Kreativ

ŠTÍTEK: Velikonoce

Fotbalová příprava na jaro: Těrlicko 2022 - Dolní Datyně 1:3.

Kravaře pokazily Velikonoce Jestřábům, v Dolních Datyních jim naložily pětku

/FOTOGALERIE/ Ve dvou jarních zápasech krajského přeboru naplno bodovali, ale třetí o Velikonocích forbalistům Dolních Datyní radost nepřinesl. Na svém trávníku dostali od Kravaří pořádnou nadílku, duel 19. kola prohráli 1:5. Čestný úspěch Jestřábů zařídil v 80. minutě Cenek, před ním se sice zapsal mezi střelce Kodenko, ten však ve 32. minutě překonal svého spoluhráče Chelmeckého v domácí bráně.

Z Velikonočního pondělí na pražském Chodově.

Podívejte se: Velikonoce na pražském Chodově si užili kluci i holky

Velikonoční pondělí oslavili také malí i velcí v pražské metropoli. Přestupný rok na využilo mimo chlapců i mnoho dívek na pražském Chodově. Děvčata si totiž nenechala ujít příležitost v tento den mimořádně vyšlehat chlapce, což je podle staré tradice zvykem nejčastěji na Dačicku.

Vajíčkový salát je jedním z nejoblíbenějších způsobů zpracovaní barevných velikonočních vajec.

Čas barevných vajec končí: Jak z nich udělat chutný vajíčkový salát

Barevná velikonoční vajíčka dělají všem koledníkům radost a v košíčku vypadají hezky. Ale když se jich doma sejde větší množství, je nutné naplánovat, jak je co nejdříve spotřebovat. Asi nejoblíbenějším a nejrozšířenějším způsobem, jak naložit s vykoledovanými vejci, je vajíčkový salát nebo vajíčková pomazánka. Jak připravit jednoduchý a dobrý vajíčkový salát?

Zápas 15. kola I.B třídy, skupiny A, Kofola Krnov B - Slavia Malé Hoštice 5:2.

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - I.B třída

/FOTOGALERIE/ Lídři fotbalové I.B třídy se nemění, i když někteří z nich v 15. kole klopýtli. Skupině A po výhře 3:1 nad Velkými Hošticemi dál vládne Budišov n. B., Jindřichov v přímém souboji o 2. místo porazil Starou Ves 3:1. Střelnici si otevřeli v Šilheřovicích fotbalisté Záblatí, domácí tým přejeli 9:2 a v „béčku“ na 2. místě odskočili svým pronásledovatelům. Tabulku dál vedou Vítkovice B, které porazily Markvartovice 4:1, stejně jako ve skupině C Lískovec, i když prohrál v Horním Žukově 3:4. Klopýtly totiž také druhé Oldřichovice s Nebory 1:2. Hnojník porazil Nýdek 5:2 a už není poslední. Černé Velikonoce měla první Ostravice v „déčku“ po prohře na hřišti posledního Spálova 0:2. Bodově se na ni dotáhly druhé Stachovice, které porazily Frýčovice 1:0.

Na velikonočním jarmarku v Kladrubech byly k vidění také hrané scénky v podání místního národopisného spolku.

Velikonoční jarmark v Kladrubech nabídl dobové scénky. Lidem se líbily

Velikonoční jarmark v Kladrubech, který se konal v sobotu 30. března v místním areálu Sulanova statku nabídl návštěvníkům stánkový prodej inspirovaný velikonočním obdobím, živou hudbu v podání skupiny DM Band a vystoupila také kladrubská dudácká muzika s nejen chodskými písničkami.

Fotbalistky Slovácka (bílé dresy) zakončily základní část první ligy že domácí remízou se Spartou Praha.

Fotbalistky Slovácka ve šlágru okradly Spartu. O výhru přišly až v nastavení

Byly velmi blízko velkému úspěchu, výhře nad favorizovanou Spartou. Fotbalistky Slovácka ještě v nastaveném čase vedly nad Pražankami 2:1, sahaly po senzaci, ale nezvládly jednu situaci ve vlastním pokutovém území a po gólu ex-zlínské Bužkové z 93. minuty zakončily dlouhodobou základní část první ženské ligy remízou 2:2.

Libor Rychlý (vlevo) a Martin Šimek spolu odehráli v dresu Lhoty spoustu skvělých zápasů. Teď už je Rychlý doma na Brandýsku a Šimek v Tuchlovicích. První druhého překonal, ale kamarády zůstali.

Okres: Lidice k lídrovi nejely, konec v Olovnici byl jenom pro silné povahy

Druhé kolo okresního přeboru fotbalistů o Velikonocích nepřineslo mnoho překvapení. O největší se postaraly zachraňující se týmy Kročehlav a zejména Hrdlíva, které urvaly aspoň dva body. První jarní výhry má Velké Přítočno, které se ale znovu nadřelo. Poslední Lidice na hřiště prvních Jedomělic ani nevyrazily, už dopředu věděly, že tým dohromady nedají.

Fotbalová divize A: Katovice - Sokolov 2:2 (2:1).

Ohlasy z velikonočního fotbalového víkendu na jihu Čech - ČFL a divize

Republikové fotbalové soutěže pokračovaly o Velikonocích dalším kolem. V České lize bodovala naplno béčka Dynama i Dukly, naprázdno vyšel jenom Písek, který doma nestačil na rezervu Dukly Praha. V divizi pokračuje mohutný finiš Českého Krumlova za záchranou, tentokrát přivezl tři body z Mariánských Lázní. 

Divize E: Přerov - Noový Jičín 1:2 (29.3.2024).

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - divize E

/FOTOGALERIE/ Veselé Velikonoce zažili fotbalisté Nového Jičína. Poslední tým divize E v 19. kole vyhrál na hřišti předposledního Přerova 2:1 a v tabulce se bodově dotáhl na svého soupeře. Rýmařov padl na hřišti lídra soutěže ve Strání 0:2.

Morová rána, která v letech 1348 až 1350 zasáhla velkou část západní Evropy, vyvolala masovou hysterii, jež brzy přešla k vraždění Židů. Ti byli obviňováni, že tráví vodu ve studních. Jejich vraždění pak postupovalo Evropou souběžně se šířením nákazy

PODCAST: Dějiny temné i tajemné. Krvavé Velikonoce

Léta 1389. V neděli na Velikú noc Židé v Praze jsou zbiti a spáleni, zapsal do svých Pamětí Mikuláš Dačický z Heslova. Strohá věta je připomínkou největšího středověkého pogromu na Židech spáchaného v českých zemích, k němuž došlo 18. dubna 1389, za vlády Václava IV. Zahynula při něm většina obyvatel tehdejšího pražského židovského města.

TJ Sokol Libchavy B vs. TJ Sokol Černovír.

Fotbalové Velikonoce v Libchavách? Podle výsledků pláč a skřípění zubů

/OKRESNÍ FOTBAL/ Psal se 12. srpen roku 2023, kdy libchavské áčko prohrálo v Albrechticích a od té doby v každém kole sbíralo body. Až do letošního 31. března a „výletu“ do Brandýsa nad Orlicí, který vedoucímu celku okresního přeboru II. třídy pořádně zhořkl. A když k tomu připojíme debakl třetitřídního béčka v Červené Vodě, tak tyhle svátky jara se pro libchavský fotbal proměnily v černou můru.

Břeclavští fotbalisté (v modrém) porazili 4:1 Humpolec.

FOTO: Břeclavi vystřelil první jarní výhru Kovařík. Nejlepší výkon, těšilo Víška

Důležitá výhra. Fotbalisté Břeclavi v sobotu dopoledne zapsali premiérové tři body v jarní části divize D. Duel devatenáctého kola proti Humpolci zvládlo MSK výsledkem 4:1. „Už na tréninku jsem to cítil. Kluci byli výborně nachystaní, hlava byla dobře připravená. Jen jsem doufal, aby se to projevilo i v zápase,“ řekl břeclavský kouč Radomír Víšek.

Horní část ulice Bratří Čapků v Žatci.

Po Velikonocích se uzavře páteřní komunikace na sídlišti Jih v Žatci

/FOTO, VIDEO/ Páteřní komunikace na sídlišti Jih v Žatci se po velikonočních svátcích uzavře. Do ulice Bratří Čapků se vrátí dělníci, na začátku dubna začnou práce na rekonstrukci vodovodního řadu a kanalizační stoky včetně přípojek. Rozdělené jsou do čtyř etap, skončit mají v polovině července.