Kreativ

ŠTÍTEK: Koláč

Koláč z rebarbory.

Čtenáři pečou: Rebarborový koláč s pudinkem

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Koláč z rebarbory.

Čtenáři pečou: Rebarborový koláč s pudinkem

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Koláč z rebarbory.

Čtenáři pečou: Rebarborový koláč s pudinkem

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Koláč z rebarbory.

Čtenáři pečou: Rebarborový koláč s pudinkem

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Koláč z rebarbory.

Čtenáři pečou: Rebarborový koláč s pudinkem

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Koláč z rebarbory.

Čtenáři pečou: Rebarborový koláč s pudinkem

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Koláč z rebarbory.

Čtenáři pečou: Rebarborový koláč s pudinkem

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Koláč z rebarbory.

Čtenáři pečou: Rebarborový koláč s pudinkem

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Koláč z rebarbory.

Čtenáři pečou: Rebarborový koláč s pudinkem

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Koláč z rebarbory.

Čtenáři pečou: Rebarborový koláč s pudinkem

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Natáčení do pořadů Peče celá země a Toulavé kamery.

Chodsko si našlo místo i v České televizi

Chodsko se do celostátního vysílání České televize dostalo od Nového roku hned několikrát. Naposled si náš region vzala na paškál Toulavá kamera a před tím se regionální bohatství v podobě chodských koláčů dostalo na obrazovky díky soutěži Peče celá země.

Lukáš Kaloš

Češi dělají jednu velkou chybu, upozorňuje zubař Lukáš Kaloš

Zuby potřebujeme celý život, přesto se o ně řada lidí vůbec nestará. Zubař Lukáš Kaloš z dentální kliniky Dentes už slyšel plno výmluv, kterými ospravedlňují stav svého chrupu. Přesto pouze oni to mohou změnit. „Bez práce nejsou koláče. Nečistíš, zaplatíš. Je to jednoduché,“ říká v rozhovoru.

Hluzovský košt 2020

V Hluzově se koštovaly pálenky a ořechové koláče

Ve dvanáctém ročníku koštu slivovice a soutěže o nejlepší koláč byla zvolena jako „povinná“ ingredience ořech. Loňský rok nebyl skoupý na ořechy a tak v soutěži návštěvníci ochutnávali hned z 15 pečených dobrot koláčů a zákusků.

Ilustrační foto

Rekordně nízká nezaměstnanost dál nepatrně klesla

Bez práce nejsou koláče. Pokud tato okřídlená slova stále platí, středočeští pekaři vyrábějící koláče se o odbyt svých produktů věru strachovat nemusejí. Nezaměstnanost je rekordně nízká jak v rámci kraje, tak v celé republice.

Posvícení ve Služátkách.

Služáteckou baštou zavoněly posvícenské koláčky

Služátky – O tom, kdo umí nejlepší posvícenské koláče, už pošesté rozhodovali obyvatelé Služátek na Havlíčkobrodsku. Oblíbená kulinářská soutěž se v tamní baště konala v sobotu 2. listopadu v rámci tradičního posvícení.  

Senioři pekli na Dubském koláči zákusky s mákem.

Senioři pekli na Dubském koláči zákusky s mákem

Do Podkrušnohorských domovů sociálních služeb se nedávno sjelo 10 družstev z různých domovů pro seniory, aby změřily své síly při XVIII. ročníku Dubského koláče. Soutěžilo se v devíti disciplínách, kde se testovaly znalosti soutěžících z oblasti vaření, ale i to, jak šikovně by si v kuchyni senioři počínali. Disciplíny byly zaměřeny na jemnou motoriku a paměť. Naše soutěž je originální především tím, že se nejen měří síly v disciplínách, ale každé družstvo přiveze zákusek upečený hráči v jejich domově. Každý rok je zadání jiné. Letos se pekl zákusek s mákem a byla to výborná volba. U zákusků hodnotíme nejen chuť, ale i jejich vzhled.

Studentky z Přímky pomohly charitě.

Koláč pro hospic: charita děkuje pomocníkům

Dne 9.10. se ve Znojmě a Moravském Krumlově uskutečnila akce Koláč pro hospic. Stánek s koláči se nacházel na Obrokové ulici ve Znojmě. Veřejnost tak měla možnost se seznámit s Domácím hospicem Znojmo a přispět na tuto stále využívanější službu. Konečný výtěžek akce činí 87 723,- Kč.  Za příspěvek pořídíme kompenzační a zdravotní pomůcky pro naše pacienty. Děkujeme všem, kteří přispěli na podporu této služby.

Téměř dvojnásobný výtěžek oproti loňsku. Pracovníci Oblastní charity Blansko spočítali peníze, kterými lidé z regionu podpořili v tradiční sbírce Koláč pro hospic Mobilní hospic sv. Martina.

Lidé podpořili mobilní hospic. Za koláče věnovali rekordních 106 tisíc

Blanensko - Téměř dvojnásobný výtěžek oproti loňsku. Pracovníci Oblastní charity Blansko spočítali peníze, kterými lidé z regionu podpořili v tradiční sbírce Koláč pro hospic Mobilní hospic sv. Martina. V ulicích na Blanensku charita vybrala rekordních 106 368 korun. Za příspěvek na hospic kolemjdoucí dostali koláče.

Koláč pro hospic 2019.

Koláč pro hospic měl u lidí na Třebíčsku podporu

Třebíč - Další ročník kampaně Koláč pro hospic pomohl na Třebíčsku získat 44 tisíc korun. Cílem kampaně je šířit povědomí o péči o těžce nemocné a umírající lidi a zároveň podporovat rozvoj této služby.  

Kampaň Koláč pro hospic.

Kampaň Koláč pro hospic vynesla přes sto tisíc korun

Žďár nad Sázavou - Celkem 100 460 korun vynesla Oblastní charitě Žďár nad Sázavou kampaň Koláč pro hospic. Peníze podpoří domácí hospicovou péči. Akci si tentokrát nenechali ujít nejenom lidé ve Žďáře nad Sázavou, ale i v Bystřici nad Pernštejnem. Dohromady se rozdalo 1990 koláčků – z toho 1609 ve Žďáře a 381 v Bystřici.