Kreativ

ŠTÍTEK: med

16. ročník Medového zpívání v Kudlovicích

Medové zpívání rozeznělo Kudlovice

  Čím si osladíme život? Nikdo neříkej, že nikdy takovou touhu či potřebu nepocítil. Hořkostí je v nás i kolem nás občas dost a dost. Čím si tedy život osladit?

Lidové i slovácké písně budou v sobotu odpoledne a večer znít areálem kudlovické chalupy Strmenských.

Patnácté medové zpívání bude v Kudlovicích

Romantické nádvoří a zahrada chalupy U Strmenských v Kudlovicích bude v sobotu odpoledne provoněno produktem včel, medem a nízkoalkoholickým nápojem z kvašeného medu – medovinou. Stane se tak při 15. ročníku Medového zpívání, které bude pořádat kudlovický mužský sbor.

V úterý se ve Věznici Všehrdy stáčel již počtvrté letošní med.

Odsouzení ve Věznici Všehrdy stáčeli med

V úterý dne 3. srpna se ve Věznici Všehrdy stáčel již počtvrté letošní med od čtyř včelstev, o která se starají odsouzení pod vedením paní pedagožky volného času Terezie Hefnerové. Celkem se podařilo vytočit 80 kg medu.

Včelař František Korytár z Výškova na Lounsku.

Letošek je na med dobrý, říká včelař z Lounska. Připravuje i ochucené

František Korytár pracuje jako profesionální hasič v Žatci, bydlí v nedalekém Výškově na Lounsku. Jeho velkým koníčkem je včelaření. Dálkově kvůli tomu vystudoval učňovský obor, o jeho medy je mezi lidmi zájem. Připravuje i ochucené, třeba se zázvorem, rakytníkem či skořicí. Chystá se také namíchat pálivý med s chilli.

Včelař František Korytár z Výškova na Lounsku.

Letošek je na med dobrý, říká včelař z Výškova na Lounsku

/DENÍK NA NÁVŠTĚVĚ/ František Korytár pracuje jako profesionální hasič v Žatci, bydlí v nedalekém Výškově. Jeho velkým koníčkem je včelaření. Dálkově kvůli tomu vystudoval učňovský obor, o jeho medy je mezi lidmi zájem. Připravuje i ochucené, třeba se zázvorem, rakytníkem či skořicí. Chystá se také namíchat pálivý med s chilli.

Želatinoví medvídci

Udělejte z dětí pohádkové kuchtíky

I užitečné činnosti mohou být zábavné, když je děláte spolu a s úsměvem. Zapojte děti do tvorby dobrůtek. Uvidíte, že je bude bavit nejen konečné mlsání.

Když generace spolupracují, vznikne dobrota.

Když generace spolupracují, vznikne dobrota. Třeba pampeliškový med

Jedno krásné slunečné dopoledne strávily děti z Dětské skupiny Brouček svůj čas sběrem pampelišek pro babičky a dědečky z Alzheimercentra ve Zlíně, aby z nich připravily pravý pampeliškový med. Tato spolupráce v rámci projektu "Mezigeneračně" vykouzlila úsměv na tváři nejen našim Broučkům, ale i babičkám a dědečkům.

Národní pouť včelařů na Sv. Hostýně, 23. května 2021. Průvod od sochy sv. Ambrože po příchodu do baziliky

Národní pouť včelařů na Hostýně omezení neochromila. Podívejte se

/VIDEO/ Bochník chleba se solí, svíce ze včelího vosku, kytice polních lilijí a sklenice včelího medu. Těmito dary přivítali včelaři při bohoslužbě v neděli 23. května dopoledne olomouckého biskupa Antonína Baslera v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Svatém Hostýně, kde se uskutečnil 19. ročník Národní pouti včelařů.

medokomerc

MEDOKOMERC

Vyzbrojte své tělo medovým štítem. Během zimních měsíců a chřipkových období sahá mnoho lidí po zdravých potravinách, jako jsou ovoce a zelenina, ze kterých tělo čerpá prospěšné vitamíny a minerály. Potravinou, na kterou se v souvislosti s posilováním imunity často zapomíná, je včelí med. Příznivé účinky medu jsou však známé již po staletí.