Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Milujete vaření i pečení a vaše rodina ocení ovocné koláče? Hledáte nové chutě i netradiční suroviny? Nabízím vám recept na koláč, kde hraje hlavní roli rebarbora. Její sezona vrcholí v květnu a počátkem června.
Milujete vaření i pečení a vaše rodina ocení ovocné koláče? Hledáte nové chutě i netradiční suroviny? Nabízím vám recept na koláč, kde hraje hlavní roli rebarbora. Její sezona vrcholí v květnu a počátkem června.
Milujete vaření i pečení a vaše rodina ocení ovocné koláče? Hledáte nové chutě i netradiční suroviny? Nabízím vám recept na koláč, kde hraje hlavní roli rebarbora. Její sezona vrcholí v květnu a počátkem června.
Milujete vaření i pečení a vaše rodina ocení ovocné koláče? Hledáte nové chutě i netradiční suroviny? Nabízím vám recept na koláč, kde hraje hlavní roli rebarbora. Její sezona vrcholí v květnu a počátkem června.
Milujete vaření i pečení a vaše rodina ocení ovocné koláče? Hledáte nové chutě i netradiční suroviny? Nabízím vám recept na koláč, kde hraje hlavní roli rebarbora. Její sezona vrcholí v květnu a počátkem června.
K nynějším jarnímu období patří také patří pokrmy, po kterých se budete cítit lehce. Inspirujte se našimi recepty na ředkvičkovou polévku, koláč s rebarborou, závin se špenátem a salát s grilovaným kuřetem.
Chodsko se do celostátního vysílání České televize dostalo od Nového roku hned několikrát. Naposled si náš region vzala na paškál Toulavá kamera a před tím se regionální bohatství v podobě chodských koláčů dostalo na obrazovky díky soutěži Peče celá země.
Zuby potřebujeme celý život, přesto se o ně řada lidí vůbec nestará. Zubař Lukáš Kaloš z dentální kliniky Dentes už slyšel plno výmluv, kterými ospravedlňují stav svého chrupu. Přesto pouze oni to mohou změnit. „Bez práce nejsou koláče. Nečistíš, zaplatíš. Je to jednoduché,“ říká v rozhovoru.
Ve dvanáctém ročníku koštu slivovice a soutěže o nejlepší koláč byla zvolena jako „povinná“ ingredience ořech. Loňský rok nebyl skoupý na ořechy a tak v soutěži návštěvníci ochutnávali hned z 15 pečených dobrot koláčů a zákusků.
V úterý v podvečer v lese u Jakartovic, místní část Hořejší Kunčice, zavalil téměř dvoutunový kořenový koláč po pokácení statného smrku 26letého lesního dělníka. Muž kácel ve smrkovém lese stromy.
V úterý v podvečer v lese u Jakartovic, místní část Hořejší Kunčice, zavalil téměř dvoutunový kořenový koláč po pokácení statného smrku 26letého lesního dělníka. Muž kácel ve smrkovém lese stromy.
V úterý v podvečer v lese u Jakartovic, místní část Hořejší Kunčice, zavalil téměř dvoutunový kořenový koláč po pokácení statného smrku 26letého lesního dělníka. Muž kácel ve smrkovém lese stromy.
Bez práce nejsou koláče. Pokud tato okřídlená slova stále platí, středočeští pekaři vyrábějící koláče se o odbyt svých produktů věru strachovat nemusejí. Nezaměstnanost je rekordně nízká jak v rámci kraje, tak v celé republice.
Tasice – Na sobotu 9. listopadu si ve sklářské huti Jakub v Tasicích, místní části Bělé, přichystali tradiční svatomartinské posvícení. Návštěvníci se mohou těšit nejen na prohlídky sklárny, ale i soutěž o nejlepší posvícenský koláč nebo martinský rohlík.
Služátky – O tom, kdo umí nejlepší posvícenské koláče, už pošesté rozhodovali obyvatelé Služátek na Havlíčkobrodsku. Oblíbená kulinářská soutěž se v tamní baště konala v sobotu 2. listopadu v rámci tradičního posvícení.
Do Podkrušnohorských domovů sociálních služeb se nedávno sjelo 10 družstev z různých domovů pro seniory, aby změřily své síly při XVIII. ročníku Dubského koláče. Soutěžilo se v devíti disciplínách, kde se testovaly znalosti soutěžících z oblasti vaření, ale i to, jak šikovně by si v kuchyni senioři počínali. Disciplíny byly zaměřeny na jemnou motoriku a paměť. Naše soutěž je originální především tím, že se nejen měří síly v disciplínách, ale každé družstvo přiveze zákusek upečený hráči v jejich domově. Každý rok je zadání jiné. Letos se pekl zákusek s mákem a byla to výborná volba. U zákusků hodnotíme nejen chuť, ale i jejich vzhled.
Dne 9.10. se ve Znojmě a Moravském Krumlově uskutečnila akce Koláč pro hospic. Stánek s koláči se nacházel na Obrokové ulici ve Znojmě. Veřejnost tak měla možnost se seznámit s Domácím hospicem Znojmo a přispět na tuto stále využívanější službu. Konečný výtěžek akce činí 87 723,- Kč. Za příspěvek pořídíme kompenzační a zdravotní pomůcky pro naše pacienty. Děkujeme všem, kteří přispěli na podporu této služby.
Blanensko - Téměř dvojnásobný výtěžek oproti loňsku. Pracovníci Oblastní charity Blansko spočítali peníze, kterými lidé z regionu podpořili v tradiční sbírce Koláč pro hospic Mobilní hospic sv. Martina. V ulicích na Blanensku charita vybrala rekordních 106 368 korun. Za příspěvek na hospic kolemjdoucí dostali koláče.
Třebíč - Další ročník kampaně Koláč pro hospic pomohl na Třebíčsku získat 44 tisíc korun. Cílem kampaně je šířit povědomí o péči o těžce nemocné a umírající lidi a zároveň podporovat rozvoj této služby.
Znojmo – Žákyně střední školy v Přímětické ulici ve Znojmě, které studují obory sociální činnost a také podnikání a služby pomáhaly zaměstnancům Oblastní charity Znojmo s prodejem koláčů, jehož výtěžek byl určený pro Domácí hospic ve Znojmě.
Žďár nad Sázavou - Celkem 100 460 korun vynesla Oblastní charitě Žďár nad Sázavou kampaň Koláč pro hospic. Peníze podpoří domácí hospicovou péči. Akci si tentokrát nenechali ujít nejenom lidé ve Žďáře nad Sázavou, ale i v Bystřici nad Pernštejnem. Dohromady se rozdalo 1990 koláčků – z toho 1609 ve Žďáře a 381 v Bystřici.
Hodonínsko /TÝDEN VE FOTOGRAFII/ - Co zajímavého se dělo ve vašem okolí v uplynulém týdnu? Významné události, zajímavé akce nebo třeba kuriozity si připomeňte v obsáhlé fotogalerii. Do ní jsme vybrali nejzajímavější záběry z Hodonínska i celé jižní Moravy za posledních sedm dní.
Dobročinnou akci připravila na neděli 13. října Svatá Hora, která má vypracovaný projekt na obnovu devíti laviček na Toufarově louce, na něj poputuje výtěžek z prodeje akce Říjnový koláč.
Znojmo – Sbírka na podporu služeb domácího hospice vynesla ve Znojmě a Moravském Krumlově přes osmdesát tisíc korun. „Výtěžek činí 87 723 korun a je to obdivuhodný výsledek. Děkuji všem, kdo na letošní Koláč pro hospic přispěli i těm, kdo se podíleli na zajištění. Krumlovská Pekárna Ivanka napekla zdarma 1700 koláčů, pomohli nám studenti zdravotní školy, gymnázia, pedagogické školy, obchodní akademie, školy na Přímětické a Praktické školy,“ uvedl ředitel znojemské Charity Evžen Adámek.
Hodonín – O třetinu víc lidí než loni si ve středu koupilo benefiční koláč v hodonínské nemocnici. Zapojili se tak do charitativní akce Koláč pro hospic.
Pomohli nevyléčitelně nemocným a vychutnali si za to sladkou odměnu. Lidé se už poosmnácté zapojili do sbírky Koláč pro hospic, kterou pořádá Oblastní charita Jihlava.
Výměnou za sladký koláč podpořit nevyléčitelně nemocné. Takové poselství nese událost s názvem Koláč pro hospic. Lidé příspěvkem podpoří hospicovou péči, kterou provozuje Diecézní charita Brno v Jihomoravském kraji.
Třebíč /FOTOGALERIE/ - Akce Koláč pro hospic se uskuteční opět i na Třebíčsku. Lidem, kteří se rozhodnou dobrovolným finančním příspěvkem podpořit činnost hospice, dobrovolníci poděkují prostřednictvím sladkých koláčů.
Blanensko – Pracovníci Oblastní charity Blansko a Mobilního hospice sv. Martina vyrazí do ulic. Příští středu při osvětové akci a sbírce Koláč pro hospic. Na Blanensku budou na pěti místech od devíti hodin ráno do čtyř odpoledne.
Žďársko - Ve středu 9. října se uskuteční již 7. ročník charitativní akce Koláč pro hospic, kterou tradičně pořádá Oblastní charita Žďár nad Sázavou. Tato sbírková kampaň, která se uskuteční v rámci Světového dne hospiců a paliativní péče, se koná napříč oblastními charitami Jihomoravského kraje a Kraje Vysočina.
Umíte upéct pravý valašský frgál? Nebo vyrobit klobásu, která obstojí i u náročných gurmánů? Při Karlovském gastrofestivalu, který se uskuteční 4. až 6. října ve valašských Velkých Karlovicích, budou moci zájemci opět v těchto dovednostech poměřit síly a zasoutěžit si o atraktivní ceny.