Rokycany - Dům dětí a mládeže v Rokycanech se stal základnou pro další příměstský tábor. Jeho téma znělo Věda je zábava. Konal se pod vedením Marie Moulisové a za asistence Kristýny Honzíkové a Petry Dolanové.
Královéhradecko, Trutnov /OD SOUSEDŮ/ – Od začátku roku do poloviny července využilo služeb azylového domu společnosti Most k životu o.p.s. celkem 22 žen a 36 dětí.
Křínov – Putování údolím Kosího potoka z Caltova zavede turisty po proudu do místa pod Křínovem. Kdysi tam roztáčela voda hned několik mlýnských kol. Tam, kde stával Tomšův mlýn, dnes najde pocestný na první pohled podivné stavení, plné různých přístřešků.
Machová - Obecní dům v Machové, který částečně patří místnímu svazu zahrádkářů, prošel před několika týdny rozsáhlejšími opravami. „Rozšířili jsme víceúčelovou místnost," sdělil starosta Machové František Václavík. Místnost je rozdělená na moštárnu a část, kde se připravují povidla.
Machová - Obecní dům v Machové, který částečně patří místnímu svazu zahrádkářů, prošel před několika týdny rozsáhlejšími opravami. „Rozšířili jsme víceúčelovou místnost," sdělil starosta Machové František Václavík. Místnost je rozdělená na moštárnu a část, kde se připravují povidla.
Vrbno pod Pradědem, Wilamowice Nyskie - Spolek Přátelé Vrbenska vydává ve spolupráci s okresním úřadem v Nise a svým partnerským spolkem Sami sobie z polské obce Wilamowice Nyskie kuchařskou knihu.
Andělská Hora - Být kuchařkou na táboře může být pro někoho představa lákavá, pro jiného méně. Eva Nevolová z Branky u Opavy nabídla skautskému táboru svou pomoc a letos poprvé vaří dětem na táboře v Andělské Hoře. Musela se sžít s kuchyní v přírodě, která je chráněna jen plachtou, nemá tekoucí vodu a vaří pro desítky dětí. Je však nadmíru spokojená.
Andělská Hora /POZDRAV Z TÁBORA/ - Tři skautské tábory se letos vystřídají na Anenském vrchu v Andělské Hoře. Bez pomoci obce Andělská Hora by ale jejich průběh byl mnohem komplikovanější. V tábořišti totiž chybí třeba tekoucí voda.
Velký Týnec – Kotlíky naplněné čerstvě uvařeným gulášem, výběr z několika druhů pěnivých zlatých moků, ale i kapely a soutěže. Zámecká zahrada ve Velkém Týnci na Olomoucku se už pošesté promění v letní kulinářskou dílnu plnou zajímavých vůní i chutí. Soutěž ve vaření guláše odstartuje v sobotu 27. července dopoledne.
Velký Týnec – Kotlíky naplněné čerstvě uvařeným gulášem, výběr z několika druhů pěnivých zlatých moků, ale i kapely a soutěže. Zámecká zahrada ve Velkém Týnci na Olomoucku se už pošesté promění v letní kulinářskou dílnu plnou zajímavých vůní i chutí. Soutěž ve vaření guláše odstartuje v sobotu 27. července dopoledne.
Skalička – Milovníci tradičního českého jídla, a to guláše, se mají na co těšit. Soutěž o Zlatou vařečku ve vaření kotlíkového guláše vypukne ve Skaličce už tuto sobotu 27. července. Vůně masa a nejrůznějšího koření se kolem místní Sokolovny začne linout už v 11 hodin.
Skalička – Milovníci tradičního českého jídla, a to guláše, se mají na co těšit. Soutěž o Zlatou vařečku ve vaření kotlíkového guláše vypukne ve Skaličce už tuto sobotu 27. července. Vůně masa a nejrůznějšího koření se kolem místní Sokolovny začne linout už v 11 hodin.
Patna (Indie) – Indická policie ve středu zadržela ředitelku školy ve východní části země, kde zemřelo 23 dětí poté, co ve školní jídelně dostaly oběd otrávený smrtícím pesticidem. Informovala o tom dnes agentura AFP s odvoláním na oficiální činitele.
Zlínský kraj - Přečetli jste si Infotip? Nenechejte ho ležet doma ladem a zkuste se s ním vyfotit či ho naaranžovat na zajímavém místě ve Zlínském kraji. Podívejte se na první snímky, které nám do redakce zaslali čtenáři Deníku.
Chrastava - Radostnou sezonu má za sebou fotbalový oddíl TJ Spartak Chrastava. Zaslouženě se zejména díky výtečné jarní části stal vítězem západní skupiny I.B třídy a postoupil do vyšší soutěže, I.A třídy.
Andělská Hora - Ranní rozcvička, noční klid nebo stezka odvahy. Bez těchto činností si tábor umí málokdo představit. Atmosféru skautského tábora ale doplňuje i psaní dopisů a večerní nástupy v krojích.
Moravskoslezský Kočov /FOTOGALERIE/ - Vybrat toho, kdo uvařil nejchutnější guláš, to dalo v sobotu 20. července v Moravskoslezském Kočově pořádně zabrat. Pokud někdo chtěl posuzovat skutečně objektivně, musel ochutnat dvanáct porcí. Právě dvanáct týmů se zúčastnilo soutěže Kočovský kotlík, soutěže ve vaření guláše v kotlíku na otevřeném ohni.
Andělská Hora - Být kuchařkou na táboře může být pro někoho představa lákavá, pro jiného méně. Eva Nevolová z Branky u Opavy nabídla skautskému táboru svou pomoc a letos poprvé vaří dětem na táboře v Andělské Hoře. Musela se sžít s kuchyní v přírodě, která je chráněna jen plachtou, nemá tekoucí vodu a vaří pro desítky dětí. Je však nadmíru spokojená.
Moravskoslezský Kočov, Dívčí Hrad – Právě dnes to zavoní kotlíkovým guláškem hned ve dvou obcích na Bruntálsku. Tato výborná specialita se bude připravovat v Dívčím Hradě i v Moravskoslezském Kočově.
Andělská Hora /POZDRAV Z TÁBORA/ - Ranní rozcvička, noční klid nebo stezka odvahy. Bez těchto činností si tábor umí málokdo představit. Atmosféru skautského tábora ale doplňuje i psaní dopisů a večerní nástupy v krojích.
Borovany - Nejen k jídlu, ale i pro parádu mohou posloužit borůvky. Přesvědčily se o tom ve středu děti v Borovanské borůvkové zahradě, kde si mohly vyzkoušet batikovat trička, vyrábět borůvkové korále nebo malovat keramické borůvky. Navečer pak na malé návštěvníky čekala pohádka O drakovi.
Penzijní masáž. Tak by se dalo nazvat to, co se na nás v současnosti hrne ze všech stran. Není mezi námi snad nikdo, kdo by neslyšel, že je potřeba myslet na stáří a spořit si všemi možnými cestami. Jinak totiž prý reálně hrozí, že ze státního důchodu nevyžijeme, pokud se ho tedy dožijeme. A dále chceme-li si zachovat současný životní standard, musíme se o něj postarat sami, navíc pochopitelně s předstihem.
Praha - Penzijní masáž. Tak by se dalo nazvat to, co se na nás v současnosti hrne ze všech stran. Není mezi námi snad nikdo, kdo by neslyšel, že je potřeba myslet na stáří a spořit si všemi možnými cestami. Jinak totiž prý reálně hrozí, že ze státního důchodu nevyžijeme, pokud se ho tedy dožijeme. A dále chceme-li si zachovat současný životní standard, musíme se o něj postarat sami, navíc pochopitelně s předstihem.
Borovany – Zřejmě rekordní počet návštěvníků přilákalo víkendové Borůvkobraní v Borovanech. První odhady prodaných vstupenek mluví o patnácti tisících příchozích.
Borovany – Zřejmě rekordní počet návštěvníků přilákalo víkendové Borůvkobraní v Borovanech. První odhady prodaných vstupenek mluví o patnácti tisících příchozích.
Mají typicky nakyslou chuť, výraznou oranžovou barvu a konzumujeme je nejčastěji jako džem, kompot nebo pálenku. V kuchyni z nich však můžeme vykouzlit i spoustu jiných dobrot, a nemusí jít jen o oblíbené meruňkové knedlíky.
Příkazy – Hanácký skanzen v Příkazech u Olomouce od sobotního dopoledne plnili příznivci domácího vaření piva. Svou práci tam předváděl Petr Melichárek z Horky nad Moravou.
Příkazy – Hanácký skanzen v Příkazech u Olomouce od sobotního dopoledne plnili příznivci domácího vaření piva. Svou práci tam předváděl Petr Melichárek z Horky nad Moravou.
Praha – Zájem Čechů o Chorvatsko letos roste. V prvních červencových dnech vyjelo do chorvatských penzionů a soukromých ubytovacích zařízení o deset až 15 procent více českých turistů než loni. Vyplývá to z průzkumu analytické společnosti Mag Consulting v chorvatských hotelech a penzionech. Současně se vrátil trend z 90. let a Češi, aby ušetřili, s sebou vozí ve velkém vlastní jídlo. To souvisí s ukončením kontrol Chorvatů na vnitřních hranicích EU.
Nošovice - Přesto, že na svých cestách ochutnal stovky piv z různých koutů světa, o českém říká, že je nezaměnitelné a výjimečné. Zdeněk Baszczyňski, sládek nošovického pivovaru, odpovídal on-line na dotazy čtenářů.
Praha – Jste v práci nespokojeni? Možná přišel čas zkusit se věnovat nějaké jiné kariéře. „Málokdo si připouští, že práce je vlastně náš život. Zabírá nám nejméně osm hodin denně a v mnohých případech je důležitější než soukromí," připomíná Renáta Šutovská, jedna ze dvou zakladatelek personální agentury HR Spectrum.
Zlámaniny – Sluníčko nás od rána šimralo svými paprsky a tak jsme si řekli, že je ta pravá chvíle navštívit táborníky ve středisku Sopka kousíček od Nové Paky.
Brno – Jak chutnají sýry připravované jen nedaleko od Brna v kombinaci s moravskými víny? To v úterý zjistili návštěvníci Dílny: České a moravské delikatesy. Ty se konaly v prodejně My food market v ulici Zvonařka, jako součást gastronomického festivalu Jídlo z blízka.
Praha - Lidé, kteří si doma pečou vlastní chleba, na této základní potravině ušetří. Zatímco kilový bochník konzumního kvasnicového chleba stojí v obchodech okolo 25 Kč, cena obdobné domácí verze začíná na 13 Kč. Domácí bochník z kvásku pak vyjde na zhruba 11 Kč. Vyplývá to z výpočtů projektu PečemPecen.cz a portálu Kupi.cz, který mapuje ceny v supermarketech.
Branná – Toto povolání chce velkou dávku trpělivosti. Zásadní kus práce při něm odvedete za dvanáct či čtrnáct hodin, dalších šest týdnů ale trvá, než je dílo hotovo.