Kreativ

ŠTÍTEK: cibule

Tip na recept: Sekaná podle Maxijedlíka

Čtenář Deníku Jaroslav Němec nás zásobuje zaručenými recepty na vydařené pokrmy. Tentokrát zaslal recept na oblíbenou sekanou. Chcete se také pochlubit receptem na jídlo, které si zamilovala celá vaše rodina? Pošlete nám jej nejlépe s fotkou na e-mail: servis.zapad@denik.cz. 

Sekaná podle Maxijedlíka: šťávě dodá dobrou chuť pivo

Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky má přezdívku Maxijedlík, a ne náhodou. Sní na co přijde. Vyhrál nespočet soutěží v pojídaní třeba švestkových knedlíku a má na svém kontě i světové rekordy v konzumaci natvrdo vařených vajec na čas.

Sekaná podle Maxijedlíka: šťávě dodá dobrou chuť pivo

Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky má přezdívku Maxijedlík, a ne náhodou. Sní na co přijde. Vyhrál nespočet soutěží v pojídaní třeba švestkových knedlíku a má na svém kontě i světové rekordy v konzumaci natvrdo vařených vajec na čas.

Sekaná podle Maxijedlíka: šťávě dodá dobrou chuť pivo

Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky má přezdívku Maxijedlík, a ne náhodou. Sní na co přijde. Vyhrál nespočet soutěží v pojídaní třeba švestkových knedlíku a má na svém kontě i světové rekordy v konzumaci natvrdo vařených vajec na čas.

Sekaná podle Maxijedlíka

Maxijedlík Jaroslav Němec z Bystré nám opět poslal jeden ze svých oblíbených, ale hlavně úspěšných receptů. Tentokrát je to sekaná podle Maxijedlíka.  

Sekaná podle Maxijedlíka

Maxijedlík Jaroslav Němec z Bystré nám opět poslal jeden ze svých oblíbených, ale hlavně úspěšných receptů. Tentokrát je to sekaná podle Maxijedlíka.  

Čtenáři vaří: Sekaná podle Maxijedlíka

/FOTOGALERIE/ Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři vaří: Sekaná podle Maxijedlíka

/FOTOGALERIE/ Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři vaří: Sekaná podle Maxijedlíka

/FOTOGALERIE/ Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři vaří: Sekaná podle Maxijedlíka

/FOTOGALERIE/ Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři vaří: Sekaná podle Maxijedlíka

/FOTOGALERIE/ Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři vaří: Sekaná podle Maxijedlíka

/FOTOGALERIE/ Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři vaří: Sekaná podle Maxijedlíka

/FOTOGALERIE/ Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři vaří: Sekaná podle Maxijedlíka

/FOTOGALERIE/ Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři vaří: Sekaná podle Maxijedlíka

/FOTOGALERIE/ Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři vaří: Sekaná podle Maxijedlíka

/FOTOGALERIE/ Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Znáte recept na nejlepší sekanou?

Čtenář Deníku Jaroslav Němec nás zásobuje zaručenými recepty na vydařené pokrmy. Tentokrát zaslal recept na oblíbenou sekanou. Chcete se také pochlubit receptem na jídlo, které si zamilovala celá vaše rodina? Pošlete nám jej nejlépe s fotkou na e-mail: servis.zapad@denik.cz. 

Tip na recept: Sekaná podle Maxijedlíka

Čtenář Deníku Jaroslav Němec nás zásobuje zaručenými recepty na vydařené pokrmy. Tentokrát zaslal recept na oblíbenou sekanou. Chcete se také pochlubit receptem na jídlo, které si zamilovala celá vaše rodina? Pošlete nám jej nejlépe s fotkou na e-mail: servis.zapad@denik.cz. 

Grilovací sezóna začala. Pošlete nám recept na vaše oblíbené jídlo na grilu

Také už Vám dochází fantazie, co stále vařit nebo péct? Nebo třeba grilovat? Na naši výzvu zareagoval pan Jiří Mika a poslal nám řadu receptů na letní grilování. Pro začátek vybíráme grilování zvěřinového masa. Podělte se také o váš oblíbený rodinný recept, pošlete jej na mail: servis.zapad@denik.cz a my jej zveřejníme. 

Grilujeme v létě, například zvěřinu

Také už Vám dochází fantazie, co stále vařit nebo péct? Nebo třeba grilovat? Na naši výzvu zareagoval pan Jiří Mika a poslal nám řadu receptů na letní grilování. Pro začátek vybíráme grilování zvěřinového masa. 

Co po vánočním přejídání? Recepty pro zdraví jsou snadné, barevné a chutné

Vánoční, silvestrovské a novoroční přejídání je za námi, tak co teď? Chtělo by to trochu ulehčit žaludku a vůbec ozdravit organismus, který je po více než týdenních hodech nejspíše v úplně nejhorší situaci, jaká může za celý rok nastat. Takže, co radíme? Pokud možno lehká jídla, hodně zeleniny, salátů a zdravých šťáv.

Dejte sbohem stereotypu. Kuře nemusí být jen pečené

Že už vám nechutná kuře, které si dopřáváte v té nejoblíbenější podobě, tedy vcelku pečené? Nevadí. Kuře se dá velmi dobře připravit na sto nebo možná i tisíc způsobů - a pokud je neznáte, ochuzujete se. U dietního kuřecího masa si přitom můžete klidně dovolit i takové zdánlivě nezdravé úpravy jako je smažení nebo pečení na sádle.

Uzené maso je nám souzené. Co vše patří do kouře a co pak s tím?

Domácí uzení, to je česká a moravská výsada. Právě s blížící se zimou je kouř ze zahradních udíren stále častějším průvodcem po našich vesnicích. Ten, kdo poznal, jak voní a chutnají maso, klobáska, ryba nebo sýr čerstvě vytažené z udírny, se na tento až rituální okamžik těší dlouho dopředu. Dnešní receptář tedy věnujeme přípravě pokrmů z toho nejlepšího, co můžete z udírny vytáhnout.

Poklad dřímající ve skříni ukáží borovnickým dětem

/FOTOGALERIE/ Stařičké loutky čekaly dlouho ve skříni v bývalém úřadu v Borovnici na svou další šanci postavit se na pódium. Nyní byly ve skříni ze 20. let „znovuobjeveny“ a brzy se dostanou i před diváky. Nebyl to ale žádný náhlý objev. „O loutkách vím celý život. Hrála jsem s nimi divadlo už jako náctiletá,“ předeslala starostka obce Lenka Proschková.

Fádní zelenina? Nikoliv, i z fazolí můžete vytvořit gastronomický zážitek

Na první pohled fádní zelenina. Fazole. Co s ní? Pokud použijete trochu důvtipu, dočkáte se zajímavých gurmánských zážitků. Fazoli totiž není chytré podceňovat, o čemž svědčí i příklady ze světa, kde je v mnohých zemích právě tato zelenina připravována na všechny možné způsoby a tamější jídelníček by se bez ní neobešel.