Kreativ

ŠTÍTEK: sýr

Trnková smršť na všechny způsoby: v Louce zavoněly pusinky z Hané

Louka – Vzdát poctu modrým plodům slivoní a poznat, jaké pochoutky z nich lidé na Slovácku vyrábí, mohli všichni ti, kteří prošli v sobotu odpoledne dveřmi kulturního domu v Louce. Na patentech, pěrách či povidlech si pochutnaly asi čtyři stovky návštěvníků. Zkrátka nepřišli ani milovníci pálenek. Diplom za tu nejlepší získal Štěpán Machala z Louky. U degustační komise zabodoval s durancií.

Sběratelé mají dostaveníčko v Polici

Police nad Metují - Nadšenci, kteří stále žijí v klukovských letech a propadli sběratelství, si dají dostaveníčko dnes 29. března od 9.00 hodin v Pellyho domech v Polici nad Metují.

Jídelny vs. zábavní centra na Slovácku: hranolky poráží zdravé jídlo

Slovácko - Smažák s hranolkami nebo zeleninový salát? Takové dilema řeší takřka všichni rodičě, kteří se svými ratolestmi o víkendu vyrazí za zábavou do různých míst v regionu. Nabídka jídel bývá většinou pestrá, a rodiče se tak mohou rozhodnout, zda svým dětem dopřejí zdravou stravu, či jen vyslechnou přání svých dětí.

Jarní odlehčená strava s čerstvými bylinkami

V jarních měsících má organismus jiné chutě. Kvůli očistě v tomto období tedy upřednostňujte lehké sýry na bázi tvarohu. Čerstvé přírodní sýry jsou lehce stravitelné, podporují trávení, a dávají tělu potřebné živiny. Ale v tu nejchutnější pochoutku se mění až díky chutím a vůním čerstvých jarních bylinek.

Natálie si zkusila Dobrý job!

Nepoznali byste, že usměvavá Natálie Marošová není součástí tradičního složení personálu jídelny a restaurace U Babičky v opavském OC Breda&Weinstein. Patnáctiletá žačka deváté třídy Základní školy v Hradci nad Moravicí si vyzkoušela Dobrý job.

Děti si dají obloženou housku, ale o müsli tyčinky zájem není

Žďársko - Hlavně o párky v rohlíku je o velké přestávce zájem v bufetu Základní školy Švermova ve Žďáře nad Sázavou. Nejsou sice úplně podle pravidel zdravé výživy, ale stále jsou podle ředitele školy Jaroslava Ptáčka menším zlem než pytlík přesolených chipsů a k nim energetický nápoj.

Jarní odlehčená strava s čerstvými bylinkami

V jarních měsících má organismus jiné chutě. Kvůli očistě v tomto období tedy upřednostňujte lehké sýry na bázi tvarohu. Čerstvé přírodní sýry jsou lehce stravitelné, podporují trávení, a dávají tělu potřebné živiny. Ale v tu nejchutnější pochoutku se mění až díky chutím a vůním čerstvých jarních bylinek.

Jarní odlehčená strava s čerstvými bylinkami

V jarních měsících má organismus jiné chutě. Kvůli očistě v tomto období tedy upřednostňujte lehké sýry na bázi tvarohu. Čerstvé přírodní sýry jsou lehce stravitelné, podporují trávení, a dávají tělu potřebné živiny. Ale v tu nejchutnější pochoutku se mění až díky chutím a vůním čerstvých jarních bylinek.

Sám doma...

Stres ze samoty může způsobit, že pes demoluje zařízení bytu nebo ho znečišťuje. Především ale zvíře zdravotně ohrožuje. Majitelé často tento problém považují za neposlušnost a psa trestají. To ale k řešení nevede a dostávají se spíše do bludného kruhu. Co s tím?

Beránci? Lidé je využijí jako živé sekačky

Bohdalice Pavlovice – V bohdalickém ovčíně občanského sdružení Manner je v posledních dnech živo. A to doslova. Postupně se totiž rodí mláďata tří různých plemen stovky mléčných ovcí, díky čemuž je otevření plánované sýrárny už na dohled.

V drahanském muzeu roste hornická štola. Je unikátem na Moravě

Drahany – Unikátní turistická atrakce vyrůstá v těchto dnech v muzeu v Drahanech. Pod rukama zdejšího kurátora vzniká ve sklepení bývalé školy umělá hornická štola. Do štoly Jan, která má připomenout poměrně silnou hornickou tradici regionu, budou moct lidé poprvé vstoupit začátkem května.

Sv. Patrik v Plzni čepoval zelené pivo

Plzeň - Zeleným pivem mohli návštěvníci Pivovarského dvora v Plzni uctít svátek sv. Patrika, který si v pondělí připomněl celý svět. Šlo o zelený 12° ležák sv. Patrika s příchutí tří bylinek – mařinky, meduňky a cannabisu.

Známou horskou salaš na Ryžovně se nedaří prodat

Boží Dar - Zcela v klidu nechává všechny potenciální investory nabídka radnice v Božím Daru na prodej oblíbené horské salaše na Ryžovně v Krušných horách. Město tak už déle než jeden rok neúspěšně hledá nového majitele.

Mléčné výrobky jsou letos až o pětinu dražší než loni

Praha – V českých obchodech meziročně až o pětinu zdražily některé mléčné výrobky. Více než před rokem lidé zaplatí také za kuřecí maso a brambory. Levnější než ve srovnatelné době loni jsou naopak pečivo, vejce či hovězí maso. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil Český statistický úřad. Například sýr eidam se v tomto týdnu prodával v průměru o pětinu meziročně dráž, bezmála o 15 procent dražší jsou máslo a bílý jogurt.

Známou horskou salaš se nedaří prodat

Boží Dar - Zcela v klidu nechává všechny potenciální investory nabídka radnice v Božím Daru na prodej oblíbené horské salaše na Ryžovně v Krušných horách. Město tak už déle než jeden rok neúspěšně hledá nového majitele.

Náš grunt? Zajímavá alternativa pro zdravé "papání". Nabízí i prostějovské pivo

Prostějov – „Od té doby, co jsem zjistila, že mám alergii na lepek, se snažíme s přítelem nakupovat zdravě. Když jsem se dozvěděla, že zde otevřeli Náš Grunt, potěšilo mě to. Potraviny jsou tady sice dražší, ale za to kvalitní a zdravé," nechala se slyšet Aneta Brablecová z Prostějově a dodala, že si v tomto obchodě ráda kupuje třeba těstoviny nebo sýry.

Žena skončila na záchytce, její pes v útulku

Nová Paka – V pondělí odpoledne zavítala do jednoho ze supermarketů ve městě nepoctivá zákaznice, která zde odcizila dva sýry v celkové hodnotě 42 korun. Lup si schovala do kapsy a poté se vydala k pokladně, kterou prošla bez zaplacení.

Hornolužický den pláteníků

Hornolužický den pláteníků je historicky zajímavý den, při němž se můžete tuto neděli ponořit do dávných dob života pracovitých a skromných tkalců plátna.

Hornolužický den pláteníků

Hornolužický den pláteníků je historicky zajímavý den, při němž se můžete tuto neděli ponořit do dávných dob života pracovitých a skromných tkalců plátna.