Kreativ

ŠTÍTEK: sýr

Kaufland otevřel prodejnu v Lanškrouně

Lanškroun – Ve čtvrtek byla ve Dvořákově ulici v Lanškrouně otevřena nová prodejna Kaufland. Před prodejnou bude ještě dnes připraven pro dospělé i pro děti zábavný program – hudba, skákací hrad, kolo štěstí a různé ochutnávky, například grilovaných specialit značky K-Purland či nabídky z obslužného pultu či pečiva z pekárny.

Provozovatele farmářských trhů na Andělu čeká výpověď

Praha 5 - Čerstvou zeleninu, ovoce, pečivo, sýry nebo uzeninu nabízeli prodejci minulý pátek poprvé po zimní pauze na farmářských trzích u smíchovského Anděla. Zákazníci ale měli také možnost se podepsat přímo u stánků pod petici za „zachování trhů v současné kvalitě a vzhledu". Pro mnohé z nich se jednalo o nemilé překvapení a ptali se, jak by se měly trhy měnit a jestli neskončí úplně.

Slovácké muzeum nabídlo ochutnávky zapomenutých receptů z bylinek

Uherské Hradiště /FOTOGALERIE/ – Doslova jarem dýchala akce, která se uskutečnila v sobotu 11. dubna v prostorách Slováckého muzea v Uherském Hradišti. V rámci cyklu Tvoříme v muzeu se milovníci dobrého jídla mohli dozvědět další množství gurmánských novinek.

Na 50. koštu v Boršicích chutnali bezmála 1200 vzorků vín

Boršice /FOTOGALERIE/ – Cílem milovníků vína nejen ze Slovácka se o Neděli velikonoční stal kulturní dům v Boršicích. Konal se tam jubilejní padesátý ročník velikonoční výstavy vín, na nějž přijal pozvání předseda Českého zahrádkářského svazu (ČZS) Stanislav Kozlík.

FOTO: Zatancuj a dostaneš zajíce!

Malečov - První velikonoční pivní jarmark a staročeské hody přilákaly do Malečova desítky lidí. Před místním kulturním domem bylo plné pískoviště úsměvů, pod stromy bylo narváno.

OBRAZEM: Turistickou sezonu na rozhledně Podvrší u Veselice zahájil jarmark

Veselice – Sýry, cukrovou vatu, langoše, med, ale také šperky, svíčky a jiné dekorace si mohli nakoupit ti, kteří na Bílou sobotu navštívili rozhlednu Podvrší u Veselice. Již patnáctou turistickou sezonu tam zahájili Velikonočním jarmarkem. Pořádalo jej sdružení Včela lidem, které pro návštěvníky připravilo bohatý doprovodný program.

Vylaďte formu s fit jídelníčkem

Specialista na výživu a garant soutěže Fit s Deníkem Václav Krejčík si pro finalistky připravil několik tipů na zdravý a vyvážený jídelníček.Je opravdu pestrý a spolehlivě dodá energii v průběhu celého dne. Vyzkoušejte ho i vy a buďte fit!

Velikonoční pozvánky

Liberecko - O prodlouženém víkendu můžete oslavit Velikonoce například na Dlaskově statku.

Středy doktora Středy: Zdravému vaření se dá naučit i ve škole

Východní Čechy - Základem pro hubnutí je redukční dieta a pohyb, to už všichni čtenáři této pravidelné rubriky vědí. Také většinou víte, co by měl člověk v rámci diety jíst a pít, čemu by se měl vyhýbat a na co si dát pozor.  Obecné povědomí o dietním vaření není tolik rozšířeno. Svědčí o tom spousty dotazů, které od hubnoucích přicházejí.

Středy doktora Středy: Zdravému vaření se dá naučit i ve škole

Východní Čechy - Základem pro hubnutí je redukční dieta a pohyb, to už všichni čtenáři této pravidelné rubriky vědí. Také většinou víte, co by měl člověk v rámci diety jíst a pít, čemu by se měl vyhýbat a na co si dát pozor.  Obecné povědomí o dietním vaření není tolik rozšířeno. Svědčí o tom spousty dotazů, které od hubnoucích přicházejí.

Středy doktora Středy: Zdravému vaření se dá naučit i ve škole

Východní Čechy - Základem pro hubnutí je redukční dieta a pohyb, to už všichni čtenáři této pravidelné rubriky vědí. Také většinou víte, co by měl člověk v rámci diety jíst a pít, čemu by se měl vyhýbat a na co si dát pozor.  Obecné povědomí o dietním vaření není tolik rozšířeno. Svědčí o tom spousty dotazů, které od hubnoucích přicházejí.

Středy doktora Středy: Zdravému vaření se dá naučit i ve škole

Východní Čechy - Základem pro hubnutí je redukční dieta a pohyb, to už všichni čtenáři této pravidelné rubriky vědí. Také většinou víte, co by měl člověk v rámci diety jíst a pít, čemu by se měl vyhýbat a na co si dát pozor. Obecné povědomí o dietním vaření není tolik rozšířeno. Svědčí o tom spousty dotazů, které od hubnoucích přicházejí.

Středy doktora Středy: Zdravému vaření se dá naučit i ve škole

Východní Čechy - Základem pro hubnutí je redukční dieta a pohyb, to už všichni čtenáři této pravidelné rubriky vědí. Také většinou víte, co by měl člověk v rámci diety jíst a pít, čemu by se měl vyhýbat a na co si dát pozor. Obecné povědomí o dietním vaření není tolik rozšířeno. Svědčí o tom spousty dotazů, které od hubnoucích přicházejí.

Emanuele Ridi vařil handicapovaným, bavil a dostal dres Sigmy

Olomouc – Setkat se v olomoucké restauraci Mtrojka s kuchařem Emanuelem Ridi a celý večer ochutnávat tradiční italské pokrmy, které sám připravil. Takovou možnost díky majitelům podniku manželům Václavíkovým v úterý dostaly desítky klientů sdružení pomáhající handicapovaným a jejich rodinám.

Po třech desetiletích skončí ve středu v EU kvóty na mléko

Brusel - V Evropské unii s počátkem dubna skončí po jedenatřiceti letech mléčné kvóty. A s nimi i sankce, které dosud hrozily výrobcům za překročení stanovené míry produkce. Český ministr zemědělství Marian Jurečka ale výraznější skokový výkyv v cenách mléka v důsledku konce kvót neočekává.

Mlékárna je časovanou ekologickou bombou

Kruh - Chátrající mlékárna trápí obec na Semilsku. Provoz ukončila před sedmi lety. Objekty se rozpadají a hyzdí centrum vesnice. Po výrobě je v areálu zřejmě i zamořená půda. Obec požádala o pomoc Liberecký kraj.

Kdysi prý šibenice, nyní nová kaplička

Milovníci sakrálních památek mají důvod k radosti. Ve Štramberku by brzy měla vyrůst kaplička odkazující na tamní architekturu. Stát by měla v místech, kde byla kdysi údajně šibenice.

Zachtělo se mu sýrů a cigaret

Morkovicko – Do obchodu s potravinami v obci nedaleko Morkovic se v noci ze čtvrtka na pátek vloupal neznámý pachatel a kradl tam. Zachtělo se mu hlavně cigaret a sýrů.

Velikonoční recepty

Svátky jara se blíží. Inspirujte se tradičními recepty a jejich variantami. Jsou plné zdraví a síly.

Studenti ukázali, co obědvají

Karlovy Vary - Snídaně a možnost vybrat si masité či bezmasé jídlo k obědu a večeři. Takovou možnost mají studenti, kteří se stravují v jídelně Domova mládeže v Drahovicích. Někteří si však stěžují na kvalitu podávaných jídel.

Oslavte Velikonoce na zámku!

Pardubice – Žáci středních škol Pardubického kraje budou v předvelikonočním čase v neděli a pondělí 29. a 30. března prezentovat řemesla a tradice na pardubickém zámku.

Češi jsou nemocní, protože jedí nepravidelně a špatně

Praha – Češi jsou nemocní, protože se stravují nepravidelně a jejich jídelníček je nevyvážený. Ve stravě mají nadbytek nezdravých tuků, cukru, soli a naopak málo ovoce a zeleniny. K tomu mají také málo pohybu, uvedla na pátečním workshopu Akademie zdravého životního stylu lékařka Marie Nejedlá z iniciativy Vím, co jím a piju.

Jarní alergeny již naplno útočí

Jindřichohradecko - Mnoha lidem s nastupujícím jarem začíná nepříjemné období plné kapesníků, opuchlých očí a dalších nepříjemných problémů spojených s pylovou alergií.

Jarní trhy na náměstí nabídnou koláče i sýry

České Budějovice - Pro velikonoční perníky, trdelníky, valašské frgály, ale i domácí uzeniny nebo sýry je možné vyrazit na náměstí Přemysla Otakara II. Zde se od dnešního dne až do soboty 28. března konají jarní trhy. 

Konec temného období. Miltra chystá návrat a obnovu výroby

Městečko Trnávka - Vyhlášené mlékárně Miltra v Městečku Trnávka snad svítá na lepší časy. Po více jak ročním strádání a několika změnách vlastníků se v lednu letošního roku v podniku opět začalo s výrobou tvarohu pod vlastní značkou.

Konec temného období. Miltra chystá návrat a obnovu výroby

Městečko Trnávka - Vyhlášené mlékárně Miltra v Městečku Trnávka snad svítá na lepší časy. Po více jak ročním strádání a několika změnách vlastníků se v lednu letošního roku v podniku opět začalo s výrobou tvarohu pod vlastní značkou.

Pelhřimovští na trzích už nakupovali

Pelhřimov, Humpolec – Farmářské trhy v Pelhřimově a v Humpolci se u zákazníků těší oblibě. Důkazem je, že v těchto městech již zdomácněly, a tak o ně ani v tomto roce jejich příznivci nepřijdou.

Kůzlata se opět narodila podle roku

Nová Ves – Astronomické jaro máme od pátku, ale začalo to jaro opravdové? Ačkoliv leckdo může při pohledu na teploměr váhat, chovatelka Božena Benešová z jihoplzeňské Nové Vsi má jasno.

Znojemský košt přilákal stovky lidí

Znojmo /REPORTÁŽ/ – Blankytně modrá obloha, nikde ani mráčku a slunce naplno ukazuje svou sílu. Jaro je, zdá se, nezadržitelně tady nejen podle kalendáře. Do Louckého kláštera míří v sobotu dopoledne několik skupinek milovníků vína. „Buď jsem tady pozdě, nebo moc brzy," rozhlíží se bezradně sympatická tmavovláska a vytahuje z kabelky telefon. „Dobře, najdu si vás nahoře," ujasní svým přátelům a vybíhá točité schody do patra.

Jeseníky jako prestižní značka

Co spojuje med, sýry, ubytování nebo šperky s ovčím rounem a ponožkami či paličkovanou krajkou? Je to prestižní značka JESENÍKY originální produkt®, kterou získávají výhradně místní producenti a poskytovatelé služeb.