudební fanoušci, divadelní fajnšmekři nebo rodiče s dětmi.
Tajemství spokojeného života Švédů tkví v usilovné práci a následném odměňování se kávou a chutným zákuskem, který voní po skořici, kardamomu či vanilce. Díky receptům Deníku si na švédských sladkostech můžete pochutnat i vy.
STO DRUHÉ narozeniny oslavila Zita Aschingerová z Engerwitzdorfu návštěvou novoročního koncertu v místním kulturním domě. Poblahopřáli jí tam také starosta Herbert Fürst a houslista prof. Lui Chan. „Pro kulturu zapálená dáma jim slíbila, že k novoročnímu koncertu 2020 přijde zas,“ píší OÖN.
Největší česká mlékárna Madeta chce do dvou let otevřít v Plané nad Lužnicí sýrárnu za stovky milionů korun. Společnosti se loni dařil odbyt másla, prodala ho 7600 tun. V letošním roce plánuje firma poprvé tržby přes šest miliard korun. Informoval o tom generální ředitel Madety Milan Teplý. Firma má asi 1500 zaměstnanců.
Tvarůžková zmrzlina, kremrole či věnečky. Tyto dobroty rozhodně nepotěší zapřísáhlé konzervativce, nadšence si však nachází. Zlatý poklad z Hané už dávno nepatří jen na chleba s máslem.
Ostrava - Gastronomický expert, vydavatel jediného nezávislého českého průvodce restauracemi, gurmán prohlašující, že každým rokem „projí auto střední třídy“. To je Pavel Maurer z Prahy, pod jehož taktovkou se koná v jednadevadesáti tuzemských podnicích od 15. ledna do 28. února jubilejní 10. Grand Restaurant Festival.
Zbavit se povánoční nadváhy není tak těžké, jak se na první pohled může zdát. Postačí vám k tomu plná lednice kvalitní zeleniny, vůle nepřejídat se a chuť zkusit nové recepty. Tak se pusťme do vaření!
Jižní Čechy /ROZHOVOR/ – Jaké pití zvolit k přivítání nového roku? V jaké kombinaci je sekt nejlepší? Jak se nejlépe rozhodnout, poradí čtenářům Deníku majitel a lektor Jan Krob z Fine Food Academy.