Skalička – Milovníci tradičního českého jídla, a to guláše, se mají na co těšit. Soutěž o Zlatou vařečku ve vaření kotlíkového guláše vypukne ve Skaličce už tuto sobotu 27. července. Vůně masa a nejrůznějšího koření se kolem místní Sokolovny začne linout už v 11 hodin.
Patna (Indie) – Indická policie ve středu zadržela ředitelku školy ve východní části země, kde zemřelo 23 dětí poté, co ve školní jídelně dostaly oběd otrávený smrtícím pesticidem. Informovala o tom dnes agentura AFP s odvoláním na oficiální činitele.
Zlínský kraj - Přečetli jste si Infotip? Nenechejte ho ležet doma ladem a zkuste se s ním vyfotit či ho naaranžovat na zajímavém místě ve Zlínském kraji. Podívejte se na první snímky, které nám do redakce zaslali čtenáři Deníku.
Chrastava - Radostnou sezonu má za sebou fotbalový oddíl TJ Spartak Chrastava. Zaslouženě se zejména díky výtečné jarní části stal vítězem západní skupiny I.B třídy a postoupil do vyšší soutěže, I.A třídy.
Andělská Hora - Ranní rozcvička, noční klid nebo stezka odvahy. Bez těchto činností si tábor umí málokdo představit. Atmosféru skautského tábora ale doplňuje i psaní dopisů a večerní nástupy v krojích.
Moravskoslezský Kočov /FOTOGALERIE/ - Vybrat toho, kdo uvařil nejchutnější guláš, to dalo v sobotu 20. července v Moravskoslezském Kočově pořádně zabrat. Pokud někdo chtěl posuzovat skutečně objektivně, musel ochutnat dvanáct porcí. Právě dvanáct týmů se zúčastnilo soutěže Kočovský kotlík, soutěže ve vaření guláše v kotlíku na otevřeném ohni.
Andělská Hora - Být kuchařkou na táboře může být pro někoho představa lákavá, pro jiného méně. Eva Nevolová z Branky u Opavy nabídla skautskému táboru svou pomoc a letos poprvé vaří dětem na táboře v Andělské Hoře. Musela se sžít s kuchyní v přírodě, která je chráněna jen plachtou, nemá tekoucí vodu a vaří pro desítky dětí. Je však nadmíru spokojená.
Moravskoslezský Kočov, Dívčí Hrad – Právě dnes to zavoní kotlíkovým guláškem hned ve dvou obcích na Bruntálsku. Tato výborná specialita se bude připravovat v Dívčím Hradě i v Moravskoslezském Kočově.
Andělská Hora /POZDRAV Z TÁBORA/ - Ranní rozcvička, noční klid nebo stezka odvahy. Bez těchto činností si tábor umí málokdo představit. Atmosféru skautského tábora ale doplňuje i psaní dopisů a večerní nástupy v krojích.
Borovany - Nejen k jídlu, ale i pro parádu mohou posloužit borůvky. Přesvědčily se o tom ve středu děti v Borovanské borůvkové zahradě, kde si mohly vyzkoušet batikovat trička, vyrábět borůvkové korále nebo malovat keramické borůvky. Navečer pak na malé návštěvníky čekala pohádka O drakovi.
Penzijní masáž. Tak by se dalo nazvat to, co se na nás v současnosti hrne ze všech stran. Není mezi námi snad nikdo, kdo by neslyšel, že je potřeba myslet na stáří a spořit si všemi možnými cestami. Jinak totiž prý reálně hrozí, že ze státního důchodu nevyžijeme, pokud se ho tedy dožijeme. A dále chceme-li si zachovat současný životní standard, musíme se o něj postarat sami, navíc pochopitelně s předstihem.
Praha - Penzijní masáž. Tak by se dalo nazvat to, co se na nás v současnosti hrne ze všech stran. Není mezi námi snad nikdo, kdo by neslyšel, že je potřeba myslet na stáří a spořit si všemi možnými cestami. Jinak totiž prý reálně hrozí, že ze státního důchodu nevyžijeme, pokud se ho tedy dožijeme. A dále chceme-li si zachovat současný životní standard, musíme se o něj postarat sami, navíc pochopitelně s předstihem.
Borovany – Zřejmě rekordní počet návštěvníků přilákalo víkendové Borůvkobraní v Borovanech. První odhady prodaných vstupenek mluví o patnácti tisících příchozích.
Borovany – Zřejmě rekordní počet návštěvníků přilákalo víkendové Borůvkobraní v Borovanech. První odhady prodaných vstupenek mluví o patnácti tisících příchozích.
Mají typicky nakyslou chuť, výraznou oranžovou barvu a konzumujeme je nejčastěji jako džem, kompot nebo pálenku. V kuchyni z nich však můžeme vykouzlit i spoustu jiných dobrot, a nemusí jít jen o oblíbené meruňkové knedlíky.
Příkazy – Hanácký skanzen v Příkazech u Olomouce od sobotního dopoledne plnili příznivci domácího vaření piva. Svou práci tam předváděl Petr Melichárek z Horky nad Moravou.
Příkazy – Hanácký skanzen v Příkazech u Olomouce od sobotního dopoledne plnili příznivci domácího vaření piva. Svou práci tam předváděl Petr Melichárek z Horky nad Moravou.
Praha – Zájem Čechů o Chorvatsko letos roste. V prvních červencových dnech vyjelo do chorvatských penzionů a soukromých ubytovacích zařízení o deset až 15 procent více českých turistů než loni. Vyplývá to z průzkumu analytické společnosti Mag Consulting v chorvatských hotelech a penzionech. Současně se vrátil trend z 90. let a Češi, aby ušetřili, s sebou vozí ve velkém vlastní jídlo. To souvisí s ukončením kontrol Chorvatů na vnitřních hranicích EU.
Nošovice - Přesto, že na svých cestách ochutnal stovky piv z různých koutů světa, o českém říká, že je nezaměnitelné a výjimečné. Zdeněk Baszczyňski, sládek nošovického pivovaru, odpovídal on-line na dotazy čtenářů.
Praha – Jste v práci nespokojeni? Možná přišel čas zkusit se věnovat nějaké jiné kariéře. „Málokdo si připouští, že práce je vlastně náš život. Zabírá nám nejméně osm hodin denně a v mnohých případech je důležitější než soukromí," připomíná Renáta Šutovská, jedna ze dvou zakladatelek personální agentury HR Spectrum.
Zlámaniny – Sluníčko nás od rána šimralo svými paprsky a tak jsme si řekli, že je ta pravá chvíle navštívit táborníky ve středisku Sopka kousíček od Nové Paky.
Brno – Jak chutnají sýry připravované jen nedaleko od Brna v kombinaci s moravskými víny? To v úterý zjistili návštěvníci Dílny: České a moravské delikatesy. Ty se konaly v prodejně My food market v ulici Zvonařka, jako součást gastronomického festivalu Jídlo z blízka.
Praha - Lidé, kteří si doma pečou vlastní chleba, na této základní potravině ušetří. Zatímco kilový bochník konzumního kvasnicového chleba stojí v obchodech okolo 25 Kč, cena obdobné domácí verze začíná na 13 Kč. Domácí bochník z kvásku pak vyjde na zhruba 11 Kč. Vyplývá to z výpočtů projektu PečemPecen.cz a portálu Kupi.cz, který mapuje ceny v supermarketech.
Branná – Toto povolání chce velkou dávku trpělivosti. Zásadní kus práce při něm odvedete za dvanáct či čtrnáct hodin, dalších šest týdnů ale trvá, než je dílo hotovo.
Kroměříž - Indiánským soustředěním začal letní provoz ve Středisku volného času Šipka v Kroměříži. Členové Indián klubu tak budou mít možnost během týdne prohloubit znalosti, které za celý rok nasbírali.
Branná – Toto povolání chce velkou dávku trpělivosti. Zásadní kus práce při něm odvedete za dvanáct či čtrnáct hodin, dalších šest týdnů ale trvá, než je dílo hotovo.
V receptáři se každý týden věnujeme tématům pro zahrádkáře, chovatele a pěstitele. A protože víme, že je mezi našimi diváky mnoho amatérských, ale přesto vynikajících kuchařů, čas od času vyhlásíme také kuchařskou soutěž.
Horka nad Moravou - Jeho pivo je výjimečné svou hořkostí, ale i tím, že tam nenajdete žádné náhražky ani cukr, po kterém bolí hlava, když se jde domů z hospody, nebo kukuřici na podporu pěnivosti. Hanácké Mechoš, jak se tohle pivo vařené v domácím minipivovaru jmenuje, pochází z Horky nad Moravou na Olomoucku.
Horka nad Moravou – Jeho pivo je výjimečné svou hořkostí, ale i tím, že tam nenajdete žádné náhražky ani cukr, po kterém bolí hlava, když se jde domů z hospody, nebo kukuřici na podporu pěnivosti.
Horažďovice - V rámci Slavností kaše v Horažďovicích se konala i soutěž v jejím pojídání, té se zúčastnil i rekordman v této disciplíně Jaroslav Němec.
Horažďovice - Bubenická show, šermířské vystoupení, mučírna, ohňová show, pojídání a vaření kaše. To, a mnoho dalšího, bylo součástí víkendových Slavností kaše v Horažďovicích na Klatovsku, které jsou již tradiční akcí.
Svitavy – Největším problémem svitavského víceúčelového centra Fabrika byl doposud provoz restaurace. Za pět let si zde vaření a obsluhu stihli vyzkoušet tři nájemci.
Braník – Peče, vaří, hraje divadlo. Na první pohled je Maruška Zeithamlová usměvavou seniorkou, kterou nic nerozhází. Ale ne vždy jí bylo do smíchu. Než se v roce 2001 přestěhovala do chráněného bydlení občanského sdružení POHODA, život si s ní krutě pohrával.
Brno - Vytvořte zdravé a chutné jídlo. Máte na to dvě hodiny. Takové zadání dostali žáci brněnských základních škol, kteří se v pátek zúčastnili finále kuchařské soutěže Kadet 2013.
Každoročně baví na Královském stříbření Kutné Hory diváky skečem „Turnaj v koulené", které dominuje obrovský míč. Skupina Rytíři Koruny České se tímto zábavným programem již zapsala do zlatého fondu tradičních slavností. Vidět je ale i jinde. O jejich působení na stříbření hovořil člen Milan Sýkora.
Horní Roveň, Dolní Ředice /ROZHOVOR/ – Hlavní hvězdou letošního Mysliveckého hodování v Horní Rovni, které už tradičně pořádalo Myslivecké sdružení Dolní Roveň – Komárov, byl známý zpěvák Martin Maxa.
Kutná Hora /ROZHOVOR/ - Každoročně baví na historické slavnosti s názvem Královské stříbření Kutné Hory diváky skečem „Turnaj v koulené", které dominuje obrovský míč. Skupina Rytíři Koruny České se tímto zábavným programem již zapsala do zlatého fondu tradiční akce. Vidět je ale i jinde.
Kutná Hora – Každoročně baví na Královském stříbření Kutné Hory diváky skečem „Turnaj v koulené", které dominuje obrovský míč. Skupina Rytíři Koruny České se tímto zábavným programem již zapsala do zlatého fondu tradičních slavností. Vidět je ale i jinde. O jejich působení na stříbření pohovořil člen Milan Sýkora.