Akce Toxic. Policisté při ní zlikvidovali varnu pervitinu
Kladensko - Další úspěšný zásah proti výrobcům a distributorům narkotik si připsali na své konto kladenští policisté. V případu figuruje zfetovaný motorkář.
Kladensko - Další úspěšný zásah proti výrobcům a distributorům narkotik si připsali na své konto kladenští policisté. V případu figuruje zfetovaný motorkář.
Brno – V červnu spouští většina středisek volného času přihlašování pro další školní rok. Tradičně populární kroužky už jsou nyní téměř obsazené, volná místa ale rodiče pro své děti stále najdou. Střediska i v letošním roce nabízí několik novinek.
Blanensko, Vyškovsko /TIPY NA VÍKEND/ – Unikátní ukázky zapomenutých řemesel, jako je například výroba dřevěného kola nebo drátování hliněných krajáčů, předvedou v sobotu i v neděli v areálu Panské zahrady v Kunštátě. U větrného mlýna v Kořenci budou k vidění ukázky činnosti vojska z prusko-rakouských válek. Na Vyškovsku zase pořadatelé lákají na české a slovenské kapely zvučných jmen, a to do Slavkova u Brna, kde se odehraje hudební festival TopFest. Rockový koncert a také soutěž ve vaření gulášů pak zažijí návštěvníci Otnic, kteří zamíří na Pivní slavnosti.
Blanensko, Vyškovsko /TIPY NA VÍKEND/ – Unikátní ukázky zapomenutých řemesel, jako je například výroba dřevěného kola nebo drátování hliněných krajáčů, předvedou v sobotu i v neděli v areálu Panské zahrady v Kunštátě. U větrného mlýna v Kořenci budou k vidění ukázky činnosti vojska z prusko-rakouských válek. Na Vyškovsku zase pořadatelé lákají na české a slovenské kapely zvučných jmen, a to do Slavkova u Brna, kde se odehraje hudební festival TopFest. Rockový koncert a také soutěž ve vaření gulášů pak zažijí návštěvníci Otnic, kteří zamíří na Pivní slavnosti.
Praha - Na stránkách Pražského deníku budeme v novém seriálu představovat pivovary a pivovarníky. Začneme nejstarším pražským pivovarem U Fleků. Jeho sládek Michael Adamík se kolem vaření piva ochomýtal už jako dítě, patří totiž do rodiny, která podnik vlastní.
Přimda – To, že školní stravování nemusí být jen všední a dětem jídlo pak nejen chutná, ale také se jim líbí jak je připravené, dokládá jídelna základní školy v Přimdě.
Znojmo – Omezení používání dochucovadel, vaření převážně z čerstvých surovin, každodenní nabídka neslazených nápojů, ale i vhodné, příjemné a podnětné prostředí jídelny. To je jen malý výčet kritérií, které školní jídelna na Základní škole náměstí Republiky musela splnit, aby se mohla pochlubit titulem, kterým veřejnosti oznamuje, že vaří zdravě. Znojemský deník Rovnost provedl ve středu na škole mezi padesáti žáky anketu, aby zjistil, jak jsou právě oni s novým způsobem vaření spokojeni. A výsledek? Dětem chybí pizza, palačinky, hranolky, smažený sýr nebo hamburgery. Chválí si buchtičky s krémem, kuřecí řízek, boloňské špagety nebo kuře na paprice. „Nechutnají mi játra, jídla z hub, celozrnné těstoviny, koprová omáčka či polévka nebo kapusta," napsali školáci v anonymní anketě.
Máš rád plzeňské pivo? Co takhle vypravit se přímo do pivovaru, rodiště světlého ležáku, který zná celý svět. Dozvíš se, jak se české tekuté zlato vyrábí a projdeš se místy, kde se pivní legenda vaří již 175 let. Plzeňský Prazdroj nabízí také jedinečné zážitkové programy, kde se dozvíš vše o péči o pivo a jeho správném čepování.
Blansko – Předsálí Dělnického domu v Blansku v pondělí zaplnily různé slavnostní tabule. Připravené k příležitosti křtin, svatby, Halloweenu nebo Velikonoc.
Hradec Králové - Májový koncert DDM Nová generace je úspěšně za námi, konal se poslední květnový den v KC Sion v hradeckých Malšovicích. Na něj navázaly Dny otevřených dveří.
Žebrák – Základní škola v Žebráku se rozšíří. Začala zde totiž přístavba pavilonu za sedm milionů korun. Ta má vyřešit nedostatek tříd. Díky novému projektu získají školáci dvě třídy navíc.
Neštěmice – Zákazníkům se v sobotu poprvé otevřel nový minipivovar Millénium v Sibiřské ulici v Neštěmicích.
Brno /TIPY NA VÍKEND/ - Milovníky dobrého jídla celý víkend zabaví gastronomický festival na Špilberku, večerní zábavu zaručí tradiční ohňostroj na přehradě nebo řecký den na hradě Veveří.
Hongkong - V Číně se v posledních letech značně rozmáhají malé, řemeslné pivovary, které vznikají po celé zemi. Chrlí nejen tradiční mok, ale i pivo, které chutná prakticky po čemkoli – od bobulí godži až po zelený čaj. Ale jako spousta věcí v Číně, co je nové ve skutečnosti tak nové být nemusí. A v tomto případě měli pivovarníci své předchůdce už před 5000 lety, napsal list The New York Times.
Mostkovice/Ptení/Praha –Děti z mostkovické a ptenské školy se umí k vaření postavit. Ukázala to celostátní dětská kuchařská soutěž Zdravé 5 Coolinaření s Albertem. Na ní Mrkvičky z mateřské školy v Mostkovicích obsadily čtvrté místo, tým Zdravé myšky ze základní školy ve Ptení si odnesl bronz.
Začněme posouzením, má-li byt či dům ten správný a odpovídající tarif. To nejlépe poradí renomovaný obchodník (v Praze Pražská energetika), který se vyptá na vybavení domácnosti, skladbu elektrospotřebičů a doby jejich využívání a pak navrhne optimální tarif. Když někdo odchází časně ráno z bytu a vrací se až v podvečer zpět, nepotřebuje, aby se byt vytápěl elektřinou celý den, ale stačí mu pohoda ráno a pak, až přijde – to vše se dá operativně nastavit a tím pochopitelně ušetřit.
Svou kuchařskou zručnost mohou lidé vyzkoušet na osmém ročníku vaření kotlíkového guláše ve Světlé Hoře. Kulinářské klání se uskuteční v sobotu 4. června u místního rybníka, stačí sestavit šikovný soutěžní tým a přihlásit se.
Břeclav - Děti z mateřské školy si ve středu pod dohledem studentů břeclavského gymnázia vyzkoušely zábavná cvičení z chemie, biologie a fyziky. Netradičně tak oslavily Mezinárodní den dětí.
Nejnovější kuchyňské spotřebiče se snaží uchvátit zákazníky mnoha funkcemi, ideálním příkladem jsou trouby - ty tam jsou doby, kdy stačilo škrtnout sirkou a peklo se. Dnešní výrobky toho umí podstatně více.
Plzeň – Miroslava Kuntz-mannová, kterou od malička fascinovala kuchařka Magdaleny Dobromily Rettigové, vaří od svých deseti let.
Němčice nad Hanou – K požáru v kuchyni, při kterém se popálila na rukou a v obličeji sama majitelka, vyjížděli v pondělí v dopoledních hodinách profesionální i dobrovolní hasiči z Němčic nad Hanou, Brodku u Prostějova a Nezamyslic.
Plzeň - V krajské metropoli měla akce premiéru a sklidila velký úspěch.
Kroměříž - Ústřice, maso všech druhů, šneci i brouci. Poslední květnový víkend patřil v Kroměříži dobrému jídlu. V areálu hotelu Octárna se konal již šestý ročník gastronomického festivalu Moravia Food Festival.
Ústí nad Labem - Efektivní kuchařská show šéfkuchaře Jana Řepy uvedla do provozu nové interiérové studio firmy UL*KRAS, které vzniklo na rohu ulic Bělehradská a Velká Hradební.
Praha - Přijďte se už 11. června na Hořejší nábřeží inspirovat food festivalem BezeZbytku. Organizátoři ukážou, jak neplýtvat potravinami při vaření, jak je správně uchovávat, proč znát jejich původ a složení.
Praha - Stát se to dříve v minulosti, možná by se dalo tvrdit, že předpokládaného hříšníka olízly plameny pekelné. V dobách, kdy se hovořilo podobným tónem, ovšem vaření pervitinu nebylo zrovna obvyklou činností; tehdejší alchymisté měli jiné cíle.
Karlovarský kraj - Zpověď člověka, který navzdory nepřízni osudu se rozhodl, že bude za každou cenu samostatný. A podařilo se mu to. Mstislav Schweiner, kterému nikdo neřekne jinak než Slávek, je jedním z těch, jejichž zrak poškodila neodborná péče zdravotníků za dob socialismu.
Ústí nad Labem - Ovoce, zeleninu, přírodní limonády i vlastnoručně vyrobené sendviče mohly v pátek odpoledne ochutnat děti na pikniku, který uspořádala na zahradě Severočeská vědecká knihovna.
Regionální Deník společně s hejtmanem Moravskoslezského kraje Miroslavem Novákem, náměstkyní hejtmana pro oblast školství a mládeže, sportu a tělovýchovy Věrou Palkovou a náměstkem ústředního školního inspektora Ondřejem Andrysem organizuje první ročník soutěže pro středoškoláky s názvem Perem studenta.
Jihlava - Málokdo ví, že v budově jihlavské střední školy v ulici Karolíny Světlé probíhá každý měsíc kroužek vaření s lidmi postiženými autismem
Neratovice /FOTOGALERIE/ - Před více než rokem se Základní škola Ing. M. Plesingera-Božinova v Neratovicích na Mělnicku, které místní přezdívají dvojka škola, přihlásila do programu Skutečně zdravá škola. Kuchařky tam žákům začaly vařit zdravé obědy plné zeleniny a luštěnin.
Uherský Brod – Šiky historických vojsk, středověké tábory, ukázka kovářského řemesla, ale především bitva u historické části hradeb města Uherského Brodu. Sobotní odpoledne u Muzea Jana Ámose Komenského nalákalo davy lidí na inscenaci souboje, který svedla vojska Jiřího z Poděbrad s uherským králem Matyášem Korvínem. Kolem 80 mužů tam v takzvaném „Jelením příkopě" nacvičili ukázku přes 500 let starého střetu dvou obrněných pěchot.
Plzeň – O hmyz je v Plzni podle Petra Ocknechta velký zájem.
Prostějov – Guláš z hlívy ústřičné, jelení, kari guláš, ale i veganský čočkový dhal, chobotnice a pak spousta sladkostí – takový byl další populární Restaurant Day v Prostějově.
Neratovice - Žáci neratovické školy ve Školní ulici včera v rámci mezinárodního happeningu Food Revolution Day připravovali zdravou snídani a ochutnali také zeleninové kari s rýžovými nudlemi.
Praha - Sklenku zlatavého moku s čepicí bílé pěny si mohou od nynějška dopřát Dolnopočerničtí přímo ve své čtvrti. Po dlouhých měsících stavebních prací se konečně otevřely brány místního Počernického pivovaru. V současnosti funguje ve zkušebním provozu.
Trhová Kamenice – V Trhové Kamenici na Chrudimsku odborníci tento týden instalují restaurovanou kašnu z poloviny 19. století. Zhruba po 50 letech bude opět funkční. Velké kamenné díly skládají s pomocí jeřábu.
Kopidlno – Pro žáky I. a II. stupně se v naší škole uskutečnila beseda s vítězem kuchařské soutěže MasterChef Romanem Kotlářem.
Praha /VIDEO/ - Sprintera dostihl zákon. Přesně těmito slovy informoval v úterý Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie o likvidaci varny pervitinu fungující v bytě v Poupětově ulici v Holešovicích a o zadržení podezřelých. A proč mluvil o „sprinterovi"? Šlo o Sprintera s velkým S; o krycí název policejní akce. Ten prý nebyl zvolen náhodou.
Prachatice - /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Čtyřicítka rodičů se v sobotu společně s učiteli ze Základní školy v Národní ulici v Prachaticích pustila do budování nové zahrady.
Chomutovsko - V rámci Mysliveckého dne se bude na zámku konat soutěž ve vaření zvěřinového guláše.
Kuchaři z Ráje, tak si říkají malí kuchtíci, kteří bojují o postup do velkého finále kulinářské soutěže.
Liberecko, Polsko – Dvěma velkými úlovky se mohou pochlubit liberečtí kriminalisté.
Východní Čechy - Minulý týden jsme se zabývali umělými sladidly, která jsou nejčastěji používána jako náhražka cukru. Na tuto alternativu se obracejí hlavně lidé, kteří nemohou ze zdravotních důvodů přijímat přírodní cukr.
Východní Čechy - Minulý týden jsme se zabývali umělými sladidly, která jsou nejčastěji používána jako náhražka cukru. Na tuto alternativu se obracejí hlavně lidé, kteří nemohou ze zdravotních důvodů přijímat přírodní cukr.
Východní Čechy - Minulý týden jsme se zabývali umělými sladidly, která jsou nejčastěji používána jako náhražka cukru. Na tuto alternativu se obracejí hlavně lidé, kteří nemohou ze zdravotních důvodů přijímat přírodní cukr.
Východní Čechy - Minulý týden jsme se zabývali umělými sladidly, která jsou nejčastěji používána jako náhražka cukru. Na tuto alternativu se obracejí hlavně lidé, kteří nemohou ze zdravotních důvodů přijímat přírodní cukr.
Brno – Tarantulu nebo štíra mohli lidé ochutnat v sobotu na jídelním festivalu Bosch Fresh Festival na brněnském koupališti Riviéra. Kromě stánků nabízejících různé pokrmy, mimo jiné třeba hmyz, návštěvníci viděli i kuchařské show známých šéfkuchařů, nebo si pod jejich vedením na workshopech mohli zkusit připravit různé pokrmy.
Setkání s Miroslavou Krčovou je pro lidi velice příjemná a obohacující zkušenost. Její veselou a klidnou povahou však zvláštnosti této dámy nekončí, na svém internetovém blogu často vypráví své myšlenky, které ji napadají během jejího oblíbeného koníčku, což jsou výlety do přírody, nebo při přemýšlení nad různými postřehy a problémy.
Chomutov - Ve skanzenu při chomutovském zooparku začíná v sobotu první ze tří workshopů o jedlých plevelech.