OBRAZEM: Ochutnávky nebo soutěž o nejlepší med. Medový jarmark v Kadani táhl
Do zahrad Františkánského kláštera v Kadani zavítali v neděli 15. srpna odpoledne milovníci medu.
Do zahrad Františkánského kláštera v Kadani zavítali v neděli 15. srpna odpoledne milovníci medu.
Medu je letos nedostatek. Včelaři jsou na polovině běžného množství. Poukazují na to, že za špatnou situaci může dlouhá zima a chladné jaro. Kvůli tomu bude med dražší o několik procent.
Medu je letos nedostatek. Včelaři jsou na polovině běžného množství. Poukazují na to, že za špatnou situaci může dlouhá zima a chladné jaro. Kvůli tomu bude med dražší o několik procent.
Medu je letos nedostatek. Včelaři z Plzeňského kraje jsou na polovině běžného množství. Poukazují na to, že za špatnou situaci může dlouhá zima a chladné jaro. Kvůli tomu bude med dražší o několik procent.
Medu je letos nedostatek. Včelaři z Plzeňského kraje jsou na polovině běžného množství. Poukazují na to, že za špatnou situaci může dlouhá zima a chladné jaro. Kvůli tomu bude med dražší o několik procent.
Medu je letos nedostatek. Včelaři jsou na polovině běžného množství. Poukazují na to, že za špatnou situaci může dlouhá zima a chladné jaro. Kvůli tomu bude med dražší o několik procent.
Čím si osladíme život? Nikdo neříkej, že nikdy takovou touhu či potřebu nepocítil. Hořkostí je v nás i kolem nás občas dost a dost. Čím si tedy život osladit?
Romantické nádvoří a zahrada chalupy U Strmenských v Kudlovicích bude v sobotu odpoledne provoněno produktem včel, medem a nízkoalkoholickým nápojem z kvašeného medu – medovinou. Stane se tak při 15. ročníku Medového zpívání, které bude pořádat kudlovický mužský sbor.
Krásný fotoreport, na který se stačí podívat a už nabíhají chuťové pohárky, pořídil Jiří Hanzel v Rychvaldu. Po zhlédnutí fotek jistě také dostanete chuť na pořádný krajíc chleba s tím skvělým, co nám příroda odpradávna dává. Za snímky moc děkujeme.
Krásný fotoreport, na který se stačí podívat a už nabíhají chuťové pohárky, pořídil Jiří Hanzel v Rychvaldu. Po zhlédnutí fotek jistě také dostanete chuť na pořádný krajíc chleba s tím skvělým, co nám příroda odpradávna dává. Za snímky moc děkujeme.
Krásný fotoreport, na který se stačí podívat a už nabíhají chuťové pohárky, pořídil Jiří Hanzel v Rychvaldu. Po zhlédnutí fotek jistě také dostanete chuť na pořádný krajíc chleba s tím skvělým, co nám příroda odpradávna dává. Za snímky moc děkujeme.
V úterý dne 3. srpna se ve Věznici Všehrdy stáčel již počtvrté letošní med od čtyř včelstev, o která se starají odsouzení pod vedením paní pedagožky volného času Terezie Hefnerové. Celkem se podařilo vytočit 80 kg medu.
Včely medonosné chováme na Gymnáziu Teplice (GT) již deset let. Nyní uprostřed léta 2021 máme již nějaký ten med stočený a nastal čas, kdy je třeba včely přikrmit. To dobře ví vrchní školní včelař Martin Rak.
Krásný fotoreport, na který se stačí podívat a už nabíhají chuťové pohárky, pořídil Jiří Hanzel v Rychvaldu. Po zhlédnutí fotek jistě také dostanete chuť na pořádný krajíc chleba s tím skvělým, co nám příroda odpradávna dává. Za snímky moc děkujeme.
Krásný fotoreport, na který se stačí podívat a už nabíhají chuťové pohárky, pořídil Jiří Hanzel v Rychvaldu. Po zhlédnutí fotek jistě také dostanete chuť na pořádný krajíc chleba s tím skvělým, co nám příroda odpradávna dává. Za snímky moc děkujeme.
František Korytár pracuje jako profesionální hasič v Žatci, bydlí v nedalekém Výškově na Lounsku. Jeho velkým koníčkem je včelaření. Dálkově kvůli tomu vystudoval učňovský obor, o jeho medy je mezi lidmi zájem. Připravuje i ochucené, třeba se zázvorem, rakytníkem či skořicí. Chystá se také namíchat pálivý med s chilli.
/DENÍK NA NÁVŠTĚVĚ/ František Korytár pracuje jako profesionální hasič v Žatci, bydlí v nedalekém Výškově. Jeho velkým koníčkem je včelaření. Dálkově kvůli tomu vystudoval učňovský obor, o jeho medy je mezi lidmi zájem. Připravuje i ochucené, třeba se zázvorem, rakytníkem či skořicí. Chystá se také namíchat pálivý med s chilli.
Krásný fotoreport, na který se stačí podívat a už nabíhají chuťové pohárky, pořídil Jiří Hanzel v Rychvaldu. Po zhlédnutí fotek jistě také dostanete chuť na pořádný krajíc chleba s tím skvělým, co nám příroda odpradávna dává. Za snímky moc děkujeme.
Krásný fotoreport, na který se stačí podívat a už nabíhají chuťové pohárky, pořídil Jiří Hanzel v Rychvaldu. Po zhlédnutí fotek jistě také dostanete chuť na pořádný krajíc chleba s tím skvělým, co nám příroda odpradávna dává. Za snímky moc děkujeme.
Krásný fotoreport, na který se stačí podívat a už nabíhají chuťové pohárky, pořídil Jiří Hanzel v Rychvaldu. Po zhlédnutí fotek jistě také dostanete chuť na pořádný krajíc chleba s tím skvělým, co nám příroda odpradávna dává. Za snímky moc děkujeme.
Krásný fotoreport, na který se stačí podívat a už nabíhají chuťové pohárky, pořídil Jiří Hanzel. Po zhlédnutí fotek jistě také dostanete chuť na pořádný krajíc chleba s tím skvělým, co nám příroda odpradávna dává. Za snímky moc děkujeme.
Krásný fotoreport, na který se stačí podívat a už nabíhají chuťové pohárky, pořídil Jiří Hanzel v Rychvaldu. Po zhlédnutí fotek jistě také dostanete chuť na pořádný krajíc chleba s tím skvělým, co nám příroda odpradávna dává. Za snímky moc děkujeme.
Krásný fotoreport, na který se stačí podívat a už nabíhají chuťové pohárky, pořídil Jiří Hanzel v Rychvaldu. Po zhlédnutí fotek jistě také dostanete chuť na pořádný krajíc chleba s tím skvělým, co nám příroda odpradávna dává. Za snímky moc děkujeme.
Krásný fotoreport, na který se stačí podívat a už nabíhají chuťové pohárky, pořídil Jiří Hanzel v Rychvaldu. Po zhlédnutí fotek jistě také dostanete chuť na pořádný krajíc chleba s tím skvělým, co nám příroda odpradávna dává. Za snímky moc děkujeme.
Krásný fotoreport, na který se stačí podívat a už nabíhají chuťové pohárky, pořídil Jiří Hanzel v Rychvaldu. Po zhlédnutí fotek jistě také dostanete chuť na pořádný krajíc chleba s tím skvělým, co nám příroda odpradávna dává. Za snímky moc děkujeme.
Krásný fotoreport, na který se stačí podívat a už nabíhají chuťové pohárky, pořídil Jiří Hanzel v Rychvaldu. Po zhlédnutí fotek jistě také dostanete chuť na pořádný krajíc chleba s tím skvělým, co nám příroda odpradávna dává. Za snímky moc děkujeme.
Krásný fotoreport, na který se stačí podívat a už nabíhají chuťové pohárky, pořídil Jiří Hanzel v Rychvaldu. Po zhlédnutí fotek jistě také dostanete chuť na pořádný krajíc chleba s tím skvělým, co nám příroda odpradávna dává. Za snímky moc děkujeme.
Krásný fotoreport, na který se stačí podívat a už nabíhají chuťové pohárky, pořídil Jiří Hanzel v Rychvaldu. Po zhlédnutí fotek jistě také dostanete chuť na pořádný krajíc chleba s tím skvělým, co nám příroda odpradávna dává. Za snímky moc děkujeme.
Krásný fotoreport, na který se stačí podívat a už nabíhají chuťové pohárky, pořídil Jiří Hanzel v Rychvaldu. Po zhlédnutí fotek jistě také dostanete chuť na pořádný krajíc chleba s tím skvělým, co nám příroda odpradávna dává. Za snímky moc děkujeme.
/VIDEO/ Med je ve sklenicích – a teď zbývá jen čekat. Přibude na podzim další zlatá medaile nejvyšší kvality ze soutěže Český med? Jednatel společnosti Spolana v Neratovicích Miroslav Falta věří, že ano.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Med je ve sklenicích – a teď zbývá jen čekat. Přibude na podzim další zlatá medaile nejvyšší kvality ze soutěže Český med? Jednatel společnosti Spolana v Neratovicích Miroslav Falta věří, že ano.
Jak se získává med? To pro Deník předvedli Jana Berková a Daniel Beran zvaný Sojka, kteří se včelaření věnují přes pět let. Obhospodařují zhruba sto včelstev na sedmi včelnicích na Plzeňsku.
I užitečné činnosti mohou být zábavné, když je děláte spolu a s úsměvem. Zapojte děti do tvorby dobrůtek. Uvidíte, že je bude bavit nejen konečné mlsání.
/FOTOGALERIE/ Historicky první městský med se stáčel při Medobraní v mladoboleslavském komunitním centru Klementinka. Dohromady vydaly úly padesát kilogramů medu. Stáčet by se přitom v letošní sezoně mohlo ještě jednou.
Čeští včelaři chystají zdražení medu o deset až dvacet korun za kilogram. Může za to především letošní chladné a deštivé jaro. Včelaři přesto doufají, že by včely mohly jarní ztráty dohnat a medová sezona by nemusela dopadnout špatně. Zatím je ale situace stále dost proměnlivá.
Bylinková zahrada pro místní kuchyni, největší jaderný vinohrad, ovocný sad a nyní i včelí úly. Na okraji střeženého areálu dukovanské elektrárny stojí pět včelích příbytků, do budoucna by jaderné včely mohly produkovat okolo sta kilogramů medu ročně.
Jedno krásné slunečné dopoledne strávily děti z Dětské skupiny Brouček svůj čas sběrem pampelišek pro babičky a dědečky z Alzheimercentra ve Zlíně, aby z nich připravily pravý pampeliškový med. Tato spolupráce v rámci projektu "Mezigeneračně" vykouzlila úsměv na tváři nejen našim Broučkům, ale i babičkám a dědečkům.
Pampeliška. Pro někoho plevel, pro jiného lék. Těžko si představíme hezčí období roku, než když na jaře rozkvetou pampelišky. Žlutý koberec je rájem pro včely. Z květů si můžeme vyrobit med i v domácích podmínkách.
/VIDEO/ Bochník chleba se solí, svíce ze včelího vosku, kytice polních lilijí a sklenice včelího medu. Těmito dary přivítali včelaři při bohoslužbě v neděli 23. května dopoledne olomouckého biskupa Antonína Baslera v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Svatém Hostýně, kde se uskutečnil 19. ročník Národní pouti včelařů.
Pampeliška. Pro někoho plevel, pro jiného lék. Těžko si představíme hezčí období roku, než když na jaře rozkvetou pampelišky. Žlutý koberec je rájem pro včely. Z květů si můžeme vyrobit med i v domácích podmínkách.
/FOTOGALERIE/ Včelař Lukáš Matela z Brantic na Světový den včel pozval přátele na exkurzi do tradičního i ekologického včelařství a nabídl ochutnávku medu i medoviny. Co je to vlastně Světový den včel?
Pampeliška. Pro někoho plevel, pro jiného lék. Těžko si představíme hezčí období roku, než když na jaře rozkvetou pampelišky. Žlutý koberec je rájem pro včely. Z květů si můžeme vyrobit med i v domácích podmínkách.
Pampeliška. Pro někoho plevel, pro jiného lék. Těžko si představíme hezčí období roku, než když na jaře rozkvetou pampelišky. Žlutý koberec je rájem pro včely. Z květů si můžeme vyrobit med i v domácích podmínkách.
Pampeliška. Pro někoho plevel, pro jiného lék. Těžko si představíme hezčí období roku, než když na jaře rozkvetou pampelišky. Žlutý koberec je rájem pro včely. Z květů si můžeme vyrobit med i v domácích podmínkách.
Vyzbrojte své tělo medovým štítem. Během zimních měsíců a chřipkových období sahá mnoho lidí po zdravých potravinách, jako jsou ovoce a zelenina, ze kterých tělo čerpá prospěšné vitamíny a minerály. Potravinou, na kterou se v souvislosti s posilováním imunity často zapomíná, je včelí med. Příznivé účinky medu jsou však známé již po staletí.
Pampeliška. Pro někoho plevel, pro jiného lék. Těžko si představíme hezčí období roku, než když na jaře rozkvetou pampelišky. Žlutý koberec je rájem pro včely. Z květů si můžeme vyrobit med i v domácích podmínkách.
Pampeliška. Pro někoho plevel, pro jiného lék. Těžko si představíme hezčí období roku, než když na jaře rozkvetou pampelišky. Žlutý koberec je rájem pro včely. Z květů si můžeme vyrobit med i v domácích podmínkách.
Pampeliška. Pro někoho plevel, pro jiného lék. Těžko si představíme hezčí období roku, než když na jaře rozkvetou pampelišky. Žlutý koberec je rájem pro včely. Z květů si můžeme vyrobit med i v domácích podmínkách.
Pampeliška. Pro někoho plevel, pro jiného lék. Těžko si představíme hezčí období roku, než když na jaře rozkvetou pampelišky. Žlutý koberec je rájem pro včely. Z květů si můžeme vyrobit med i v domácích podmínkách.
Pampeliška. Pro někoho plevel, pro jiného lék. Těžko si představíme hezčí období roku, než když na jaře rozkvetou pampelišky. Žlutý koberec je rájem pro včely. Z květů si můžeme vyrobit med i v domácích podmínkách.