Kreativ

ŠTÍTEK: vaření

Pojistná hlášení. Veselým tónem na vážné téma

Během roku zaznamená každá pojišťovna tisíce pojistných událostí. Většinou se jedná o nepříjemnou zkušenost, na kterou postižení vzpomínají jen neradi. Z některých případů však časem vznikají historky, které aktéři vyprávějí ještě dlouhá léta a v paměti zůstanou i zaměstnancům pojišťovny.

Pojistná hlášení. Veselým tónem na vážné téma

Severní Čechy - Během roku zaznamená každá pojišťovna tisíce pojistných událostí. Většinou se jedná o nepříjemnou zkušenost, na kterou postižení vzpomínají jen neradi. Z některých případů však časem vznikají historky, které aktéři vyprávějí ještě dlouhá léta a v paměti zůstanou i zaměstnancům pojišťovny.

Požár ve Zlíně způsobil škodu sto tisíc korun, seniorka usnula při vaření

Zlín -  Ranní požár v domě v Přílucké ulici ve Zlíně způsobil škodu asi za 100.000 korun. Seniorka, která v domě bydlí, usnula při vaření, potraviny vzplály a oheň zachvátil i kuchyňskou linku. Ženu zachránil soused, který použil hasicí přístroj a o zbytek se postarali profesionální hasiči. ČTK to řekl mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Češi nejčastěji vyhazují pečivo, nejméně maso

Praha /INFOGRAFIKA/ – Celá třetina Čechů vyhazuje jídlo a přiznává, že minimálně několikrát do měsíce i potraviny, které nebyly vůbec použity. Špatné uchovávání přebytků z vaření, nedostatečná kontrola data spotřeby, příliš velké nákupy a zkažené potraviny, které se nestihnou spotřebovat. To jsou důvody, proč končí nakoupené a nevyužité jídlo 
v odpadcích.

Libor Velan vydal druhý díl knihy Jak chutná Slovácko

Slovácko – Dva dny před letošními Vánocemi vyšel druhý díl knihy Libora Velana Jak chutná Slovácko. Zhruba rok po vydání dílu prvního se tak čtenáři mohou těšit na další leporelo receptů původních jídel z našeho kraje, jejich fotografií i historických snímků, poukazujících na to, v jakých souvislostech a za jakých okolností jídla vznikala.

Při požáru cisterny v Nigérii zahynulo přes 100 lidí

Abuja – Při požáru cisterny v Nigérii zahynulo ve čtvrtek přes 100 lidí, uvedla dnes agentura AP. K nehodě došlo, když si lidé plnili své plynové bomby určené pro vaření, aby byli zásobení na nadcházející vánoční svátky.

Dejte si o Vánocích pozor na požáry

Teplicko - Vánoční svátky patří z pohledu hasičů k těm klidnějším obdobím roku, přesto i v tomto svátečním období musí jednotky požární ochrany vyjíždět k požárům, dopravním nehodám nebo jiným mimořádným událostem, na kterých se mnohdy podílí lidská neopatrnost či neznalost.

Kakaový slad speciálu okoření chilli papričky

Slovácko – I když je řemeslný pivovar Velický Bombarďák oficiálně otevřený teprve prvním rokem, na Vánoce nezahálí. Jeho majitelé připravují několik pivních speciálů pro chmelové labužníky. V chuti poznají med, čokoládu, kávu i chilli. „Máme uvařený třináctistupňový světlý ležák 
z lesního medu od našeho místního včelaře. Takže horňácký med v horňáckém pivu," představil svůj vánoční speciál jeden z vlastníků Ladislav Lukács.

Děti mají vlastní kuchařku

Valašské Klobouky – Speciální kuchařskou knihu vydal Dětský lesní klub Vrběnka. Kuchařka obsahuje na šedesát jídel, které zvládnou i děti. Nechybí ani fotky pokrmů, momentky z jejich přípravy a říkadla či písničky, kterými si děti ve Vrběnce zpříjemňují vaření.

Saláti zvítězili už potřetí

Náchod - Nejlepší bramborový salát roku 2015 připravili podle hodnocení veřejnosti Saláti z Náchoda. Ti byli jedním z pěti týmů, které se v pátek odpoledne zúčastnily třetího ročníku soutěže „Bramborový salát Saxana 2015, která se konala na Masarykově náměstí v Náchodě.

Bramborový salát Hany Štěrbové

Jičínsko – V předvánočním čase vám přiblížíme, jak připravují oblíbený bramborový salát starostové obcí a měst. Možná, že vás budou inspirovat a některý recept vyzkoušíte.

Ve Slováckém muzeu se rodili Mikuláši i čerti z kynutého těsta

Uherské Hradiště – Jak mohou maminky nebo babičky připravit svým ratolestem malé mikulášské překvapení, k němuž stačí hladká mouka, sůl, žloutky, máslo, vlažné mléko, cukr, droždí, rozinky a hřebíček, to se mohly v sobotu dopoledne dozvědět v hlavní budově Slováckého muzea ve Smetanových sadech v Uherském Hradišti.

Bojové a kuchařské umění Kateřiny Frýdlové

Kateřina Frýdlová z Krnova je studentkou Střední školy zemědělství a služeb Město Albrechtice. Brzy bude také jednou z patnácti finalistek v celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Nejlepší autoři svačin se utkají 8. prosince v Praze za dohledu moderátorky Markéty Hrubešové.

Gabriela Kratochvílová: U vaření často tančím

Mnohý muž by možná ideální partnerku definoval následovně - Česká Miss, moderátorka zpráv, inženýrka marketingu a mažoretka, která ráda tráví čas v kuchyni a na Vánoce napeče cukroví. Tuto charakteristiku do puntíku splňuje Gabriela Kratochvílová.

Štěně mu rozkousalo mobil. Tak je uvařil

Asie /VIDEO/ - Neuvěřitelně se ke svému šestitýdennímu štěněti zachoval jeho majitel. Malého Tuffyho totiž hodil do hrnce a začal vařit. Nebohé zvíře jen zázrakem přežilo.

Vánoční vůně v zámku Napajedla

Napajedla - Již po osmé se v adventním čase otevírají zámecké brány pro návštěvníky, kteří si chtějí užít pohodu, klid, cítit příjemnou atmosféru či popíjet bylinkové čaje a dobrou kávu.

Šéfkuchař Marek Raditsch: Vaření s chutí a láskou se na talíři pozná

Praha /ROZHOVOR/ - Na třetím ročníku festivalu Chef Time Fest nebude chybět. Byl u obou předchozích a tvrdí, že tento festival má v diáři zapsaný už dlouhou dobu. A věří, že tomu tak bude ještě mnoho let. Marek Raditsch patří v současné době díky porotcovství v televizní soutěži MasterChef mezi nejznámější postavy gastronomie na tuzemské kuchařské scéně.

Špičkoví šéfkuchaři se potkají v jedné kuchyni. Přichází Chef Time Fest

Praha /FOTOGALERIE/ - Po roce se opět v Praze uskuteční festival, na kterém se sejdou špičkoví čeští šéfkuchaři. Třetí ročník zimního Chef Time Festu potrvá od 7. do 28. ledna a uskuteční se převážně v dejvické restauraci AvantGarde. Své umění na festivalu předvedou dvě desítky předních českých šéfkuchařů.

První pivo z Jarošova dorazí do restaurací v létě 2016

Uherské Hradiště - Rádi bychom si objednali dvě jarošovská piva. Taková věta je už několik let pouze vysněným přáním některých milovníků piva. Už za několik měsíců se ale velmi pravděpodobně opět dočkají. V létě 2016 by se totiž v Jarošově po dlouhých osmnácti letech mělo opět začít vařit pivo.

Vařit začal Dominik až ve škole

Dříteň - V době, kdy se Dominik Dorňák hlásil na budějovickou hotelovku, neměl s vařením téměř žádné zkušenosti. Jak ale říká, kuchařské řemeslo ho mimo jiné i díky kulinářským pořadům v televizi chytlo a po třech letech se může osmnáctiletý student z Dřítně na Českobudějovicku pochlubit celkově desátým místem v televizní soutěži MasterChef.

Televizní kuchařka: Staré recepty počítají s polovičními porcemi

Praha /ROZHOVOR/ - V polovině listopadu vyšla Karolíně Kamberské už druhá kniha inspirativních receptů s názvem Karolína, domácí kuchařka: Štěstí z kuchyně. V knize lze najít všechny recepty z devatenácti dílů televizního pořadu Karolína, domácí kuchařka natočených v roce 2015. První část mohli vidět diváci na TV Prima už počátkem roku. Další se vysílají v průběhu tohoto podzimu každou sobotu v 18.10 hodin.

Recept na dobrou zelňačku? Dát všeho tak akorát, říká Hemza

Velké Bílovice – Do kuchařského se oblékl už pošesté. A s pomocí téměř desítky kamarádů uvařil venku, v srdci domovských Velkých Bílovic, další poctivou zelňačku. „Co je na tom nejtěžší? Dát všeho tak akorát, dobře to vyladit a vyhrát," směje se Martin Hemza.

Restaurant day v Prostějově ovládly pokrmy s chapadly i domácí pivo

Prostějov – Vůně jídla i pití se v sobotu linula z prostějovského Národního domu. Dopoledne si zde pořadatelé již tradiční akce Restaurant day připravili pro návštěvníky pestrou paletu sladkostí, polévek či vína. Jak restaurace Národního domu, tak jeho sklepení se zaplnily lidmi, kteří přišli potěšit své chuťové buňky.

V Trnové u Prahy mají opět problémy s pitnou vodou

Lidé v Trnové u Prahy mají opět problémy s pitnou vodou. Nesmí se pít nebo používat k přípravě nápojů a jídel bez převaření. Dnes to řekla ředitelka odboru hygieny obecné a komunální středočeských hygieniků Libuše Polanská. Obec se zhruba 350 obyvateli měla problémy s pitnou vodu již v létě. Tehdy se vůbec nesměla používat k pití, vaření a umývání.

Stehlík: U kávy hraje prim nejen chuť, ale i příprava

Znojmo – Narodil se ve Znojmě a svůj profesní život spojil s kávou. Naučil se ji připravovat v Itálii. Rok a půl byl spolumajitelem legendární kavárny Savoy v Brně. Řeč je o Richardu Stehlíkovi, který v adventním čase přijede do rodného města, aby zde lidem nabídl k ochutnání vlastní značku kávy d´Elvert.

Osudovou se nám stala silvestrovská párty, tvrdí vítězný svatební pár

Suchá Loz – Rozdílem 32 hlasů zvítězili novomanželé Lucie a Petr Bujáčkovi ze Suché Loze v soutěži Svatební pár 2015. Čtenáři Deníku jim jich zaslali celkem 258. „Jsme nadšení. S takovým skvělým umístěním jsme vůbec nepočítali, moc děkujeme všem, kteří zaslali hlasovací kupon v náš prospěch," přiznává Lucie Bujáčková.

Pískomil se vrací: Vyhrajte vstupenky!

Chrudim - Kapela pro děti a rodiče PÍSKOMIL SE VRACÍ se opravdu s velkou radostí vrací do Chrudimského Kina 1.12. od 17 hodin. Tentokrát se speciální mikulášskou šou věnovanou jak jinak než Mikulášům, čertům a andělům. Pískomil osobně garantuje ten nejlepší rokenrolový mikulášský mejdan v Chrudimi!

Restaurant Day proběhne ve čtyřech městech na Novojičínsku

Projekt, který má kořeny ve Finsku, přináší lidem jedinečnou příležitost otevřít si v tento den svoji „restauraci". Hlavním smyslem festivalu je sdílet kuchařské zkušenosti a recepty a u toho se dobře pobavit s lidmi, jež mají stejnou vášeň pro vaření. Provizorní stánek si mohou nadšenci jídla postavit kdekoliv doma, na ulici, zahradě, zkrátka, kde je napadne.