Ústí nad Labem - Domácí klobásy a zelenina, ale třeba i pečivo, koření, ryby. To všechno prodejci nabízeli v úterý na Farmářských trzích na Mírovém náměstí. Přestěhovaly se sem z Kostelního náměstí u obchodního centra Forum, jelikož se jeho vedení rozhodlo, že bude trhy pořádat ve své režii.
Nová Ves – „Když rok 2014, tak čtrnáct kůzlat," říká s úsměvem chovatelka koz Božena Benešová z jihoplzeňské Nové Vsi. „Tedy zatím," dodává pak, „každou chvílí se totiž může narodit další."
Hulín – Pětici hamburgerů měli o víkendu možnost ochutnat návštěvníci Kulturního klubu Hulín. Během pátku a soboty se tady uskutečnila Víkendová hamburgrárna, která do prostor kulturáku přilákala desítky lidí. Kromě klasiky návštěvníci zkoušeli i pálivé jehněčí.
Čelechovice na Hané – Téměř jarní počasí, příroda zalévající se barvami a na pastvinách v Čelechovicích na Hané na konci února téměř dvě desítky kůzlat. Čtyřletý kozel Oskar z čelechovické farmy Rozinka Jarmily Zelenské se činí.
Bernartice - Nejoblíbenější jsou sladká jídla, treska či řízek s bramborovou kaší, naopak čočka, rybí filé nebo bramborový salát strávníkům v bernartické školní jídelně „nejedou".
Peking – Archivní gouda zraje pět let, některé druhy čedarů desetiletí. Oba tyto sýry jsou ale doslova miminky v porovnání se žlutavými kousky, které se našly na tvářích a krcích čínských mumií – a z nichž se vyklubal patrně nejstarší sýr na světě, napsal list USA Today.
Sýrárna v Nádražní ulici v Ostravě je obchůdek, který dokáže upoutat i náhodného kolemjdoucího. Často tady hraje hudba, k její návštěvě doslova vybízí i nápaditá výloha.
Česká Lípa - První letošní farmářské trhy na Škroupově náměstí v České Lípě začnou ve čtvrtek 20. března, tedy v astronomicky první jarní den, typický svou rovnodenností.
Lyon - Plzeňskou sílu poznali v Itálii, přesvědčili se o ní ve Španělsku, Německu i Turecku. Ale do Francie ještě zpráva o plzeňském zázraku nedorazila. Teď bude mít země vín, sýrů a Eiffelovky jedinečnou šanci se přesvědčit: český mistr vyzve Olympique Lyon.
Kyjov /VINAŘI POD LUPOU/ – Práce s vínem ho léta přitahovala natolik, že se jí nakonec rozhodl zcela oddat. Václav Šalša z Kyjova ke skladbě původních vinohradů z odrůd Sauvignon, Veltlínské zelené, Chardonnay a André postupně přidával další. Ve viničních tratích obce Čeložnice vysadil několik interspecifických odrůd Hibernal, Malverina a Laurot.
Praha - Síť farmářských prodejen Náš grunt loni téměř zdvojnásobila své tržby na 90,5 milionu korun. Firma v roce 2013 otevřela osm nových prodejen. V současnosti jich tak má 27 a působí již v 11 krajích České republiky, řekla mluvčí firmy Martina Bauerová. V letošním roce se síť obchodů chce rozšířit i do zbývajících tří krajů a otevřít 15 dalších provozoven.
Majetín – Anežka Navrátilová si v sobotu přivstala. Budík ji budil už okolo sedmé hodiny, čekala totiž početnou návštěvu a tak musela všechno stihnout. Majetínem chodil masopustní průvod, který u jejího domu zvonil už v devět hodin. Sladké koblihy však tentokrát masky nedostaly.
Praha – Spotřeba sýrů v České republice pozvolna roste a přibližuje se průměrné spotřebě v Evropské unii, která dosahuje zhruba 17 kilogramů na osobu ročně. V posledních letech narůstá konzumace čerstvých a plísňových sýrů. Stále více lidí vyhledává různé sýrové speciality. S tím souvisí trend přibývajících speciálních sýrových prodejen, uvedl předseda Českomoravského svazu mlékárenského Jiří Kopáček.
Sedlčany – Řízky z masa, sýra, květáku, hub… Tak vypadala Velká řízková párty v sedlčanské knihovně.Dětem napekly maminky i knihovnice 400 kousků křupavých dobrot, aby školáci mohli završit pololetní Soutěž sečtělých řízků.
Opava – Skvělý švýcarský sýr připravený na speciálním grilu a posypaný kořením s příchutí skořice, domácí brambory ve slupce, sterilované okurky a cibulky a navíc sklenka dobrého vína. To vše si uplynulou sobotu nenechaly ujít desítky lidí, které se v Kavárně Obecního domu zúčastnily tzv. Raklet party. Raklet je název sýru a zároveň i název tradičního švýcarského pokrmu, který se z tohoto sýru připravuje.
Jižní Čechy – Polévka třeboňských rybářů, candát s hořčicovou omáčkou a šťouchanými brambory. Takto typicky jihočeské menu chystají prezidentovi Miloši Zemanovi na úterý v třeboňských Lázních Aurora. Hlava státu sem zavítá v rámci třídenní návštěvy Jihočeského kraje.
Městečko Trnávka – Výroba sýrů, tvarohu, zákysů a dalších mléčných produktů v mlékárně je zastavená. Téměř čtyři desítky zaměstnanců ale chodí do práce dál. Provoz se nezastavil úplně.
Městečko Trnávka – Výroba sýrů, tvarohu, zákysů a dalších mléčných produktů v mlékárně je zastavená. Téměř čtyři desítky zaměstnanců ale chodí do práce dál. Provoz se nezastavil úplně.
Hustopeče - Nákup látek pro kroje, workshopy, kde se zájemci z regionu naučí tyto kroje šít a starat se o ně, nebo nový folklorní festival. Toho všeho chtějí Hustopečští dosáhnout i díky přeshraničnímu projektu Uchovejme tradice ve spolupráci se slovenskou obcí Habovka. Jde o dotaci z fondu mikroprojektů Bílé Karpaty.
Domažlicko – Bez devíti lidí tři tisíce uchazečů hledalo na Domažlicku uplatnění prostřednictvím úřadu práce na konci ledna. Během měsíce tak v evidenci přibylo skoro tři sta osob.
Hradec Králové /FOTOGALERIE/ – Střední, základní a mateřská škola ze Štefánikovy ulice v Hradci Králové, která se specializuje na sluchově postižené, zabodovala v zahraničí. Konkrétně v německém Stuttgartu na mezinárodní kuchařské soutěži Intergastra, která se zde konala ve dnech 1. až 5. února.
Chrudim - Ve středu po obědě se jedna ze tříd Základní školy Dr. Peška mění na laboratoř. Začíná totiž chemický kroužek pro děti od prvních do třetích tříd, který pořádá organizace Kroužky.cz.
Ve stravě Češek a Čechů, vyjma nejmenších dětí, je citelný nedostatek vápníku a vitamínu D nezbytných pro tvorbu kostí a prevenci osteoporózy, řekl předseda Společnosti pro výživu a dětský lékař z Fakultní nemocnice Motol primář Petr Tláskal. Spotřeba mléčných výrobků, které jsou zdrojem vápníku i vitamínu D, je v ČR podle statistik pod evropským průměrem.
Petrov /REPORTÁŽ/ – V sobotu v pravé poledne slunce osvětluje petrovské tenisové kurty a tváře několika desítek lidí. Přicházejí ochutnat domácí speciality a nasát valentýnskou atmosféru. Na jarmark.
Brno-Zábrdovice Hladové dítě přijde po vyučování ze školy a nikdo z rodičů není doma, aby mu uvařil. V lepším případě si školák namaže rohlík se sýrem, v horším si zajde ke stánku na hamburger. Tuto situaci už nemusejí řešit absolventi kurzů vaření Kláry Procházkové. Ti si například zvládnou uvařit těstoviny i s omáčkou a další jídla.
Praha - Ve stravě Češek a Čechů, vyjma nejmenších dětí, je citelný nedostatek vápníku a vitamínu D nezbytných pro tvorbu kostí a prevenci osteoporózy, řekl předseda Společnosti pro výživu a dětský lékař z Fakultní nemocnice Motol primář Petr Tláskal. Spotřeba mléčných výrobků, které jsou zdrojem vápníku i vitamínu D, je v ČR podle statistik pod evropským průměrem.
/ROZHOVOR/ Jen těsně unikla obhajobě titulu z mistrovství ČR v extrémním závodě „Adidas 24 hodin na Lysé hoře". Zaměstnankyně oddělení hospodářské kriminality v Novém Jičíně Klára Rampírová z Trojanovic je momentálně v širším výběru na Mistrovství světa ve skyrunningu.
Praha - Obchodní řetězce dávaly v lednu do slevových akcí opět více zboží. Počet slev v prvním měsíci roku vzrostl meziročně o šest procent. Nejvíc akčních nabídek měly loni hypermarkety Globus, nejvyšší průměrná sleva byla u mycích prostředků.
Východní Čechy – Jak zhubnout, to je otázka, kterou řeší stále více lidí. Internet i časopisy jsou plné různých diet. Každá dieta je jiná a omezuje jiný druh potravin. Proto se liší i jídelníčky. Do hubnutí s Deníkem se pustila také paní Bohumila Kořínková z Jičína. Poctivě si během diety zapisuje, co během dne sní.
Východní Čechy – Jak zhubnout, to je otázka, kterou řeší stále více lidí. Internet i časopisy jsou plné různých diet. Každá dieta je jiná a omezuje jiný druh potravin. Proto se liší i jídelníčky.
Východní Čechy – Jak zhubnout, to je otázka, kterou řeší stále více lidí. Internet i časopisy jsou plné různých diet. Každá dieta je jiná a omezuje jiný druh potravin. Proto se liší i jídelníčky. Do hubnutí s Deníkem se pustila také paní Bohumila Kořínková z Jičína. Poctivě si během diety zapisuje, co během dne sní.
Východní Čechy - Jak zhubnout, to je otázka, kterou řeší stále více lidí. Internet i časopisy jsou plné různých diet. Každá dieta je jiná a omezuje jiný druh potravin. Proto se liší i jídelníčky. Do hubnutí s Deníkem se pustila také paní Bohumila Kořínková z Jičína. Poctivě si během diety zapisuje, co během dne sní.
Východní Čechy – Jak zhubnout, to je otázka, kterou řeší stále více lidí. Internet i časopisy jsou plné různých diet. Každá dieta je jiná a omezuje jiný druh potravin. Proto se liší i jídelníčky. Do hubnutí s Deníkem se pustila také paní Bohumila Kořínková z Jičína. Poctivě si během diety zapisuje, co během dne sní.
Praha /INFOGRAFIKA, ROZHOVOR/ - Dá se roztírat, má díry, zapékáme ho, posypáváme jím těstoviny nebo ho snoubíme s vínem. Ročně ho sníme zhruba 15 kilo, čímž se řadíme do evropského průměru. Vynikáme ale ve spotřebě toho taveného. Když už někdo nejí sýr, většinou je to kvůli potravinové nesnášenlivosti. Jak se sýr vyrábí a podle čeho poznat ten, který vám bude nejvíce chutnat?
Branky – Starosta Branek využil prostory tamější mateřské školy poněkud netradičně. V sobotu odpoledne zde uspořádal v pořadí již čtvrtý košt slivovice. Ochutnávala se trnkovice, jabkovice, meruňkovice i pálenka z vína. O té nejlepší rozhodla porota složená z dvaadvaceti odborníků.
Štrúdl, těstovinový salát, pizza šneci, smažený sýr, nudle s mákem, cukroví a další mlsy – děvčata z kroužku vaření se v kuchyni orientují a teď navíc zabodovaly také na obrazovkách.
Štrúdl, těstovinový salát, pizza šneci, smažený sýr, nudle s mákem, cukroví a další mlsy – děvčata z kroužku vaření se v kuchyni orientují a teď navíc zabodovaly také na obrazovkách.
Čtenáři v Hubnutí s Deníkem jsou velmi úspěšní. Podařilo se zhubnout řadě čtenářů, a splnit si tak svůj sen o štíhlé postavě. Ne všichni se však do hubnutí pustili pouze kvůli tomu, že jim vadilo, jak vypadají. Někteří měli kvůli obezitě zdravotní komplikace, a zhubnutí jim pomohlo je zmírnit a v některých případech dokonce odstranit.