
Recept na srdíčkový koláč. Potěší jak vzhledem, tak chutí
Tu sametovou konzistenci musíte vyzkoušet. Bílá část je nepečená, dospodu můžete dát rozdrcené sušenky s máslem, aby byl nepečený celý koláč. Ale takhle je to samozřejmě mnohem lepší.
Tu sametovou konzistenci musíte vyzkoušet. Bílá část je nepečená, dospodu můžete dát rozdrcené sušenky s máslem, aby byl nepečený celý koláč. Ale takhle je to samozřejmě mnohem lepší.
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Lidé v Markoušovicích si užili v sobotu masopust. Vesnicí prošel průvod zajímavých masek, který zastavoval u domů. Obyvatelé pohostili výpravu masek koláči, klobásou, jednohubkami, rozlévala se kořalka.
/FOTOGALERIE/ Současná vlna pandemie nesvědčí sportovním soutěžím všech úrovní. Stejně je tomu v hokejové Chance lize. Zápasy jsou kvůli covidu a karanténě odkládány ve velkém. Nejen příprava na hokejový zápas ve druhé nejvyšší tuzemské soutěži, ale i jeho zrušení je dost náročný proces.
Nepovedený koláč, nepodarek nebo také zdrcek či pecek. I tato spíše nelichotivá jména se kdysi spojovala se sladkým pečivem tradičně vyráběným na Valašsku – s frgálem.
Nepovedený koláč, nepodarek nebo také zdrcek či pecek. I tato spíše nelichotivá jména se kdysi spojovala se sladkým pečivem tradičně vyráběným na Valašsku – s frgálem.
Nepovedený koláč, nepodarek nebo také zdrcek či pecek. I tato spíše nelichotivá jména se kdysi spojovala se sladkým pečivem tradičně vyráběným na Valašsku – s frgálem.
Nepovedený koláč, nepodarek nebo také zdrcek či pecek. I tato spíše nelichotivá jména se kdysi spojovala se sladkým pečivem tradičně vyráběným na Valašsku – s frgálem.
Nepovedený koláč, nepodarek nebo také zdrcek či pecek. I tato spíše nelichotivá jména se kdysi spojovala se sladkým pečivem tradičně vyráběným na Valašsku – s frgálem.
Nepovedený koláč, nepodarek nebo také zdrcek či pecek. I tato spíše nelichotivá jména se kdysi spojovala se sladkým pečivem tradičně vyráběným na Valašsku – s frgálem.
Nepovedený koláč, nepodarek nebo také zdrcek či pecek. I tato spíše nelichotivá jména se kdysi spojovala se sladkým pečivem tradičně vyráběným na Valašsku – s frgálem.
Nepovedený koláč, nepodarek nebo také zdrcek či pecek. I tato spíše nelichotivá jména se kdysi spojovala se sladkým pečivem tradičně vyráběným na Valašsku – s frgálem.
Indonéský ostrov Bali je pro olomouckou rodačku Lenku Srncovou druhým domovem. Milovnice surfování tam žila posledních osm let a po návratu do Olomouce si ve Ztracené ulici otevřela bistro Balikejk. V něm připravuje tradiční sladký koláč, indonéské pečené nudle a rýži a nabízí Hanákům možnost ochutnat exotickou kuchyni.
Indonéský ostrov Bali je pro olomouckou rodačku Lenku Srncovou druhým domovem. Milovnice surfování tam žila posledních osm let a po návratu do Olomouce si ve Ztracené ulici otevřela bistro Balikejk. V něm připravuje tradiční sladký koláč, indonéské pečené nudle a rýži a nabízí Hanákům možnost ochutnat exotickou kuchyni.
Tímto titulkem jsem si dovolila upravit výrok řeckého učence Archiméda. Faktem ale je, že hroznové víno a nápoj z něj vyráběný určitě pohnuly naší civilizací – pro mě tím správným směrem. Přečtěte si o něm víc.
Děkujeme našim ochotným kuchařkám, které se připojily do vzdělávacího procesu a k tradici svátku svatého Martina.
/FOTOGALERIE/ Nejstarší obyvatelkou Horní Lhoty je stále velmi vitální Anděla Pravdová, která 10. prosince oslaví své 103. narozeniny. Přímých potomků má už sedmadvacet!
/Z ARCHIVU DENÍKU/ V dubském domově důchodců Na Výšině proběhl před pěti lety už 16. ročník Dubského koláče.
Minulou středu uskutečnil další ročník sbírkové akce s názvem Koláč pro hospic. Veřejnost měla možnost za dobrovolný příspěvek podpořit náš Domácí hospic Znojmo. Odměnou jim za to byl lahodný koláč. Letošní výtěžek je opět rekordní.
Ve středu 6. října 2021 voněly v Bystřici nad Pernštejnem, ve Velkém Meziříčí a ve Žďáře nad Sázavou koláče. Jejich počet byl letos rekordní. 4 194 kusů pečiva od místních pekařů se stalo odměnou pro ty, kteří přispěli na rozvoj stále více žádaných služeb Domácí hospicové péče Oblastní charity Žďár nad Sázavou. Celkový výtěžek již devátého ročníku sbírkové kampaně „Koláč pro hospic“ činí 211 812 Kč. Žďárské kasičky a platební terminály ukrývaly 148 340 Kč, bystřické 30 532 Kč a velkomeziříčské 29 140 Kč. QR platby vynesly 3 800 Kč.
Na 400 koláčků přivezly ve středu 6. října pracovnice charity v rámci sbírkově-propagační akce, která se odehrála v Jaderné elektrárně Dukovany i na dalších místech na Třebíčsku. Zaměstnanci dobrovolným finančním příspěvkem za koláček podpořili činnost hospice. Pořadatelem akce byl Domácí hospic sv. Zdislavy, který je součástí Oblastní charity Třebíč.
/FOTO/ Hruškový, tvarohový, makový, povidlový, jahodový, borůvkový, švestkový a jablečný. Takový výběr měli dnes dopoledne zájemci, kteří přišli na náměstí podpořit domácí hospic Bárka, který provozuje jihlavská charita.
Dne 6. října se koná v ulicích měst po celém Jihomoravském kraji a v části Vysočiny sbírka Koláč pro hospic, kterou pořádá Diecézní charita Brno. Od ranních hodin lidé získají informace o hospicové péči a za dobrovolný příspěvek lahodný koláč. Cílem akce je seznámit veřejnost s úlohou hospice a podpořit charitní péči o umírající. Koláček je symbolickým připomenutím laskavé péče, kterou nevyléčitelně nemocní v hospici získají. Patronkou sbírky je i v letošním roce nejlepší amatérská pekařka Petra Burianová. Děkujeme Diecézní charitě Brno za pěknou pozvánku.
V ulicích Břeclavi či Mikulova najdete ve středu stánky Charity a dobrovolníky nabízející chutné koláče. Svým příspěvkem podpoříte fungování Mobilního hospice sv. Martina břeclavské Oblastní charity.
Již po deváté bude moci veřejnost přispět na podporu charitní služby s názvem Domácí hospicová péče, a to do sbírky s názvem KOLÁČ PRO HOSPIC. Tradiční kampaň se uskuteční ve středu 6. října 2021.
Tradiční podzimní sbírkově-propagační akce Koláč pro hospic se uskuteční ve středu 6. října 2021. Koná se v blízkosti Světového dne hospice a paliativní péče, jehož smyslem je zvýšit informovanost veřejnosti o této službě a zároveň také získat finanční prostředky pro tuto činnost, protože nikde na světě není tato péče plně hrazena státem, a neobejde se tedy bez pomoci dobrovolníků a darů štědrých lidí.
Oblastní charita Jihlava se ve středu 6. října 2021 opět zapojí do sbírkové akce Koláč pro hospic, kterou organizuje Diecézní charita Brno. Jedná se o sbírku na podporu hospiců. V Jihlavě úspěšně funguje pod jihlavskou Charitou již několik let mobilní hospic Bárka, který pomáhá, aby život nevyléčitelně nemocných a jejich blízkých byl o něco snazší a v domácí péči. Za fotografie děkujeme Marku Mašátovi z Oblastní charity Jihlava.
/FOTO/ Jablka, kam se podíváš. A také všemožné výrobky z nich - sirupy, mošty, nejrůznější koláče, štrůdly. To vše bylo k vidění a ochutnání na nádvoří zámku v Krásném Dvoře, kde se už podesáté konal Jablečný den.
V sobotu 25. září se uskutečnil v Úlibicích u Jičína již 22. ročník netradiční hasičské soutěže o Úlibický koláč. Soutěž byla vymyšlena před 23 lety v hospůdce v Kacákově Lhotě pány Vlastislavem Skořepou, Milošem Kocourem a Václavem Zmatlíkem, koná se vždy u příležitosti posvícení v obci Úlibice a ta první nesla název Posvícenský koláč. Původní sdružení dobrovolných hasičů ji ozvláštnilo tím, že k oživení klasické soutěže využijí loďku a rybník a tím vznikla jakási rarita na okrsku.
/FOTOGALERIE/ Milovníci sladkých pokrmů se už podeváté sešli na Koláčobraní v Zámeckém parku, který leží rozhraní Města Albrechtic a Hynčic. Čekaly je gastronomické zážitky plné koláčů a perníků. Pojďte se ohlédnout za příjemnou podzimní aktivitou.
O letošních prázdninách jsme uspořádali dvě soutěže - klasickou fotografickou a jednu kulinářskou. Během prázdnin se nám sešlo několik fotografií od čtenářů, kteří vyfotili svého miláčka s knihou, což bylo hlavním tématem letošního léta. A miláček mohl být úplně kdokoliv – zvířátko, rodinný člen, plyšák apod. Bylo těžké vybrat tři miláčky, které oceníme, ale nakonec jsme je vybrali.
Tradiční dožínky ve Stonavě virus zrušil, zato koláče byly i letos.
Už zdálky se line z provozovny v Bořicích u Domažlic sladká vůně. Aby ne, když uvnitř pekařky připravují tisíce koláčů na Chodské slavnosti. Všichni pracují jako perfektně sehraný tým, který má na starosti Marie Vondrovicová.
Výrazný sýr, sladké zralé fíky a lahodná zakysaná smetana - i tak může vypadat dokonalá chuťová souhra. Nevěříte? Pak určitě vyzkoušejte sýrový koláč s fíky.
Při jedné z terapií v Alzeimercentru Filipov Čáslav se rozpoutala debata o poutích. A k poutím patří koláče. Od slov pak nebylo daleko k činům. Klienti se rozhodli do pečení kynutých koláčů pustit.
Léto je v plném proudu, stromy sklánějí své větve pod tíhou zralého ovoce. Neváhejte a upečte si z něj zdravé letní koláče.
Slaný koláč quiche (kiš) nejlépe chutná ještě lehce teplý. K zelenině lze přidat šunku nebo slaninu.
/FOTO/ Kvůli chladnějšímu počasí zahájili letos pěstitelé v Ústeckém kraji sklizeň jahod o několik týdnů později, někde teprve začnou sbírat.
Obětí nedělní střelby v Rudolfově se stala oblíbená liberecká cukrářka. Podle dostupných informací ji legálně drženou zbraní zastřelil její manžel, který poté obrátil zbraň proti sobě. Zemřel v nemocnici.
Na valašských frgálech z Resortu Valachy Velké Karlovice si nově pochutnávají také gurmáni ve Vídni. Do hlavního města Rakouska míří od letošního dubna zásilka koláčů pravidelně každý týden.
Vyzkoušejte šťavnatý tvarohový koláč v křupavé kakaové krustě podle receptu foodblogerky Markéty Chovancové. Potěšíte jím nejen děti.
Tradiční švestkový koláč je pochoutka, která neomrzí.
„Není moc fotogenický, ale mám ho moc ráda a můžete do něj přidat co vám chutná,“ říká oblíbená foodblogerka Markéta Chovancová ke svému receptu na cuketový koláč. Podle nás v redakci ale vypadá její dílo i na fotce parádně. A jak na přípravu této pochoutky?
Dostali jste chuť na jablečný koláč s tvarohem? A co třeba zkusit tento skvělý sladký zákusek bez lepku? Naše čtenářka a fitness trenérka Tereza nám právě na takový koláč poslala recept. Dobrou chuť!
Co stojí za velkou popularitou pokrmů z cuket? Jsou rychlé, levné a zdravé. A pokud při jejich přípravě použijete přepuštěné máslo, překvapí vás svou křehkostí, jemnou chutí a vůní. Vyzkoušejte třeba dvoubarevný cuketový koláč!
Co stojí za velkou popularitou pokrmů z cuket? Jsou rychlé, levné a zdravé. A pokud při jejich přípravě použijete přepuštěné máslo, překvapí vás svou křehkostí, jemnou chutí a vůní. Vyzkoušejte třeba dvoubarevný cuketový koláč!
Co stojí za velkou popularitou pokrmů z cuket? Jsou rychlé, levné a zdravé. A pokud při jejich přípravě použijete přepuštěné máslo, překvapí vás svou křehkostí, jemnou chutí a vůní. Vyzkoušejte třeba dvoubarevný cuketový koláč!
Co stojí za velkou popularitou pokrmů z cuket? Jsou rychlé, levné a zdravé. A pokud při jejich přípravě použijete přepuštěné máslo, překvapí vás svou křehkostí, jemnou chutí a vůní. Vyzkoušejte třeba dvoubarevný cuketový koláč!
Co stojí za velkou popularitou pokrmů z cuket? Jsou rychlé, levné a zdravé. A pokud při jejich přípravě použijete přepuštěné máslo, překvapí vás svou křehkostí, jemnou chutí a vůní. Vyzkoušejte třeba dvoubarevný cuketový koláč!
Unikátní funkční pec se nachází v Halově pekárně ve Vizovicích. Pekařský rod tu působí od roku 1775.
Děti z mateřské školky MiniSvět poznávaly veselý svátek mezi Vánocemi a Velikonocemi - Masopust. V celé školce bylo plno smíchu, veselých masek a zábavy. Vyzkoušeli si také nejrůznější masopustní zvyky, pečení a hod koláčem nebo třeba plnění jitrnic a jelítek. Vše bylo zakončenou velkou masopustní veselící.