Brzy začal s přípravami na Vánoce zatím neznámý zloděj. Začátkem tohoto týdne totiž v kuřimské prodejně s domácími potřebami ukradl vánoční ozdoby a vykrajovátka na těsto. Kvůli nouzovému stavu mu nyní hrozí až osm let za mřížemi.
Máte chuť na vynikající moučník od foodblogerky Markéty Chovanové? Vyzkoušejte pudingoš - závin z kynutého těsta s kakaem. Příprava není složitá a výsledná pochoutka stojí za to.
/RECEPTY/ Začněte nový rok odlehčeně. Inspirovat se můžete ve veganské kuchyni. Je nejen zdravá, ale i ohleduplná k životu. Náhledněte s Deníkem do veganské spíše.
Pokud máte chuť něco si v této zimní době upéct, pak pro vás máme přichystaný recept na tradiční francouzský ovocný koláč Clafoutis. Ten se může dělat s několika druhy ovoce, my jsme si vybrali jablka, protože ta jsou i v zimě dostupná v obchodech.
Nudle do polévky. Můžete je koupit v obchodě, ušetří vám práci. Pokud však ochutnáte domácí nudle, třeba podle receptu foodblogerky Markéty Chovancové, na ty kupované už si ani nevzpomenete. Jejich příprava vám nezabere víc než deset minut.
Na Nový rok byste podle tradice měli jíst čočku, aby se vás držely peníze. Tuto zdravou luštěninu můžete v jídlech využít i rafinovaněji než uvařit ji na kyselo. V kuchyni můžete pracovat třeba s moukou z červené čočky nebo do slaných muffinů zapéct čočku černou. V dnešních receptech upotřebíte i ztvrdlé vánoční cukroví.
K Vánocům neodmyslitelně patří i skořicovo-hřebíčková vůně čerstvě upečených perníčků. Pokud máte volnou chvíli, chtěli byste ozvláštnit adventní čas vašim dětem a dát průchod jejich fantazii a kreativitě, upečte si společně perníkovou chaloupku!
K Vánocům neodmyslitelně patří i skořicovo-hřebíčková vůně čerstvě upečených perníčků. Pokud máte volnou chvíli, chtěli byste ozvláštnit adventní čas vašim dětem a dát průchod jejich fantazii a kreativitě, upečte si společně perníkovou chaloupku!
Tradiční předvánoční soutěž o nejlepší Vánoční cukroví má za sebou další ročník. Tentokrát se soutěžilo v nepečeném cukroví a čtyřčlenná porota měla co ochutnávat.
K Vánocům neodmyslitelně patří i skořicovo-hřebíčková vůně čerstvě upečených perníčků. Pokud máte volnou chvíli, chtěli byste ozvláštnit adventní čas vašim dětem a dát průchod jejich fantazii a kreativitě, upečte si společně perníkovou chaloupku!
K Vánocům neodmyslitelně patří i skořicovo-hřebíčková vůně čerstvě upečených perníčků. Pokud máte volnou chvíli, chtěli byste ozvláštnit adventní čas vašim dětem a dát průchod jejich fantazii a kreativitě, upečte si společně perníkovou chaloupku!
K Vánocům neodmyslitelně patří i skořicovo-hřebíčková vůně čerstvě upečených perníčků. Pokud máte volnou chvíli, chtěli byste ozvláštnit adventní čas vašim dětem a dát průchod jejich fantazii a kreativitě, upečte si společně perníkovou chaloupku!
K Vánocům neodmyslitelně patří i skořicovo-hřebíčková vůně čerstvě upečených perníčků. Pokud máte volnou chvíli, chtěli byste ozvláštnit adventní čas vašim dětem a dát průchod jejich fantazii a kreativitě, upečte si společně perníkovou chaloupku!
Na vánočním stole by neměly chybět rohlíčky, oblíbené cukroví v českých domácnostech. Existuje několik variant, například Klášterní rohlíčky, které si můžete upéct s foodbloggerkou markéto Chovancovou.
K Vánocům neodmyslitelně patří i skořicovo-hřebíčková vůně čerstvě upečených perníčků. Pokud máte volnou chvíli, chtěli byste ozvláštnit adventní čas vašim dětem a dát průchod jejich fantazii a kreativitě, upečte si společně perníkovou chaloupku.
K Vánocům neodmyslitelně patří i skořicovo-hřebíčková vůně čerstvě upečených perníčků. Pokud máte volnou chvíli, chtěli byste ozvláštnit adventní čas vašim dětem a dát průchod jejich fantazii a kreativitě, upečte si společně perníkovou chaloupku!
K Vánocům neodmyslitelně patří i skořicovo-hřebíčková vůně čerstvě upečených perníčků. Pokud máte volnou chvíli, chtěli byste ozvláštnit adventní čas vašim dětem a dát průchod jejich fantazii a kreativitě, upečte si společně perníkovou chaloupku.
Letošní Vánoce budou kvůli pandemii koronaviru dost jiné, rodiny budou pospolu více než kdy jindy. Upečte více druhů cukroví a dalších vánočních dobrot, i to přispěje k lepší vánoční pohodě.
Jméno Ladislava Hezkého patří ke Štramberku stejně neodmyslitelně jako typické pochoutky, jež už přes více než čtyřicet let vyrábí. Deník zjistil, jaké byly začátky podnikání, jak ho ovlivnila koronakrize a co plánuje do budoucna.
Jméno Ladislava Hezkého patří ke Štramberku stejně neodmyslitelně jako typické pochoutky, jež už přes více než čtyřicet let vyrábí. Deník zjistil, jaké byly začátky podnikání, jak ho ovlivnila koronakrize a co plánuje do budoucna.
Novopacká střední škola gastronomie a služeb nehodlá zklamat odběratele vánočního cukroví. A tak v době, kdy se kvůli koronaviru nemohou postavit k troubám učni, nahradí je mistrové, kuchaři i mistr pekař.
Hrušky jsou velmi oblíbené ovoce. Mají skvělou chuť, díky níž se hodí do mnoha dezertů, ale skvěle ladí i s různými sýry. Vyzkoušejte naše recepty na koláč, hrušky s ořechy nebo salát s nivou.
Cuketa má v kuchyni využití na mnoho způsobů. Vyzkoušejte naše recepty na polévku, pečené placky, těstoviny či hrníčkovou bábovku. Určitě si pochutnáte.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!
Perníkářství je staré řemeslo, které je spjato včelařstvím. Jednou z hlavních surovin perníků je totiž včelí med. Výrobou a mistrným zdobením tradičních perníků, sladkého slováckého zlata, se už 28 let zabývá Irena Burdová z Jalubí, držitelka certifikátu Tradiční výrobek Slovácka a nositelka Ceny Vladimíra Boučka za zachování a rozvoj lidové umělecké výroby.
Sezona jahod a třešní je krátká. Lidé však neponechávají nic náhodě a dávají je často zmrazit, aby si na nich pochutnali i mimo sezonu. Co se z čerstvých či zmražených jahod a dá v kuchyni vykouzlit?
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Ovocné knedlíky. Známe je ve spoustě variací. Sezonní ovoce v jemném těstě miluje snad každý. Máme pro vás recepty z tvarohového, bramborového i kynutého těsta. Vyzkoušejte je a určitě si pochutnáte.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Když v roce 1999 Antonín a Marie Malenovi zakládali rodinnou pekárnu v Jaroměřicích nad Rokytnou, bylo jejich synovi Štěpánovi patnáct let. Z tehdejšího brigádníka je dnes šéf pekárny se čtyřiceti zaměstnanci, kde se peče chleba, o kterém zejména na Vysočině slyšel každý. Jaké je jeho tajemství?
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet chutné jídlo na každý den, může být oříškem.