Zlechov - Za 325 nápoji z hroznů plného života, sedmadvaceti druhy sýrů, šestadvaceti sortami klobásek a dobrou pohodou, k níž hrála cimbálová muzika Bálešáci ze Starého Města vyrazilo v sobotu odpoledne přes tři stovky fajnšmekrů do Zlechova.
Louka – Vzdát poctu modrým plodům slivoní a poznat, jaké pochoutky z nich lidé na Slovácku vyrábí, mohli všichni ti, kteří prošli v sobotu odpoledne dveřmi kulturního domu v Louce. Na patentech, pěrách či povidlech si pochutnaly asi čtyři stovky návštěvníků. Zkrátka nepřišli ani milovníci pálenek. Diplom za tu nejlepší získal Štěpán Machala z Louky. U degustační komise zabodoval s durancií.
Police nad Metují - Nadšenci, kteří stále žijí v klukovských letech a propadli sběratelství, si dají dostaveníčko dnes 29. března od 9.00 hodin v Pellyho domech v Polici nad Metují.
Slovácko - Smažák s hranolkami nebo zeleninový salát? Takové dilema řeší takřka všichni rodičě, kteří se svými ratolestmi o víkendu vyrazí za zábavou do různých míst v regionu. Nabídka jídel bývá většinou pestrá, a rodiče se tak mohou rozhodnout, zda svým dětem dopřejí zdravou stravu, či jen vyslechnou přání svých dětí.
V jarních měsících má organismus jiné chutě. Kvůli očistě v tomto období tedy upřednostňujte lehké sýry na bázi tvarohu. Čerstvé přírodní sýry jsou lehce stravitelné, podporují trávení, a dávají tělu potřebné živiny. Ale v tu nejchutnější pochoutku se mění až díky chutím a vůním čerstvých jarních bylinek.
Nepoznali byste, že usměvavá Natálie Marošová není součástí tradičního složení personálu jídelny a restaurace U Babičky v opavském OC Breda&Weinstein. Patnáctiletá žačka deváté třídy Základní školy v Hradci nad Moravicí si vyzkoušela Dobrý job.
Francouzi jsou specifický národ. Chanel, víno, sýry, croissanty, bagety, makronky. Martiničané jsou směsicí francouzského charakteru s americkou drzostí a pořádnou dávkou exotiky, která se dere na povrch.
/SERIÁL TÝDENÍKU/ - Francouzi jsou specifický národ. Chanel, víno, sýry, croissanty, bagety, makronky. Martiničané jsou směsicí francouzského charakteru s americkou drzostí a pořádnou dávkou exotiky, která se dere na povrch.
Žďársko - Hlavně o párky v rohlíku je o velké přestávce zájem v bufetu Základní školy Švermova ve Žďáře nad Sázavou. Nejsou sice úplně podle pravidel zdravé výživy, ale stále jsou podle ředitele školy Jaroslava Ptáčka menším zlem než pytlík přesolených chipsů a k nim energetický nápoj.
V jarních měsících má organismus jiné chutě. Kvůli očistě v tomto období tedy upřednostňujte lehké sýry na bázi tvarohu. Čerstvé přírodní sýry jsou lehce stravitelné, podporují trávení, a dávají tělu potřebné živiny. Ale v tu nejchutnější pochoutku se mění až díky chutím a vůním čerstvých jarních bylinek.
V jarních měsících má organismus jiné chutě. Kvůli očistě v tomto období tedy upřednostňujte lehké sýry na bázi tvarohu. Čerstvé přírodní sýry jsou lehce stravitelné, podporují trávení, a dávají tělu potřebné živiny. Ale v tu nejchutnější pochoutku se mění až díky chutím a vůním čerstvých jarních bylinek.
Stres ze samoty může způsobit, že pes demoluje zařízení bytu nebo ho znečišťuje. Především ale zvíře zdravotně ohrožuje. Majitelé často tento problém považují za neposlušnost a psa trestají. To ale k řešení nevede a dostávají se spíše do bludného kruhu. Co s tím?
Bohdalice Pavlovice – V bohdalickém ovčíně občanského sdružení Manner je v posledních dnech živo. A to doslova. Postupně se totiž rodí mláďata tří různých plemen stovky mléčných ovcí, díky čemuž je otevření plánované sýrárny už na dohled.
Drahany – Unikátní turistická atrakce vyrůstá v těchto dnech v muzeu v Drahanech. Pod rukama zdejšího kurátora vzniká ve sklepení bývalé školy umělá hornická štola. Do štoly Jan, která má připomenout poměrně silnou hornickou tradici regionu, budou moct lidé poprvé vstoupit začátkem května.
Plzeň - Zeleným pivem mohli návštěvníci Pivovarského dvora v Plzni uctít svátek sv. Patrika, který si v pondělí připomněl celý svět. Šlo o zelený 12° ležák sv. Patrika s příchutí tří bylinek – mařinky, meduňky a cannabisu.
V pořadí již šestý ročník Velikonočních oslav se uskuteční na Zámku Potštejn. přípravy jsou v plném proudu. I letos bude pro návštěvníky připraven bohatý program, v němž si na své přijdou děti i dospělí.
Boží Dar - Zcela v klidu nechává všechny potenciální investory nabídka radnice v Božím Daru na prodej oblíbené horské salaše na Ryžovně v Krušných horách. Město tak už déle než jeden rok neúspěšně hledá nového majitele.
Praha – V českých obchodech meziročně až o pětinu zdražily některé mléčné výrobky. Více než před rokem lidé zaplatí také za kuřecí maso a brambory. Levnější než ve srovnatelné době loni jsou naopak pečivo, vejce či hovězí maso. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil Český statistický úřad. Například sýr eidam se v tomto týdnu prodával v průměru o pětinu meziročně dráž, bezmála o 15 procent dražší jsou máslo a bílý jogurt.
Boží Dar - Zcela v klidu nechává všechny potenciální investory nabídka radnice v Božím Daru na prodej oblíbené horské salaše na Ryžovně v Krušných horách. Město tak už déle než jeden rok neúspěšně hledá nového majitele.
Prostějov – „Od té doby, co jsem zjistila, že mám alergii na lepek, se snažíme s přítelem nakupovat zdravě. Když jsem se dozvěděla, že zde otevřeli Náš Grunt, potěšilo mě to. Potraviny jsou tady sice dražší, ale za to kvalitní a zdravé," nechala se slyšet Aneta Brablecová z Prostějově a dodala, že si v tomto obchodě ráda kupuje třeba těstoviny nebo sýry.
Nová Paka – V pondělí odpoledne zavítala do jednoho ze supermarketů ve městě nepoctivá zákaznice, která zde odcizila dva sýry v celkové hodnotě 42 korun. Lup si schovala do kapsy a poté se vydala k pokladně, kterou prošla bez zaplacení.
Hornolužický den pláteníků je historicky zajímavý den, při němž se můžete tuto neděli ponořit do dávných dob života pracovitých a skromných tkalců plátna.
Hornolužický den pláteníků je historicky zajímavý den, při němž se můžete tuto neděli ponořit do dávných dob života pracovitých a skromných tkalců plátna.