Kreativ

ŠTÍTEK: sýr

Spotřeba mléka se loni zvýšila o 1,1 procenta

Praha - Každý Čech loni v průměru zkonzumoval 236,4 kilogramu mléka nebo mléčných výrobků. Meziročně se spotřeba zvýšila o 1,1 procenta. Vyplývá to z aktuálních údajů Českomoravského mlékárenského svazu, kterou má ČTK k dispozici.

Ovace za pecen, uzené i pomazánku

Orlickoústecko – Prestižním oceněním Regionální potravina Pardubického kraje 2015 se mohou pochlubit další produkty z Orlickoústecka.

Co může Opavský veletrh nabídnout?

/POZVÁNKA/ Opavský veletrh není jen záležitostí mezi firmami a jejich možnými zákazníky. Jeho doprovodný program je zaměřen na širokou veřejnost.

Dobroty mají pečeť kvality

Ústecký kraj - Celkem devět nových výrobků s výjimečnou kvalitou a chutí se v Ústeckém kraji může pyšnit označením Regionální potravina.

Návaro, to není jen jméno, ale také čokoláda

Prachatice /FOTOGALERIE/ - V sobotu dopoledne žilo po hodně dlouhé době prachatické Velké náměstí. Farmářské trhy přitáhly jak zvědavce, tak i ty, kteří výrobky farmářů pravidelně nakupují například v Chlumanech. Na dračku šly sýry ze Škareze i biorostliny z Mlynářovic. 

Syrečky se pěkně prodražily

Chrudim - Muž z Chrudimi se ve čtvrtek před čtvrtou hodinou odpolední rozhodl obohatit se o balení syrečků, aniž by však za ně hodlal zaplatit.

Značku regionální kvality mají nové dobroty

Ústecký kraj – Celkem devět nových výrobků s výjimečnou kvalitou a chutí se v Ústeckém kraji může pyšnit označením Regionální potravina. Dalších čtrnáct zvítězilo v soutěži O nejlepší potravinářský výrobek Ústeckého kraje – Kraje Přemysla Oráče.

Značku regionální kvality mají nové dobroty. Mostecko letos nebodovalo

Ústecký kraj – Celkem devět nových výrobků s výjimečnou kvalitou a chutí se v Ústeckém kraji může pyšnit označením Regionální potravina. Dalších čtrnáct zvítězilo v soutěži O nejlepší potravinářský výrobek Ústeckého kraje – Kraje Přemysla Oráče, kde má Mostecko jedno zastoupení.

Středy doktora Středy: Nesmyslná dieta, která funguje

Východní Čechy – V minulých týdnech jsme započali takový malý seriál o dietách, které hubnoucí pacienty příliš neomezují. Mezi takové diety, při kterých se nemusí vážit jednotlivé porce jídla či počítat kalorie, patří také dieta podle krevních skupin. Je poměrně rozšířená, dokonce účinná, ale z hlediska odborného nesmyslná.

Středy doktora Středy: Nesmyslná dieta, která funguje

Východní Čechy - V minulých týdnech jsme započali takový malý seriál o dietách, které hubnoucí pacienty příliš neomezují. Mezi takové diety, při kterých se nemusí vážit jednotlivé porce jídla či počítat kalorie, patří také dieta podle krevních skupin. Je poměrně rozšířená, dokonce účinná, ale z hlediska odborného nesmyslná.

Středy doktora Středy: Nesmyslná dieta, která funguje

Východní Čechy - V minulých týdnech jsme započali takový malý seriál o dietách, které hubnoucí pacienty příliš neomezují. Mezi takové diety, při kterých se nemusí vážit jednotlivé porce jídla či počítat kalorie, patří také dieta podle krevních skupin. Je poměrně rozšířená, dokonce účinná, ale z hlediska odborného nesmyslná.

Středy doktora Středy: Nesmyslná dieta, která funguje

Východní Čechy - V minulých týdnech jsme započali takový malý seriál o dietách, které hubnoucí pacienty příliš neomezují. Mezi takové diety, při kterých se nemusí vážit jednotlivé porce jídla či počítat kalorie, patří také dieta podle krevních skupin. Je poměrně rozšířená, dokonce účinná, ale z hlediska odborného nesmyslná.

FOTO: Menšiny se sešly v Ústí

Ústí nad Labem - Bulharskými lidovými tanci, maďarskou a slovenskou cimbálovkou i vietnamským vějířovým tancem ožilo v pátek Lidické náměstí.

Reality show se blíží do finále: za dva týdny bude hodnocení

Střední Čechy - Čtrnáct dní. Finalistky reality show Fit s Deníkem ustřihnou z pomyslného metru už jenom pár dílků. Jejich dvouměsíční snažení zhubnout se schyluje k jeho závěru. Mají posledních pár dnů na to, aby dohonily ještě nějaké resty a pak je čeká závěrečné dokončení show.

Na pouť do Hostějova lákají ochutnávkou regionálních dobrot

Hostějov – Na bohatý poutní program se mohou těšit ti, kteří v sobotu 16. května navštíví nejmenší vesnici Zlínského kraje Hostějov. Od místní kapličky ve 14 hodin vyrazí procesí se sochou Panny Marie na obchůzku po obci, za doprovodu dechové hudby Buchlovjané.

O Lindě Vláskové lze říci jediné: je to žena sladkým posedlá

Praha /FOTOGALERIE, ROZHOVOR/ - Sladká tečka na závěr. Tak se to říká. Když dojíme hlavní chod, už se těším na sladké. Na sladkou tečku, která dotvoří celkový dojem z jídla. Právě sladkým žije od rána do večera. Doslova je v zajetí sladkého. Sladko je její život. Je cukrářkou a cokoliv sladkého ochutnáte v síti restaurací Coloseum, tak v tom má „prsty".

Dobroty z grilu

Sezona letního posezení na zahradě začíná a grilované laskominy k němu neodmyslitelně patří. Tady jsou naše tipy na skvělé pohoštění.

Přijďte se v sobotu bavit do Slatiňan

Slatiňany - Město Slatiňany ve spolupráci s Národopisným souborem Formani zvou všechny již v tuto sobotu na 9. ročník Slatiňanského pozastavení. Celodenní akce s bohatým programem se uskuteční v zámeckém parku v areálu před hřebčínem.

Češi a Slováci se tradičně sešli u Tří křížů na Ztracenci

Ztracenec /FOTOGALERIE/ – Ztracenec Podle předpovědi mělo počasí vypadat jinak. Na neděli hlásili na Kasárnách polojasno a ani kapku deště. Mlha a kapky vody dopadající na čelní sklo auta ale naznačují, že tradičnímu setkání na Ztracenci letos počasí přát nebude.

Dva výrobky z okresu uspěly

Rychnovsko - Titul Regionální potravina získaly dva produkty z Rychnovska, jedná se o Indiánské borůvky a Smetánkový mls.

Dva výrobky z okresu uspěly

Rychnovsko - Hned dva potravinářské výrobky z Rychnovska slaví velký úspěch. Získaly totiž titul Regionální potravina 2015.

Výživový poradce: Jídlo je přítel, který nepřidělává problémy

Praha - V neustále se proměňující době a v mnohosti výzkumů, které jsou cíleně zaplaceny potravinářskými firmami, je podle Václava Krejčíka velmi těžké najít odpověď na otázku, co je zdravé jídlo. Výzkumy jsou stále aktuálnější a intenzivnější, ale možná je více intenzivní průmysl a ekonomika, tedy potřeba prodávat a říci lidem, co mají kupovat.

Hubnutí pod drobnohledem: hlavní je nepolevit a vydržet

Střední Čechy, Praha - Ženy ze čtrnácti krajů republiky se už třetí měsíc zaměřují na cvičení, zdravý životní styl a pozměňují jídelníček tak, aby v květnu dosáhly co nejvýraznější proměny. Centimetry ubývají, hlavní je nepolevit a hlavně nečekat na konec. To je pro hubnutí zhouba. Poslední týdny je totiž měly naučit, jak zlepšit svoji životosprávu a stále se jí držet.

Na Žďársku budou lidé o tomto víkendu snídat férově

Žďársko - Snídat pod širým nebem místní a fairtradové pochoutky budou lidé v sobotu 9. května ve Žďáře. Spolu s více než stovkou dalších obcí po celé republice, které se zapojily do projektu Férová snídaně, tak oslaví Světový den pro fair trade. Vyjádří tím podporu produktům, jejichž výroba nepoškodila životní prostředí, nebyla při ní porušena lidská práva či zneužita dětská práce.

Sezona trhů začne ve čtvrtek

Beskydské farmářské trhy ve Frýdku-Místku, které si již za čtyři roky své existence získaly pravidelné návštěvníky, budou zahájeny ve čtvrtek 7. května, a to květinovým trhem.

Partnerské dny ozdobí Italky. Zatančí v centru Znojma

Znojmo – Italskou kávu, víno, sýry nebo pravý olivový olej ale také třeba slovenské klobásy budou moci již od úterý ochutnat návštěvníci i obyvatelé Znojma. Konají se tu Dny partnerských měst. Horní náměstí zaplní stánky, jejichž obsluhu budou tvořit lidé z partnerských měst, ulicemi bude znít italština, němčina i slovenský jazyk.

Partnerské dny ozdobí Italky. Zatančí v centru Znojma

Znojmo – Italskou kávu, víno, sýry nebo pravý olivový olej ale také třeba slovenské klobásy budou moci již od úterý ochutnat návštěvníci i obyvatelé Znojma. Konají se tu Dny partnerských měst. Horní náměstí zaplní stánky, jejichž obsluhu budou tvořit lidé z partnerských měst, ulicemi bude znít italština, němčina i slovenský jazyk.

Francouzské sýry či skotská whisky. I to je naše Evropa

Praha – Rozšíření EU je výzvou pro evropskou identitu 
a pro její budoucnost. I když procházíme evropeizací, ztotožnění s Unií je v členských státech jinak historicky podmíněné, a proto i různě silné. Evropa je rozmanitá, nikdo nás nenutí být uniformní a potírat naše národní specifika. Rovněž naše motivy ke spolupráci se liší.  

Je libo francouzský sýr, či palačinku?

Počátky - Počátecké náměstí se v uplynulých třech dnech díky stánkům s francouzskými lahůdkami proměnilo v Mekku všech labužníků. Bistrot de Papa uspořádalo třetí a zároveň poslední ročník počáteckých Francouzských trhů.

OBRAZEM: Den řemesel v Kotulově dřevěnce

V pátek 1. května přivítala Kotulova dřevěnka v Havířově po zimní přestávce první návštěvníky, a to již tradičně Dnem řemesel. Letos se počasí zrovna moc nepovedlo, ale i tak po celý den přicházeli lidé, především rodiny s dětmi.

Mše svatá, otevření pastvin i líbání na Rochusu. Už v pátek

Uherské Hradiště – Po zimní přestávce otevře zítra své pastviny Přírodní a kulturně-historický areál Rochus. Akce začne v 10 hodin ukázkami práce s pasteveckým psem. V pravé poledne se uskuteční samotné otvírání pastvin, se slavnostním stavění máje.