Kreativ

ŠTÍTEK: Velikonoce

Nákupy o Velikonocích? Zatímco v pátek si bez obav nakoupíte, v pondělí zůstanou dveře marketů uzavřené. Znovu se otevřou v úterý

Otevírací doba o Velikonocích: Kdy budou obchody zavřené, kam vyrazit o svátcích

Už podeváté si Češi letos připomenou Velký pátek, tedy ukřižování Ježíše Krista, formou státního svátku. Spolu s Velikonočním pondělím tak jarní svátky nabídnou čtyři dny volna. Ovšem pozor. Kromě toho platí i zákon upravující prodejní dobu obchodů o státních svátcích. Zatímco v pátek si bez obav nakoupíte, v pondělí zůstanou dveře marketů uzavřené. Znovu se otevřou v úterý.

Ručně vyráběné perníčky v perníkomatu pořídíte za cenu od 30 do 150 korun.

Perníkomat v Samosolech láká na velikonoční zboží. Nabízí i pohodlnou novinku

V Samosolech u Pluhova Žďáru na Jindřichohradecku funguje už několikátým rokem jediný perníkomat v Česku. Prodej ručně malovaných a zdobených perníčků si získává stále větší oblibu a v sezóně si jich o víkendech nakoupí zákazníci i desítky kusů. Cena se pohybuje podle velikosti perníčku v rozmezí od 30 do 150 korun.

Na Zámecké a Staré Dyji v lednickém zámeckém parku odstartovala plavební sezona.

VIDEO: Lodě vypluly. V Lednici hlásí začátek sezony. Letos potrvá do listopadu

Uklidit a natřít lodě, osadit je motory, zprovoznit plavební dráhu, vyčistit přístaviště a může se vyplout! U Maurské vodárny v lednickém zámeckém parku finišují nejen kapitáni s posledními pracemi startující plavební sezony, která na Zámecké a Staré Dyji odstartovala o uplynulém víkendu. Přípravy zabraly týmu zhruba měsíc.

Velikonoce na zámku v Pardubicích

VIDEO: Velikonoce na zámku v Pardubicích přivítaly jaro

Nádvoří Pardubického zámku vítalo v neděli 24. března jaro již tradičně velikonočním jarmarkem. Letos se vše neslo ve znamení dřeva, a tak není divu, že sem zavítali košíkáři, umělecký řezbář i prodejce dýmek. Svou tvoru přijela ukázat i řada středních škol z Pardubického kraje.

Urputně se přetlačovaly i ženy.

Od sousedů: Mistři v přetlačované

V sobotu bylo v Norimberku 35. mistrovství Německa v armwrestlingu. Na rozdíl od klasické páky (armdrücken), kterou známe třeba z hospody, při něm soupeři bojují jeden proti druhému vstoje.

Policie ČR, ilustrační foto.

Vyhrožoval bombou. Za mřížemi může zpytovat svědomí až tři roky

„Já tam dám bombu!“ Takovou zprávu rozesílal dvaapadesátiletý muž na Ústecku. Pravděpodobně neudržel své emoce na uzdě a tak telefonicky i po sms vyhrožoval umístěním výbušniny na jednu ze státních institucí. Ústeckým policistům se ho ale v podstatě ihned podařilo vypátrat a zadržet.

Vimperské velikonoční trhy v parku.

Trhovci přivezli do Vimperka Velikonoce

/FOTOGALERIE/ Počasí bylo o víkendu sice aprílové, ale ani to neodradilo Vimperáky a trhovce, aby si užili velikonoční trh. Ten se tradičně konal v městském parku a bylo z čeho vybírat.

Z předvelikonoční akce na Slezské plovárně

První ročník Vítání jara na Slezské plovárně byl plný zábavy a kreativity

První ročník Vítání jara na Slezské plovárně se setkal s velkým zájmem veřejnosti, která přišla oslavit příchod jara a velikonočního období. Akce, která se konala v sobotu 23. března, přilákala do areálu Slezské plovárny více než tisíc návštěvníků, kteří se přišli podívat na tradiční velikonoční jarmark plný zábavy a kreativity.

FC Pěnčín - Frýdlant.

V krajském přeboru chybělo proměňování šancí. Další kolo se hraje ve svátek

/FOTO, VIDEO/ První kolo krajského přeboru už některým týmům zvedlo bodové zisky za vítězství. Jiným prohra zkomplikovala pobyt v soutěži. Béčko Hamrů nemělo posily z A týmu, ale bod bralo (0:0). Lomnice na hřišti soupeře nastřílela Novému Boru sedm gólů (1:7). Plný bodový zisk si připsala také mužstva Železného Brodu, Sedmihorek a A týmu FC Pěnčín.

Návštěva v jihlavské zoo.

Jihlavská zoo letos zdražuje vstupné. Lidé zaplatí o dvacet procent víc

/VIDEO/ Do nové sezony vstupuje s velkými plány Zoo Jihlava. Chystá novinky i tradiční akce, zásadní změnou pro návštěvníky je zdražení vstupenek. K zvýšení vstupného dojde od prvního dubna a cena bude o dvacet procent vyšší. Dospělí tak nově zaplatí 180 korun, děti 120 a senioři 130 korun.

Tradiční jarmark nazvaný Valašské Velikonoce na Dolním náměstí ve Vsetíně zpestřili svým vystoupením muzikanti a tanečníci folklorního souboru Vsacan. Archivní foto - čtvrtek 14. dubna 2022

Valašské Velikonoce ve Vsetíně nabídnou jarmark, folklor i klaunskou show

Oblíbený velikonoční jarmark s doprovodným kulturním programem bude na Zelený čtvrtek (28. března) hostit Dolní náměstí ve Vsetíně. Prodejní stánky se tady objeví od deváté hodiny ranní. Prodejci budou na náměstí po celý den nabízet regionální farmářské produkty, květiny, koření, velikonoční dekorace i další velikonoční zboží.

Největší světové tvrdovaječnické slavnosti na světě.

Natvrdlí donesli vejce z Velvar na Karlův most. Lidé si připíjeli vaječňákem

/FOTOGALERIE/ Velvarští letos opět vyrazili s nůšemi plnými vajec ku Praze. Jejich noční pochod k hlavnímu městu odstartoval v sobotu odpoledne 23. března. Natvrdlí v neděli 24. března donesli vejce na Karlův most, a to nejen obyvatelé z Velvar, ale i lidé ze širokého okolí v rámci akce zvané Vajíčkobraní – Největší světové tvrdovaječnické slavnosti.

Liturgický průvod s oslíkem na Květnou neděli od baziliky sv. Jiří.

Chlapec vjel na oslíku do katedrály. Na Pražském hradě slavili Květnou neděli

/VIDEO, FOTO/ Významný svátek si v neděli připomněli nejen věřící na Pražském hradě. V rámci Květné neděle se konalo hned několik rituálů, z nichž pro přihlížející byl nejpoutavější průvod z baziliky svatého Jiří do chrámu svatého Víta. V čele průvodu šel kromě arcibiskupa Jana Graubnera také oslík s chlapcem. Samotný vjezd do katedrály symbolizoval slavný příjezd Krista do Jeruzaléma.