Kreativ

ŠTÍTEK: těsto

Velikonoční beránek profesionální valašské cukrářky

Rádi pečete na Velikonoce? Fantastického beránka si můžete vyzoušet už teď

Přemýšlíte, jaký moučník nabídnout rodině o víkendu a zároveň se pomalu chystáte na Velikonoce? Pokud se vám doma návod, jak upéct toho nejchutnějšího velikonočního beránka, nedochoval, vyzkoušejte recept od Pavly Stoklasové. Její beránek vydrží dlouho vláčný, a navíc také krásně vypadá. Přečtěte si, co vše budete potřebovat.

Velikonoční beránek profesionální valašské cukrářky

Rádi pečete na Velikonoce? Fantastického beránka si můžete vyzoušet už teď

Přemýšlíte, jaký moučník nabídnout rodině o víkendu a zároveň se pomalu chystáte na Velikonoce? Pokud se vám doma návod, jak upéct toho nejchutnějšího velikonočního beránka, nedochoval, vyzkoušejte recept od Pavly Stoklasové. Její beránek vydrží dlouho vláčný, a navíc také krásně vypadá. Přečtěte si, co vše budete potřebovat.

Velikonoční beránek profesionální valašské cukrářky

Rádi pečete na Velikonoce? Fantastického beránka si můžete vyzoušet už teď

Přemýšlíte, jaký moučník nabídnout rodině o víkendu a zároveň se pomalu chystáte na Velikonoce? Pokud se vám doma návod, jak upéct toho nejchutnějšího velikonočního beránka, nedochoval, vyzkoušejte recept od Pavly Stoklasové. Její beránek vydrží dlouho vláčný, a navíc také krásně vypadá. Přečtěte si, co vše budete potřebovat.

Zeleninový koláč.

Cuketa umí chuťové divy

Není to věc, kterou by nezvládl průměrný domácí kuchař. Je to však záležitost, kterou ocení nejeden gurmán. Připravte si s Deníkem skvělý zeleninový koláč. Co budete k této dobrotě potřebovat?

Velikonoční beránek profesionální valašské cukrářky

RECEPT: Velikonoční beránek od profesionální kuchařky

Recepty na tradiční moučníky patří k rodinnému zlatu. Pokud se vám doma návod, jak upéct toho nejchutnějšího velikonočního beránka, nedochoval, vyzkoušejte recept od Pavly Stoklasové, profesionální pekařky a cukrářky Resortu Valachy ve valašských Velkých Karlovicích. Její beránek je skvělý, vydrží dlouho vláčný, a navíc také krásně vypadá. To ostatně potvrzují i hosté hotelů resortu, pro které jich každoročně, spolu se svým týmem, peče na Velikonoce desítky.

Velikonoční beránek profesionální valašské cukrářky

RECEPT: Velikonoční beránek profesionální valašské cukrářky

Recepty na tradiční moučníky patří k rodinnému zlatu. Pokud se vám doma návod, jak upéct toho nejchutnějšího velikonočního beránka, nedochoval, vyzkoušejte recept od Pavly Stoklasové, profesionální pekařky a cukrářky Resortu Valachy ve valašských Velkých Karlovicích. Její beránek je skvělý, vydrží dlouho vláčný, a navíc také krásně vypadá. To ostatně potvrzují i hosté hotelů resortu, pro které jich každoročně, spolu se svým týmem, peče na Velikonoce desítky…

Velikonoční beránek profesionální valašské cukrářky

RECEPT: Velikonoční beránek profesionální valašské cukrářky

Recepty na tradiční moučníky patří k rodinnému zlatu. Pokud se vám doma návod, jak upéct toho nejchutnějšího velikonočního beránka, nedochoval, vyzkoušejte recept od Pavly Stoklasové, profesionální pekařky a cukrářky Resortu Valachy ve valašských Velkých Karlovicích. Její beránek je skvělý, vydrží dlouho vláčný, a navíc také krásně vypadá. To ostatně potvrzují i hosté hotelů resortu, pro které jich každoročně, spolu se svým týmem, peče na Velikonoce desítky…

V Kovářově pekli masopustní kobihy.

Na Pytlový čtvrtek se v Kovářově těší na masopustní koblihy

K masopustnímu období, které trvá od Tří králů do Popeleční středy (Pytlového čtvrtku), patří maškarní lidové obchůzky, veselice a zábavy, které se neobešly bez dobrého jídla a kořalky. Mezi sladké typické pokrmy tohoto času patří i koblihy. 

Masový věnec.

Masový věnec: teplý chutná nejlépe, ohromíte s ním nejen hosty

Vypadá efektně a chutná nebesky. Masový věnec je stvořený k omráčení návštěvy při rodinné oslavě. Ale upéct si jej můžete klidně jen tak. Ačkoli v tomhle případě by byla škoda připravit se o slova obdivu a chvály. Minimálně jednou za rok si je určitě zasloužíte.

Tip na zimní pečení: Koláč Clafoutis s jablky

Pokud máte chuť něco si v této zimní době upéct, pak pro vás máme přichystaný recept na tradiční francouzský ovocný koláč Clafoutis. Ten se může dělat s několika druhy ovoce, my jsme si vybrali jablka, protože ta jsou i v zimě dostupná v obchodech.

Novoroční mlsání: čočka nemusí byt jen na kyselo, existují i sladké recepty

Na Nový rok byste podle tradice měli jíst čočku, aby se vás držely peníze. Tuto zdravou luštěninu můžete v jídlech využít i rafinovaněji než uvařit ji na kyselo. V kuchyni můžete pracovat třeba s moukou z červené čočky nebo do slaných muffinů zapéct čočku černou. V dnešních receptech upotřebíte i ztvrdlé vánoční cukroví.

Upečte si s dětmi perníkovou chaloupku. Patří k tradici Vánoc

K Vánocům neodmyslitelně patří i skořicovo-hřebíčková vůně čerstvě upečených perníčků. Pokud máte volnou chvíli, chtěli byste ozvláštnit adventní čas vašim dětem a dát průchod jejich fantazii a kreativitě, upečte si společně perníkovou chaloupku.

Upečte si s dětmi perníkovou chaloupku. Patří k tradici Vánoc

K Vánocům neodmyslitelně patří i skořicovo-hřebíčková vůně čerstvě upečených perníčků. Pokud máte volnou chvíli, chtěli byste ozvláštnit adventní čas vašim dětem a dát průchod jejich fantazii a kreativitě, upečte si společně perníkovou chaloupku!

Upečte si s dětmi perníkovou chaloupku. Patří k tradici Vánoc

K Vánocům neodmyslitelně patří i skořicovo-hřebíčková vůně čerstvě upečených perníčků. Pokud máte volnou chvíli, chtěli byste ozvláštnit adventní čas vašim dětem a dát průchod jejich fantazii a kreativitě, upečte si společně perníkovou chaloupku.

FOTO: Vánoční cukroví od sedmi statečných

Novopacká střední škola gastronomie a služeb nehodlá zklamat odběratele vánočního cukroví. A tak v době, kdy se kvůli koronaviru nemohou postavit k troubám učni, nahradí je mistrové, kuchaři i mistr pekař.

Žahúři v Jindřichově Hradci: Doba adventu

Představujeme historickou kuchařku "Žahúři v Jindřichově Hradci" jindřichohradecké autorky Sabiny Langerové. Víte, jaká je poutavá historie kuchařského řemesla v Jindřichově Hradci?

Čtenáři vaří: Celozrnná palačinka

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! 

Čtenáři vaří: Celozrnná palačinka

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! 

Čtenáři vaří: Celozrnná palačinka

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! 

Pro Irenu Burdovou je perníkářství zaměstnání i koníček

Perníkářství je staré řemeslo, které je spjato včelařstvím. Jednou z hlavních surovin perníků je totiž včelí med. Výrobou a mistrným zdobením tradičních perníků, sladkého slováckého zlata, se už 28 let zabývá Irena Burdová z Jalubí, držitelka certifikátu Tradiční výrobek Slovácka a nositelka Ceny Vladimíra Boučka za zachování a rozvoj lidové umělecké výroby.  

Čtenáři vaří: Celozrnná palačinka

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.