Kreativ

ŠTÍTEK: energie

Veolia Energie v Olomouci instaluje osm kilometrů horkovodu.

Odchod krajského města od spalování uhlí? Veolia vyměňuje kilometry potrubí

První část rozsáhlé rekonstrukce páteřního teplárenského potrubí dokončuje v Olomouci Veolia Energie. Nejde jen o demontáž starého parovodu a stavbu kilometrů horkovodu, ale přípravu soustavy na odchod Olomouce od spalování uhlí. Rekonstrukce potrubí v Olomouci patří svým rozsahem, délkou i významem mezi aktuálně největší projekty v České republice.

Již ve čtvrtek 28. září se v Areálu KUKLA Oslavany otevře pro veřejnost třetí, celoroční část zábavního parku Permonium. ve zkušebním provozu.

Štola i laserové bludiště. Zábavní park v Oslavanech otevře třetí Permoniště

/VIDEO/ Další příležitost k rodinnému výletu a zábavě mají lidé v Oslavanech na Brněnsku. V tamním areálu Kukla se ve čtvrtek 28. září otevře třetí, celoroční část zábavního parku Permonium. A to ve zkušebním provozu. Permoniště propojuje předchozí části sezónního zábavního parku Permonium s historií vzniku černého uhlí a příběhu Duhového světa. O záměru nový svět otevřít již Deník informoval.

Přímotop

Šetříme energie před zimou: Topit elektřinou se vyplatí jen v zateplených domech

Je to jednoduché a snadné, ale mnohem dražší než topení uhlím, dřevem anebo plynem. To jsou výhody i nevýhody vytápění elektřinou. České domácnosti si tohoto rozdílu všímají. Podle loňských čísel statistiků topí elektřinou ze sítě pouze pět procent z nich, tedy každá dvacátá. Toto je první díl seriálu Šetříme za energie s Deníkem, v němž chce redakce postupně dát rady lidem a domácnostem s různým typem vytápění jejich bytu či domu. Aby bylo vytápění levné a účinné a jejich roční spotřeba energie zbytečně neruinovala domácí rozpočty.

Hokejisté Olomouce porazili karlovarskou Energii 4:3.

První porážka pro Vary! Olomouc sekla Energii dvěma góly v závěru

Hokejisté karlovarské Energie připsali na své konto v Tipsport extralize první prohru. Na ledě Olomouce energetici v závěrečné třetině sice sahali po výhře, když vedli v 54. minutě 3:2, ale domácí dokázali během závěru duelu vstřelit dvě branky, když tu rozhodující obstaral v 58. minutě Knotek, který Olomouci vystřelil výhru 4:3. 

HC Energie Karlovy Vary. Ilustrační foto.

Přijde odplata? Energie zamíří do Olomouce

/Hokej/ Ve třetím kole Tipsport extraligy se karlovarská Energie utká s Olomoucí, které má jednoznačně po loňské sezoně co vracet. Byli to právě kohouti, kteří zastavili energetiky v předkole play-off. Páteční zápas na ledě Olomouce bude zahájen v 18.00 hodin.

Hokejisté Energie na úvod vypráskali Vítkovice, uspějí i doma v KV Aréně, kde vyzvou Kometu?

Energii čeká domácí premiéra! Do Varů dorazí Kometa

Páteční vstup do nové hokejové sezony se energetikům vydařil na výbornou. Navázali na povedenou přípravu a Vítkovice rozdrtily v úvodním kole Tipsport extraligy 6:2. Navíc se Karlovy Vary zapsaly do historie, jakožto čtvrtý klub, který v prvním ligovém zápase vstřelil v úvodní dvacetiminutovce čtyři góly. Dokáží svěřenci Davida Bruka obstát i před Kometou? Utkání bude zahájeno vKV Areně v 15.30 hodin. 

Festival Energie pro kulturu v ústeckém Letní kině. V pátek návštěvníkům akce zahrála kapela Olympic, Anna K. a Michal Hrůza.

FOTO: Festival Energie pro kulturu bavil Ústí, hrála legendární kapela Olympic

/VIDEO/ Putovní festival Energie pro kulturu odstartoval v pátek v rámci svého již čtvrtého ročníku dvoudenní zastávku v Letním kině v Ústí. Akce letos míří do celkem 6 měst, kam dovezla či doveze jak hudební, tak divadelní představení. Ústečané si tak mohli poslechnout koncert Anny K., Michala Hrůzy s kapelou či nestárnoucí Olympic, a to vše zdarma.

Utkání 1. kola hokejové extraligy: HC Vítkovice Ridera - HC Energie Karlovy Vary

Varská demolice ve Vítkovicích! Energie nasázela šest gólů a slaví první výhru

Karlovarští hokejisté zahájili extraligovou sezonu výhrou 6:2 ve Vítkovicích. Demolice čtyř gólů dala Energii po první třetině velký náskok, který Ridera ve zbytku zápasu nedokázala stáhnout. Dvěma góly se na listinu střelců zapsali Lukas Zetterberg a Tomáš Rachůnek. Pozadu nezůstal ani Fin Iika Kangasniemi se třemi kanadskými body. 

HC Energie Karlovy Vary. Ilustrační foto.

Na úvod sezony míří Energie do Vítkovic

Hokejová Tipsport extraliga je zpět a Karlovy Vary se dnes, tedy v pátek 15. září, představí od 17.30 hodin na ledě Vítkovic. Dokáže Energie navázat na povedené výsledky z přípravy? 

Co se nehýbe, to postupem času zarezne, zatuhne a znovu se pak rozhýbává velmi těžko.

V 50 letech začínají ženy dohánět hříchy. Jak se udržet ve správné kondici?

Děti opouštějí hnízdo, vy máte vybudovanou stabilní práci i sebevědomí a před sebou podle statistik ještě třicet let života. Co můžete udělat pro to, abyste tato léta prožili ve zdraví a skvělé kondici? Jak trávit svůj život po padesátce tak, aby vám bylo dobře? Nabízíme vám celou škálu osvědčených postřehů, závěrů z prestižních studií i klasických rad a tipů, které pro vás mohou být tou pravou inspirací.

Kapela Olympic.

Festival Energie pro kulturu pobaví Ústí, těšte se na Olympic a Annu K.

Čtvrtý ročník hudebně-divadelního festivalu Energie pro kulturu do Ústí nad Labem přiveze bohatý kulturní program. Festival proběhne v pátek 15. a v sobotu 16. září v ústeckém Letním kině a návštěvníci se mohou těšit třeba na Annu K., Michala Hrůzu nebo Olympic. Cílem festivalu je propojení lokálních umělců se známými jmény a také podpora ekologie. Vstup je zdarma.

Sprchování je obvykle mnohem levnější než vana naplněná po okraj

Čištění zubů, splachování, mytí. Jak chytří lidé lehce uspoří tisíce korun ročně

Zhruba sto litrů na osobu a den. Taková je spotřeba vody v Česku. Nemalá část tohoto množství však úplně zbytečně odteče do kanálu. A s ní při nemalé drahotě i spousta mnohdy těžce vydělaných peněz. Zdaleka ne všichni totiž vědí, že se stačí držet několika snadných pravidel a z nedoplatku na konci roku roku se rázem stane příjemný přeplatek. A klidně může jít o tisíce korun za rok. Jak efektivně šetřit vodou? 

Jiří Černoch, útočník HC Energie Karlovy Vary. Ilustrační foto.

Dnešní hokej je o gólmanech, říká kapitán Energie Černoch

/ROZHOVOR/ Kapitán hokejové Energie Jiří Černoch se společně se svou formací zasloužil o osmou výhru Energie v přípravě, kdy výběr z lázní porazil na závěr přípravy Litvínov 3:2 v prodloužení. „Vyhráli jsme většinu zápasů a prohráli pouze jednou. Mám velkou radost z toho, že jsme inkasovali maximálně dva góly, což je dobrý základ,“ hodnotil povedenou přípravu Jiří Černoch.

Cesta do korun stromů láká i Rakušany.

Od sousedů: Chválí Šumavu a Lipno

Falkensteiner Hotel v Bad Leonfeldenu se chce v budoucnu zasadit o jednotnou podporu turistického regionu Šumava, píší OÖN. Úvodem má být kooperace s českým místem rekreace Lipnem.

Ve Vrchlabí je k vidění unikátní výstava Energie a civilizace

Ve Vrchlabí je k vidění unikátní výstava Energie a civilizace

Hlavním tématem výstavy, která je k vidění ve Vrchlabí na náměstí T. G. Masaryka, je udržitelná budoucnost – aktuální téma, na které navazuje již druhá unikátní výstava z produkce společnosti Medialogue s názvem ENERGIE A CIVILIZACE. Hlavním partnerem putovní výstavy Energie a civilizace je Skupina ČEZ.

Hokejisté Energie uspěli v generálce, porazili Litvínov 3:2 v prodloužení.

Podkrušnohorské derby patří Energii! Zapsala si osmou výhru!

Hokejová Energie má za sebou generálku před startem extraligových bojů. Vyrovnané utkání v podkrušnohorském derby s Litvínovem dospělo do prodloužení, které určilo vítězným týmem Karlovy Vary, které vyhrály 3:2, čímž se rozloučily s přípravou osmou výhrou v řadě.

Ceny energií. Ilustrační snímek

E.ON zlevní zákazníkům elektřinu. Bude až o pětinu nižší než vládní strop

Energetická společnost E.ON zlevní od 1. října elektřinu asi 800 tisícům svých klientů, kteří nemají fixovanou cenu. Oproti současným ceníkům se sníží o 16 procent, vůči vládnímu cenovému stropu pak bude nižší až o pětinu. Od začátku září firma zlevnila 140 tisícům zákazníků plyn. E.ON o tom informoval v tiskové zprávě. Ceny energií postupně snižují i ostatní dodavatelé v Česku.

Hokejisté Energie vyzvou v generálce Litvínov.

V generálce před extraligou změří Energie síly s Litvínovem

Poslední přípravný duel letošní sezony sehrají karlovarští hokejisté v podkrušnohorském derby s Litvínovem. Už jednou se energetikům podařilo zvítězit, dokáží navázat na slušnou porci vítězství v řadě a nebo jejich šňůru Verva přetrhne? Zápas odstartuje v KV Areně v 17.30 hodin.

Hokejisté karlovarské Energie brali v KV Areně sedmou výhru v přípravě, když pokořili Kladno 3:1. Ilustrační foto.

Sedmá výhra! Energie ve vypjatém zápase porazila Kladno

Karlovarští hokejisté zaznamenali v rámci přípravy již sedmou výhru v řadě. Tentokrát zvládli velice vypjatý duel s Rytíři, který ve druhé třetině přinesl i rvačku mezi Stříteským a Dotchinem. V závěrečném dějství se karlovarským hokejistům podařilo převzít otěže a dovedli utkání do vítězného konce, když v KV Areně vyhráli 3:1.

Hokejisty Energie čeká závěr přípravy.

Domácí dvojzápasy odstartuje Energie s Kladnem

Přípravné období se rychlostí blesku chýlí ke svému závěru. V předposledním přípravném zápase se karlovarští hokejisté utkají s kladenskými Rytíři, se kterými se už Energie jednou v přípravě střetla a odnesla si vítězství. Utkání startuje v 17.30 hodin.

Návrh konsolidačního balíčku znervóznil Čechy, jeho dopadů se dle průzkumu obává 81 procent lidí. Ilustrační snímek

Strach o finance. Většina Čechů se obává konsolidačního balíčku, tvrdí průzkum

Návrh konsolidačního balíčku znervóznil Čechy, jeho dopadů se obává 81 procent lidí. Nejvíce se bojí navyšování DPH u některých produktů, strach z něj mají tři čtvrtiny lidí. Vyplývá to ze srpnového průzkumu společnosti Generali Investments mezi tisíci respondenty. Kvůli strachu o své finance dvě třetiny Čechů šetří na energiích, 60 procent z oslovených také na potravinách.

Energetická společnost ČEZ od poloviny září zlevní ceníky energií s fixací

Levnější energie nabídne i ČEZ. Od září zlevní ceníky s fixací

Energetická společnost ČEZ od poloviny září zlevní ceníky energií s fixací. Cena elektřiny s jednoročním závazkem bude o více než pětinu nižší než stanovené vládní stropy. Plyn s roční fixací pak bude pod hodnotou cenových stropů o čtvrtinu. ČEZ zároveň zlevní ceníky dvouletých a tříletých produktů. Nabídka platí pro všechny zákazníky, kromě těch s aktuálně platnou fixací. Informovala o tom společnost ČEZ Prodej. Ceny energií postupně snižují i ostatní dodavatelé v Česku.

Hokejisté Energie zlomili Sokolov v závěrečné třetině, kdy vstřelili Baníku čtyři branky, čímž tak brali výhru 4:1.

Energie zlomila Sokolov ve třetí třetině, připsala si šestou výhru v řadě

/Hokej/ Poslední venkovní přípravné utkání odehrála karlovarská Energie na ledě partnerského Sokolova. Sice v začátku duelu se dařilo spíše Baníku, ovšem v závěru se ukázala síla energetiků, kteří otočili vývoj zápasu na svou stranu, když zvítězili 4:1 a radovali se již ze šesté výhry v řadě.

Zemní plyn. Ilustrační snímek

Desítkám tisíc Čechů v září zlevní plyn. E.ON chystá ceny o čtvrtinu pod stropem

Energetická společnost E.ON od září zlevní plyn všem svým stávajícím zákazníkům, kteří nemají fixovanou cenu. Týkat by se to mělo přibližně 140 tisíc klientů. Oproti současnosti jim klesnou ceny o 16 procent, vůči vládnímu cenovému stropu pak budou nižší až o čtvrtinu. Firma zároveň do dalších týdnů zvažuje i možné úpravy cen elektřiny. Společnost E.ON o tom informovala ČTK. Ceny energií postupně snižují i ostatní dodavatelé.

Hokejisté karlovarské Energie se dnes představí v Sokolově, kde se jim postaví tamní Baník.

V plné síle! Energii čeká derby proti Baníku

/Hokej/ Dnes, tedy ve čtvrtek čeká hokejisty Karlových Varů další přípravný zápas. Tentokrát se střetnou energetici na sokolovském zimáku v rámci derby s tamním Baníkem. Několik hráčů Sokolova si v přípravě přitom zahrálo i za Energii, což slibuje zajímavou podívanou, která odsatrtuje v Sokolově v 18.00 hodin. 

Ondřej Procházka, útočník HC Energie Karlovy Vary.

Útočník Energie Ondřej Procházka o zranění, výhře i Habalovi

/ROZHOVOR/ Útočník Karlových Varů Ondřej Procházka zařídil výhru energetiků v úterním zápase proti Mladé Boleslavi. Do přípravných zápasů přitom naskočil později, jelikož se potýkal se zraněním v horní části těla „Měl jsem zranění v horní části těla. Byl jsem dva týdny mimo,“ přiblížil karlovarský útočník a adept na hráče základní sestavy Energie.

Ilustrační foto.

Bez energie je asi 1 500 domácností v kraji. Za poruchy mohou noční bouřky

Noční bouřky způsobily v Královéhradeckém kraji poruchy na vedení vysokého a nízkého napětí. Bez energie bylo k 9. hodině ranní asi 1 500 domácností, nejvíce poruch je na Trutnovsku, Náchodsku a Rychnovsku. Bouřky zaměstnaly i hasiče. Deštivé počasí a vítr způsobilo větší frekvenci technických zásahů. 

HC Energie Karlovy Vary. Ilustrační foto.

Zpátky domů! Energie hostí Mladou Boleslav

/Hokej/ Teprve druhý start v letošní přípravě čeká Energii v KV Areně, kde se utká v přípravném zápase s Mladou Boleslavi. Doposud se karlovarským hokejistům daří velice dobře a na kontě mají čtyři výhry. Natáhnou Západočeši vítěznou šňůru nebo je bruslaři zastaví? Utkání začíná v 17.30 hodin.

Vysoké ceny energií nejvíce trápí důchodce

Energie za dva roky zdražily o více než polovinu. Ceny nejvíce trápí důchodce

Průměrná domácnost platila v červnu za energie o 15 procent víc než před rokem a o 62 procent víc než před dvěma lety. Nejvíc zdražení postihlo penzisty, rodiny neúplné, s nízkým příjmem či z malých obcí a také vlastníky domů. Zjištění Výzkumného ústavu práce a sociálních věcí (RILSA) dnes na tiskové konferenci představil ministr práce Marian Jurečka (KDU-ČSL). Podle něj se díky zastropování cen energií i příspěvku na bydlení podařilo situaci zvládnout, je ale potřeba se připravit na přicházející topnou sezonu a dál podnikat úsporná opatření.

Ženy po padesátce se často potýkají s potížemi, které dříve neměly. Patří k nim i to, že je pro ně nyní mnohem obtížnější zhubnout nebo udržet si stejnou váhu

Překážky, které brzdí hubnutí po padesátce. Jak je překonat a zhubnout?

Jak zhubnout po padesátce? Starší ženy si často stěžují, že přibírají na váze. Hubnutí jim dělá problémy, které v mladším věku neznaly. Ačkoliv cvičí a snaží se o správné stravování, kila dolů nejdou, nebo jen velmi pomalu. Podle odborníků to není výmysl ani výmluva, protože tento problém opravdu existuje. Čím to je, že po padesátce se lidem nedaří zhubnout? Lékaři zjistili, co hubnutí brzdí a jak s tím bojovat.