
Víkend nabízí Férovou snídani, Myslivecký den a zápolení
Chomutovsko - V rámci Mysliveckého dne se bude na zámku konat soutěž ve vaření zvěřinového guláše.
Chomutovsko - V rámci Mysliveckého dne se bude na zámku konat soutěž ve vaření zvěřinového guláše.
Kuchaři z Ráje, tak si říkají malí kuchtíci, kteří bojují o postup do velkého finále kulinářské soutěže.
Liberecko, Polsko – Dvěma velkými úlovky se mohou pochlubit liberečtí kriminalisté.
Východní Čechy - Minulý týden jsme se zabývali umělými sladidly, která jsou nejčastěji používána jako náhražka cukru. Na tuto alternativu se obracejí hlavně lidé, kteří nemohou ze zdravotních důvodů přijímat přírodní cukr.
Východní Čechy - Minulý týden jsme se zabývali umělými sladidly, která jsou nejčastěji používána jako náhražka cukru. Na tuto alternativu se obracejí hlavně lidé, kteří nemohou ze zdravotních důvodů přijímat přírodní cukr.
Východní Čechy - Minulý týden jsme se zabývali umělými sladidly, která jsou nejčastěji používána jako náhražka cukru. Na tuto alternativu se obracejí hlavně lidé, kteří nemohou ze zdravotních důvodů přijímat přírodní cukr.
Východní Čechy - Minulý týden jsme se zabývali umělými sladidly, která jsou nejčastěji používána jako náhražka cukru. Na tuto alternativu se obracejí hlavně lidé, kteří nemohou ze zdravotních důvodů přijímat přírodní cukr.
Brno – Tarantulu nebo štíra mohli lidé ochutnat v sobotu na jídelním festivalu Bosch Fresh Festival na brněnském koupališti Riviéra. Kromě stánků nabízejících různé pokrmy, mimo jiné třeba hmyz, návštěvníci viděli i kuchařské show známých šéfkuchařů, nebo si pod jejich vedením na workshopech mohli zkusit připravit různé pokrmy.
Setkání s Miroslavou Krčovou je pro lidi velice příjemná a obohacující zkušenost. Její veselou a klidnou povahou však zvláštnosti této dámy nekončí, na svém internetovém blogu často vypráví své myšlenky, které ji napadají během jejího oblíbeného koníčku, což jsou výlety do přírody, nebo při přemýšlení nad různými postřehy a problémy.
Chomutov - Ve skanzenu při chomutovském zooparku začíná v sobotu první ze tří workshopů o jedlých plevelech.
Brno - V zámoří znají jeho rodinné jméno především fanoušci nejvyšší hokejové soutěže. V Mikulově na Břeclavsku si ho ale spojují s výbornou kuchyní. Tamní šéfkuchař Marcel Ihnačák svůj um v Brně předvede druhý den Bosch fresh festivalu, který se koná o víkendu.
Chlumany - V sobotu startují trhy v Chlumanech. Budou plné novinek.
Noc v družině je akce, při které se školáci převlečou za čaroděje a čarodějky, aby společně prožili strašidelnou noc. Proběhla v noci z pátku na sobotu 30. dubna ve Školní družině při Základní škole Žižkova v Krnově.
Pardubice - Posun ke zdravější stravě je u Pardubáků patrný.
Radobyčice – Více než osmdesát šachistů a šachistek se o víkendu sešlo v sokolovně v Radobyčicích, kde se konal krajský přebor hráčů do 16 let. A bylo tu co obdivovat.
Bystřice – Do druhé desítky své existence vstupuje v letošním roce bystřické Mateřské centrum Kulíšek, které připravuje pro děti všech věkových kategorií, a to nejen z Bystřice a jejího okolí celou řadu kulturních, sportovních nebo společenských akcí. Jeho klienti se tak mohou více než deset let těšit na pravidelné maškarní karnevaly, oblíbené pohádky U Jelena a Večery s …, oslavy Halloween či třeba pochody jako je Bystřická šlápota nebo Pochod za velikonočním zajícem.
Ratíškovice – Nazdar kamarádi dobrého jídla a pití. Vítám vás u nás v kuchyni, kde budeme připravovat… Tak obvykle začíná na Youtube kanálu Vaření s Danem. Rodák z Ratíškovic Dan Kordula, který před dvěma lety zvítězil v televizní soutěži amatérských kuchařů Prostřeno, se na něm chce s diváky podělit o své zkušenosti. „Na kameru jsem si trochu zvykl, takže jsem začal s vlastními videi, o jejichž technickou stránku pečuje moje manželka Gilia. Vaření mě ale především baví," říká Kordula.
Je to symbol Bavorska. Tato německá spolková země letos slaví 500. výročí zákona o ryzosti piva, kterého tamní pivovary vaří ze čtyř ingrediencí až 40 tradičních i moderních druhů
Aldersbach – Je to symbol Bavorska. Tato německá spolková země letos slaví 500. výročí zákona o ryzosti piva, kterého tamní pivovary vaří ze čtyř ingrediencí až 40 tradičních i moderních druhů
Klatovy - Ženu z Klatov, které od plynového sporáku chytila zástěra, musel převézt záchranářský vrtulník do Prahy.
Plzeň - Do výjimečného úkolu se ve středu pustili studenti 2. ročníku Hotelové školy Plzeň, konkrétně třídy H2A. Uvázali si zástěry a uvařili několikachodové menu na jarní téma.
Hostín u Vojkovic (Mělnicko) - Kvalita úrody chřestu je letos vysoká díky mírnému jaru, stoupá i zájem zákazníků a restaurací. Sklizeň začala o týden dříve než minulý rok. Nyní je k mání bílý chřest, sklizeň zeleného začne zhruba za dva týdny, řekl dnes Jan Charvát ze společnosti Český chřest z Hostína u Vojkovic na Mělnicku, jediného velkého pěstitele této zeleniny v ČR. Na Mělnicku se chřest pěstuje na 150 hektarech půdy.
Ingolstadt – Voda, chmel a ječný slad. Jen tyto tři suroviny smí v Bavorsku použít každý sládek, který chce svůj produkt nazývat pivo. Norma, kterou 23. dubna 1516 zavedl bavorský kníže Vilém IV., měla prozaický důvod. Šlo především o uchránění pšenice a žita pro pekaře, aby se zabránilo hladu.
Dolní Bojanovice – Ke dvěma důležitým událostem si mohou připít zlatavým mokem v pivovaru Mazák v Dolních Bojanovicích. Letos slaví páté výročí oficiálního založení a zisk Zlaté koruny, kterou se mohou pyšnit jen ty nejlepší malé pivovary v Čechách a na Moravě. „Při vyhlášení to byly skvělé pocity a zadostiučinění za snahu a pětiletou práci," řekl majitel, sládek a distributor dolnobojanovického pivovaru Jiří Michalovič.
Bystřice nad Pernštejnem - Deset let se již rodiny setkávají v bystřické Kopretině. V centru pro rodiny s dětmi, do něhož měsíčně zavítají více než dvě stovky klientů, včera oslavili jubileum.
Moravany /FOTOGALERIE/ - Škola zážitkového vaření Kuliner v Moravanech pořádala již několikátý kurz vaření s oblíbeným lektorem Daliborem Navrátilem zaměřený na přípravu pokrmů z masa. Připravovala se například delikátní pečená křepelka s kaštany nebo farmářské kuře s lanýžovou nádivkou. Kuchaři a kuchařky z řad veřejnosti i profesionálů se naučili vykostit křepelku nebo správně připravit vynikající roastbeaf. Odnesli si také receptury jídel pro své blízké a přátele a mnoho cenných rad.
Taverna U Ezopa je moderní řecká restaurace, kde si na své přijdou milovníci řeckých specialit. Restaurace se nachází pod středověkým hradem Karlštejn pouhých 25 km od centra Prahy dosažitelná pohodlně i vlakem z Hlavního nádraží.
Levnější plyn budou mít nově k dispozici domácnosti a maloodběratelé, kteří jsou zákazníky Pražské plynárenské. Ušetřit mohou jednak díky plošnému snížení ceny plynu a jeho kombinaci s aktuálními cenovými produkty a dále pak i díky novým tarifům, které společnost spouští.
Litomyšl – Milovníci piva ze širokého okolí se v sobotu 16. dubna sjeli do minipivovaru Veselka. Někteří se věnovali degustaci pivních speciálů, jiní si přijeli zasoutěžit.
Zlín – Po čtvrtečním tajuplném a klidném Vietnamu v pátek návštěvníci zlínského festivalu Culturea pořádaného studenty fakulty multimediálních komunikaci Baťovy univerzity poznávali nespoutané a roztančené Španělsko.
Plzeň – Čtvrtý ročník čokoládového festivalu přilákal tisíce mlsných návštěvníků.
Příbram - Pažitka a petržel. Nejznámější bylinky, které se staly tradičním doplňkem české kuchyně, a o jejichž zázračných účincích mnohdy nemáme ani ponětí. Prostě je používáme ze zvyku. Ale slyšeli jste někdy o ožance, anginovníku nebo proskurníku? Pokud ne, můžete se s nimi seznámit při zeleninových trzích v Příbrami, které kromě bylin nabízejí jarní sadbu, balkonové květiny, skalničky,trvalky i cibuloviny.
Pažitka a petržel. Nejznámější bylinky, které se staly tradičním doplňkem české kuchyně, a o jejichž zázračných účincích mnohdy nemáme ani ponětí. Prostě je používáme ze zvyku. Ale slyšeli jste někdy o ožance, anginovníku nebo proskurníku? Pokud ne, můžete se s nimi seznámit při středečních zeleninových trzích v Příbrami, které kromě bylin nabízejí jarní sadbu, balkonové květiny, skalničky,trvalky i cibuloviny.
Domažlice, Plzeň – Za aktivní život i práci v organizacích nejen pro seniory poděkoval ve čtvrtek plzeňský hejtman Václav Šlajs seniorům z různých koutů Plzeňského kraje. Byli mezi nimi i dva zástupci Domažlic.
Příbram - Pažitka a petržel. Nejznámější bylinky, které se staly tradičním doplňkem české kuchyně, a o jejichž zázračných účincích mnohdy nemáme ani ponětí. Prostě je používáme ze zvyku. Ale slyšeli jste někdy o ožance, anginovníku nebo proskurníku? Pokud ne, můžete se s nimi seznámit při středečních zeleninových trzích v Příbrami, které kromě bylin nabízejí jarní sadbu, balkonové květiny, skalničky,trvalky i cibuloviny.
Merklín – Vymyslet, uvařit, prostřít, servírovat a pak čekat. Žáci Základní školy speciální v Merklíně, která vzdělává děti s mentálním postižením, více vadami a autismem, v úterý absolvovali velkou školní akci Prostřeno.
Krasíkov - Výrobce sýrů oceněných Regionální potravinou Plzeňského kraje Jindřich Sitta v rozhovoru pro Deník.
Velká Černoc - Omladina si už pošesté užila Černocké ponocování.
Tábor - Historická výprava do Tábora druhé poloviny 18. století se dotýká piva. Hýbalo tehdejší veřejností.
Praha /ROZHOVOR/ - Mezi praním, vařením, koncerty a lukostřelbou občas napíše knihu či hudbu k filmu. Číst se naučila už v pěti letech, kdy ji zaujala Kytice od Karla Jaromíra Erbena. Ačkoliv má Radůza diář opravdu nabitý a muzika se stala jejím povoláním, s hudební kariérou vlastně nikdy nepočítala. Jak relaxuje, když už má všeho po krk a o čem bude její další kniha?
Řím/Paříž - Reklamní video s přípravou těstovin carbonara v jednom hrnci popudilo pravověrné Italy natolik, že někteří z nich žádají na sociálních sítích intervenci na vládní úrovni. Nic prý na něm není správně, ani suroviny, ani postup. Zrodila se tak kauza "carbonaragate", napsal francouzský list Le Parisien.
Praha /ROZHOVOR/ - Mezi praním, vařením, koncerty a lukostřelbou občas napíše knihu či hudbu k filmu. Číst se naučila už v pěti letech, kdy ji zaujala Kytice od Karla Jaromíra Erbena. Ačkoliv má Radůza diář opravdu nabitý a muzika se stala jejím povoláním, s hudební kariérou vlastně nikdy nepočítala. Jak relaxuje, když už má všeho po krk a o čem bude její další kniha?
Batňovice - Sociální služby na malých vesnicích mají často úplně jinou podobu než ve městech.
Tábor - Další díl historické výpravy do minulosti Tábora.
Chomutov - Jako důvod rozhodnutí uvedla soudkyně přehodnocení skutku.
Benešov – První stupeň Základní školy Dukelská zahájil „Noc s Andersenem" aktivitami v tělocvičně a na chodbách.
Olomouc /ROZHOVOR/ – Začátek jara využil v sobotu šéfkuchař pražské restaurace Field Radek Kašpárek k návštěvě špičkových olomouckých podniků. Čerstvý držitel michelinské hvězdy chce mít přehled.
Žáci střední školy praktické z MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie Krnov uspořádali minulý týden prodejní výstavu svých výrobků. Nechyběly ani kraslice na různé způsoby barvené, lepené bavlnkami, zdobené krajkou i další výrobky s jarní tématikou jako hnízda s ptáčky a další hezké věci.
Rychnovsko – Tradiční čtenářská akce Noc s Andersenem, která je známá po celé republice, má svou oblibu také na Rychnovsku.
Polička - Učitelé se snaží Jacka Sparrowa i Harryho Pottera propašovat do gastronomie. Naučí tak hravě vařit malé děti.