Kreativ

ŠTÍTEK: Republikánská strana

Donald Trump v Kongresu

Trump schválil odtajnění zprávy. FBI podle ní zasahovala do vyšetřování voleb

FBI při vyšetřování údajných zásahů Ruska do amerických prezidentských voleb zneužila pravomoci a porušila zákon. Tvrdí to zpráva republikánů, o jejímž zveřejnění rozhodl v pátek americký prezident Donald Trump. Informoval o tom server BBC. Podle FBI však text obsahuje vážné nepřesnosti a neměl se dostat na veřejnost. Demokraté také chtějí v pondělí zveřejnit vlastní zprávu.

Donald Trump v Kongresu

Trumpovo poselství o stavu Unie: dojem moudrého státníka kazí skandály

Tradiční řeč amerického prezidenta před členy obou komor Kongresu ukázala jiného Donalda Trumpa, než na jakého si zvykla veřejnost během prvního roku jeho mandátu. Respektovaný server Politico poznamenává, že Trumpova úterní zpráva o stavu Unie působila dojmem, jako by neexistovalo žádné z obvinění, jimiž je současná hlava státu v poslední době bombardována.

Donald Trump

Občanství dostane 1,8 milionu imigrantů, ale zeď postavit chci, žádá Trump

Imigranti, kteří na území USA vstoupili ilegálně, by mohli získat americké občanství. Nový návrh amerického prezidenta Donalda Trumpa by se dotkl 1,8 milionu lidí. Tyto osoby zatím chránil program Daca, kvůli jehož zrušení Kongres minulý týden neschválil americký rozpočet. Má to ale jeden háček. Trump výměnou za to od Kongresu požaduje 25 miliard dolarů (575 miliard korun) na stavbu zdi na hranicích s Mexikem.

Chuck Schumer, americký senátor

Americký shutdown končí. Demokraté odhlasují další financování vlády do 8. února

Američtí demokraté po několika dnech vyjednávání s republikány podpoří návrh na další financování vlády Spojených států. V pondělí to v Kongresu oznámil šéf demokratických senátorů Chuck Schumer. Demokraté totiž svůj souhlas podmiňovali ochranou imigrantů. Federální vláda tak byla od soboty bez peněz na běžný provoz. Z takzvaného "shutdownu" se obě strany, tedy demokraté i republikáni, obviňují navzájem.

Donald Trump

Změna systému sociálních dávek a migranti - Trump jedná s Republikány o plánech

Po nepříjemném překvapení, které americkému prezidentovi připravil jeho bývalý stratég Steve Bannon svými výroky v knize Fire and Fury (Ohnivá zloba), se Donald Trump sejde s vrcholnými představiteli Republikánů na víkendové schůzce. Cílem je stanovit legislativní priority pro letošní rok a projednat strategii pro listopadové klíčové volby do Kongresu.

Donald Trump

Trumpova daňová revoluce zatím neplatí, reforma musí zpět do Sněmovny

Největší úprava daní od 80. let a éry Ronalda Reagana neplatí. Zatím. Sněmovně reprezentantů ji nejprve v úterý vrátili senátoři se zdůvodněním, že je třeba znovu rozhodnout o třech problematických bodech návrhu. Po korekcích už Senát nemohl stát v cestě a reforma dnes v 7:00 SEČ prošla. Čeká ji ale druhé kolo hlasování ve Sněmovně.

Velvyslanec USA v Česku Stephen (Steve) King

Nový americký ambasador v Praze Stephen King nastoupil do úřadu

Prezident Miloš Zeman dnes převzal pověřovací listiny nového amerického velvyslance Stephena Kinga (76), který se tím oficiálně ujal úřadu. Podnikatel a stoupenec republikánské strany King je v pořadí devátým ambasadorem USA v Česku. Úřadu se ujímá po právníkovi Andrewovi Schapirovi, který ve funkci skončil letos v lednu.

Bill de Blasio

Volebnímu úterý v USA vévodili demokrati, Trumpovi muži pohořeli

/VIDEO/ V několika státech USA se včera konaly volby guvernérů či starostů. Celkem jasně se ukázaly pochyby voličů nad dosavadní politikou Trumpa. Jeho podporovatel, dosavadní guvernér státu New Jersey Chris Christie, pohořel. Naopak se zaskvěl newyorský starosta Bill de Blasio, první demokrat za posledních třicet let, který ve městě obhájil své křeslo. 

Stephen (Steve) King

Nastupující americký velvyslanec Stephen King přijel do Česka

Budoucí americký velvyslanec Stephen King přijel v pátek do Česka. Dnes o tom informovala americká ambasáda. King se funkce oficiálně ujme poté, co předá pověřovací listiny prezidentovi Miloši Zemanovi. Termín jejich předání zatím nebyl stanoven.

Prezident Miloš Zeman a jeho manželka Ivana vystoupili 6. listopadu v Praze na tiskové konferenci k Zemanově kandidatuře do prezidentských voleb.

Čtvrtina lidí by chtěla za prezidenta Zemana, na druhém místě je Drahoš

Žebříček preferencí kandidátů na prezidenta zatím vede současná hlava státu. Miloše Zemana by podle nejnovějšího průzkumu CVVM vidělo rádo znovu v úřadu 25 procent dotázaných. Jiří Drahoš získal sympatie 15 procent respondentů, trojici silných kandidátů uzavírá Michal Horáček.  

Ilustrační snímek.

Kandiduje instruktor lukostřelby i webař

Nymbursko - Celkem 37 osob kandiduje z Nymburska v nadcházejících parlamentních volbách. Usednout do sněmovních lavic má však reálnou šanci jen minimum z nich.

Donald Trump

Hrozí odvolání Trumpa? Prohra republikánů může znamenat prezidentův konec

V okolí Bílého domu se již delší dobu šeptá o tom, že pokud ve volbách do Sněmovny reprezentantů v příštím roce republikáni nezískají většinu, mohl by to být konec amerického prezidenta Donalda Trumpa. Mohlo by totiž snadno projít jeho odvolání, které Demokraté navrhují. Trump podle amerických médií místo podpory kampaně republikánů svou stranu rozvrací.  

Ilustrační foto.

Volby 2017: Už za osm dní. Víte komu dáte svůj hlas?

ANKETA/ Kdo by vyhrál volby ve Zlínském kraji, kdyby se konaly o několik týdnů dřív? Dostala by se do Sněmovny ODS nebo Starostové? Graf znázorňuje výsledky posledního průzkumu, který pro Deník zhotovila společnost SANEP.

Velvyslanec USA v Česku Stephen (Steve) King

Nový americký velvyslanec v Česku bude Stephen King, schválil Senát

Senát Spojených států odhlasoval dlouholetého člena strany republikánů Stephena (Steva) Kinga jako nového amerického velvyslance v České republice. Podnikatele z Wisconsinu navrhl Bílý dům už v červenci. King navíc nemá politické vazby na amerického prezidenta Donalda Trumpa a během loňských prezidentských voleb k němu měl oficiálně neutrální postoj.

Donald Trump

Trump představil daňovou reformu, prý největší po 31 letech

Republikánská strana amerického prezidenta Donalda Trumpa představila ve středu svůj plán daňové reformy. Požaduje hluboké škrty v oblasti firemních sazeb a zrušení velké části dědické a darovací daně. Má jít o největší změnu za posledních 31 let.

Záplavy v Texasu po hurikánu Harvey.

Škody po hurikánu Harvey budou rekordní. Účet ohrožuje Trumpovu zeď

Odhady škod způsobené hurikánem Harvey již nyní převyšují dosud rekordní spoušť po bouři Katrina z roku 2005. Tím se ovšem snižují šance, že americký Senát přiklepne miliardy na stavbu zdi na hranicích s Mexikem. Pro amerického prezidenta Donalda Trumpa to nicméně může být příležitost, jak si zachovat tvář.

Donald Trump

Trump ruší dětským migrantům legalizaci pobytu v USA, je protiústavní

Americký prezident Donald Trump může zkomplikovat chod řady rodin migrantů. V úterý rozhodl o tom, že zruší opatření, jež dávalo možnost legalizace pobytu těm migrantům, kteří ve Státech žili od dětství. Program nazývaný DACA zavedl předchozí prezident Barack Obama v roce 2012 a týká se asi 800 tisíc případů, především z Mexika. Zákon ještě musí projít Kongresem, který bude pravděpodobně proti.

Donald Trump

Trump: Posvěťte zeď s Mexikem, nebo americká vláda přestane fungovat

Americký prezident Donald Trump pronesl v Arizoně další ze svých plamenných proslovů. Jeho hlavním tématem byla zeď na hranicích s Mexikem, jejíž financování bude schvalovat Kongres. „I kdybychom měli zastavit činnost vlády, tu zeď prostě postavíme,“ rozhorlil se Trump.

Stephen Bannon.

Odcházející stratég Washingtonu: Trumpovo prezidentství je u konce

Kontroverzní Trumpův poradce a bývalý šéf ultrakonzervativního webu Breitbart News Steve Bannon končí. Výpověď podal údajně už na začátku srpna, tedy před svými nejnovějšími skandálními výroky na adresu pravicových radikálů v Charlottesville. Po odchodu z Bílého domu prohlásil, že Trumpovo prezidentství, za které od počátku bojoval, skončilo.

Otec a syn Bushovi

Rodina Bushů se připojila ke kritikům Trumpa. Jeho poradní tým se rozpadl

Bývalí prezidenti George H. W. Bush a George W. Bush vyzvali USA, aby „odmítla rasový fanatismus, antisemitismus a nenávist ve všech podobách“. Jedná se o nejnovější kritiku republikánských osobností v reakci na poslední výroky Donalda Trumpa. Ten z násilných střetů ve Virginii obvinil "obě strany". Sám Trump pak byl nucen ukončit činnost svého poradního ekonomického týmu kvůli odchodu jeho členů. Vůdce rasistické organizace Ku Klux Klan Trumpovi poděkoval.

Jeffrey Lord

CNN vyhodila komentátora, sympatizoval s Trumpem

/VIDEO/ Americká televizní stanice CNN dnes propustila své "enfant terrible", posledního protrumpovského komentátora Jeffreyho Lorda. Důvodem byl jeho víkendový nacistický pozdrav na sociální síti.

Mitch McConnell

Trump střelil do vlastních řad. Obul se do šéfa Senátu Mitche McConnella

Prezidentství Donald Trumpa zatím nenaplnilo předvolební sliby. Zrušení Obamacare či výrazné omezení imigrace se zatím neděje, prezidentovy snahy neprocházejí jednou z komor Kongresu, Senátem. V něm sice mají republikáni postačující převahu, ovšem Trumpovy zákonodárné snahy podvazuje nejednotnost strany. Prezident ve čtvrtek tvrdě zkritizoval Mitche McConnella, republikánského šéfa Senátu.

Anthony Scaramucci

Trump odvolal svého ředitele pro komunikaci. Vydržel jen deset dní

Ředitel pro komunikaci Bílého domu Anthony Scaramucci skončil ve své funkci. Americký prezident Donald Trump ho odvolal ani ne po deseti dnech. Bývalý finančník z Wall Street čelil kritice na nátlak nového personálního šéfa Bílého domu Johna Kellyho, kterého v úterý prezident oficiálně uvedl do funkce.

Arnold Schwarzenegger s panenkou při zkoušení role

Terminátor slaví. Fenomenálnímu Arniemu je 70

/VIDEO/ Jeho nejslavnější rolí je Terminátor, kterým se proslulý Rakušan stal v roce 1984. Tehdy mu bylo již 37 let, byl historicky nejúspěšnějším kulturistou světa a měl za sebou již i několik úspěchů na stříbrném plátně. Přesto by málokdo dokázal odhadnout, čeho všeho ještě dosáhne. A že toho ke včerejšímu dni, kdy Arnie oslavil neuvěřitelnou sedmdesátku, je!

Prezidentská standarta na prezidentské limuzíně

Horáček a Drahoš hledají podporu i na Boleslavsku

Mladoboleslavsko /ANKETA/ - Posledních pár týdnů zbývá kandidátům na prezidenta na to, aby nasbírali na své podpisové archy co nejvíce hlasů od svých podporovatelů. Aby se mohli ucházet o nejvyšší post v zemi, potřebují jich 50 tisíc.