V ulicích Břeclavi či Mikulova najdete ve středu stánky Charity a dobrovolníky nabízející chutné koláče. Svým příspěvkem podpoříte fungování Mobilního hospice sv. Martina břeclavské Oblastní charity.
Již po deváté bude moci veřejnost přispět na podporu charitní služby s názvem Domácí hospicová péče, a to do sbírky s názvem KOLÁČ PRO HOSPIC. Tradiční kampaň se uskuteční ve středu 6. října 2021.
Tradiční podzimní sbírkově-propagační akce Koláč pro hospic se uskuteční ve středu 6. října 2021. Koná se v blízkosti Světového dne hospice a paliativní péče, jehož smyslem je zvýšit informovanost veřejnosti o této službě a zároveň také získat finanční prostředky pro tuto činnost, protože nikde na světě není tato péče plně hrazena státem, a neobejde se tedy bez pomoci dobrovolníků a darů štědrých lidí.
Oblastní charita Jihlava se ve středu 6. října 2021 opět zapojí do sbírkové akce Koláč pro hospic, kterou organizuje Diecézní charita Brno. Jedná se o sbírku na podporu hospiců. V Jihlavě úspěšně funguje pod jihlavskou Charitou již několik let mobilní hospic Bárka, který pomáhá, aby život nevyléčitelně nemocných a jejich blízkých byl o něco snazší a v domácí péči. Za fotografie děkujeme Marku Mašátovi z Oblastní charity Jihlava.
/FOTO/ Jablka, kam se podíváš. A také všemožné výrobky z nich - sirupy, mošty, nejrůznější koláče, štrůdly. To vše bylo k vidění a ochutnání na nádvoří zámku v Krásném Dvoře, kde se už podesáté konal Jablečný den.
V sobotu 25. září se uskutečnil v Úlibicích u Jičína již 22. ročník netradiční hasičské soutěže o Úlibický koláč. Soutěž byla vymyšlena před 23 lety v hospůdce v Kacákově Lhotě pány Vlastislavem Skořepou, Milošem Kocourem a Václavem Zmatlíkem, koná se vždy u příležitosti posvícení v obci Úlibice a ta první nesla název Posvícenský koláč. Původní sdružení dobrovolných hasičů ji ozvláštnilo tím, že k oživení klasické soutěže využijí loďku a rybník a tím vznikla jakási rarita na okrsku.
/FOTOGALERIE/ Milovníci sladkých pokrmů se už podeváté sešli na Koláčobraní v Zámeckém parku, který leží rozhraní Města Albrechtic a Hynčic. Čekaly je gastronomické zážitky plné koláčů a perníků. Pojďte se ohlédnout za příjemnou podzimní aktivitou.
O letošních prázdninách jsme uspořádali dvě soutěže - klasickou fotografickou a jednu kulinářskou. Během prázdnin se nám sešlo několik fotografií od čtenářů, kteří vyfotili svého miláčka s knihou, což bylo hlavním tématem letošního léta. A miláček mohl být úplně kdokoliv – zvířátko, rodinný člen, plyšák apod. Bylo těžké vybrat tři miláčky, které oceníme, ale nakonec jsme je vybrali.
Už zdálky se line z provozovny v Bořicích u Domažlic sladká vůně. Aby ne, když uvnitř pekařky připravují tisíce koláčů na Chodské slavnosti. Všichni pracují jako perfektně sehraný tým, který má na starosti Marie Vondrovicová.
Výrazný sýr, sladké zralé fíky a lahodná zakysaná smetana - i tak může vypadat dokonalá chuťová souhra. Nevěříte? Pak určitě vyzkoušejte sýrový koláč s fíky.
Při jedné z terapií v Alzeimercentru Filipov Čáslav se rozpoutala debata o poutích. A k poutím patří koláče. Od slov pak nebylo daleko k činům. Klienti se rozhodli do pečení kynutých koláčů pustit.
Obětí nedělní střelby v Rudolfově se stala oblíbená liberecká cukrářka. Podle dostupných informací ji legálně drženou zbraní zastřelil její manžel, který poté obrátil zbraň proti sobě. Zemřel v nemocnici.
Na valašských frgálech z Resortu Valachy Velké Karlovice si nově pochutnávají také gurmáni ve Vídni. Do hlavního města Rakouska míří od letošního dubna zásilka koláčů pravidelně každý týden.
„Není moc fotogenický, ale mám ho moc ráda a můžete do něj přidat co vám chutná,“ říká oblíbená foodblogerka Markéta Chovancová ke svému receptu na cuketový koláč. Podle nás v redakci ale vypadá její dílo i na fotce parádně. A jak na přípravu této pochoutky?
Dostali jste chuť na jablečný koláč s tvarohem? A co třeba zkusit tento skvělý sladký zákusek bez lepku? Naše čtenářka a fitness trenérka Tereza nám právě na takový koláč poslala recept. Dobrou chuť!
Co stojí za velkou popularitou pokrmů z cuket? Jsou rychlé, levné a zdravé. A pokud při jejich přípravě použijete přepuštěné máslo, překvapí vás svou křehkostí, jemnou chutí a vůní. Vyzkoušejte třeba dvoubarevný cuketový koláč!
Co stojí za velkou popularitou pokrmů z cuket? Jsou rychlé, levné a zdravé. A pokud při jejich přípravě použijete přepuštěné máslo, překvapí vás svou křehkostí, jemnou chutí a vůní. Vyzkoušejte třeba dvoubarevný cuketový koláč!
Co stojí za velkou popularitou pokrmů z cuket? Jsou rychlé, levné a zdravé. A pokud při jejich přípravě použijete přepuštěné máslo, překvapí vás svou křehkostí, jemnou chutí a vůní. Vyzkoušejte třeba dvoubarevný cuketový koláč!
Co stojí za velkou popularitou pokrmů z cuket? Jsou rychlé, levné a zdravé. A pokud při jejich přípravě použijete přepuštěné máslo, překvapí vás svou křehkostí, jemnou chutí a vůní. Vyzkoušejte třeba dvoubarevný cuketový koláč!
Co stojí za velkou popularitou pokrmů z cuket? Jsou rychlé, levné a zdravé. A pokud při jejich přípravě použijete přepuštěné máslo, překvapí vás svou křehkostí, jemnou chutí a vůní. Vyzkoušejte třeba dvoubarevný cuketový koláč!
Děti z mateřské školky MiniSvět poznávaly veselý svátek mezi Vánocemi a Velikonocemi - Masopust. V celé školce bylo plno smíchu, veselých masek a zábavy. Vyzkoušeli si také nejrůznější masopustní zvyky, pečení a hod koláčem nebo třeba plnění jitrnic a jelítek. Vše bylo zakončenou velkou masopustní veselící.
Senior klub Velké Hoštice vzpomíná na povedené akce a už se moc těší až bude lépe a jejich aktivity se obnoví. A že jsou opravdu akční vás přesvědčí jeho předsedkyně Kristina Nestrojová. Koláče hoštických seniorek jsou vyhlášené po celém regionu a jejich výstavy také stojí za to. Podívejte se na bohatou fotogalerii.
/23. DEN/ Ani dietáři si nemusí odpírat sladké. Důležité je ale zůstat u jednoho či dvou kousků. Také sladit můžete, ale vynechte cukr. Zkuste dnes velmi moderní čekankový sirup, který obsahuje o polovinu méně kalorií.
/16. DEN/ I koláče se dají připravit zdravě a můžete si je s klidem dopřát i při hubnutí. Jen ke sladké snídani vždy přidejte ještě kefír, tvaroh nebo jogurt, aby mělo tělo dostatek bílkovin a vy jste cítili sytí. A pokud jste na sladké, máme pro vás tip. Plno receptů a praktických rad na zdravé mlsání najdete v e-booku Mlsej zdravě se STOBem, který je k dostání v e-shopu na www.stob.cz.
Obrácená nekynutá jablečná buchta vylepšená vrstvou lahodné smetany. Vyzkoušejte tento skvělý recept od populární foodblogerky Markéty Chovancové. Určitě si pochutnáte.
Lískové oříšky poskytují velký zdroj energie pro tělo. Jsou dobře stravitelné, dokonce ještě lépe než vlašské ořechy nebo mandle. Využít je můžete například u jednoduchého koláče podle Markéty Chovancové. Je z kakaového korpusu s náplní z bílé čokolády a mascarpone. Určitě si pochutnáte.
Udržování lidových písní, tanců, zvyků, lidových řemesel, ale také staročeské regionální kuchyně, přesně tomu se věnují manželé Milan a Pavla Škochovi z Kovářova. V sobotu 7. listopadu napekli posvícenské koláče.
Hrušky jsou velmi oblíbené ovoce. Mají skvělou chuť, díky níž se hodí do mnoha dezertů, ale skvěle ladí i s různými sýry. Vyzkoušejte naše recepty na koláč, hrušky s ořechy nebo salát s nivou.
Pochutnat si na sladkém koláči a jeho nákupem podpořit hospice mohli ve středu lidé po celé jižní Moravě. „Největší částku jeden tisíc korun, zaplatil neznámý dobrodinec,“ potěšilo pracovnici Charity Břeclav Simonu Lukášovou, která obsluhovala jeden ze stánků v břeclavské poliklinice.
Tvarohové, makové nebo povidlové. Pochutnat si na sladkém koláči mohli ve středu Brnané u čtyř stánků v centru města. Příspěvkem mohou zájemci podpořit domácí hospicovou péči, která pomáhá nevyléčitelně nemocným strávit poslední okamžiky s blízkými a v prostředí, kde prožili celý život. Akci pořádá Diecézní charita Brno
Jídlo pod širým nebem chutná nejvíc. Dny babího léta jsou, po týdnech nucené karantény a před podzimními dešti, ke společnému posezení v zeleni jako stvořené.
ŠEDESÁTKA - projekt, kterým vám budeme až do zářijového termínu připomínat zajímavé momenty, osobnosti a události z minulých ročníků našeho festivalu. Příběh čtyřiatřicátý: Makový koláč pro vítěze.
Den obce se bude konat v sobotu v Dolním Dvoře v areálu Ski Family. Přinese atrakce, plno soutěží a úkolů pro děti, jízdy na koních, skákací hrad, hudební program od 14.00 do 01.30, divadýlko z Nové Paky a také druhý ročník soutěže o dolnodvorský koláč.
Koronavirus přesunul letošní Chodské slavnosti na internet, řada tradic ale přesto tento víkend zůstane v Domažlicích zachována. I když bez desítek tisíc návštěvníků.
Koronavirus přesunul letošní Chodské slavnosti na internet, řada tradic ale přesto tento víkend zůstane v Domažlicích zachována. I když bez desítek tisíc návštěvníků.
Koronavirus přesunul letošní Chodské slavnosti na internet, řada tradic ale přesto tento víkend zůstane v Domažlicích zachována. I když bez desítek tisíc návštěvníků.
/FOTOGALERIE/ Zámek Třebešice z.s. u Divišova připravil již pátý ročník literárního večera, který proběhne 15. srpna od 18 hodin. Tentokráte se setkají návštěvníci s kurdským lékařem Jakubem Nabim. Z jeho autobiografického románu "Moga" bude předčítat Pavel Hoza. Pro gurmány a ty, co rádi pečou, je tady pouťové setkání v Louňovicích a soutěž o nejchutnější jablečný koláč. Co by to byl víkend bez dobré muziky nebo filmu? Na první si zajděte třeba do Rabyně a na to druhé do čerčanského kina.
Letní doovlené trávíme letos častěji doma nebo na chalupě. Otázku, co uvařit k obědu nebo co nabídnout dětem ke snídani i svačině řeší řada z vás. Podělte se o vaše rychlé a výborné recepty.
Letní doovlené trávíme letos častěji doma nebo na chalupě. Otázku, co uvařit k obědu nebo co nabídnout dětem ke snídani i svačině řeší řada z vás. Podělte se o vaše rychlé a výborné recepty.
Letní doovlené trávíme letos častěji doma nebo na chalupě. Otázku, co uvařit k obědu nebo co nabídnout dětem ke snídani i svačině řeší řada z vás. Podělte se o vaše rychlé a výborné recepty.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.