Kreativ

ŠTÍTEK: sýr

V Kroměříži zahajují poutní a turistickou sezonu

Kroměříž - Stánky s výrobky s velikonoční tématikou zaplnily v pátek ráno Velké náměstí v Kroměříži. Koupit ručně pletený koš, velikonoční ozdoby, keramiku, šperk nebo ochutnat domácí sýr tam mohou návštěvníci i během soboty, řemeslníci z Čech, Moravy i Slovenska budou nabízet zboží až do osmnácti hodin.

Jak mi předsudky zničily dovolenou

Moje rodina každoročně cestuje na dovolenou do stále stejné země, stejné destinace. Čím jsem ale starší, tím více mne přitahuje poznávání jiné krajiny a země. Nudí mě ležet u téhož moře a vidět tutéž přírodu a památky. Znám to tam stejně jako lesy a louky u nás na Šumavě a z fleku bych mohla rozjet kariéru průvodce. Toto léto jsem se rozhodla změnit naše streotypní chování.

Květná neděle bude na hradě

Litoměřice – Nádvoří a vnitřní prostory Hradu Litoměřice budou v neděli 13. dubna žít Velikonocemi. Od 10 do 17 hodin se zde uskuteční třetí ročník velikonočního jarmarku řemesel a dovedností,  pořádaný Centrem cestovního ruchu Litoměřice.

Mojí vysněnou zemí je Francie

Už když jsem byla menší, toužila jsem po tom poznat Franci na vlastní oči. Vidět její krásy, ochutnat nové pokrmy a obdivovat francouzštinu, která mi zní jako jazyk králů.

Místo teorie praxe: Studenti vyrábějí domácí jogurty i sýry

Hradec Králové /FOTOGALERIE/ – Na začátku všeho je obyčejné mléko. A na konci chutné a hlavně domácí mléčné výrobky. Za dobrotami bez chemických přísad stojí několik hodin práce studentů čtvrtého ročníku hradecké střední školy veterinární v Kuklenách.

28 zemí Evropské unie - 28 neznámých

"Co se vám vybaví, když se řekne Francie?" "Víno! Sýr! Croissant!" "Německo?" "Oktoberfest, pivo, klobása…" Neodolala jsem neudělat si malý průzkum, abych zjistila, co evokují lidem v mém okolí názvy jednotlivých zemí evropské osmadvacítky.

Školáci mají dotované mléko rádi, kupují si ochucené

Mělnicko - Evropský program Mléko do škol běží už několik let. Zapojena je do něj většina základních škol, například i ta ve Mšeně na Mělnicku. Její ředitelka Jiřina Trunková uvedla, že mléčné výrobky za sníženou cenu mají tamní školáci k dispozici od samého počátku projektu.

Pramen zdraví z Posázaví slaví letos 60 let

Pribináček patří mezi hrstku potravin, na kterých si můžeme pochutnat stejně jako kdysi naše babičky, když byly ještě dětmi. Jediné, co se na něm v průběhu let mění, je vzhled obalu. Proč by také v přibyslavské mlékárně Pribina experimentovali s chutí, když si české a slovenské děti už od začátku oblíbily právě tu originální?

Pramen zdraví z Posázaví slaví letos 60 let

Pribináček patří mezi hrstku potravin, na kterých si můžeme pochutnat stejně jako kdysi naše babičky, když byly ještě dětmi. Jediné, co se na něm v průběhu let mění, je vzhled obalu. Proč by také v přibyslavské mlékárně Pribina experimentovali s chutí, když si české a slovenské děti už od začátku oblíbily právě tu originální?

Farmářských trhů na Teplicku přibylo

Teplice - Farmářské trhy se v pátek konají od 12 hodin u obchodního centra Olympia v Teplicích. U téměř tří desítek prodejních stánků a pojízdných prodejen najdete velký výběr pečiva, sezónního ovoce a zeleniny, specialit v podobě kozích sýrů, uzenářské lahůdky, koření, med, ryby, víno, medovinu, mošty, houby, ale i těstoviny. Přijedou také dva prodejci se sadbou.

Farmářské trhy začínají, lidem slouží k setkávání

Brněnsko /ANKETA, INFOGRAFIKA/  – Sezona farmářských trhů na Brněnsku právě začíná. Lidé si nakupování regionálních výrobků přímo od místních zemědělců oblíbili. V Brně a okolí mohou navštívit nejméně deset pravidelných trhů, které se konají přibližně jednou za dva týdny až měsíc.

Trnková smršť na všechny způsoby: v Louce zavoněly pusinky z Hané

Louka – Vzdát poctu modrým plodům slivoní a poznat, jaké pochoutky z nich lidé na Slovácku vyrábí, mohli všichni ti, kteří prošli v sobotu odpoledne dveřmi kulturního domu v Louce. Na patentech, pěrách či povidlech si pochutnaly asi čtyři stovky návštěvníků. Zkrátka nepřišli ani milovníci pálenek. Diplom za tu nejlepší získal Štěpán Machala z Louky. U degustační komise zabodoval s durancií.

Sběratelé mají dostaveníčko v Polici

Police nad Metují - Nadšenci, kteří stále žijí v klukovských letech a propadli sběratelství, si dají dostaveníčko dnes 29. března od 9.00 hodin v Pellyho domech v Polici nad Metují.

Jídelny vs. zábavní centra na Slovácku: hranolky poráží zdravé jídlo

Slovácko - Smažák s hranolkami nebo zeleninový salát? Takové dilema řeší takřka všichni rodičě, kteří se svými ratolestmi o víkendu vyrazí za zábavou do různých míst v regionu. Nabídka jídel bývá většinou pestrá, a rodiče se tak mohou rozhodnout, zda svým dětem dopřejí zdravou stravu, či jen vyslechnou přání svých dětí.

Jarní odlehčená strava s čerstvými bylinkami

V jarních měsících má organismus jiné chutě. Kvůli očistě v tomto období tedy upřednostňujte lehké sýry na bázi tvarohu. Čerstvé přírodní sýry jsou lehce stravitelné, podporují trávení, a dávají tělu potřebné živiny. Ale v tu nejchutnější pochoutku se mění až díky chutím a vůním čerstvých jarních bylinek.

Natálie si zkusila Dobrý job!

Nepoznali byste, že usměvavá Natálie Marošová není součástí tradičního složení personálu jídelny a restaurace U Babičky v opavském OC Breda&Weinstein. Patnáctiletá žačka deváté třídy Základní školy v Hradci nad Moravicí si vyzkoušela Dobrý job.

Děti si dají obloženou housku, ale o müsli tyčinky zájem není

Žďársko - Hlavně o párky v rohlíku je o velké přestávce zájem v bufetu Základní školy Švermova ve Žďáře nad Sázavou. Nejsou sice úplně podle pravidel zdravé výživy, ale stále jsou podle ředitele školy Jaroslava Ptáčka menším zlem než pytlík přesolených chipsů a k nim energetický nápoj.

Jarní odlehčená strava s čerstvými bylinkami

V jarních měsících má organismus jiné chutě. Kvůli očistě v tomto období tedy upřednostňujte lehké sýry na bázi tvarohu. Čerstvé přírodní sýry jsou lehce stravitelné, podporují trávení, a dávají tělu potřebné živiny. Ale v tu nejchutnější pochoutku se mění až díky chutím a vůním čerstvých jarních bylinek.

Jarní odlehčená strava s čerstvými bylinkami

V jarních měsících má organismus jiné chutě. Kvůli očistě v tomto období tedy upřednostňujte lehké sýry na bázi tvarohu. Čerstvé přírodní sýry jsou lehce stravitelné, podporují trávení, a dávají tělu potřebné živiny. Ale v tu nejchutnější pochoutku se mění až díky chutím a vůním čerstvých jarních bylinek.

Sám doma...

Stres ze samoty může způsobit, že pes demoluje zařízení bytu nebo ho znečišťuje. Především ale zvíře zdravotně ohrožuje. Majitelé často tento problém považují za neposlušnost a psa trestají. To ale k řešení nevede a dostávají se spíše do bludného kruhu. Co s tím?