Kreativ

ŠTÍTEK: sýr

Muzeum tvarůžků v Lošticích hlásí rekordní návštěvnost.

Vyznavači tvarůžků obléhají Loštice, muzeum hlásí rekordní návštěvnost

Loštice a jejich slavný rodák, tvarůžek, se těší nebývalé přízni cestovatelů. Muzeum tvarůžků hlásí rekordní návštěvnost a turisté obléhají i místní restaurace nabízející pokrmy s typickým aroma. Mnozí návštěvníci Loštic si dopřejí sladkou tečku v době tvarůžkové zmrzliny či zákusku, který se sice tváří sladce, ale chutná slaně.

Muzeum tvarůžků v Lošticích hlásí rekordní návštěvnost.

Vyznavači tvarůžků obléhají Loštice, muzeum hlásí rekordní návštěvnost

Loštice a jejich slavný rodák, tvarůžek, se těší nebývalé přízni cestovatelů. Muzeum tvarůžků hlásí rekordní návštěvnost a turisté obléhají i místní restaurace nabízející pokrmy s typickým aroma. Mnozí návštěvníci Loštic si dopřejí sladkou tečku v době tvarůžkové zmrzliny či zákusku, který se sice tváří sladce, ale chutná slaně.

Koněpruské jeskyně a okolí. Ilustrační foto.

Krásné okolí Berounky: světec se zjevil pod skálou, v jeskyních falšovali peníze

Milovaný kraj českého panovníka Karla IV. nebo spisovatele Oty Pavla. Nádherná členitá oblast plná přírodních útvarů, jako jsou Koněpruské jeskyně či šestimetrová skalní brána. Monumentální hrady české šlechty nebo dnes již zatopené vápencové lomy Amerika a skanzen, ve kterém se dlouhá léta těžil vápenec. To vše uvidíte v okolí řeky Berounky a Českém krasu. Přečtěte si sedm tipů Deníku na místa, která nesmíte minout.

Koněpruské jeskyně a okolí. Ilustrační foto.

Krásné okolí Berounky: světec se zjevil pod skálou, v jeskyních falšovali peníze

Milovaný kraj českého panovníka Karla IV. nebo spisovatele Oty Pavla. Nádherná členitá oblast plná přírodních útvarů, jako jsou Koněpruské jeskyně či šestimetrová skalní brána. Monumentální hrady české šlechty nebo dnes již zatopené vápencové lomy Amerika a skanzen, ve kterém se dlouhá léta těžil vápenec. To vše uvidíte v okolí řeky Berounky a Českém krasu. Přečtěte si sedm tipů Deníku na místa, která nesmíte minout.

Občerstvení na koupališti

Párek a burger jsou nejoblíbenější. Na koupalištích se však daří i kuskusu

Venku je parno, slunce svítí, obloha bez mráčku. Ideální čas vyrazit k vodě. Jak však zahnat hlad? Zkuste to zdravě. Bufety na některých koupalištích už svou nabídku přizpůsobily, a tak se na ní objevila i zdravější jídla, než jsou párek v rohlíku a hranolky. Ty však stále zůstávají stálicemi, které najdete takřka všude a mnoho lidí je má s letními radovánkami spojené. 

Ochutnat sýry i si je zaplést mohli o víkendu návštěvníci skanzenu.

Z ARCHIVU: Přerovským skanzenem zavoněly sýry

Návštěva přerovského skanzenu v roce 2010 neskrývala jen prohlídku známých roubenek, ve kterých figuríny připomínají způsob života na vsi našich předků. Jedna tradice v areálu skanzenu ožila a příchozí mohli přiložit ruku k dílu. Jednalo se o výrobu sýrů.

Necelý rok od položení základního kamene, byla v závodě Madety v Plané nad Lužnicí dokončena stavební část nové sýrarny, nyní je montována výrobní technologie.

V Plané nad Lužnicí vyrobí dvojnásobné množství sýrů

V březnu loňského roku začala v Plané nad Lužnicí výstavba nové sýrárny, ta kapacitně zvládne výrobu dvojnásobného množství produktů, než vyrábělo 25 let staré původní zařízení. Investice vyjde největší českou mlékárnu Madetu na více než 750 milionů korun. Zkušební provoz odstartuje již letos na podzim.

Placky plněné brambory a sýrem.

Redaktoři vaří: Placky plněné brambory a sýrem

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Placky plněné brambory a sýrem.

Redaktoři vaří: Placky plněné brambory a sýrem

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Placky plněné brambory a sýrem.

Redaktoři vaří: Placky plněné brambory a sýrem

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Placky plněné brambory a sýrem.

Redaktoři vaří: Placky plněné brambory a sýrem

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Placky plněné brambory a sýrem.

Redaktoři vaří: Placky plněné brambory a sýrem

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Placky plněné brambory a sýrem.

Redaktoři vaří: Placky plněné brambory a sýrem

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Placky plněné brambory a sýrem.

Redaktoři vaří: Placky plněné brambory a sýrem

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Placky plněné brambory a sýrem.

Redaktoři vaří: Placky plněné brambory a sýrem

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Poslední Farmářský trh v roce 2013 na náměstí Jiřího z Poděbrad v sobotu 28. prosince

Praha změní pravidla pro farmářské trhy. Prodávat by se mohlo i zboží z ciziny

Magistrát na základě debaty se zástupci městských částí chystá takzvanou „malou novelu“ tržního řádu, která se bude týkat farmářských trhů, restauračních zahrádek s prodejní dobou po 22. hodině a některých letních tržních míst v Praze 1. Farmáři by tak od příštího roku mohli na stáncích nabízet 10 procent potravinového zboží zahraničního původu.

Čtenáři pečou: Žitná pizza

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!

Čtenáři pečou: Žitná pizza

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!

Čtenáři pečou: Žitná pizza

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!

Český sýr Niva? To je skutečný originál!

Český sýr Niva? To je skutečný originál!

Niva je sice sýrem světoznámého roquefortského typu, ale její název zná za hranicemi Česka jen málokdo. Přitom u nás toto označení v minulosti natolik zobecnělo, že ho řada lidí používá obecně pro všechny sýry s tímto typem plísně. Jaký je příběh české Nivy?  

Čtenáři pečou: Žitná pizza

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři pečou: Žitná pizza

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři pečou: Žitná pizza

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři pečou: Žitná pizza

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři pečou: Žitná pizza

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři pečou: Žitná pizza

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři pečou: Žitná pizza

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři pečou: Žitná pizza

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři pečou: Žitná pizza

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři pečou: Žitná pizza

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.