Kreativ

ŠTÍTEK: těsto

Z těsta pekli v Komárově myši, zajíce i vejce

Komárov - Na blížící se svátky jara se ve čtvrtek naladili v Komárově. Tamní knihovnice Marie Zapletalová se chopila iniciativy a rozhodla se poprvé pro děti i dospělé připravit výtvarné hrátky nazvané Velikonoční vejce nejen ze slaného těsta. A nebylo to opravdu nic těžkého.

V Komárově z těsta pekli myši, ježky i velikonoční vejce

Komárov – Na blížící se svátky jara se ve čtvrtek naladili v Komárově. Tamní knihovnice Marie Zapletalová se totiž chopila iniciativy a rozhodla se poprvé pro děti i dospělé připravit výtvarné hrátky nazvané Velikonoční vejce nejen ze slaného těsta. A nebylo to opravdu nic těžkého.

Medovník

recept zaslala Veronika Kuncová, Dobříš

Velikonoční zajíček s cukrovou polevou

Pečený beránek nebo zajíček nemůže na velikonočním stole chybět. Jestli upečete jednoho, nebo druhého, záleží na vás a na tom, jakou formu seženete. Těsto vonící vanilkou a citronem totiž můžete nalít třeba i do formy na muffiny nebo bábovku.

Těsto na body zadělali Kolínští v kabině

Kolín - A koláčky z něj nadělala Šafránková formace. Ta se proti Mělníku postarala o pět zásahů z šesti. Celkově z toho byla jednoznačná výhra mladých Kozlů a do ligové tabulky další dva body.

Nabídka chleba v Ostravě je pestrá

Ostrava -V Ostravě máme několik desítek pekáren, pekárniček či pekařství, ve kterých si každý přijde na své. Někdo si vybírá chléb podle chuti, jiný podle ceny, u dalšího hraje roli skutečnost, jak daleko má do nejbližšího obchodu.

Francouzská palačinka? Z domácího těsta

Uherské Hradiště /FOTOGALERIE/ - Dřevěné hráběčky, rozpálená plotna a vlastní originální receptura. A pak už jen zvolit druh: sýrová, čokoládová, s uzeným lososem a koprem, se špenátem a kozím sýrem nebo třeba jahodová s tvarohem.

Francouzská palačinka? Z domácího těsta

Dřevěné hráběčky, rozpálená plotna a vlastní originální receptura. A pak už jen zvolit druh: sýrová, čokoládová, s uzeným lososem a koprem, se špenátem a kozím sýrem nebo třeba jahodová s tvarohem.

Petr Větrovský: Jako malý jsem ujídal mamince těsto na linecké cukroví

Příbram/VÁNOCE SE ZNÁMÝMI LIDMI Z REGIONU/ – Ředitel fotbalového klubu 1. FK Příbram Petr Větrovský mluví o tomto roce jako o velmi úspěšném a těší se, jak stráví Vánoce ve společnosti svých blízkých. Vánoční dárky budou mít s manželkou pod krásnou jedličkou. Více nám o Vánocích řekl v následujícím rozhovoru.

Kino zaplnili řemeslníci z Moravy i Čech. PODÍVEJTE SE

Prostějov /FOTOGALERIE/ – Jak se dělají holubičky ze dřeva, vánoční ptáčci z těsta, jak se paličkuje nebo zdobí sklo? Ti, kdo si ve čtvrtek zašli do prostějovského kina, to viděli na vlastní oči. Na prodejní výstavě si měli sraz lidoví řemeslníci z Moravy i Čech.

Škola vaření: to správné vánoční cukroví podle babičky

Všechno má svůj čas a vánoční pečení obzvlášť. Nic se nesmí podcenit, o nějakém šizení surovin nesmí být ani řeč. Do vánočního pečení jsem se pár let pouštěla sama, a přestože jsem ani zdaleka nedosáhla na metu dvanácti druhů cukroví, myslím, že má babička by byla pyšná. Byla totiž tou nejlepší učitelkou a já poctivou žačkou!

Něco pro mlsouny nabídne štrúdlování

Jinošov - Nejen štrúdly z různých těst a náplní budou v sobotu odpoledne soutěžit v tradičním Kateřinském štrúdlování v Jinošově. Na své si přijdou i milovníci tak zvaných jednohubek.

FOTO: Jak se peče mazanec

Rakovník - K Velikonocům určitě patří mazanec. Přinášíme vám recept, tak jak ho pekly děti v rakovnickém Domě dětí a mládeže, které si z těsta upekly velikonoční ptáčky.

Velikonoční pečení: slunce, čistota a zrada

Trutnovsko, Pojizeří - Symbolika Velikonoc se nevyhnula ani svátečním sladkostem. Mazanec měl připomínat slunce, beránek byl symbolem Krista a jidášky symbolem zrady, které se Jidáš na Ježíšovi dopustil.

Velikonoční pečení: slunce, čistota a zrada

Východní Čechy - Symbolika Velikonoc se nevyhnula ani svátečním sladkostem. Mazanec měl připomínat slunce, beránek byl symbolem Krista a jidášky symbolem zrady, které se Jidáš na Ježíšovi dopustil.

Velikonoční pečení: slunce, čistota a zrada

Symbolika Velikonoc se nevyhnula ani svátečním sladkostem. Mazanec měl připomínat slunce, beránek byl symbolem Krista a jidášky symbolem zrady, které se Jidáš na Ježíšovi dopustil.

Naporcovat kohouta je kumšt, v Zábřehu vás to naučí

Zábřeh /FOTOGALERIE/ – Kolem stolu stojí pětice lidí. V rukou mají nože a v očích slzy. To není scéna z akčního filmu. Jsme v severomoravském městě Zábřeh a účastníci zdejšího kurzu vaření krájí cibuli na jednu ze specialit, kterou připravují.

Vytvořte si domácí kandované ovoce

V posledním vydání Receptáře poradila všem šikovným hospodyňkám paní Doc.Ing.Helena Uhrová, jak si vytvořit domácí kandované ovoce a dokonce i jak jej v kuchyni použít.