
Vyzkoušejte tvarohový koláč. Pochutnají si nejen děti
Máte chuť na něco sladkého? Vyzkoušejte si třeba lahodný tvarohový koláč. Příprava je jednoduchá. A dětem moc chutná :)
Máte chuť na něco sladkého? Vyzkoušejte si třeba lahodný tvarohový koláč. Příprava je jednoduchá. A dětem moc chutná :)
Máte chuť na něco sladkého? Vyzkoušejte si třeba lahodný tvarohový koláč. Příprava je jednoduchá. A dětem moc chutná :)
Chcete ochutnat dobrou bábovku? Co třeba tu s vaječným koňakem. Vyhrál jsem s ní už i pár soutěží…
Posílám můj speciální recept na moji Bábovku s vaječným koňakem. Vyhrál jsem s ní už pár soutěží. Dokonce na Gastroslavnostech v Litomyšli první místo.
Posílám můj speciální recept na moji Bábovku s vaječným koňakem. Vyhrál jsem s ní už pár soutěží. Dokonce na Gastroslavnostech v Litomyšli první místo.
Čtenář Deníku zaslal do redakce recept na svou oblíbenou bábovku. I vy se můžete podělit o recept na oblíbené rodinné jídlo.
Čtenář Deníku zaslal do redakce recept na svou oblíbenou bábovku. I vy se můžete podělit o recept na oblíbené rodinné jídlo.
Čtenář Deníku zaslal do redakce recept na svou oblíbenou bábovku. I vy se můžete podělit o recept na oblíbené rodinné jídlo.
Čtenář Deníku zaslal do redakce recept na svou oblíbenou bábovku. I vy se můžete podělit o recept na oblíbené rodinné jídlo.
Čtenář Deníku zaslal do redakce recept na svou oblíbenou bábovku. I vy se můžete podělit o recept na oblíbené rodinné jídlo.
Chcete ochutnat dobrou bábovku? Co třeba tu s vaječným koňakem. Vyhrál jsem s ní už i pár soutěží…
Chcete ochutnat dobrou bábovku? Co třeba tu s vaječným koňakem. Vyhrál jsem s ní už i pár soutěží…
Bábovka s vaječnám koňakem od Maxijednlíka Jaroslava Němce. To je pochoutka, která vyhrává soutěže a navíc rozhodně potěší vaše chuťové buňky.
Nouzový stav s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nedělním Božím hodem Velikonočním svátky většinou vrcholily. S pondělní pomlázkou děvčat se začalo až později.
Mouka obvykle patří mezi stálé zásoby každé domácnosti. Ta hladká má v kuchyni nejširší využití. Poradíme vám, čím se při jejím výběru řídit a zda je nutné si za dobrou mouku připlatit.
Nejprve si to vyzkoušela na vlněné přízi, a potom se do pletení vánočky ze čtyř pramínků pustila sama.
Některé vrozené srdeční vady se musí operovat hned, u jiných se čeká do vyššího věku. Nikdy ale není dobré zapomínat, že srdce se muselo vyrovnat s těžkým zásahem.
Štědrý den se blíží, už jste si rozmysleli, jaké cukroví budete letos péct? Pokud se kromě svých oblíbených druhů chystáte i na nějaké nové, zkuste naše recepty.
Vánoční cukroví se na stolech objeví až za pár týdnů, ale některé druhy je třeba připravovat s předstihem. Teprve uložením na vhodném místě totiž božsky změknou a dostanou tu správnou chuť.
Tradiční vánoční výstava betlémů začne v konírně třebíčského zámku. K vidění budou betlémy ze dřeva, slaného těsta, háčkovaný či keramický betlém a nebude chybět ani několik betlémů mechanických.
Třebíč - Tradiční vánoční výstava betlémů začne v konírně třebíčského zámku. K vidění budou betlémy ze dřeva, slaného těsta, háčkovaný či keramický betlém a nebude chybět ani několik betlémů mechanických.
Oříškové těsto, rumové aroma nebo pikantní ocet lahodily chuťovým buňkám návštěvníků klání o nejlepší upečenou bábovku. Své sladké i slané variace přinesly v neděli odpoledne dvě desítky tvůrců do obecního sálu ve Vysoké Peci.
Ne vždy se musí řemesla a tradiční umění předávat z generace na generaci. Někdy stačí chuť do práce a dril, kterým si laická pekařka vydobude prestiž zkušené perníkářky. Řeč je o Markétě Látalové, která se perníkářství věnuje intenzivně už dvanáct let. Perníkářství je pro ni forma odpočinku.
Jako jeden z prvních vánočních stromů se v neděli 24. listopadu večer rozsvítil ten na náměstíčku ve Rtyni nad Bílinou. Kromě teplého vína s kořením a grilovaných klobás provoněl celý prostor trdelník z těsta.
Jen těžko si lze představit vánoce bez vanilkových rohlíčků. V Králově Dvoře se ale letos již potřetí rozhodli uspořádat soutěž o nejchutnější králodvorské vanilkové rohlíčky. Jak říkají sami organizátoři, pečou se téměř v každé rodině a nechutnají stejně; někde do těsta dávají vlašské ořechy, jinde to jsou mandle. Liší se i jednotlivá provedení: někdo dělá rohlíčky tenké, další zase větší.
Pro Markétu Látalovou je perníkářství forma odpočinku.
Ne vždy se musí řemesla a tradiční umění předávat z generace na generaci. Někdy stačí chuť do práce a dril, kterým si laická pekařka vydobude prestiž zkušené perníkářky. Řeč je o Markétě Látalové, která se perníkářství věnuje intenzivně už dvanáct let. Perníkářství je pro ni forma odpočinku.
Infarkt může postihnout kohokoliv a stále častěji se vyskytuje i u lidí okolo 30 až 40 let. U žen se navíc stává, že jejich příznaky infarktu se mohou lišit a v mnoha případech nejsou včas rozpoznány.
K období adventu se váže mnoho zvyků, které stojí za to si každoročně připomínat. Pusťte se s námi do jedné takové tradice – prvního svátečního pečení. Ať cukroví stihne změknout, než přiletí Ježíšek. A pozor, mlsat mohou i diabetici. Máme pro vás také dva recepty na vánoční dobroty bez cukru.
Vanilkové rohlíčky, linecké, vosí hnízda. Na takové dobroty se těšíme my lidé, vánoční cukroví už voní ve všech domácnostech. Ale co takhle hovězí maso s brusinkami, tuňákové sušenky, lososová pochoutka nebo lahůdky z kuřecího či srnčího masa? Že by to také mohla být dobrota? Je! Ale psí. Stále více lidí peče vánoční pamlsky také svým čtyřnohým miláčkům.
Na dřevěném stole kynou dvě hromádky těsta, hospodyňky je co chvíli přerovnávají nožem. Další krájí chléb na malé kousky, kladou je na talíře a odnášejí na nedaleký stůl. Ze sálající pece voní nové bochníky, na sporáku šumí základ smaženice s čerstvě nasbíranými hříbky.
VIDEO, FOTOGALERIE/ Vlasta Verlíková vyrůstala do svých třinácti let poblíž Ostravy, kde neměla daleko do přírody. Jako děti si pekly na ohníčku brambory a uplynulou sobotu si tuto pochoutku dopřála po desítkách let.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Vlasta Verlíková vyrůstala do svých třinácti let poblíž Ostravy, kde neměla daleko do přírody. Jako děti si pekly na ohníčku brambory a uplynulou sobotu si tuto pochoutku dopřála po desítkách let.
Poruchy srdečního rytmu patří mezi nejčastější nemoci srdce. V případě paní Olgy, jejíž příběh popsala dcera Monika, šlo o velmi pomalý srdeční rytmus, který negativně ovlivňoval její život.
Adamov – Bude kaprům chutnat víc kukuřice, rohlík nebo těsto? A co vařená kolínka? Rychle napíchnout nástrahu na háček a šup s ní do vody. Rybáři obsadili v sobotu ráno úsek řeky Svitavy v okolí adamovského splavu. Vítězem rybářských závodů Memoriál Lubomíra Dáni se už potřetí stal Zdeněk Unzeitig.
/FOTOGALERIE/ Sobotní zámecká kuchyňská zahrada na zámku Veltrusy přenesla návštěvníky prostřednictvím tradiční akce s názvem Dožínky hraběte Chotka do doby prarodičů. I přes neustávající déšť se od dopoledne zahrada zaplňovala dílnami a stanovišti.
Novojičínský region proslavila řada známých značek, jako třeba Tatra, Tonak nebo Remoska. Pochlubit se ale může i jednou velmi známou pochoutkou. Štramberské uši jsou první český potravinářský výrobek, jemuž Evropská unie udělila ochranu zeměpisného označení. Jaký je jejich příběh?
Novojičínský region proslavila řada známých značek, jako třeba Tatra, Tonak nebo Remoska. Pochlubit se ale může i jednou velmi známou pochoutkou. Štramberské uši jsou první český potravinářský výrobek, jemuž Evropská unie udělila ochranu zeměpisného označení. Jaký je jejich příběh?
Kdo byl veřejný pekař? Ten, komu hospodyně přinesla připravený chleba a on ho upekl ve veřejné peci. Toto řemeslo v Čechách a na Slovensku žilo až do 50. let minulého století a pak ho vytlačilo průmyslové pečení. Ožilo však na Šumavě v Lenoře, kde mu vrátil jeho slávu Augustin Sobotovič.
Jižní Čechy - Kdo byl veřejný pekař? Ten, komu hospodyně přinesla připravený chleba a on ho upekl ve veřejné peci. Toto řemeslo v Čechách a na Slovensku žilo až do 50. let minulého století a pak ho vytlačilo průmyslové pečení. U nás na jihu Čech ale ožilo na Šumavě v Lenoře, kde mu vrátil jeho slávu Augustin Sobotovič.
Američtí astronauti začnou testovat pečení ve vesmíru a první pochutinou by měly být oblíbené "cookies", tedy sladké sušenky. Důvodem je snaha docílit u nich co největší pohody. Když budou moci zkusit vlastnoručně vyrobenou oblíbenou pochoutku, budou šťastnější. Stále však zbývá dost problémů - například, jak při stavu beztíže udržet cookies v troubě.
Klatovy – Dvaadvacetiletý mladík ze Sušice zaměstnal hned dvakrát o klatovské pouti tamní městské strážníky.