Svratka - Ve sváteční den, 28. října, otevřeli ve Svratce nově vytvořenou expozici místního muzea. Výstava ukazuje, jak vypadala venkovská prodejna Jednoty před čtyřiceti lety. Svratečtí takto doplnili stávající expozici obchodů ze 30. let minulého století.
Benešov – Nejmladším králem ankety Benešovského deníku o fotbalový talent Benešovska se stal v kategorii přípravek olbramovický Pavel Drábek, kterému na poslední chvíli dorazilo do redakce 136 kupónů, což bylo nejvíce ze všech ve své kategorii.
Orlickoústecko – Celníci u bývalého hraničního přechodu Dolní Lipka zastavili vozidlo polského přepravce, které převáželo 1837 kg sýra, aniž by o příchodu zásilky byla informována krajská veterinární správa.
Bystřec – Rok se s rokem sešel a my znovu míříme k Hostinci U Špičáků v Bystřeci. Vezeme certifikát, který potvrzuje, že se tento příjemný rodinný podnik opět stal Hospůdkou roku Orlického deníku.
Praha – Státní veterinární správa (SVS) dnes varovala před zásilkou 158 kilogramů sýrů od tuzemského výrobce. Sýry, které byly všechny prodány na trzích, obsahovaly bakterie salmonely. Informoval o tom dnes mluvčí SVS Josef Duben.
Čelákovice – Pořádný výprask schytali na svém trávníku fotbalisté Unionu Čelákovice. Ti v dalším porkračování nejvyšší krajské soutěže hostili celek Sedlčan, který se krčí ve spodních patrech tabulky. Přesto dostali domácí sedm branek. Díky této výhře se hostující družina přiblížila na pouhé dva body na Čelákovice.
Tato podzimní zelenina obsahuje velké množství betakarotenu a tak při nedostatku slunce v tomto období obohatí svými vlastnostmi náš organismus. Kromě toho obsahuje vitaminy B, C, selen, železo, hořčík a draslík.
Rožnov pod Radhoštěm – Mnoho zajímavostí a pestrý program byly v pátek a v sobotu připraveny pro návštěvníky tradičního Všesvatského jarmarku v Rožnově pod Radhoštěm. Kromě stánkového projede byl připraven i hudební program.
Křemže - Hlad je někdy příjemný, protože nám při jeho hašení náramně chutná; někdy prospěšný, když si chceme pročistit či vyléčit organismus, ale mít hlad neustálý si těžko někdo z nás dovede představit. Na rozdíl od obyvatel jiných částí světa.
Žďár nad Sázavou - První žďárský farmářský trh sklidil u obyvatel města velký ohlas. Trh navštívilo více než dva tisíce lidí. Po některém zboží se doslova jen zaprášilo.
Přimda – Farmářské trhy, chovatelské a zahrádkářské trhy. Ty najdete skoro v každém městě. V Přimdě mají taky takové, ale na druhou stránku úplně jiné.
Chrudim - Od pátku do soboty trvala v areálu chrudimské „zemědělky" tradiční výstava, na které se kromě samotné střední a vyšší školy veřejnosti prezentovali chovatelé, zahrádkáři i malé firmy.
Chrudim - Od pátku do soboty trvala v areálu chrudimské „zemědělky" tradiční výstava, na které se kromě samotné střední a vyšší školy veřejnosti prezentovali chovatelé, zahrádkáři i malé firmy.
Náchodsko - Náchodský deník pro Vás spolu s provozovateli kaváren, restaurací a hospůdek připravil typy na posezení v teple v nadcházejících podzimních a zimních měsících. Místa, kam můžete vyrazit spolu s přáteli a rodinou, načerpat nové síly a ochutnat pravou českou, ale také výtečnou zahraniční kuchyni, pobavit se na větších společenských akcích nebo si jen tak zajít na dobrou kávu, svařák či pivo. Navíc, pokud vy sami narazíte na nějakou zajímavou kavárničku nebo hospůdku, která by stála za zmínku, dejte nám o ní vědět! A určitě neváhejte poslat své zkušenosti z navštívených restaurací. Své tipy i zážitky zasílejte na : eva.benesova@denik.cz
Umístit vinobraní na loketský hrad považují návštěvníci za geniální nápad! Čtvrtý ročník hradního vinobraní se opět nesl v duchu veselí, hudby, dobrého jídla a především kvalitního vína. Návštěvníci i vinaři si pochvalovali příjemnou atmosféru, organizátoři zase vysokou návštěvnost. Už v sobotu odpoledne byla vyšší než v minulém ročníku po oba dny dohromady.
Brno - Bylinky, šperky nebo třeba loutky můžou od pondělí koupit lidé na náměstí Svobody v Brně. Slavnosti vína tak vystřídala poslední akce z programu Festivalu v centru dění Slavnosti regionů.
Klopoty – Známá výletní restaurace v chatové oblasti nedaleko Ústí nad Orlicí patřila opět po roce originální kulinářské soutěži. V sobotu se v jejím sále uskutečnil už čtrnáctý ročník „Klopotské houby", která je zasvěcená pokrmům, v nichž, jak již je patrné z názvu, mají houby zásadní zastoupení.
Čelechovice na Hané – Kdo neochutnal nakládaný sýr Jarmily Zelenské, nemůže si říkat gurmán. Letos si ale přednášku mnohaleté chovatelky poslechlo méně účastníků než dříve.
Rouské – Farmářské trhy, na kterých vystavují své ekologické produkty soukromí zemědělci, se většinou daří pořádat spíše ve větších městech. Rouské na Hranicku je ale v tomto směru výjimkou.
Frýdecko-Místecko - Regionální potraviny zažívají v posledních letech nebývalý boom. Na zájmu zákazníků je vidět, že stoupá povědomí i o produktech, které se vyrábějí na Frýdecko-Místecku.
Příbram /ROZHOVOR/ – Farmářské trhy jsou fenoménem poslední doby. Zákazníci si na trhy, které jim nabízejí kvalitní potraviny a především ty, které mají třeba i regionální původ, rychle zvykli. Ale co když trhy nejsou v nejbližší době a vy potřebujete kvalitní zeleninu, či skvělý sýr nebo máte chuť na pořádný krajíc chleba? V Příbrami to hospodyňky mají snadné. Mohou zajít nakoupit do kamenného obchodu do Cukrárny V Brance v Příbrami.
Mikulov – Sýry ovčí, kozí i z kravského nepasterizovaného mléka chutnali v sobotu Mikulovští. Zatímco na tamním náměstí nabízeli někteří z devítky sýrařů také brynzu a sýrové nitě, v budově gymnázia porotci hodnotili sýry v soutěži Sýr 2013. „Byl to první ročník. Přesto jsme s výsledkem spokojení. Naprostá většina sýrů byla kvalitních. A festival? Sýraři mluvili nadšeně o zájmu lidí, kteří podle všeho byli také spokojení," uvedl organizátor hodnocení soutěže Josef Mrázek.
Královéhradecko – Černíkovické beraní rohy, které vyrábí Miloš Kurka, se mohou pochlubit titulem Česká biopotravina roku 2013. Vlastnoručně vypěstované a nakládané papriky porotu přesvědčily chutným nálevem podle originální receptury.
Královéhradecko – Černíkovické beraní rohy, které vyrábí Miloš Kurka, se mohou pochlubit titulem Česká biopotravina roku 2013. Vlastnoručně vypěstované a nakládané papriky porotu přesvědčily chutným nálevem podle originální receptury.