Kreativ

ŠTÍTEK: těsto

Vánoční svátky na dispečinku budějovického dopravního podniku.

Služby drží svátek nesvátek

České Budějovice – Nemocniční lékárna ve středu 26. prosince odbavovala jednoho zákazníka za druhým. Ale nejen zdravotníci či hasiči jsou o svátcích v práci.

Ministr životního prostředí Richard Brabec.

Ministerstvo životního prostředí chce bojovat se suchem a znečištěným ovzduším

Boj se suchem, znečištěním ovzduší a tři až čtyři zákony o odpadech budou patřit mezi priority ministerstva životního prostředí pro příští rok. Uvedl to ministr Richard Brabec (ANO). Kromě toho resort připravil novelu zákona o emisních povolenkách, o ochraně přírody a krajiny nebo o invazních druzích, jež jsou v legislativním plánu vlády na příští rok.

Ilustrační foto.

Opraví dům na náměstí

Nýrsko – S opravami tří domů v sousedství informačního centra na náměstí budou v příštím roce pokračovat v Nýrsku.

Ilustrační foto

Žlučníkový záchvat je nepřítelem Vánoc. Jak se mu vyhnout?

Kutnohorsko - Ryba. Řízek. Salát. Chlebíčky. Cukroví. Zní to dobře. Oči by chtěly, ale pak se může stát, že žlučník řekne „ne“ - a problém je na světě. Třeba v podobě žlučníkového záchvatu. Vánoce tak můžou nabrat podoby, která má do míru a klidu dost daleko. Čemu se u štědrovečerní tabule vyhnout, na co si dát pozor?

Ilustrační foto

Žlučníkový záchvat je nepřítelem Vánoc. Jak se mu vyhnout?

Nymbursko - Ryba. Řízek. Salát. Chlebíčky. Cukroví. Zní to dobře. Oči by chtěly, ale pak se může stát, že žlučník řekne „ne“ - a problém je na světě. Třeba v podobě žlučníkového záchvatu. Vánoce tak můžou nabrat podoby, která má do míru a klidu dost daleko. Čemu se u štědrovečerní tabule vyhnout, na co si dát pozor?

Veřejné bruslení. Ilustrační snímek.

Přijďte si zabruslit do liberecké Home Credit Areny

Liberec – Zpestřete si Štědrý den a přijďte si zabruslit do Home Credit Areny. Ta se bruslařům otevře od 13 do 15 hodin. Pro všechny návštěvníky bude v tento den bruslení zdarma. O den později se otevřou brány Svijanské arény, zabruslit si zde můžete do 1. ledna.

Mostecký basketbalový klub naděloval dětem v nemocnici.

Mostečtí basketbalisté se proměnili v Ježíšky a obdarovali nemocné děti

Most /FOTOGALERIE/ - Radost v podobě šesti kusů dvd přehrávačů udělali dětem v nemocnici zástupci Basketbalového klubu Baník Most. Ti totiž uspořádali burzu dresů svého klubu, která přinesla výtežek 11 tisíc korun. Za ten basketbalisté nakoupili šestici dvd přehrávačů a předali je do užívání dětskému oddělení mostecké nemocnice. 

Biatlonistka Gabriela Koukalová.

Koukalová se hýbe pro dobrý pocit, ale návrat nechystá: Ničeho nelituji

Jsou to skoro přesně dva roky, co Gabriela Koukalová vyhrála v Novém Městě na Moravě při Světovém poháru závod s hromadným startem. Vrcholný podnik se do Vysočina Areny v těchto dnech vrátil, biatlonová hvězda mezitím ukončila kariéru. Užívá si novou životní kapitolu a sportuje pro zábavu, i když myšlenky na návrat se objevují. Spíš ale mezi lidmi kolem.

Hradečtí hokejisté slaví v originálních vánočních dresech. Na prvním gólu proti Chomutovu se podíleli Filip Pavlík, Michal Dragoun a Mislav Rosandič.

Vánoční party bez kocoviny

Hradec Králové - Hokejová extraliga: V načančaném zápase, posledním před svátky, Hradec rozstřílel Chomutov jasně 5:0.

Utkání 28. kola hokejové extraligy: HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha, 21. prosince 2018 v Ostravě.

Oslava s puncem vítězství. Vítkovice opět porazily Spartu

/FOTOGALERIE/ Ostrava – Hokejové Vítkovice oslavily devadesáté výročí vítězstvím. Svěřenci Jakuba Petra a Pavla Trnky potěšili legendu Františka Černíka, zvládli poslední předvánoční utkání a v prestižním duelu pátečního 28. kola extraligy zdolali pražskou Spartu 4:2.

Výstava byla k vidění v prostorách výrobně výukové haly a konala se už podruhé.

Výstava představila zájmové činnosti pracovníků věznice

Příbram /FOTOGALERIE/ - V prostorách výrobně výukové haly příbramské věznice se v rámci druhého ročníku výstavy s názvem „… a jak trávíš čas po práci Ty?“ představili především zaměstnanci věznice s činnostmi, kterými vyplňují svůj volný čas. Cílem této výstavy je ukázat, jakým způsobem tráví volný čas po práci někteří zaměstnanci.

Policie ČR. Ilustrační foto.

Slovák z Prahy čelí obžalobě z přípravy teroristického útoku

Muž ze Slovenska, v jehož pražském bytě policie objevila chemikálie k výrobě výbušniny a návodná videa, čelí obžalobě z přípravy teroristického útoku a z propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka. Dnes to uvedl dozorující státní zástupce Martin Bílý. Stíhanému mladíkovi, který je ve vazbě, hrozí pět až 15 let vězení.

Lidé a roboti - ilustrační foto

Člověk versus robot. Japonští farmáři nedají na lidskou pracovní sílu dopustit

Ačkoliv je Japonsko jednou z nejrozvinutějších zemí, co se týče procesu robotizace, i zde existují odvětví, kde zůstávají lidé nenahraditelní. Alespoň tedy prozatím. Díky pozměněným zákonům se farmářům ze země vycházejícího slunce daleko více vyplatí najmout levnou pracovní sílu ze zahraničí než investovat do moderních zautomatizovaných pomocníků.

Jan Nepomuk Harrach

Vzpomínka na českého kavalíra hrabě Harracha

Vrchlabí - Novou knihu s titulem Jan Nepomuk Harrach Ze života českého kavalíra pokřtili včera protagonisté besedy o slavné osobnosti. Ve vrchlabském ekocentru Krtek o něm pohovořil ředitel jilemnického krkonošského muzea Jan Luštinec.

Vánoční besídka v Krtečku.

Krteček měl vánoční besídku

Písek - Do Krtečka přišel Ježíšek. Děti si pro něj připravily pásmo vánočních písniček, říkadel a také krátký příběh o zvířátkách, která chtěla pomáhat Ježíškovi.

Závod SP v biatlonu ve sprintu na 10 km mužů v Novém Městě na Moravě. Michal Krčmář.

OBRAZEM: Biatlonový start na Vysočině: Češi ve sprintu nezářili

Vysočina - Krátce po doběhu mrkl v aréně na výsledky a řekl: „Můj výsledek neurazí, ale ani nenadchne.“ Tahle slova šla z úst nejlepšího českého biatlonisty Michala Krčmáře. Docela trefné: dnešní sprint v Novém Městě na Moravě nepřinesl fanouškům kýženou radost.

Galetka s nektarinkami a borůvkami

Ovocná sezona vrcholí. Upečte si voňavé koláče s chutí léta

Ještě lepší, než jíst čerstvé ovoce přímo ze stromu či z keře, je upéct ho v koláči a horkým ovocem s vanilkou a drobenkou posléze provonět celý dům. Protože tak sladce voní léto. Deník pro vás čtyři recepty na vynikající koláče připravil.