Kreativ

ŠTÍTEK: vaření

Jidášky a mazance. Slovácké muzeum představilo tradiční Velikonoce

Vůně kynutého těsta a dozlatova upečených bochníků přilákala v sobotu prvního dubna řady návštěvníků do Slováckého muzea. V hlavní budově muzea se totiž uskutečnila na několik měsíců poslední akce ze série Vaříme v muzeu. Ta byla tentokrát zaměřena na tradiční jídla, které na Slovácku nesměly chybět na velikonoční tabuli.

Plzeňský Prazdroj nabízí šikovným stážistům pracovní uplatnění

Plzeň – I letos přichází Plzeňský Prazdroj s nabídkou placených letních stáží a do svých týmů hledá posily z řad vysokoškoláků. Studenti čtvrtých a pátých ročníků se v létě zapojí do práce na reklamních kampaních, tvorby komunikačních strategií nebo poznají technologie vaření piva.

Finanční správa zajistila od dlužníků v Praze 11 milionů Kč

Praha - Finanční správa při exekuční akci zajistila od dlužníků 11 milionů korun. Akce byla zaměřena na několik desítek dlužníků se sídlem nebo provozovnou v Praze, kteří mají daňový nedoplatek celkem zhruba 28 milionů korun. Správa o tom v pondělí informovala v tiskové zprávě. Největší podíl na celkové dlužné částce tvořily daňové nedoplatky na dani z přidané hodnoty (DPH).

Máte už vybraný tábor pro děti? Harry Potter, florbal nebo kurz vaření

I když se většina termínů pro letní tábory vypisuje už v lednu, stále je z čeho vybírat. Pro malé příznivce Světa čar a kouzel připravil DDM Olomouc tábor s kouzelnickou tématikou v Ochozu u Konice. Tam se můžou děti zúčastnit také tábora Do světa fantastických zvířat na motivy stejnojmenného filmu.

Jana Topolová, vedoucí prodejny, důchodkyně

Jana Topolová se narodila v roce 1947 a dlouhodobě se věnuje práci pro druhé. Je místopředsedkyní Městského výboru SD Praha, předsedkyní rekreační komise MV SD Praha a předsedkyní Aktivních seniorů Praha 15. Tento pobočný spolek má 170 členů, ve spolupráci s MČ Praha 15 se pod jejím vedení podařilo zajistit pro klubovou činnost celé patro ve Spolkovém domě Varta v Boloňské ulici.

Pivovary se vyzbrojily speciály

Pelhřimovsko – Sládci z některých pivovarů na Pelhřimovsku se letos opět pustili do vaření velikonočních speciálů.

Slané moučníky napekli ženy, muži i děti

Krakov – Celkem třiadvacet slaných moučníků hodnotila v sobotu pětičlenná porota při soutěži O nejlepší moučník. Zúčastnilo se jí jedenáct žen, devět dětí a tři muži.

Produkce palmového oleje letos může vzrůst o 11 procent

Globální produkce palmového oleje by letos mohla vzrůst o 11 procent na 65 milionů tun, především díky příznivému počasí. Proti používání palmového oleje ale v poslední době ve světě sílí odpor kvůli odlesňování, které je s produkcí spojeno. Loni produkce palmového oleje dosáhla 58,3 milionu tun. Pro Reuters to oznámil konzultant odvětví M.R. Čandran.

Policie při zátahu zadržela pachatele při vaření pervitinu

Táborsko - V průběhu uplynulého týdne proběhla na Táborsku rozsáhlá realizace, která měla za úkol vypátrat a následně zadržet celostátně hledaného pachatele, na kterého byl vydán soudní příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. 

Tomáš Krátký: Pro vaření piva je nejdůležitější voda

O domácím vaření piva nikdy nepřemýšlel. Pil klasická česká piva, než ho před pěti lety kamarád seznámil i s pivy z menších pivovarů. „Hrozně mě to nadchlo," říká třicetiletý Tomáš Krátký ze Stratova na Nymbursku, který má od té doby za sebou už několik uvařených várek domácího piva.

S česnekem, kapustou i olivami. V Bučovicích hledali recept na nejlepší sekanou

Bučovice /REPORTÁŽ/ – Na první pohled obyčejné jídlo. Když se však použijí ty správné ingredience, třeba majoránka přímo ze zahrádky, je to lahoda. Jak se shodují snad všichni návštěvníci sobotního bučovického koštu sekané, ta správná musí být dozlatova vypečená na povrchu a zároveň šťavnatá uvnitř. Pak je jako od maminky.

Masopust v Roztokách u Prahy skončil v šapitó

Roztoky u Prahy -  Dvacátý ročník masopustu v Roztokách u Prahy skončil v šapitó. Celý průvod absolvovalo asi 2000 lidí, ale celkem se jich zúčastnil až dvojnásobný počet. Zájem stoupá nejen při samotné akci, ale zapojuje se i stále více dobrovolníků, kteří se podílejí na přípravách, řekla Martina Macurová ze Sdružení Roztoč. Sdružení se podílí nejen na organizaci masopustu, ale také i řady dalších kulturních akcí v Roztokách.

Piva skupiny Lobkowicz potvrdila kvalitu, získala zlatou i stříbrnou Pivní pečeť

Skupina Pivovary Lobkowicz Group slaví další úspěch. Za svá piva obržela dokonce tři medailová umístění v prestižní soutěži o Zlatou pivní pečeť 2017. Výsledky jsou oceněním kontinuální práce, tradičního a precizního způsobu vaření piva a pomohou podpořit značky skupiny Pivovary Lobkowicz Group na domácím i zahraničních trzích, kde nyní skupina posiluje distribuci.

O staré fotografie se dělí přes osm set nadšenců z Hustopečí

Hustopeče – Na náměstí stojí zpola rozbořený kostel, kolem prochází lidé s hlavou otočenou směrem k jeho ruinám. Takový je pohled do historie, který nabízí jedna z několika set fotografií, jež začali dohromady skládat Hustopečští. O své poklady se dělí ve speciální skupině na sociální síti Facebook, do které se zapojilo již více než osm set lidí.

Ocenění si převzali zvoníci či etnografka

Zábřeh – Trojici ocenění předali zástupci místní samosprávy na reprezentačním plese, který se konal v sobotu 18. února v kulturním domě v Zábřehu. Cenu města si odnesla historička Miloslava Hošková a skupina místních zvoníků. In memoriam ocenění získal bývalý starosta Petr Fabián.

Vážně sladíme příliš? Pomohla by zvláštní daň?

Česká republika/ Východní Čechy /DVA POHLEDY/ - Potraviny, které obsahují příliš mnoho cukru, trápí celou západní kulturu. Podle odborníků na výživu nás přidané cukry v nápojích a jídlech stojí zbytečné peníze, které potom vynakládáme na léčbu obezity.

Vážně sladíme příliš? Pomohla by zvláštní daň?

Česká republika/ Východní Čechy /DVA POHLEDY/ - Potraviny, které obsahují příliš mnoho cukru, trápí celou západní kulturu. Podle odborníků na výživu nás přidané cukry v nápojích a jídlech stojí zbytečné peníze, které potom vynakládáme na léčbu obezity.

DVA POHLEDY: Vážně sladíme příliš? Pomohla by zvláštní daň?

Potraviny, které obsahují příliš mnoho cukru, trápí celou západní kulturu. Podle odborníků na výživu nás přidané cukry v nápojích a jídlech stojí zbytečné peníze, které potom vynakládáme na léčbu obezity. V mnohých zemích už se proti přeslazeným limonádám bojuje, u nás teprve vyhodnocujeme první dojmy ze zavedení takzvané pamlskové vyhlášky. Ta zakazuje prodej energeticky nevhodných produktů v českých školách. 

S Deníkem proti plísním!

Zapojte se s námi do soutěže a vyhrajte balíček s interiérovou barvou JUPOL Citro proti plísním s vůní citrónu!

DVA POHLEDY: Vážně sladíme příliš? Pomohla by zvláštní daň?

Praha - Potraviny, které obsahují příliš mnoho cukru, trápí celou západní kulturu. Podle odborníků na výživu nás přidané cukry v nápojích a jídlech stojí zbytečné peníze, které potom vynakládáme na léčbu obezity. V mnohých zemích už se proti přeslazeným limonádám bojuje, u nás teprve vyhodnocujeme první dojmy ze zavedení takzvané pamlskové vyhlášky. Ta zakazuje prodej energeticky nevhodných produktů v českých školách. Pomohlo by více, kdyby stát zavedl zvláštní daň ze sladkých pokrmů a nápojů, nebo ji dokonce uvalil přímo na cukr? Nebo je celý tento humbuk zbytečný a my se škodlivého vlivu cukru tolik obávat nemusíme, protože by stačilo se více hýbat a obézních lidí by okamžitě ubylo?