Čtenáři pečou: Žitná pizza posypaná strouhaným sýrem
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!
Podle nizozemských vědců je dobré v době koronakrize v „normálním množství“ jíst například špenát, sýry, vejce či brokolici.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!
Niva je sice sýrem světoznámého roquefortského typu, ale její název zná za hranicemi Česka jen málokdo. Přitom u nás toto označení v minulosti natolik zobecnělo, že ho řada lidí používá obecně pro všechny sýry s tímto typem plísně. Jaký je příběh české Nivy?
Voňavé maso či sýr z grilu v příjemném prostředí na březích Brněnské přehrady si za pár měsíců užije víc Brňanů, než nyní. Hned na třech místech u takzvaného Pryglu totiž lidé najdou do podzimu nové veřejné grily.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Muž pocházející z Prahy ukradl v obchodě 10 balení sýra a odešel.
Vedení Mlékárny Otinoves, kde se vyrábí známý plísňový sýr Niva, rozhodlo kvůli koronavirové nákaze zaměstnanců o čtrnáctidenní odstávce. Dva týdny bude stát celý provoz otinoveské mlékárny a také její podniková prodejna.
Saláty připravíte snadno a suroviny na ně určitě budou v každé domácnosti. Navíc jsou zdravé a plné vitaminů. Vyzkoušejte čtyři jedinečné recepty.
Celý svět jezdí na řízky do Vídně, ale jen u nás umíme dělat s naklepaným masem opravdová kouzla. A je jedno, jestli jde o kuřecí, krůtí, vepřové nebo mleté maso.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Na 130 kusů čerstvých sýrů a 6 kilo tavených sýrových dortů věnovala potravinářská škola z Kroměříže městské a státní policii. Škola tak podpořila policisty v době koronavirové epidemie. Chystá se teď také obdarovat personál a pacienty léčebny Malý Val a další profese, které zabezpečují chod země v době pandemie.
Účetnictví se celý život věnuje Jana Hanušová z Netřebic, která pochází z Velešína. Kromě toho je ale velmi zvídavá a šikovná a věnuje se mnoha zálibám. Třeba vlastnoruční výrobě sýrů. Vystudovala českokrumlovské gymnázium.
Holandsko je po staletí známé výrobou těch nejlepších sýrů v Evropě. Dnes už nemusíte pro tento gurmánský suvenýr jezdit až do Holandska. Holanďan Frans Lemstra se před patnácti lety usadil Dětřichově nad Bystřicí. Nabízí tam holandské sýry přímo od Holanďana.
Státní rezervy požadovanou zásobu jídla na tři dny nesplňují, mají ho na 1,3 dne, sdělil ČTK předseda Správy státních hmotných rezerv (SSHR) Pavel Švagr. Potraviny, kterými stát disponuje, by se mohly k potřebným přerozdělit, pokud by vláda vyhlásila stav nouze. Mohla by například podle zákona nařídit přednostní zásobování dětských, zdravotnických nebo sociálních zařízení, hejtmani by pak koordinovali nouzové zásobování potravinami.
Jaké události v uplynulých dnech řešili strážníci jindřichohradecké městské policie?
/FOTOGALERIE/ Může mít obchod se sýry otevřeno jediný den v týdnu? Může se uživit v malé vesničce? Zní to neuvěřitelně, ale v Dětřichově nad Bystřicí to tak to funguje.
Za stolem plným misek, digitálních teploměrů a kuchyňského náčiní probíhá výklad o domácí výrobě sýrů. Občas se mění na bazar praktických zkušeností. V hrncích zatím zraje bělavá sýřenina. Hmotu tuhou jako puding účastníci víkendového kurzu ve valašskomeziříčském ekocentru za chvíli rozkrájejí na drobná zrna. Naplní jimi formičky a nechají opět zrát.
Markéta Menšíková vyrábí čerstvé i zrající sýry z mléka z vlastní farmy, její sýry získaly mnohá ocenění.
Jak na domácí sýry a další mléčné produkty poradí čtvrteční setkání s Klárou Hadašovou nad její knihou Domácí mlékař.
Domácí uzení, to je česká a moravská výsada. Právě s blížící se zimou je kouř ze zahradních udíren stále častějším průvodcem po našich vesnicích. Ten, kdo poznal, jak voní a chutnají maso, klobáska, ryba nebo sýr čerstvě vytažené z udírny, se na tento až rituální okamžik těší dlouho dopředu. Dnešní receptář tedy věnujeme přípravě pokrmů z toho nejlepšího, co můžete z udírny vytáhnout.
Pamatujete si na Luncheon meat, foneticky a počeštěle lančmít? Zakonzervované mleté vepřové maso, které bylo původně určeno pro potřeby britské armády, se stalo se za socialismu oblíbeným zpestřením kuchyně.
Může být klasická mramorovaná z nadýchaného piškotového těsta. Nebo třeba v dietní verzi, kdy cukr nahradí banán a mouku tvaroh. Nebo vůbec nemusí být sladká, ale chutnat po mase, sýru nebo špenátu. Bábovek se dá upéci milion variant a tu nejlepší z nich vyberou na soutěži ve Vysoké Peci.
Tradiční podzimní trhy můžete dnes navštívit v ostrovském domě kultury. Od 10 hodin dopoledne tam můžete nakoupit ovoce, zeleninu, sýry, med, pečivo, masné výrobky, koření, zdravou výživu a mnoho dalšího z produkce farmářů a pěstitelů převážně z Karlovarska a okolí.
Ve středu 20. listopadu v podvečer řešili protivínští policisté krádež zboží v místní prodejně. Muž (1981) si ze sortimentu vybral tavené sýry, čokolády a kávu v hodnotě bezmála 600 korun. Platit se mu však nechtělo.
One women show Haliny Pawlowské. Není nic špatného na tom být zralá žena, i když slovo „zralá“ mi připomíná sýr, u kterého je nejvyšší čas ho zkonzumovat …
/FOTOGALERIE/ Již osmé Mladoboleslavské slavnosti vína byly na programu dne v kulturním domě v Mladé Boleslavi v sobotu 16. listopadu. Návštěvníci mohli ochutnávat mnoho druhů vín, včetně boleslavského, a také gurmánské speciality, mezi které patřily uzeniny či sýry.
Ani pamětníci vzpomínající na dobu před rokem 1989 by se obvykle nechtěli přenést zpět do tehdejších mlékáren. „Vývoj spotřeby jednotlivých druhů mléčných výrobků byl za posledních 30 let dynamický,“ řekl Deníku předseda představenstva Českomoravského svazu mlékárenského Jiří Kopáček.
Potíže s dýcháním obvykle neznačí nic dobrého. Jakmile máte častěji pocit, že se nemůžete pořádně nadechnout nebo cítíte nedostatek dechu, je na čase podstoupit vyšetření u lékaře.
Rakovník Vinotéka ve Vysoké v Rakovníku v pondělí 11. 11. bude ve znamení vína a hudby. V rámci Svatomartisnkého vína se příchozí mohou těšit na výborná mladá vína, k zakousnutí budou různé druhy sýrů, fuetů a svatomartinský husí mls.
Umíte sebrat smetanu, vyrobit tvaroh, podmáslí, syrovátku, sýr nebo dokonce máslo? Pokud ne, naučí vás to na farmě v Nětěchovicích. Stejně jako výpravu z Radomyšle, která se na farmu vydala o podzimních prázdninách.
Prošlé sýry a maso přiměly hygieniky, aby uzavřeli restauraci U Parku ve vejprtské ulici Pohraniční stráže.
/ROZHOVOR/ Štěpán Ondrus je jednatelem společnosti, která vlastní Statek Oblík. O bio výrobcích a svému vztahu k zemědělství vyprávěl v Týdeníku Lučan, který vyšel v úterý 29. října.