Kreativ

ŠTÍTEK: jóga

Podle odborníků je nutné, abyste do hledání vhodného sportu promítli svou osobnost.

RADA: Jaký sport je vhodný při hubnutí?

/18. DEN/ Pojďme si to říct otevřeně: především takový, který vás bude bavit. Tím se totiž zvyšují šance, že u takového pohybu zůstanete. Proč se trápit při běhání, když si báječně odpočinete při józe, nebo naopak: proč jako ostatní budete chodit na jógu, když si potřebujete vyčistit hlavu v přírodě.

Cestovatelský seriál Kolem světa vás dnes zavede za krásami Jižní Ameriky.

Tipy na pondělí 4. ledna

Je tu první pondělí nového roku, o němž všichni doufáme, že bude lepším, než byl ten šílený minulý… Pokud přemýšlíte o nějaké zábavě, podívejte se na pár našich tipů na dnešní den.

Hokejisté Sparty dnes hrají s Vítkovicemi, na Tipsport TV je připraven živý přenos.

Tipy na pondělí 28. prosince

Máte program na poslední pondělní letošního prokletého roku? Pokud ne a hrozí možnost nudy, podívejte se na pár našich tipů. Třeba se vám nějaký zalíbí a dlouhou chvíli si zkrátíte.

Ilustrační foto

Tip Deníku: Vánoční jóga u vás doma

Chcete si zacvičit a zároveň načerpat nové síly? Možná právě pro vás je tu speciální dvouhodinová vánoční jóga s plzeňským studiem YantraYoga, která se koná tuto neděli 20. prosince od 18 hodin.

Magdalena Klížová

Místo čokolády si užijí jógu. Originální adventní kalendář pomůže najít klid

Magdalena Klížová z Turnova kromě jógy miluje předvánoční čas a jeho neodmyslitelnou součástí je i adventní kalendář. Jako malá nemohla nedočkavostí dospat a hned ráno běžela otevřít další okénko, slupnout čokoládu a zase o den se přiblížit Štědrému dni. „Ten pocit těšení mi zůstal do dospělosti. A v tomto čase obzvlášť je potřeba, aby lidi měli radost. Chvíli jsem přemýšlela, jak potěšit ostatní, a tak se zrodil adventní jógový kalendář,“ popsala zrod nápadu lektorka jógy.

Ilustrační foto.

Tip Deníku: Zacvičte si jógu z pohodlí domova

Protáhnout tělo, meditovat a relaxovat můžete nyní doma. Vládní nařízení sice uzavřela tělocvičny i posilovny. Plzeňská cvičitelka jógy Gabriela Voldřichová však přišla s nápadem a připravila online lekce.

Ilustrační foto.

Cvičit jógu doma mohou zájemci pod odborným vedením

Skupinové lekce na nějaký čas vystřídá individuální cvičení, ale díky internetu si každý může najít cvičitele, podle něhož si správně zasportuje. Facebooková skupina Jóga Poděbrady sdružuje lektorky jógy, které nabízí online lekce jógy zaregistrovaným lidem ve skupině.

Christina cvičí jogu

Utekla před režimem. Do Brna se vrátila učit jógu

Celý život cestovala. Narodila se v Československu, vyrůstala v Řecku a v Kanadě. Studium domorodých a politických studií ji přivedlo do Thajska, kde pracovala v mužských uprchlických táborech jako dobrovolník. Tam objevila svou touhu po učení – chtěla předávat znalosti a zkušenosti. Učení anglického jazyka a literatury vyměnila po dvanácti letech za jógu, kterou pětačtyřicetiletá Christina Smutný vyučuje v Brně dodnes.

Hormonální jóga. Ilustrační foto.

Hvězdička pořádá kurz hormonální jógy

Již tradiční Víkendový kurz hormonální jógy připravilo Mateřské centrum Hvězdička Benešov na víkend 3. a 4. října v tělocvičně centra . V ceně 2000 korun za osobu jsou také zahrnuty podklady ke cvičení a občerstvení. Kurz pomáhá přirozenou cestou řešit problémy spojené s hormonální nerovnováhou.

Žena regionu Aneta Sládková Králová po vyhlášení výsledků.

I nemocné děti umí zlobit, říká vítězka Ženy regionu

/FOTO/ Sedm finalistek z deseti se zúčastnilo úterního vyhlášení krajského kola Ženy regionu. Po krátkém představení všech žen byla vítězkou vyhlášena Aneta Sládková Králová z Plzně, která se tak zúčastní i říjnového republikového finále v Praze.

V Historické budově Národního muzea se můžete podívat na úchvatnou numismatickou sbírku.

Tipy na středu 9. září

Hledáte program na dnešní den? Koukněte se níže a třeba se vám bude líbit něco z naší nabídky.

Ilustrační foto.

Teplice budou centrem jógy. Pes bude viset hlavou dolů

Akce, která se uskuteční v sobotu 5. září, staví na místních lidech, aby se vzájemně poznali. Přečtěte si o tom, proč zrovna v Teplicích. Vyzpovídali jsme organizátory. Napovíme, co máte udělat, když třeba zrovna vy chcete začít cvičit. A dozvíte se, co kromě jógy bude na festivalu. :-)

V Planetáriu se můžete podívat i na dno oceánů.

Tipy na víkend 22. a 23. srpna

Strávíte víkend v Praze nebo naopak metropoli opustíte? Pokud platí ta první varianta, možná byste rádi navštívili nějakou zajímavou akci. Podívejte se na pár našich tipů, třeba si vyberete.

Zuzana Řezníčková na jógovém šampionátu.

Jóga v Benešově pokračuje i přes léto

Toto léto je jiné. Jak nás zmrazila zima a koronavirus, tak jen pomalu začínáme znovu naplno žít. A právě proto jógové studio Yoga Therapeutic Centre Zuzany Řezníčkové funguje i přes letní prázdniny v normálním provozu. Studio se sice přestěhovalo do prostor hotelu Atlas v Tyršové ulici v Benešově, ale jinak na svém programu nic nezměnilo. 

Letní prázdninová jóga v parku v Čáslavi.

Letní jóga v Čáslavi posílí tělo i duši

/FOTOGALERIE/ Kdo si chce protáhnout a posílit tělo pod vedením zkušené instruktorky Lucie Rubášové a zároveň se psychicky naladit v prostředí městské přírody, pro toho je tady Letní jóga v horní části parku v Čáslavi vedle Mateřské školy U Bašty. Ta se koná každou prázdninovou středu od 18.30 do 19.30 hodiny.