Kreativ

ŠTÍTEK: hovězí maso

Ilustrační foto

Vězení riskují kvůli masu, salámu a mandlím

Hradec Králové /LINKA 112/ - Dva kilogramy hovězího masa si nechala sedmačtyřicetiletá žena zabalit u pultu na maso v jednom obchodním domě. Kousek dál si ale balíček schovala do tašky a bez zaplacení prošla přes pokladnu. Chytili ji však pracovníci ostrahy.

Ilustrační foto

Zloděj ukradl z jatek 70 kg masa

Horažďovice – Pořádné hody si nejspíše udělali zatím neznámí pobertové, kteří se vloupali v době od 23. do 28. prosince do horažďovických jatek.

Požár dřevěné stavby v Hovězí.

Požár dřevěné stavby sousední domy neohrozil

Hovězí – Hospodářské stavení hořelo v úterý (22. 12.) pozdě večer v Hovězí na Vsetínsku. Díky včasnému oznámení požáru a rychlému zásahu nedošlo podle mluvčího Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Romana Žemličky k větším škodám na majetku.

Ilustrační foto

Češi jedí zdravěji. Spořádají více rýže, méně chleba

Praha /INFOGRAFIKA/ – Češi se zřejmě začínají zdravěji stravovat. Zhruba tak by se dala přeložit nejnovější čísla, která včera zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ). Někteří odborníci jsou ale zatím v interpretacích opatrní, protože se jedná právě o statistiku. Nicméně připouštějí, že se třeba zastavil růst počtu lidí, kteří trpí obezitou, což by znamenalo, že stravovací zvyklosti se opravdu mění.

Recepty Itala Emanuela Ridiho měli možnost ochutnat i milovníci jídla ve Vyškově.

OBRAZEM: Emanuele Ridi zavítal do Vyškova. Uvařil degustační menu

Vyškov – Známý je zejména z televize. Z jeho pořadů si mnozí lidé odnáší inspiraci do svých kuchyní. Recepty Itala Emanuela Ridiho měli možnost ochutnat i milovníci jídla ve Vyškově. Ve čtvrtek večer se jim se skupinou svých kuchařů představil v hotelu Selský dvůr.

Nejlepší guláš na čtvrtém ročníku Gulášfestu uvařili podle odborné poroty Hastrmani z Moravské Nové Vsi. Veřejná porota by ale udělila první cenu Partičce z Prušánek. Na návsi v Prušánkách se při sobotním Gulášfestu sešlo bezmála pět set lidí.

Gulášfest: Hastrmani servírovali vítězný recept

Prušánky /FOTOGALERIE/ – Nejlepší kotlíkový pokrm na čtvrtém ročníku prušáneckého Gulášfestu uvařili podle odborné poroty Hastrmani z Moravské Nové Vsi. Návštěvníci v další kategorii prvenství přisoudili domácí Partičce.

Ilustrační foto

Češi budou moci vozit hovězí maso do Kanady

Praha - Čeští zpracovatelé a chovatelé budou moci vyvážet hovězí maso a produkty z něj do Kanady. ČR to spolu s 18 dalšími členskými státy povolila Evropská komise, sdělili dnes veterináři. Firmy si do 6. listopadu mohou zažádat o registraci u kanadských úřadů prostřednictvím Státní veterinární správy (SVS), řekl dnes mluvčí SVS Petr Pejchal. Bez registrace nebude vývoz možný. Výrobky budou muset splňovat kanadské limity na zbytky veterinárních léčiv.

Návštěvníci sobotní odpolední akce v Huštěnovicích si přišli po všech stránkách na své.

Jablkový burčák provoněl huštěnovickou náves

Huštěnovice – Jablečný mošt, burčák z hroznů, dojení krávy, jízda na dvoukolovém elektrickém přepravníku Segwey, vynálezu 21, vystoupení dětí z huštěnovické mateřinky a základní školy, mužského sboru z Vlčnova, folklorního souboru písní a tanců Pozdní sběr z Napajedel a zlínské cimbálovky Rováš. To byl IV. ročník huštěnovického koštu a moštování ovoce, který je v této chvíli už minulostí.

Osmý ročník Petrovského kotlíku ve sklepním areálu Plže.

OBRAZEM: Na kotlíku zachutnal i guláš s bělokarpatským medem

Petrov – Deset týmů v sobotu nasytilo gulášem stovky návštěvníků osmého ročníku Petrovského kotlíku. V historickém areálu vinných sklepů Plže domácí spolky a organizace vařily pochoutku z vepřového, hovězího nebo třeba srnčího masa. „Pro letošek jsme soutěžícím navýšili příspěvek z dvanácti set na patnáct set korun a poprvé se účastní včelaři," vypověděla petrovská starostka Eva Mlýnková.

Ilustrační foto.

Živá stáda místo mraženého masa, plánuje Správa státních hmotných rezerv

Bernartice (Písecko) - Mražené maso ve státních skladech určené pro krizové situace by mohla částečně nahradit živá zvířata. V rezervách by se mohla objevit už v roce 2017. Dnes to novinářům řekl předseda Správy státních hmotných rezerv Pavel Švagr. Správa začala spolupracovat na projektu tzv. živého stáda s Agrární komorou ČR. Nyní například platí správa za dodávku, skladování a ochraňování 500 tun mraženého masa 46,4 milionu korun za tři roky. Stádo by mělo tyto náklady snížit.

Pavel Václavík.

Jehněčí, bio sýry, kyselice i šneci: Spa hotel Lanterna představuje letní menu

Velké Karlovice /FOTOGALERIE/ - Spa hotel Lanterna v beskydských Velkých Karlovicích v létě potěší gurmány, kteří na cestách chtějí poznávat krajovou kuchyni a rádi si ochutnávají regionální produkty. Nová letní nabídka šéfkuchaře Pavla Václavíka a jeho týmu pro období od července do konce září ještě více než dřív staví na místních produktech a krajové gastronomii.

Pavel Václavík.

Jehněčí, bio sýry, kyselice i šneci: Spa hotel Lanterna představuje letní menu

Velké Karlovice /FOTOGALERIE/ - Spa hotel Lanterna v beskydských Velkých Karlovicích v létě potěší gurmány, kteří na cestách chtějí poznávat krajovou kuchyni a rádi si ochutnávají regionální produkty. Nová letní nabídka šéfkuchaře Pavla Václavíka a jeho týmu pro období od července do konce září ještě více než dřív staví na místních produktech a krajové gastronomii.

Účastníci soutěže O nejlepší kotlíkový guláš v Kačici

V Kačici soutěžili o nejlepší kotlíkový guláš

Kačice /FOTOGALERIE/ - I přes obrovské vedro, které o prodlouženém víkendu panovalo, se v Kačici na Kladensku rozhodli uspořádat na místním fotbalovém hřišti svoji tradiční pouť spojenou tentokrát se soutěží o nejlepší kotlíkový guláš. Teploty venku sice místy přesahovaly hodně výrazně třicítku, přesto to sedm soutěžních týmů neodradilo od toho, aby i v takové odpolední výhni rozdělali oheň a pokusili se o nejlepší masový výtvor.

Účastníci soutěže O nejlepší kotlíkový guláš v Kačici

V Kačici soutěžili O nejlepší kotlíkový guláš

Kačice – I přes obrovské vedro, které o prodlouženém víkendu panovalo, se Kačičtí rozhodli uspořádat na místním fotbalovém hřišti svoji tradiční pouť spojenou tentokrát se soutěží O nejlepší kotlíkový guláš. Teploty venku sice místy přesahovaly hodně výrazně třicítku, přesto to sedm soutěžních týmů neodradilo od toho, aby i v takové odpolední výhni rozdělali oheň a pokusili se o nejlepší masový výtvor.

Odpoledne s Bohemia Sektem navštívily stovky návštěvníků.

Odpoledne s Bohemia Sektem nabídlo koncerty i prohlídku výroby

Starý Plzenec – Soutěže, představení nového sektu Château Radyně, prohlídky výroby či hvězdný Miro Žbirka. To vše nabídla letní akce společnosti Bohemia Sekt, která se tuto sobotu pod názvem Rodinné letní odpoledne pro dospělé i špunty konala v areálu firmy ve Starém Plzenci.

Tři jednotky hasičů zasahovaly ve čtvrtek po půl deváté večer v Hovězí na Vsetínsku. Profesionálové ze Vsetína a dobrovolníci z Hovězí a Halenkova pomáhali staršímu muži, který zůstal zaklíněný pod malotraktorem domácí výroby.

Muže zaklínil převrácený malotraktor

Hovězí – Pod převráceným malotraktorem domácí výroby zůstal ve čtvrtek večer zaklíněný padesáti pěti letý muž z Hovězí. Stroj se v části vesnice zvané Suška převrátil při jízdě do strmého kopce. Podle policistů se na traktoru vezl i řidičův syn. Tomu se ale podařilo včas seskočit doběhnout do Hovězí pro pomoc. Strážci zákona nevyloučili, že řidič traktoru se dopustil trestného činu. Mimo jiné i tím, že vozidlo řídil opilý.

Sedmý ročník Světlohorského vaření kotlíkového guláše.

Soutěžili ve vaření guláše

Guláš ve Světlé Hoře v sobotu vařil rekordní počet soutěžních týmů: sedmnáct. Holbíci z Bruntálu obhajovali potřetí vítězství ve Světlohorském vaření kotlíkového guláše.

Ilustrační foto.

1. B třída: Bečvanské derby si vychutnalo 450 fanoušků

Valašsko – Fantastická návštěva 450 fanoušků se sešla na bečvanském fotbalovém derby, ve kterém duel prostřední a Dolní Bečvy musely rozseknout až penalty, které přihrály bod navíc hostující Dolní Bečvě. Jablůnka doma vedla nad Valašskou Polankou 2:0, aby nakonec zápas prohrála 2:4. Další skvělý obrat se podařil Ratiboři, která doma prohrávala s Hovězím 0:2 a ještě stihla otočit na 3:2.

Ilustrační foto.

Nepoučili se. Svazy opět musely kontumovat

Zlínsko – Třebaže se kluby zejména na krajské úrovni ponaučily a jejich přístup se rok od roku zlepšuje, i toto fotbalové jaro přineslo „zbytečné" kontumace a pokuty za hráče, kteří do 31. března neměli řádně uhrazené členské příspěvky, a přesto následně nastoupili do mistrovských zápasů.

Konec druhé světové války si lidé připomněli ve Starovičkách. V sobotu přilákala do areálu památníku osvobození davy návštěvníků hlavně bojová ukázka historické bitvy. Němečtí vojáci se bránili útoku Rudé armády s tanky T 34.

Starovičky: tanky pálily, vojáci umírali. Sověti hledali hodinky, děti nábojnice

Starovičky /REPORTÁŽ/ – Mezi německými vojáky wehrmachtu, jednotkami SS či kozáky a sovětskými ozbrojenci prochází i Lubomír Holý. V civilu. Do Staroviček přijel se synem v sobotu z Velkých Pavlovic. „Podívali jsme se na vystavenou vojenskou techniku a tanky. Pěkně zblízka," říká muž. Stejně jako stovky dalších návštěvníků areálu Památníku osvobození je zvědavý hlavně na ukázku historické bitvy z konce druhé světové války.

Regionální soutěž Kuchařské dovednosti 2015 pro žáky odborných učilišť.

Odborným učilištěm voněl guláš. Jednalo se o ten soutěžní

Hradec Králové /KRÁTCE Z HRADCE, FOTO/ - Jarní moderní předkrm, ragú polévku, guláš z hovězího masa a přílohu podle vlastního výběru. Takové bylo zadání pro pět soutěžních týmů po třech členech, které se sjely na 5. ročník regionální soutěže Kuchařské dovednosti 2015 pro žáky odborných učilišť.

Ilustrační foto.

Nohejbalisté doma nezaváhali a jsou druzí

Vsetín, Hovězí – Nohejbalisté NK Climax Vsetín splnili roli favorita a ve druhém kole nového ročníku extraligy porazili Český Brod 6:3. Nadcházející víkend zajíždí Climax do Čakovic, doma se představí opět v sobotu 25. dubna od 14 hodin.

Ilustrační foto

Kaufland je partnerem hokejového MS. Láká na soutěž o vstupenky i hokejové maso

Praha – Obchodní řetězec Kaufland se stal oficiálním partnerem MS v ledním hokeji 2015 v Praze a Ostravě a speciálně pro tuto příležitost připravil novou kampaň nazvanou Z lásky k hokeji. Na webových a facebookových stránkách najdou fanoušci soutěž o vstupenky, a to jak na zápasy o postup, tak i na samotné finále.

Ilustrační foto

Rodokmen masa už pro zákazníka není tajný

Praha – Víme dost o tom, co vlastně jíme? Od začátku dubna by se měla informovanost spotřebitelů ještě zvýšit. Od středy už výrobci musejí uvádět zemi původu u vepřového, drůbežího, skopového a kozího masa. Tato povinnost zatím platila jen u hovězího masa, ovoce, zeleniny a olivového oleje.