/SERIÁL/ Českolipský Deník si pro své čtenáře přes dlouhou fotbalovou pauzu připravil další seriál. Tentokráte se zaměříme na rozhodčí, postupně se vám budeme snažit představit jednotlivé sudí z Českolipska.
Připravte si doma jarní pokrmy, o které se s vámi za téměř deset let podělili čtenáři Deníku. Vyzkoušejte recepty, které jsou považovány za "rodinné stříbro"
Pokud někdo sám ohodnotí svou práci jako dokonalou, zbystříme. Je ten člověk vážně tak dobrý, nebo se jen vychloubá a nevidí si na špičku nosu? Když Roman Vaněk připravil knihu pro každého správného chlapa, nazval ji jednoduše a zároveň dokonale – Maso.
Senioři jsou přes neustálé varování Policií ČR i médii stále snadným terčem podvodníků a zlodějů. Jedním z takovýchto případů se zabývají i policisté z obvodního oddělení Nové Strašecí. K událostem došlo opakovaně, a to 6., 12. a 18. ledna letošního roku. Dva neznámí občané tmavší pleti okradli starší paní v jejím domě v jedné obci na Rakovnicku. Okradená žena se o tom všem svěřila rodině až 18. ledna, a to z důvodu ostychu. Její blízcí pak ihned kontaktovali policisty prostřednictvím linky 158.
Sklizeň celeru připadá na říjen. Přicházejí již první mrazíky, a proto je třeba celer, přestože ještě roste, sklidit a dobře uskladnit, protože namrzlé, ale i předčasně sklizené celerové bulvy jsou méně trvanlivé. Bulvy opatrně vyjmeme tak, abychom je nepoškodili, protože jinak by během skladování hnily.
Sklizeň celeru připadá na říjen. Přicházejí již první mrazíky, a proto je třeba celer, přestože ještě roste, sklidit a dobře uskladnit, protože namrzlé, ale i předčasně sklizené celerové bulvy jsou méně trvanlivé. Bulvy opatrně vyjmeme tak, abychom je nepoškodili, protože jinak by během skladování hnily.
Sklizeň celeru připadá na říjen. Přicházejí již první mrazíky, a proto je třeba celer, přestože ještě roste, sklidit a dobře uskladnit, protože namrzlé, ale i předčasně sklizené celerové bulvy jsou méně trvanlivé. Bulvy opatrně vyjmeme tak, abychom je nepoškodili, protože jinak by během skladování hnily.
Sklizeň celeru připadá na říjen. Přicházejí již první mrazíky, a proto je třeba celer, přestože ještě roste, sklidit a dobře uskladnit, protože namrzlé, ale i předčasně sklizené celerové bulvy jsou méně trvanlivé. Bulvy opatrně vyjmeme tak, abychom je nepoškodili, protože jinak by během skladování hnily.
Sklizeň celeru připadá na říjen. Přicházejí již první mrazíky, a proto je třeba celer, přestože ještě roste, sklidit a dobře uskladnit, protože namrzlé, ale i předčasně sklizené celerové bulvy jsou méně trvanlivé. Bulvy opatrně vyjmeme tak, abychom je nepoškodili, protože jinak by během skladování hnily.
Sklizeň celeru připadá na říjen. Přicházejí již první mrazíky, a proto je třeba celer, přestože ještě roste, sklidit a dobře uskladnit, protože namrzlé, ale i předčasně sklizené celerové bulvy jsou méně trvanlivé. Bulvy opatrně vyjmeme tak, abychom je nepoškodili, protože jinak by během skladování hnily.
Brambory za šest korun. K mání budou od pátečního odpoledne na poli v Blatci, kde letos zkouší samosběr zeleniny místní farmář. Zájemci nepotřebují motyku, hlízy jim pěstitelé nachystají na pole. Nasbírat si mohou také cibuli.
Mrkev za čtyři, cibule za šest, zelí za sedm korun. Ne za kus, ale kilogram kvalitní zeleniny. K mání je ve Vojnicích, místní části Těšetic, kde v úterý dopoledne místní zemědělec zahájil samosběr zeleniny. Zájem je obrovský. Na pole nedaleko Olomouce míří zájemci z celé České republiky.
Sezona rajčat, která dozrála na slunci, je velmi krátká. Když se tenká slupka plodů vybarví podle odrůdy na červenou, oranžovou, žlutou nebo bílou barvu, počkejte 2 až 3 dny a můžete sklízet. Nespotřebované plody skladujte jen několik dní při pokojové teplotě nebo v chladnější místnosti. Pokud je skladujte v chladničce, ztrácejí rychle svoji typickou chuť.
Ladislav Kašpar z Těšetic na Hané, se pohybuje v zemědělské prvovýrobě přes 20 let. Pěstoval cibulovou, kořenovou a košťálovou zeleninu a prodával ji obchodníkům - za směšně nízké výkupní ceny, jak poslední roky kritizoval podmínky. Vloni poprvé nabídl produkci přímo spotřebiteli k samosběru. Za peníze, které inkasoval od velkoobchodu. Po zelenině se na poli zaprášilo. Letos?
Ladislav Kašpar ze vsi nedaleko Olomouce, se pohybuje v zemědělské prvovýrobě přes 20 let. Pěstoval cibulovou, kořenovou a košťálovou zeleninu a prodával ji obchodníkům - za směšně nízké výkupní ceny, jak poslední roky kritizoval podmínky. Vloni poprvé nabídl produkci přímo spotřebiteli k samosběru. Za peníze, které inkasoval od velkoobchodu. Po zelenině se na poli zaprášilo. Letos?
23letý muž se zpovídá z krádeže několika přepravek s cibulí a česnekem v celkové hodnotě 1.308 korun. Ty odcizil v neděli 5. července v podvečer z dodávky, která byla zaparkovaná na Soukenném náměstí.
/LIDÉ ODVEDLE/ Erik Géczy pochází ze Žatce. Jeho milovaným koníčkem je vaření. A právě kulinářské umění se stalo jeho prací. Ta ho zavedla do hlavního města. Přečtěte si jeho příběh ze seriálu Lidé odvedle.
Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky má přezdívku Maxijedlík, a ne náhodou. Sní na co přijde. Vyhrál nespočet soutěží v pojídaní třeba švestkových knedlíku a má na svém kontě i světové rekordy v konzumaci natvrdo vařených vajec na čas. Teď se se čtenáři Deníku podělil o svůj recept na dančí svíčkovou, se kterou vyhrál soutěž.
Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky má přezdívku Maxijedlík, a ne náhodou. Sní na co přijde. Vyhrál nespočet soutěží v pojídaní třeba švestkových knedlíku a má na svém kontě i světové rekordy v konzumaci natvrdo vařených vajec na čas. Teď se se čtenáři Deníku podělil o svůj recept na dančí svíčkovou, se kterou vyhrál soutěž.
Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky má přezdívku Maxijedlík, a ne náhodou. Sní na co přijde. Vyhrál nespočet soutěží v pojídaní třeba švestkových knedlíku a má na svém kontě i světové rekordy v konzumaci natvrdo vařených vajec na čas. Teď se se čtenáři Deníku podělil o svůj recept na dančí svíčkovou, se kterou vyhrál soutěž.
Svíčková. Cítíte už její chuť? Vyzkoušejte si tu, se kterou vyhrál na soutěži Mistrovství o nejlepší svíčkovou omáčku, a to takzvaný Maxijedlík aneb Jaroslav Němec.
Svíčková. Cítíte už její chuť? Vyzkoušejte si tu, se kterou vyhrál na soutěži Mistrovství o nejlepší svíčkovou omáčku, a to takzvaný Maxijedlík aneb Jaroslav Němec.
Další ze svých vítězných receptů zaslal redakci Maxijedlík alias Jaroslav Němec. Tentokrát můžete zkusit sekanou, která byla úspěšná i na různých soutěžích o nejlepší sekanou.
O Jaroslavu Němcovi z Bystré u Poličky už víme, že se rád dobře a rychle nají. Nabídli jsem také dva jeho recepty na sladké dobroty. Chlap se ale nezapře, proto tu máme po bábovce a štrůdlu sekanou. Spořádáte ji také na jedno posezení?
Další ze svých vítězných receptů zaslal redakci Maxijedlík alias Jaroslav Němec. Tentokrát můžete zkusit sekanou, která byla úspěšná i na různých soutěžích o nejlepší sekanou.
Když se řekne sekaná, řadě z vás se vybaví klasické jídlo a teplo domova. Sekaná s bramborovou kaší je pro řadu lidí oblíbený pokrm. Sekaná je výborná také s čerstvým chlebem a kyselou okurkou.
O Jaroslavu Němcovi z Bystré u Poličky už víme, že se rád dobře a rychle nají. Nabídli jsem také dva jeho recepty na sladké dobroty. Chlap se ale nezapře, proto tu máme po bábovce a štrůdlu sekanou. Spořádáte ji také na jedno posezení?
Čtenář Deníku Jaroslav Němec nás zásobuje zaručenými recepty na vydařené pokrmy. Tentokrát zaslal recept na oblíbenou sekanou. Chcete se také pochlubit receptem na jídlo, které si zamilovala celá vaše rodina? Pošlete nám jej nejlépe s fotkou na e-mail: servis.zapad@denik.cz.
Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky má přezdívku Maxijedlík, a ne náhodou. Sní na co přijde. Vyhrál nespočet soutěží v pojídaní třeba švestkových knedlíku a má na svém kontě i světové rekordy v konzumaci natvrdo vařených vajec na čas.
Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky má přezdívku Maxijedlík, a ne náhodou. Sní na co přijde. Vyhrál nespočet soutěží v pojídaní třeba švestkových knedlíku a má na svém kontě i světové rekordy v konzumaci natvrdo vařených vajec na čas.
Když se řekne sekaná, řadě z vás se vybaví klasické jídlo a teplo domova. Sekaná s bramborovou kaší je pro řadu lidí oblíbený pokrm. Sekaná je výborná také s čerstvým chlebem a kyselou okurkou.
Když se řekne sekaná, řadě z vás se vybaví klasické jídlo a teplo domova. Sekaná s bramborovou kaší je pro řadu lidí oblíbený pokrm. Sekaná je výborná také s čerstvým chlebem a kyselou okurkou.
Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky má přezdívku Maxijedlík, a ne náhodou. Sní na co přijde. Vyhrál nespočet soutěží v pojídaní třeba švestkových knedlíku a má na svém kontě i světové rekordy v konzumaci natvrdo vařených vajec na čas.
Na noční chrápání může platit, když dá postižený sbohem česneku a cibuli. Potřebné je však dobře porozumět příčinám a následkům. Vyplývá to alespoň z čerstvého upozornění Nemocnice Brandýs nad Labem, která varuje před často přehlíženými příznaky refluxní choroby jícnu.
Když se řekne sekaná, řadě z nás se vybaví klasické domácí jídlo. Zkuste si ale vyzkoušet tu podle Maxijedlíka, který se vlastním jménem jmenuje Jaroslav Němec. Vyhrál s ní třeba i soutěž O nejlepší sekanou v roce 2017.
Když se řekne sekaná, řadě z nás se vybaví klasické domácí jídlo. Zkuste si ale vyzkoušet tu podle Maxijedlíka, který se vlastním jménem jmenuje Jaroslav Němec. Vyhrál s ní třeba i soutěž O nejlepší sekanou v roce 2017.