Velvary – Slánsko-velvarské fotbalové derby bývá docela vyšponované. Sobotní ale moc nebylo. Oba týmy do utkání I. A třídy šly hodně oslabené, ale zatímco Velvary si s absencemi poradily dobře, Slaný zápas totálně nezvládlo, hlavně úvod. A inkasovalo další tvrdý debakl 2:6.
Náchod - Šéfkuchař hotelu Bonato Jan Vlček už proslul svým uměním. Nejen, že krom vaření připravuje speciální sezonní menu, novinky do jídelníčku a ještě jezdí na zkušenou k mistrům v oboru, ale své dovednosti předává každému, kdo má zájem.
Ostrava - Med, kaštan nebo třeba ořech. To jsou ingredience, které patří spíše do buchet. Přesto je sládci ostravských minipivovarů využívají při vaření tradičních podzimních speciálů. Ty jsou spojeny nejen s Vánocemi a blížícím se svátkem svatého Martina, ale i obecně s podzimním obdobím.
Most - Vzor, génius, idol. Tak vidí studenti mostecké hotelové školy Bukaschool největší českou mediální kuchařskou hvězdu. Na superstar světa gastronomie netrpělivě čekají v jedné z učeben školy. Ta je přímo přeplněná, někteří studenti jsou usazení ve vedlejší místnosti a nahlížejí otevřenými dveřmi.
Slavkov u Brna – Pomoc s vařením, osobní hygienou i trocha zábavy u deskových her nebo trénink paměti a motoriky. I takové možnosti nabízí důchodcům Centrum denních služeb ve Slavkově u Brna. Teď však hrozí, že bude muset svůj provoz omezit. Dostalo nižší dotace od kraje, centru tak pomalu docházejí peníze.
Lupenice – Vesnice v údolí Štědrého potoka měla o víkendu a pak ještě v pondělí postaráno o bohatý program. Ten jak se zdá podle bohaté účasti aspiruje na novou vesnickou tradici. V Lupenické hospodě a blízkém okolí se konalo letos již druhé Lupenické posvícení. Akce byla spojena s oslavou prvního výročí rekonstrukce hospody.
Slavkov u Brna – Pomoc s vařením, osobní hygienou i trocha zábavy u deskových her nebo trénink paměti a motoriky. I takové možnosti nabízí důchodcům Centrum denních služeb ve Slavkově u Brna. Teď však hrozí, že bude muset svůj provoz omezit. Dostalo nižší dotace od kraje, centru tak pomalu docházejí peníze.
Plumlov – Předvést své kuchařské umění a uvařit co nejlepší guláš z vepřového masa. Takový úkol čekal na soutěžní týmy, které si daly v sobotu dostavení v kempu Žralok u Podhradského rybníka v Plumlově.
Bruntál - Dobře se najíst a napít a přitom se kochat zajímavými obrazy Zdeňka Kurečky mohou ti, kteří se stravují od středy 25. září v hotelu Hvězda, v odloučeném pracovišti bruntálské Střední odborné školy. Novotou voní také hotelové pokoje hotelu. Do Hvězdy investovala nejen škola, ale z větší části Moravskoslezský kraj.
Jeseník – Přes třicet druhů piva budou moci ochutnat lidé na Svatováclavském minifestu v Jeseníku. Pivní slavnost se koná v sobotu 28. září od 13 hodin v ulici Otakara Březiny v areálu Minipivovaru Jeseník.
Bruntál - Dobře se najíst a napít a přitom se kochat zajímavými obrazy Zdeňka Kurečky mohou ti, kteří se stravují od středy 25. září v hotelu Hvězda, v odloučeném pracovišti bruntálské Střední odborné školy. Novotou voní také hotelové pokoje hotelu. Do Hvězdy investovala nejen škola, ale z větší části Moravskoslezský kraj.
Praha - Byl to poměrně zásadní úder, který se za pomoci středočeské zásahové jednotky podařilo uštědřit drogovému podsvětí na Praze-západ. Tak kriminalisté hodnotí aktuální vyvrcholení akce se zatčením sedmi podezřelých, připravované zhruba půl roku.
Praha – Byl to poměrně zásadní úder, který se za pomoci středočeské zásahové jednotky podařilo uštědřit drogovému podsvětí na Praze-západ. Tak kriminalisté hodnotí aktuální vyvrcholení akce se zatčením sedmi podezřelých, připravované zhruba půl roku. Dlouhé měsíce, po které sledovali činnost gangu vyrábějícího pervitin v takovém množství, že stačil zásobovat desítky narkomanů. A ne rovna pouze lehkých a příležitostných konzumentů.
Žďárec u Skutče - V dnešní době na popularitě stále více získávají workcampy všeho druhu. V České republice jich je zhruba čtyřicet a dobrovolníci v nich pracují za stravu a bydlení, jako tomu je i v případě Šrí Dévpuridží ášramu ve Ždárci u Skutče.
Atény – Zatímco se aténská kuchyně Marileny Zachouové plní vůní připravované musaky, kuchařka sleduje na monitoru počítače, jak si lidé ze sousedství objednávají její tradiční specialitu k večeři.
Henčlov, Milostovice - Přes nepřízeň počasí a oslabení v týmu Myslivci z Milostovic opět na mistrovství České republiky ve vaření guláše bodovali a zopakovali loňský úspěch.
Prý co je malé, to je hezké. Jenže… Kdo rád vaří, sní o velké kuchyni, kam se pohodlně a přehledně vejdou všechny věcičky, které nutně potřebuje. Jak to ale zařídit na několika metrech čtverečních?
Horní Němčí - Vařené trnky voněly v neděli v jednom ze zachovalých historických domků v Horním Němčí. Jeho majitel ho zapůjčil organizátorům prvního ročníku vaření trnek. Ti objekt postupně opravují a vymalovávají v duchu starých stavení.
Svitavy, Přerov - V sobotu se tým ze svitavského Pivovárku Na Kopečku zúčastnil finále Mistrovství České republiky ve vaření kotlíkových gulášů, kam se probojoval z vítězné kvalifikace v Litomyšli.
Vlčnov – Dny lidových staveb a lidové kultury východní Moravy ve Vlčnově. Tak se jmenuje program, kterým se Slovácko připojí k letošnímu Roku lidové architektury Čech, Moravy a Slezska.
Holešov – Tradiční výstavu ovoce a zeleniny připravuje v Holešově tamní Český zahrádkářský svaz (ČZS). Otevřena bude v Domě zahrádkářů na Dlažánkách od pátku 20.9. do neděle 22.9. a to od devíti ráno do pěti odpoledne.
Vlčnov – Dny lidových staveb a lidové kultury východní Moravy ve Vlčnově. Tak se jmenuje program, kterým se Slovácko připojí k letošnímu Roku lidové architektury Čech, Moravy a Slezska.
Kostelec nad Orlicí – Rozhodli se, že vile Sklenářka v kosteleckých lesích navrátí její původní účel. Skupina devíti lidí si převrátila svůj život naruby a nastěhovala se do budovy, s níž má velké plány. „Vila vždy sloužila jako místo setkávání. Proto byla také postavena. Chceme, aby se tímto způsobem znovu využívala," poznamenává Tereza Hofbauerová, která na Sklenářce žije.
Hradec Králové /FOTOGALERIE/ – Bílý i červený burčák, uzeniny, sýry, halušky, kyselice, pagáče, přehlídka domácích zvířat – a mraky lidí. Tak by se dal popsat jubilejní desátý ročník krajských Dožínek.
Hradec Králové – Bílý i červený burčák, uzeniny, sýry, halušky, kyselice, pagáče, přehlídka domácích zvířat – a mraky lidí. Tak by se dal popsat jubilejní desátý ročník krajských Dožínek.
Máte rádi hrušky? Pak určitě oceníte naše tipy na jejich kuchyňskou úpravu. Můžete z nich připravit hruškovou polévku, salát, pěnu, ale i tradičnější vdolky
Hradec Králové – Bílý i červený burčák, uzeniny, sýry, halušky, kyselice, pagáče, přehlídka domácích zvířat – a mraky lidí. Tak by se dal popsat jubilejní desátý ročník krajských Dožínek.
Březnice – „Nezůstal prosím někomu ještě nějaký česnek"? Sháněla se těsně před závěrem kulinářského klání mladá žena. Není se čemu divit. Březnici provoněla soutěžní přehlídka ve vaření guláše a o cennou surovinu byla sháňka. Deštivé počasí diváky ani soutěžní týmy neodradilo a tak se ve sportovním areálu SK Březnice sešla desítka týmů. Kromě koštu slivovice či klobásek se tak v Březnici rýsuje další povedená tradice.
Slavkov u Brna /REPORTÁŽ/ – Slavkovská restaurace U Dvou kapříků v sobotu hostila šestý ročník soutěže Gulach Open. Z jedenácti týmů měl jen jeden jako vedoucí ženu.
Rájec-Jestřebí – Panorama rájeckého zámku mizelo v sobotu ve voňavém kouři. Na nádvoří bafalo jedenáct komínů. Z kotlů se zase linula neodolatelná vůně guláše. Dopoledne tam odstartovala tradiční soutěž ve vaření zvěřinových gulášů. Rájecký kotlík.
Domažlice – Uplynulý víkend hráli hráči slowpitche Wolfs Domažlice v Hradci Králové předposlední ligový turnaj. V krásném softballovém prostředí, okořeněném dvoudenní mezistátní leteckou přehlídkou CIAF, se bylo na co dívat. Hřiště se totiž nacházelo v okrajové části Hradce, kousek od letiště.
Henčlov – Vůně smažené cibulky, slaniny, masa, ale také ryb či ovoce se linuly v sobotu po celý den od Henčlova, kde se konal 9. ročník Mistrovství ČR ve vaření kotlíkových gulášů. Koho neodradilo deštivé počasí, mohl kromě ochutnávky tradičních i netradičních gulášů vidět i kuchařská divadélka. Řada soutěžících si totiž oblékla i stylové kostýmy a stejně tak vyzdobila i svá stanoviště. Není divu, komisaři, kteří soutěž hodnotili, brali v potaz nejen chuť gulášů, ale i celkový vzhled.