Když se řekne sekaná, řadě z vás se vybaví klasické jídlo a teplo domova. Sekaná s bramborovou kaší je pro řadu lidí oblíbený pokrm. Sekaná je výborná také s čerstvým chlebem a kyselou okurkou.
O Jaroslavu Němcovi z Bystré u Poličky už víme, že se rád dobře a rychle nají. Nabídli jsem také dva jeho recepty na sladké dobroty. Chlap se ale nezapře, proto tu máme po bábovce a štrůdlu sekanou. Spořádáte ji také na jedno posezení?
Čtenář Deníku Jaroslav Němec nás zásobuje zaručenými recepty na vydařené pokrmy. Tentokrát zaslal recept na oblíbenou sekanou. Chcete se také pochlubit receptem na jídlo, které si zamilovala celá vaše rodina? Pošlete nám jej nejlépe s fotkou na e-mail: servis.zapad@denik.cz.
Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky má přezdívku Maxijedlík, a ne náhodou. Sní na co přijde. Vyhrál nespočet soutěží v pojídaní třeba švestkových knedlíku a má na svém kontě i světové rekordy v konzumaci natvrdo vařených vajec na čas.
Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky má přezdívku Maxijedlík, a ne náhodou. Sní na co přijde. Vyhrál nespočet soutěží v pojídaní třeba švestkových knedlíku a má na svém kontě i světové rekordy v konzumaci natvrdo vařených vajec na čas.
Když se řekne sekaná, řadě z vás se vybaví klasické jídlo a teplo domova. Sekaná s bramborovou kaší je pro řadu lidí oblíbený pokrm. Sekaná je výborná také s čerstvým chlebem a kyselou okurkou.
Když se řekne sekaná, řadě z vás se vybaví klasické jídlo a teplo domova. Sekaná s bramborovou kaší je pro řadu lidí oblíbený pokrm. Sekaná je výborná také s čerstvým chlebem a kyselou okurkou.
Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky má přezdívku Maxijedlík, a ne náhodou. Sní na co přijde. Vyhrál nespočet soutěží v pojídaní třeba švestkových knedlíku a má na svém kontě i světové rekordy v konzumaci natvrdo vařených vajec na čas.
Na noční chrápání může platit, když dá postižený sbohem česneku a cibuli. Potřebné je však dobře porozumět příčinám a následkům. Vyplývá to alespoň z čerstvého upozornění Nemocnice Brandýs nad Labem, která varuje před často přehlíženými příznaky refluxní choroby jícnu.
Když se řekne sekaná, řadě z nás se vybaví klasické domácí jídlo. Zkuste si ale vyzkoušet tu podle Maxijedlíka, který se vlastním jménem jmenuje Jaroslav Němec. Vyhrál s ní třeba i soutěž O nejlepší sekanou v roce 2017.
Když se řekne sekaná, řadě z nás se vybaví klasické domácí jídlo. Zkuste si ale vyzkoušet tu podle Maxijedlíka, který se vlastním jménem jmenuje Jaroslav Němec. Vyhrál s ní třeba i soutěž O nejlepší sekanou v roce 2017.
/FOTOGALERIE/ Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
/FOTOGALERIE/ Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
/FOTOGALERIE/ Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
/FOTOGALERIE/ Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
/FOTOGALERIE/ Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
/FOTOGALERIE/ Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
/FOTOGALERIE/ Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
/FOTOGALERIE/ Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
/FOTOGALERIE/ Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
/FOTOGALERIE/ Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Čtenář Deníku Jaroslav Němec nás zásobuje zaručenými recepty na vydařené pokrmy. Tentokrát zaslal recept na oblíbenou sekanou. Chcete se také pochlubit receptem na jídlo, které si zamilovala celá vaše rodina? Pošlete nám jej nejlépe s fotkou na e-mail: servis.zapad@denik.cz.
Čtenář Deníku Jaroslav Němec nás zásobuje zaručenými recepty na vydařené pokrmy. Tentokrát zaslal recept na oblíbenou sekanou. Chcete se také pochlubit receptem na jídlo, které si zamilovala celá vaše rodina? Pošlete nám jej nejlépe s fotkou na e-mail: servis.zapad@denik.cz.
Také už Vám dochází fantazie, co stále vařit nebo péct? Nebo třeba grilovat? Na naši výzvu zareagoval pan Jiří Mika a poslal nám řadu receptů na letní grilování. Pro začátek vybíráme grilování zvěřinového masa. Podělte se také o váš oblíbený rodinný recept, pošlete jej na mail: servis.zapad@denik.cz a my jej zveřejníme.
Také už Vám dochází fantazie, co stále vařit nebo péct? Nebo třeba grilovat? Na naši výzvu zareagoval pan Jiří Mika a poslal nám řadu receptů na letní grilování. Pro začátek vybíráme grilování zvěřinového masa.
Receptů na chutné pomazánky není nikdy dost. A není se čemu divit: pomazánka je rychle připravena a můžete ji mazat na chleba i krekry či do ní namáčet zeleninu. Bez velkého vaření tak vykouzlíte chutnou snídani či rychlou večeři, která zasytí i případnou návštěvu.
Tentokrát vám nabízíme recepty na nejrůznější polévky, které jsou hlavně nyní, v probíhajícím zimním období, velmi užitečné. Zahřejí, doplní potřebné vitamíny a minerály a hlavně jsou velmi chutné.
Vánoční, silvestrovské a novoroční přejídání je za námi, tak co teď? Chtělo by to trochu ulehčit žaludku a vůbec ozdravit organismus, který je po více než týdenních hodech nejspíše v úplně nejhorší situaci, jaká může za celý rok nastat. Takže, co radíme? Pokud možno lehká jídla, hodně zeleniny, salátů a zdravých šťáv.
Že už vám nechutná kuře, které si dopřáváte v té nejoblíbenější podobě, tedy vcelku pečené? Nevadí. Kuře se dá velmi dobře připravit na sto nebo možná i tisíc způsobů - a pokud je neznáte, ochuzujete se. U dietního kuřecího masa si přitom můžete klidně dovolit i takové zdánlivě nezdravé úpravy jako je smažení nebo pečení na sádle.
Tradiční štědrovečerní večeře je jedním ze symbolů českých Vánoc. Je proto škoda, že se na slavnostně vyzdobeném stole objevují rybí polévka a smažený kapr stále méně. Pojďme si proto připomenout, co na Štědrý den chystaly naše babičky.
Domácí uzení, to je česká a moravská výsada. Právě s blížící se zimou je kouř ze zahradních udíren stále častějším průvodcem po našich vesnicích. Ten, kdo poznal, jak voní a chutnají maso, klobáska, ryba nebo sýr čerstvě vytažené z udírny, se na tento až rituální okamžik těší dlouho dopředu. Dnešní receptář tedy věnujeme přípravě pokrmů z toho nejlepšího, co můžete z udírny vytáhnout.
/FOTOGALERIE/ Stařičké loutky čekaly dlouho ve skříni v bývalém úřadu v Borovnici na svou další šanci postavit se na pódium. Nyní byly ve skříni ze 20. let „znovuobjeveny“ a brzy se dostanou i před diváky. Nebyl to ale žádný náhlý objev. „O loutkách vím celý život. Hrála jsem s nimi divadlo už jako náctiletá,“ předeslala starostka obce Lenka Proschková.
Máte souseda myslivce? Pak teď na podzim často postávejte u jeho dveří a škemrejte, škemrejte. Pokud uspějete a stanete se majiteli čerstvé zvěřiny, gratulujeme vám a přejeme krásný zážitek v kuchyni i v jídelně.
Na první pohled fádní zelenina. Fazole. Co s ní? Pokud použijete trochu důvtipu, dočkáte se zajímavých gurmánských zážitků. Fazoli totiž není chytré podceňovat, o čemž svědčí i příklady ze světa, kde je v mnohých zemích právě tato zelenina připravována na všechny možné způsoby a tamější jídelníček by se bez ní neobešel.
Infarkt může postihnout kohokoliv a stále častěji se vyskytuje i u lidí okolo 30 až 40 let. U žen se navíc stává, že jejich příznaky infarktu se mohou lišit a v mnoha případech nejsou včas rozpoznány.
Sychravý čas omezuje náš pobyt v přírodě, ale domácí prostředí má své výhody. Třeba chuť a čas na přípravu vlastních oblíbených pokrmů. A k podzimu patří guláše všeho druhu, takže dnes nabízíme pár nápadů, co nasypat do pánví nebo hrnců. A nemusí to být nutně jen těžké hovězí nebo vepřové maso – použít můžete klidně i ryby nebo houby, a pokud byste chtěli jít ještě dál, můžete zkusit třeba i zeleninové guláše.
Podzimní sychravé dny jsou ideální příležitostí pro dobré jídlo. Můžete si zajít do restaurace nebo si sami doma uvařit. Třeba podle receptů studentů Integrované střední školy v Moravské Třebové.