Kreativ

ŠTÍTEK: sýr

Restaurace Tramín: Stůl ozdobil narcis s vyplivnutou žvýkačkou

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Jako za starých časů. Tak si host připadá v brněnské restauraci Tramín. Bohužel ne jako za dobrých starých časů. Podnik na náměstí Svobody pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací hodnotil odborník Ivo Ševčík.

Zákazníci přijdou do Kauflandu 3. července

Prachatice /FOTOGALERIE/ – Kolaudační rozhodnutí k objektu nové prodejny Kaufland v Prachaticích vydají prachatičtí úředníci ze stavebně správního odboru s největší pravděpodobností v příštím týdnu. „Včerejší kolaudační řízení bylo v pořádku a vydání rozhodnutí jen podtrhuje fakt, že termín otevření stihneme," uvedl Zdeněk Mrzena, zástupce společnosti, která zajišťovala stavbu objektu.

Farmářské trhy: Předpisy loni porušil každý sedmý stánek

Praha – Každý sedmý kontrolovaný stánek na farmářských trzích porušil předpisy. Zjistila to Státní zemědělské a potravinářská inspekce při loňských kontrolách. Nejčastějšími prohřešky bylo nedodržení hygienických požadavků, špatné značení potravin a nedodržené chlazení zboží. Informoval o tom mluvčí ministerstva zemědělství Hynek Jordán.

Opilý mladík se vymočil do regálu s nápoji

Napajedla – Policisté z napajedelského obvodního oddělení podezírají dvaadvacetiletého mladíka ze Zlínska ze spáchání trestného činu výtržnictví. Zmíněný muž to v neděli odpoledne pravděpodobně přehnal s alkoholem.

Zvolte potravinu roku, výběr je bohatý

Jičín - Čtyřicet firem se v letošním roce hlásí o titul Potravina a Potravinář roku 2014 Královéhradeckého kraje. Své nejlepší zboží přijeli soutěžící představit v pátek na Valdštejnovo náměstí do Jičína.

Jogurty a sýry. Lidé v jejich nákupu přibrzdili

Praha – Spotřebitelé mírně ochladili optimistická očekávání českých mlékařů. Ti se loni radovali z toho, že lidem začalo opět více chutnat mléko, a počítali s tím, že by jeho spotřeba mohla i nadále růst. Čísla z loňského roku ale ukazují, že spotřeba mléčných výrobků v roce 2013 stagnovala. Každý Čech totiž zkonzumoval v průměru 234 kilogramů mléčných výrobků, tedy stejně jako o rok dříve.

Na blanenský jarmark přijeli i Felix Holzmann a Michael Jackson

Blansko – U blanenského zámku se dlouho nesešlo tolik lidí jako v sobotu. Obsadili nádvoří, okolí rybníku a především louku. Konal se tam historický jarmark. Posedmnácté. Návštěvníkům přecházely oči z pestré nabídky výrobků, děti slavily svůj den na houpačkách i ve skákacím hradu. Všichni se scházeli před pódiem, kde vystupovala jedna známá osobnost za druhou.

Farmářský trh je prý módní vlna, která už odeznívá

Mělník /ROZHOVOR/ - Ondřej Muška se věnuje už více než pět let organizaci Mělnických „zelinářských" trhů. Důraz při výběru prodejců klade na kvalitu jejich zboží. „Nekvalita nebo oklamávání zákazníků škodí celému trhu," říká. Jak ale kvalitu ohlídat?

Proč jíst rajská jablíčka

Rajčata mají nízkou energetickou hodnotu (1030 kJ/kg), jsou tedy vhodná pro osoby, které si chtějí udržet štíhlou linii nebo chtějí snížit tělesnou hmotnost. Také jsou ideální pro výživu nejen duševně pracujících, ale i starších lidí, jejichž organismus má na přísun energie nižší nároky (obsahují 46 g/kg sacharidů).

Zemědělská škola si postaví vlastní mlékárnu

Lanškroun – Střední škola zemědělská a veterinární si postaví vlastní mlékárnu. Studenti se už učí postarat o zvířata na školním statku, v mlékárně by se měli naučit mléko zpracovávat a poté pro jogurty, sýry či tvaroh najít odbyt. Mlékárna vyjde asi na deset milionů korun a stavět se začne příští rok.

Tradiční jarmark nabídl řemesla i cimbálovku

V rámci multižánrového festivalu s názvem Dny slovanské kultury, který pořádá Dům kultury v Kroměříži, se včera na Velkém náměstí konal i tradiční Slovanský jarmark doprovázený cimbálovou muzikou a ukázkou řemesel.

Na děti o víkendu čeká i pirátská loď, Slavkov slaví

Vyškovsko – Tradiční výrobky nejen z tuzemska, ale i z chorvatského Pagu seženou v sobotu lidé ve Slavkově u Brna. Město už od čtvrtka žije Svatourbanskými hody spojenými se Dny Slavkova a právě na dnešek je připravený tradiční řemeslný jarmark.

Dostali jsme k otestování tyčový mixér Tefal....

/REDAKCE OTESTOVALA ZA VÁS/ - Práce s ním je jednoduchá. Držadlo sice vypadá na první pohled mohutně, ale je velmi lehké a má tvar, který skvěle padne do ruky. Všechno jde sestavit lehce, nepotřebujete žádnou velkou sílu a ani moc času. Tenhle tyčový mixér je totiž neskutečně rychlý.

OBRAZEM: Magistrát poslal do „božího domu“ komando

Most – V den, kdy vyšel v Mosteckém deníku článek o katastrofálním stavu domu v ulici Antonína Dvořáka, v němž se schází bezdomovci a lidé závislí na drogách, vyslal mostecký magistrát na místo městskou policii, aby všechny osoby vykázala.

Manželé z Holandska do Čech přišli, aby prodávali goudu

Ústí nad Labem - Pravý sýr gouda od farmářů z Holandska. I ten nabízejí farmářské trhy u obchodního centra Forum, ve čtvrtek v čase od 8 do 16 hodin. K nám do Čech certifikované farmářské sýry gouda a další biosýry dováží Marije a Ron Meertsovi.

Farmářský trh lákal na květiny i zeleninu

Benešov - Sobota byla ve městě, kromě voleb do Evropského parlamentu, ve znamení farmářského trhu, který byl tentokráte věnovaný květinám, především jejich sazenicím. O ně a o zeleninu  byl mezi nakupujícími největší zájem.

Sešit a tužku vyměnili za zástěry

Nová Paka – Jedenáct studentů oboru hotelnictví Střední školy gastronomie a služeb skládalo v tomto týdnu praktickou maturitní zkoušku. Tužky a papír museli mladí lidé vyměnit za zástěru a číšnický stejnokroj.

Trhy nabídnou mléčné výrobky bez chemie

Ústí nad LabemČerstvé mléko, sýry a jogurty. Ty ve čtvrtek nabízí na farmářských trzích u Fora Jan Miller a Stanislav Němec. Zatímco na Millerově farmě ve Svrkyni mléko nadojí, v Němcově selské mlékárně v Radonicích ho zpracují.

Med, kozí sýr či ovce? I to jsou Slavnosti květů

Valeč - Kdo se v sobotu nezalekl podmračeného nebe a na Slavnosti květů do Valče přece jenom vyrazil, nelitoval. Zámecký park, kde se akce už tradičně konala, všechny doslova pohltil. A dokonce vysvitlo i sluníčko, takže na rozdíl od deště v neděli si každý mohl úchvatný areál a bohatý program slavností vychutnat po svém.

Smržovské prolínání nabídlo tradice

Smržovka - Horší počasí si pořadatelé smržovského Prolínání nemohli tentokrát vybrat. Příznivce domácích produktů, řemesel, ochutnávek a zábavného programu ale ani déšť neodradil.

Nejlepší baristé do kávy míchají i sýr, říká král baristů z Brna

Brno - Co je potřeba na přípravu nejlepší kávy v České republice? Pražená zrna z Etiopie, karamelizované lesní ovoce, aroma z listů zeleného čaje a panák meruňkovice. Většina těchto ingrediencí vytvořila nápoj, díky kterému porotci prohlásili Brňana Michala Kocmana za nejlepšího baristu v zemi. „A toho panáka jsem musel hodit do sebe. Nervozita a roztřesené ruce totiž můžou zkazit představení i jinak dokonalé kávy," usmívá se třicetiletý Kocman.