Plzeň – Je libo ovoce, které má chuť mandlí, ale páchne jako zkažená vajíčka? Libového bůčku? Burgru s lanýžovou majonézou? Na víkendovém Bosch Fresh Festivalu jste si mohli užít všechno.
Hradec Králové - Spoustu mlsných jazýčků přilákalo pěkné nedělní počasí na Smetanovo nábřeží, kde se až do podvečerních hodin koná velký happening s názvem Restaurant Day, což je mezinárodní festival všech milovníků domácího jídla a pití.
Litomyšl – Úklid po kulturních akcí nebývá jednoduchý a odpadkové koše obvykle přetékají pár hodin po jejich startu. Na Gastroslavnostech, které se uskuteční o tomto víkendu v Litomyšli, se tomu snaží předejít.
České Budějovice – Výrobní prostory Budějovického Budvaru si v loňském roce prohlédlo 60 tisíc 200 lidí, meziročně je to o 14 procent více. Počet turistů byl srovnatelný například s návštěvností zámku Jindřichův Hradec nebo hradu Rožmberk. Budějovický Budvar se tak zařadil mezi pět nejatraktivnějších turistických cílů v Jihočeském kraji.
Plzeň - Připravili jsme pro naše čtenáře dvě soutěže: 1. Soutěž - o degustační menu Zdeňka Pohlreicha, 2. Soutěž - o živé vaření se Zdeňkem Pohlreichem.
Slavkov u Brna /REPORTÁŽ/ – Velkou vařečkou v ještě větším černém kotli bez ustání míchá muž od hlavy k patě komplet oblečený v džínovině. S koženým prošívaným kloboukem na hlavě vypadá, jako kdyby si odskočil z modernější verze Tenkrát na západě, kovboj se ale namísto divokých westernových přestřelek zabývá tím, aby nepřipálil guláš.
Už kolem osmé hodiny ráno vstává v sobotu 13. května čtyřicetiletý Miroslav Kelíšek a chystá si všechny potřebné věci do kárky. Chvíli na to se vydává po cyklostezce vedoucí z Újezdce u Luhačovic, aby za několik desítek minut dorazil i se svým vozíkem do cíle v Šumicích.
/ROZHOVOR/ - Horší výběr v restauracích, obtížnější pečení a vaření. A také dražší stravování. S tím se musí každodenně vyrovnávat celiaci a jejich rodiny. Lidem na Prostějovsku, kteří si musí odpustit kvůli celiakii jídla obsahující lepek, však řešit tyto problémy pomáhá Ludmila Bednářová.
Praha - Devětadvacetiletá hudebnice a moderátorka Emma Smetana se stala populární především díky moderování zpráv na televizi Nova. Od března se stala novou posilou týmu internetové televize DVTV. Se svým partnerem Jordanem vychovává čtyřměsíční dceru Lennon Marlene.
Prostějov, to byl kdysi ráj pivovarů. Bylo jich zde hned několik a s jejich produkty se mohli setkávat lidé nejen v Hanáckém Jeruzalémě. Jak ale devadesátá léta ukázala, těm největším z pivovarů ve městě odzvonilo a zbyly jen vzpomínky. I když, ne tak docela. Hned na několika místech v regionu tradice vaření piva pokračuje – v menším.
Šestadvacetiletý výrobce a dealer drog z Hlučínska skončil v rukou policie. Kromě pěstování konopí se věnoval také vaření pervitinu. Obviněnému hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let.
Nízkotepelné vaření ve vodní lázni s konstantní teplotou bylo součástí včerejší prezentace Jana Kubelky na Střední škole prof. Zdeňka Matějčka v Ostravě-Porubě.
Písek - Ve středu 26. a ve čtvrtek 27. dubna se Rodinné Centrum Fazole zapojí do Týdne s prarodiči na školní zahradě, který pořádá iniciativa Skutečně zdravá škola.
Plzeň - Od začátku dubna mají klienti Sociálně-terapeutické dílny Exodus k dispozici nové prostory, kde se kromě ručních prací, tréninku paměti či vaření zapojují i do prodeje svých výrobků.
Stoupající ceny vodného a stočného nás nutí s vodou šetřit. Jednou z možností, jak snížit výdaje a současně využít vodu, která nám „spadne z nebe", je jímat ji do zásobníků.
Hodonín /FOTOGALERIE/ – Lehce solení a pepření mouční červi, cvrčci smažení na másle nebo opražená sarančata podlévaná červeným vínem. To je jen část středečního večerního menu v hodonínské městské knihovně.
Poděbrady /FOTOGALERIE/ - Poděbradská hotelovka uspořádala další z cyklu seminářů zaměřených na osvětu budoucích kuchařů a hoteliérů. V rámci projektu Bio v regionu bylo tentokrát na stole hovězí maso.
Jižní Čechy - Už více než dva roky platí vyhláška, která říká, že nad přípravou dietních jídel ve školních jídelnách musí mít dohled nutriční specialista.
Jižní Čechy - Už více než dva roky platí vyhláška, která říká, že nad přípravou dietních jídel ve školních jídelnách musí mít dohled nutriční specialista.
Jižní Čechy - Už více než dva roky platí vyhláška, která říká, že nad přípravou dietních jídel ve školních jídelnách musí mít dohled nutriční specialista.
Jižní Čechy - Už více než dva roky platí vyhláška, která říká, že nad přípravou dietních jídel ve školních jídelnách musí mít dohled nutriční specialista.
Jižní Čechy - Už více než dva roky platí vyhláška, která říká, že nad přípravou dietních jídel ve školních jídelnách musí mít dohled nutriční specialista.
Jižní Čechy - Už více než dva roky platí vyhláška, která říká, že nad přípravou dietních jídel ve školních jídelnách musí mít dohled nutriční specialista.
Jižní Čechy - Už více než dva roky platí vyhláška, která říká, že nad přípravou dietních jídel ve školních jídelnách musí mít dohled nutriční specialista.
Bystřice nad Pernštejnem – „Nefiltrované, nepasterizované, silné, hutné, dost hořké, ale dobré," usmál se nad půllitrem čokoládového piva Radim Černý. „Na čtyři obden by však na něj chodit nešlo. To tak o Velikonocích v ráji," ohodnotil unikát vyrobený sládkem Vladimírem Vechetou pivař z Brna.
Kodaň je jedno z nejdynamičtěji se rozvíjejících měst. Každý měsíc se rozroste o dalších 1000 obyvatel. A tak musí reflektovat i potřeby pro vzdělávání. Proto byla postavena nová škola South Harbour School, která nyní vyhrála prestižní cenu.
Mladí přírodovědci ze Základní školy v Břidličné mají na svém kontě další úspěch, ocenění si odnesli z Ostravy z devátého ročníku prestižní žákovské konference Prezentace badatelských projektů Environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty.
Brno /VIDEO/ – Místo špekáčků opékají rodiče s dětmi nad plamenem svíčky vajíčka. Přestože jim připravované jídlo pod rukama černá, nelekají se. Když už je skořápka jako uhel, vhodí vejce do vody. Dětem se najednou rozzáří oči překvapením. Kraslice je stříbrná, byť jen naoko. Velikonoční pokusy s vajíčky pro zvídavé hosty v pátek připravili Vidátoři v brněnském zábavním vědeckém parku VIDA!.
Karvinsko - Milovníci piva čas od času rádi experimentují a zkoušejí nové chuti. Majitelé menších pivovarů se jim tak snaží vycházet vstříc a oceňují to i výčepní restaurací, které pivní speciály nabízejí.