
Ve Všeradicích je další ročník kuchařské soutěže
Všeradice - V sobotu 19. září se koná již 9. ročník kuchařského klání Vaření se zámeckou paní.
Všeradice - V sobotu 19. září se koná již 9. ročník kuchařského klání Vaření se zámeckou paní.
Region - esedy a koncerty jsou o víkendu v regionu již tradicí. Tentokrát je doplní další zajímavosti: například motoburza nebo memoriál slavného běžce Emila Zátopka. Zajímavým tipem je i Košt vdolečků s ukázkou vaření trnek ve Vlčnově.
Mlázovice, Konecchlumí – Kvůli změně senzorických vlastností vody nesmí obyvatelé Mlázovic pít vodu z veřejného vodovodu (ani po převaření) a neměli by ji využívat ani k vaření.
Pardubice - Více než desetina kontrolovaných školních jídelen a kantýn v Pardubickém kraji letos neprošla kontrolou hygieniků a za prohřešky při vaření, skladování nebo vydávání jídel dostala pokutu.
Strakonice - Bezmasá jídla, přednášky, Recyklodivadlo, workshopy a či bazárek na pomoc zvířatům. To a mnoho dalšího přinese druhý ročník Veget Festu, který na sobotu 19. září mezi 15. a 20. hodinou v Rennerových sadech připravila Ekoporadna při Šmi-dingerově knihovně. „Festival by měl pomoci zbourat zažité a zbytečné předsudky," říká pořadatel Jan Juráš.
Zaměstnanci karlovarských institucí si na Linhartu zasoutěžili ve vaření guláše, ochutnat mohl každý
Na velkou poptávku po produktu Variant z jara letošního roku reaguje společnost E.ON novým výhodným produktem. Zákazníkům zlevní elektřinu o 10%.
Vsetín – Hodinu po poledni profesionální hasiči ze Vsetína vyjížděli k hlášenému požáru. Po příjezdu zjistili, že se jednalo pouze o hrnec spálený při vaření.
Tábor - Roku 1751 přijela do Tábora dvorní komise, která zkoumala poměry v pivovarnictví. Do té doby nevídanou novinkou bylo, že komisaři jménem císařovny dopřávali sluchu všem stížnostem. Vyhodnocovali je a řešili až do roku 1755.
Pardubice – Pardubický pivovar očekává, že letos uvaří asi 96 000 hektolitrů piva.
Nová Paka – V posledním článku jsme vám dali pár obecných tipů, jak zvýšit bezpečnost domácnosti, kterou užívají starší lidé.
Pardubice - Pardubický pivovar očekává, že letos uvaří asi 96 000 hektolitrů piva.
Pardubice – Osmdesát metrů dlouhá a sto sedmdesát centimetrů vysoká. Taková je zeď bývalé továrny Prokop v Pardubicích, na které vznikne jeden z největších streetartových projektů v České republice i Evropě.
O nastávající sobotě 12. září bude hlavním jídle v Moravskoslezském Kočově guláš. Koná se zde totiž soutěž Kočovský kotlík.
Svitavy – Téma uprchlíků vídáváme už nějaký ten čas na stránkách denního tisku, na webu, na sociálních sítích. Je to palčivé téma a nejeden z nás neví, jak se k němu postavit.
Pivovar Chomout nedávno oslavil své první narozeniny. Jak se jim po roce daří, co se naučili nebo jaké pivo si dát k rybě, nám prozradili majitelé pivovaru Jaroslav Švarc a Jiří Omelka, a Míša Švarcová, která se stará o chomoutovský hostinec.
Hořovice - Speciální prohlídky zámku Hořovice zavedou návštěvníky do soukromých a společenských prostor zámku, kde se dozvědí, jak se v průběhu doby měnil jídelníček na šlechtických sídlech.
Rakovník Změna systému stravování dětí ve školní jídelně v Martinovského ulici v Rakovníku se nelíbí rakovnickým opozičním zastupitelům. Podle nich je nový systém nevýhodný pro město, a to tak bude muset ztrátu doplácet ze svého rozpočtu. Opozice tak chce vidět přesná minusová čísla. To však vedení radnice odmítá s tím, že by bylo vhodnější vyčkat až na vyhodnocení nového provozu. Vedení radnice se také hájí tím, že se ji podařilo udělat úspory ve službách pro město.
Rostou? Do jakých míst se vydat? Dočkáme se letos václavek? Dá se vyrazit na houby i v zimě?
Dlouholetá tradice vaření piva v Náměšti na Hané se započala už v roce 1590, se začátkem první světové války ovšem vaření piva v Náměšti na dlouhá desetiletí zaniklo. Teprve v roce 2014, o více než století později, pivovarnickou tradici oživil malý pivovar Jadrníček.
Zahrádky /FOTOGALERIE/ - Myslivci po roce opět vařili v polních podmínkách zvěřinové guláše.
Východní Čechy – Zdravá 5, ojedinělý vzdělávací projekt Nadačního fondu Albert, připravila od září pro děti z mateřských i základních škol nové výukové programy.
Červený Hrádek - Skoro dva tisíce lidí přišly v sobotu na Červená hrádek oslavit spolu s organizátory jubilejní dvacátý ročník Mistrovství ve vaření svíčkové.
Pardubice – „Dokument je vždycky velké dobrodružství. Člověk nikdy neví předem, kam ho zavede," nechal se slyšet při pondělním slavnostním uvedení režisérské verze snímku Pivo a Pardubice jeho režisér a scénárista JAN CHICAGO NOVÁK.
Dolní Němčí – Muzeum Na Mlýně v Dolním Němčí o tomto víkendu provoněly vařené trnky. Jeho prostory byly totiž opět po roce zasvěceny tradičnímu vaření trnek.Všichni příznivci této suroviny mohli za gurmánskými dobrotami zamířit v sobotu 5. září odpoledne. Po několika hodinách intenzivního vaření tam na ně totiž od 14. hodin čekala ochutnávka hotových povidel.
Benešov – Lukáš Vokrouhlík je uznávaný šéfkuchař, který momentálně reprezentuje českou kuchyni na mezinárodní výstavě EXPO v italském Miláně.
Rakovník - Zásadní změnou v době letních prázdnin prošla školní jídelna v Martinovského ulici v Rakovníku. Nově se již o stravování žáků, studentů a kantorů nebude starat soukromá firma, ale příspěvková organizace Školní jídelna, kterou zřídilo vedení města. Na kvalitu jídel bude navíc dohlížet uznávaný šéfkuchař Jaroslav Sapík.
Žatec - Jakub Veselý stojí za zrodem Létajícího Falkon pivovaru, vaří méně tradiční piva.
Chomutovsko - Ani s koncem prázdnin a návratem dětí do školních lavic aktivita organizátorů kulturních a společenských akcí neklesá. Naopak, následující víkend nabízí bohatou a pestrou možnost výběru relaxace pro všechny generace.
Královéhradecko - Kuchyně plná špíny a plísně, mezi tím psi a jejich žrádlo, larvy, zapáchající odpadky či plné popelníky vedle připravovaného jídla… Kdo by chtěl jíst v takové restauraci?
Královéhradecko - Kuchyně plná špíny a plísně, mezi tím psi a jejich žrádlo, larvy, zapáchající odpadky či plné popelníky vedle připravovaného jídla… Kdo by chtěl jíst v takové restauraci?
Plumlov – Pokud si myslíte, že je váš kotlíkový guláš lepší než ostatní, přijďte na čtvrtý ročník Plumlovského kotlíku. V plumlovském kempu Žralok, kde soutěžní klání amatérských kuchařů vypukne, ho zhodnotí jak odborná porota, tak i diváci.
Proseč - Co je to vodouka? Z čeho se dělají pečánky? Přesně na tyto otázky odpoví nedávno vydaná Prosečská kuchařka, kterou zpracoval Klub seniorů Proseč. Je to již druhá publikace, kterou senioři takto vydali. Loni to byl soubor pověstí, pohádek a příběhu z Prosečska.
Život je plný paradoxů. Domov například vnímáme jako oázu bezpečí, klidu a komfortu, který nic nenaruší. Přitom obvyklé činnosti spojené s životem v našem obydlí, domácí práce i jiné aktivity, kterým se zde věnujeme, bývají překvapivě jednou z nejčastějších příčin čerpání pojistného plnění. V rámci statistiky produktů životního pojištění Allianz pojišťovny jsou úrazy, jež se lidem stanou doma, dokonce na třetím místě chmurného žebříčku.
Slovácko - První zářijový víkend slibuje pestrou nabídku kulturních pořaduů. Vyberte si!
Čakovice - Základní škola Dr. Edvarda Beneše v Čakovicích se od nového školního roku rozšířila o novou budovu. Investice za 25 milionů korun přinesla škole sedm nových učeben s kapacitou 210 žáků.
Kraslice – Je patrně nejmladším sládkem v republice. Je přitom v pouhých jednadvaceti letech ověnčený celou řadou cen za recepty piv, která sám vymyslel a uvařil.
Poděbrady - Nová školka pojme 37 dětí ve dvou třídách a je od prvního dne naplněna. Poděbrady mají „školkovou" kapacitu 561 dětí.
Chrudim - Mnozí Chrudimáci našli v uplynulých dnech ve svých poštovních schránkách leták pražské společnosti AQUA Consilium, ve kterém je aktuálně nabízena analýza, měření a kontrola vody používané ve zdejších domácnostech.
České Budějovice - Několik kilometrů od Číměře strávily skautky z českobudějovického 2. oddílu Fénix letošní tábor.
Chříč - Loni byl obnoven areál pivovaru a na začátku letošního léta se v něm začalo vařit pivo.
Přívrat – Řád zlaté vařečky si na Guláš festivalu v Přívratu podle odborné poroty vyvařil tým U pěti koček.
Otrokovice – Jednu gratulaci za druhou sklízí tým kuchařek z otrokovické Základní školy Mánesova. Menu ve složení dýňovo-mrkvový krém s čočkou, králičí burger s bylinkami, houbová pohanka s rýží, salát z červené řepy a ovoce v jogurtu z nich v úterý odpoledne udělalo ty nejlepší kuchařky školních obědů v Česku.
Přívrat – Vůně smažené cibule, koření a masa se v sobotu bude linout obcí nedaleko České Třebové. Uskuteční se tam už pátý ročník Guláš festivalu, gurmánské soutěže ve vaření kotlíkového guláše.
Rokycany - Tým místních mladých kuchařů přijel motivovat jejich zkušenější a ve světě se pohybující kolega a vrstevník
Brno – Cvrčci na másle, grilované saranče nebo šváb v těstíčku? Zatímco někteří lidé kvůli hmyzu v talíři volají v restauraci obsluhu, ti, kteří přišli ve středu večer do brněnského Klubu cestovatelů, ho považují za unikátní lahůdku.
Trutnovsko - Ručičky na pomyslném ciferníku prázdninového času už začínají obíhat dokola poslední chvíle bezstarostného volna. Srpnové léto, ke kterému patří trocha nostalgie, únavy a spousta vos, už pomalu stahuje rolety i u dětských táborů.
Pelechy – Nejlepší guláš na 4. ročníku Pelechenského gurgulu uvařilo trio Míša, Petr a Lukáš ze Stráže. Svým gurmánským výtvorem nechalo za sebou šest soutěžících.
I když se členové expedice Wild Challenge snažili, výstup na Gasherbrum I zhatilo počasí.
Ústecko - Vybavení spotřebiči v posledních pěti letech stagnuje. Češi si ale věří: 77 % je přesvědčeno, že domácí práce by zvládli i bez nich.