Kreativ

ŠTÍTEK: hudební nástroj

Hodně živo bylo v sobotu na hřišti u kulturního domu ve Slatině.

Adventní setkání lákalo i letos

Hodně živo bylo v sobotu na hřišti u kulturního domu ve Slatině. Konala se zde oblíbená a každoročně hojně navštěvovaná předvánoční akce s tematickým názvem Adventní setkání u kulturáku.

Draní peří. Ilustrační foto.

Dílna muzea představí tkaní, dračky a povídačky

Havlíčkův Brod – Mnoho zajímavostí o tom, jak lidé v minulosti trávili zimu a vánoční čas, se nyní mohou dozvědět návštěvníci Muzea Vysočiny v Havlíčkově Brodě. Do 3. ledna tu probíhá výstava s názvem Staročeské Vánoce a zimní práce.

Vánoční trhy na královéhradeckém Masarykově náměstí.

Vánoční trhy na náměstí začínají

Hradec Králové - Vánoční trhy na Masarykově náměstí se otevírají v pátek v 9 hodin. Náměstí se zaplní různými prodejními stánky již po čtrnácté.

Ilustrační fotografie.

Dárkem k narozeninám bude nové koncertní křídlo

Žďár nad Sázavou – Žďárská Základní umělecká škola Františka Drdly v příštím roce slaví „narozeniny“. Tamní pedagogové by žákům rádi při této příležitosti dali netradiční dárek – nové koncertní křídlo. Vše teď bude záležet na zřizovateli, tedy městu, jestli na ně uvolní ze svého rozpočtu finanční prostředky.

Eliška, Maria a Mikuláš se vrátili domů. 
Do dřevěné zvonice v Lomnici

Eliška, Maria a Mikuláš se vrátili domů. Do dřevěné zvonice v Lomnici

Lomnice nad Popelkou - Stejně, jako ke každé obci patří kostel, kaplička či boží zastavení, bývají jejich součástí i zvony. Do nejstaršího lomnického objektu, dřevěné zvonice na hřbitově, se vrátily po sto letech. Tehdy totiž došlo k jejich zrekvírování. Zpátky doma jsou díky přístupu obce i nadšencům, kteří podobně jako kdysi Pražané ve sbírce na Národní divadlo nyní projevili sounáležitost s městem a sypali penízky do vyhlášené sbírky. Ta pokračuje až do konce prosince.

Stánek, pod nímž muzicíroval Český šraml Honzy Slabého, strhl poryv větru.

Na benešovském farmářském trhu zasáhl větrem stržený stánek dva lidi

Benešov – Zranění jednoho muže a také zatím neupřesněnou škodu na majetku muzikantů si vyžádal nenadálý poryv větru, který zasáhl benešovské Masarykovo náměstí. V závěru letošního předposledního farmářského trhu vítr strhl plátěný altán s kovovou nosnou konstrukcí, pod nímž vystupovali muzikanti z Českého šramlu Honzy Slabého.

44. ročník autorské soutěže Dětská nota.

Ohlédnutí: Dětská nota spojila profesionály hudební scény

Mladá Boleslav - Málokdy se poštěstí, aby se ve stejném čase a na jednom místě přímo v Mladé Boleslavi sešlo několik profesionálních muzikantů z různých kapel a umělců české hudební scény. Minulý týden to ale vyšlo. Sešli se totiž na koncertech soutěže Dětské noty ve Škoda Muzeu a během pěti dnů zahráli pro tisíce lidí, především dětí.

Bubny v ZŠ Stříbrnická nabily mezinárodní setkání.

Bubny v ZŠ Stříbrnická nabily mezinárodní setkání

Ústí nad Labem - Za podpory Collegia Bohemica a ve spolupráci s partnerskou školou Oberschule Am Flughafen z Chemnitz se v ZŠ Stříbrnická uskutečnil bubenický workshop, který se stal součástí programu jednodenního studijního výměnného setkání více než třiceti českých a německých dětí. 

Noční prohlídku si užili návštěvníci zámku Radim

Zámek Radim zve i do černé kuchyně

Radim - Zámek Radim na Kolínsku je renesanční památkou, která sloužila jako sídlo střední šlechty. Zámek se pyšní ojedinělou architekturou saské renesance, která se dochovala v původním stavu.

Sál Plzeňky před zahájením zasedání zastupitelstva Beroun

Do Plzeňky město letos hodně investovalo

Beroun - V kulturním domě Plzeňka se letos leccos změnilo. Jedné změny si návštěvníci všimnou hned po příchodu do budovy, ve vestibulu totiž byla během prázdnin položená nová podlaha. Město do 180 metrů čtverečních nového povrchu investovalo 267 tisíc korun.

Divadelní soubor Jiřího Voskovce uvede své představení při závěrečném programu festivalu.

Voskovcova Sázava ožívá, navštíví ji i Milan Uhde

Sázava /INFOGRAFIKA/ - Sedmnáctý ročník festivalu Voskovcova Sázava je v plném proudu. Na diváky čekají ještě čtyři představení, z čehož jedno je určeno dětem. Všechna se odehrají v Kulturním centru Sázava.

Sobotním galakoncertem v Janíkově stodole v rožnovském skanzenu skončil první ročník mezinárodního hudebního festivalu Božská flétna.

Božská flétna dozněla v Rožnově

Magický hudební nástroj – Panova flétna zněl od čtvrtka do soboty v Rožnově. Konal se tu první ročník mezinárodního hudebního festivalu Božská flétna.

Školní rok na novostrašecké umělecké škole zahájili žáci pásmem vystoupení.

OBRAZEM: Společně zahájili nový školní rok

Nové Strašecí - Slavnostní fanfára v podání učitele Miroslava Thumy a Vojtěcha Kovalského zahájila slavnostní koncert, který se konal začátkem října v Novostrašeckém kulturním centru. Tento koncert zahájil celý školní rok Základní umělecké školy v Novém Strašecí.

★ DESmod ♫ Molekuly Zvuku tour 2017 - Prostějov

Kapela Desmod v Prostějově představí nové album

Oblíbená slovenská rocková kapela Desmod vydává novou desku Molekuly zvuku a u této příležitosti se vydává i na stejnojmenné turné po českých městech. Koncerty jsou pořádány ve spolupráci s Óčko promotion. Jednou ze sedmi zastávek bude i město Prostějov.

Duo She Owl Jolanda a Demian jsou partnery v muzice i osobním životě.

Večer při svíčkách v Sedlčanech umocnilo tajemno písniček i africké nástroje

Sedlčany - Večery při svíčkách mají v posledních letech trvalé místo v plánu akcí pracovníků Městského muzea v Sedlčanech. Letos pozval ředitel muzea David Hroch do komorně laděného prostředí zaoceánské muzikanty Jolandu a Demiana. Duo She Owl se prezentuje poněkud krkolomně jako kalifornské folkově psychedelické duo multiinstrumentalistů.

Ilustrační foto.

Aktivní důchodce láká Akademie umění pro seniory

Základní uměleckou školu v Rýmařově mohou navštěvovat nejen děti, ale díky projektu Akademie umění pro seniory teď i lidé starší šedesáti let. Pod vedením vyučujících umělecké školy si mohou vyzkoušet divadlo či hraní na hudební nástroje.

Prague a cappella festival.

Prague A Cappella Festival letos přivítá i italské Cluster

Jedna z nejlepších italských vokálních skupin Cluster bude hostem Prague A Cappella Festivalu, jehož druhý ročník se koná 28. až 30. září v holešovické La Fabrice. Účastníci akce se věnují stylu charakteristickém vokální hudbou nebo zpěvem bez doprovodu hudebních nástrojů. Festival pořádá tuzemský soubor Skety, který pozval své kolegy ze zahraniční i z Česka.

Prague a cappella festival.

Prague A Cappella Festivalu letos přivítá i italské Cluster

Jedna z nejlepších italských vokálních skupin Cluster bude hostem Prague A Cappella Festivalu, jehož druhý ročník se koná 28. až 30. září v holešovické La Fabrice. Účastníci akce se věnují stylu charakteristickém vokální hudbou nebo zpěvem bez doprovodu hudebních nástrojů. Festival pořádá tuzemský soubor Skety, který pozval své kolegy ze zahraniční i z Česka. ČTK o tom za pořadatele informovala Anna Vašátková.