Kreativ

ŠTÍTEK: mysl

Havlíčkobrodská dvanáctka.

Konkurence je zdravá, říká Zbyněk Palička

Havlíčkův Brod /ROZHOVOR/ - Hudební festival STOCK Dobrohostov už více než dvě desítky let nabízí fanouškům přehlídku mnoha hudebních žánrů. Pevnou součástí programu dnes již třídenní akce se v určité době staly „nedělní dechovky“, díky kterým do malé vísky na Havlíčkobrodsku s pouhými 147 stálými obyvateli našly cestu davy milovníků tohoto specifického žánru…

Ilustrační foto

Jaká je cena za Dětský ráj?

Karlovy Vary – Podaří se Karlovarskému kraji koupit od České pošty parcelu areálu Dětského ráje? O tom rozhodne cena.

Jóga. Ilustrační foto.

Chcete uvolnit svou mysl? Vydejte se na jógu

Střední Čechy /ANKETA/ - Každodenní stres a pracovní nasazení si vybírá svou daň. Většina z nás je pod velkým tlakem. Pokud toužíte po aktivitě, která zpevní vaše tělo a ještě přitom uvolní vaši mysl, je jóga přesně to, co hledáte.

Kondiční trenérka Černých andělů Petra Königová (vpravo).

"Jsou tady krásné kopce a sjezdovky." Königová zoceluje Anděly v přírodě

Most /ROZHOVOR/ - Když jste v týmu, kde kondiční trenérka je milovnicí sparťanských běhů založených na fyzičce, síle, obratnosti a rychlosti, tak vám může být dopředu jasné, že soustředění pod ní nebude dovolenou o zmrzlině a koupání. Mostecké házenkářky to tak mají. Cepuje je totiž Petra Königová. Černé anděly před novou sezonou honí po kopcích na soustředění v Horní Blatné.

Ilustrační foto

Za smrt v sauně padlo první obvinění

Jičín - O Velikonocích otřásla chatovou osadou v Robousích na Jičínsku tragická událost. Dvě ženy zemřely v podomácku zhotovené sauně. Okresní zastupitelství Jičín vzneslo obvinění.

Synové Adama a Evy - výstava v dobrušském lapidáriu.

Synové Adama a Evy - výstava v dobrušském lapidáriu

Dobruška - „Oči se popásly, mysl zamyslela, duše potěšila,“ zní vzkaz v návštěvní knize nové výstavy nazvané Synové Adama a Evy – Putování, která byla v lapidáriu v Dobrušce slavnostně zahájena 13. července.

Slavnostním průvodem odstartovaly v sobotu oslavy 150 let fungování Lázní Darkov. Lázeňský park se vrátil do druhé poloviny 19. století.

OBRAZEM: Dalších 150 let, znělo přání gratulantů

Karviná – Slavnostním průvodem od řeky mostu přes Olši a zprávou od císařpána, kterou přednesl jeho vyslanec, major Marek Tichý, začaly v sobotu odpoledne v Darkově oficiální oslavy 150 let fungování tamních lázní.

V Sedlici je už skoro rok zavřený obchod. 


Sedličtí jsou rok bez obchodu

Sedlice – Už téměř rok se bez obchodu s potravinami a dalším doplňkovým sortimentem, který míval otevřeno šestkrát týdně, musí obejít Sedlice, obec obklopená turistickými lákadly. Zejména v letní sezoně, kdy tam zavítá spousta výletníků nebo se zastaví cykloturisté, je absence obchodu velice nepříjemná.

Rolls-Royce Wraith.

Průměrný majitel Rolls-Royce je mladší než kdy dříve. I než byste čekali

Když se řekne „majitel Rolls-Royce“, koho si vybavíte? Většině lidí pravděpodobně přijde na mysl starší, distingovaný pán s modrou krví, který j dědicem obrovského rodinného impéria, předávaného z generace na generaci. To je nicméně chyba, protože jak se ukazuje, majitelé super-luxusních britských automobilů se výrazně změnili.

Nábřeží Edvarda Beneše v Přerově v červenci 1997. Ilustrační foto

Dvacet let od ničivých povodní: desítky obětí a škody za miliardy

/VIDEO/ Dějištěm jedné z největších přírodních katastrof 20. století ve střední Evropě se počátkem července 1997 stala severní Morava a Slezsko. Celkem si v České republice velká vody vzala na padesát lidských životů. Škody, výstavby hrází, valů a dalších ochranných bariér přišly na desítky miliard.

Čáslavice. Ilustrační foto.

Volejte sláva a tři dny se radujte! Čáslavice budou slavit ve velkém stylu

Čáslavice - V pátek 7. 7. 2017 ve 20 hodin začnou v Čáslavicích velkolepé oslavy, které potrvají až do neděle. Důvodů k veselí je hned několik. Čáslavice letos slaví šťastné 777leté výročí a k této události si nechaly zhotovit vyšívané symboly, nad kterými vyšívačky strávily více než měsíc mravenčí ruční práce.

Ilustrační foto

VZPOMÍNÁME: Antonín Berger, osobnost s velkým O

Příbram - Závodník, manažer, ředitel, podnikatel, časoměřič, organizátor, otec, dědeček, … ale hlavně úžasný člověk. To jsou jen některá synonyma, která mi přichází okamžitě na mysl ve chvíli vyslovení jména Antonín Berger.

Kandidát na funkci prezidenta Michal Horáček navštívil 15. března 2017 Jablonec nad Nisou.

Horáček chce pomoct s podpisy dalším kandidátům. Hilšer je pro, Drahoš proti

Prezidentský kandidát Michal Horáček chce otevřít své mobilní petiční stánky pro sběr podpisů také Marku Hilšerovi a Jiřímu Drahošovi. Věří, že tím přispěje ke zvýšení kvality demokratického prostředí. Ti se v názoru na jeho iniciativu liší. Zatímco Marek Hilšer krok přivítal, tým Jiřího Drahoše je z něj spíše v rozpacích.

Kandidát na funkci prezidenta Michal Horáček navštívil 15. března 2017 Jablonec nad Nisou.

Horáček chce pomoct s podpisy dalším kandidátům. Hilšer je pro, Drahoš proti

Praha - Prezidentský kandidát Michal Horáček chce otevřít své mobilní petiční stánky pro sběr podpisů také Marku Hilšerovi a Jiřímu Drahošovi. Věří, že tím přispěje ke zvýšení kvality demokratického prostředí. Ti se v názoru na jeho iniciativu liší. Zatímco Marek Hilšer krok přivítal, tým Jiřího Drahoše je z něj spíše v rozpacích.

Modlešovice na Strakonicku

V Modlešovicích musejí šetřit vodou

Strakonicko - Pro nedostatek pitné vody je v obci Modlešovice (MěÚ Strakonice) nutné omezit napouštění bazénů, mytí vozidel a zalévání zahrad vodou z veřejného řadu.

Žáci Základní školy Zlatá stezka 387 v Prachaticích vyráběli v KreBul dešťové hole.

V KreBul děti vyráběly dešťové hole

Prachatice - V KreBul, o. p. s. pršelo, ale nebyl to žádný liják! Setkání v KreBulu využili žáci Základní školy Zlatá stezka 387 v rámci volných dní před blížícími se prázdninami.

Sluchátka

SteelSeries Arctis 5 aneb když superlativy nestačí

Dlouho jsem přemýšlel nad nadpisem této uživatelské recenze, nakonec jsem zvolil nejneutrálnější variantu. Na mysl mi totiž přicházela označení jako „svatý grál mezi sluchátky" nebo „jednoduše boží headset". Sluchátka SteelSeries Arctis 5 si vás zkrátka získají ve všech aspektech.

Cyklista KC Kutná Hora vyhrál na Českém poháru horských kol v Bedřichově sprinty i kategorii Expert v závodě cross country. Foto: archiv J. Kavalíra

Cyklista Kavalír musí nominaci vybojovat v Belgii

Bedřichov /ROZHOVOR/ – Další parádní víkend zajel kutnohorský cyklista Jakub Kavalír z KC Kutná Hora, který vyhrál v sobotu v elitní kategorii sprinty na Českém poháru horských kol v Bedřichově. O den později ovládl i svou kategorii Expert v disciplíně cross country. Je tak blízko celkovému prvenství v Českém poháru v obou disciplínách.

Úniková hra: šedesát minut ve středověkém žaláři. Nejprve je potřeba dostat se z uzamčených cel. Ilustrační foto.

Úniková hra The Chamber v Ostravě se stává populární

/FOTOGALERIE, REPORTÁŽ DENÍKU/ „Probouzíte se v neznámé starobylé místnosti. Objevením prastarého tajemství, které mělo být navždy skryto, jste se dopustili vážného zločinu, za který byl vynesen trest nejvyšší…" Úniková hra v autentickém středověkém prostředí podobná populární televizní soutěži Pevnosti Boyard začíná.

Fotografická výstava mapující životní příběhy zajímavých lidí z Miroslavi zaplní tamní zámek v polovině července.

Zámek v Miroslavi ožije příběhy místních lidí

Miroslav /FOTOGALERIE/ – Řezbář, vědec, podnikatel, rekordmanka ve skládání puzzle nebo tým hasiček. Lidé různých profesí, kteří zdánlivě mají společného jen to, že pochází z Miroslavi na Znojemsku. Nyní se s jejich příběhy seznámí prostřednictvím fotografické výstavy i návštěvníci miroslavského zámku.

Za Lužánkami zůstane umělý povrch, na kterém čeští reprezentanti vybojovali stříbrné medaile. Fotografie je ze semifinálového zápasu proti Rumunsku.

Sportovní areál u Lužánek se rozroste. Městu zůstane hřiště na malou kopanou

Brno – O víkendu skončené mistrovství Evropy v malé kopané, které hostilo Brno, zanechá ve městě nejen vzpomínky v myslích diváků. Za Lužánkami totiž zbyl umělý povrch, na kterém hráči soupeřili o titul. „Postavíme na místě ještě menší tribunu a až se na podzim budou zkracovat dny, přidáme i osvětlení. Sportovcům budou sloužit také kabiny, které jsou připravené na tradiční zimní bruslení," okomentoval plán náměstek primátora Petr Hladík.

Učitel laického buddhismu Jakub Kadlec.

Jediným cílem buddhismu je vyrábět šťastné lidi

Kladno /FOTOGALERIE/ - O přístupu buddhismu k životu v moderní společnosti bude v pondělí 19. června od 19 hodin hovořit učitel laického buddhismu Jakub Kadlec, který se věnuje buddhistické praxi více jak 20 let. Téma přednášky je Karma - příčina a následek. Přednáška se uskuteční v 2. patře bývalého domu Otta v kladenské Váňově ulici. V závěru bude vyhrazen prostor pro otázky a proběhne krátká meditace.

Tibetská lékařka v Luhačovicích

Na tibetské lékaře vyplázněte jazyk!

Staletími prověřené účinky Tibetské medicíny přijela do Luhačovic představit tibetská lékařka Dr. Bhuti Losang. Kouzelné bylinky doporučovala zájemcům v Boutique hotelu RADUN, v příjemném hotelovém pokojíku s balkonkem a výhledem do daleka.

Vyzdobená škola přivítala prezidenta. Na snímku je učitelka 9. třídy Věra Kůsová.

Vyzdobená škola přivítala prezidenta

Cehnice - Datum 13. června 2017 zůstane v myslích mnoha obyvatel Cehnic dlouho zapsané. Byl to den, kdy obec navštívil prezident Miloš Zeman v doprovodu hejtmanky Jihočeského kraje Ivany Stráské.

Štěstí je stav mysli v Němčicích nad Hanou

Krampol a spol. baví Prostějovsko, tentokrát v Němčicích

Čtvrtou zastávku zábavného pořadu Štěstí je stav mysli si vychutnali diváci v sále sokolovny v Němčicích nad Hanou. Zábavu jim po celý večer obstarali bavič Jiří Krampol, sexuolog Radim Uzel a Petr Michek, jenž stojí za vznikem občanské poradny v Prostějově, která celou akci pořádá.

Předávání Zlatých křížů a Zlatých medailí Dr. Janského na jablonecké radnici.

Jablonečtí dárci krve obdrželi zlaté medaile a kříže

Jablonecko - Slova díků jsou za cenný dar krven jen zlomek poděkování. Jsou zdraví, správně se stravují, pečují o své tělo i mysl. Rozhodli se ostatním dávat to nejcennější, co člověk má. Svou krev, životadárnou tekutinu.

Pupeční šnůra.

Deník nastávající prvorodičky. 35. týden

Nelítostný pohled na těhotenství a mateřství. Sledujte s námi týden po týdnu zkušenosti nastávající prvorodičky.Zdroj: http://liberecky.denik.cz/nazory_region/denik-nastavajici-prvorodicky-31-tyden-20170507.html

Ilustrační foto.

Otázka na víkend: dovolená

Orlickoústecko - Čas dovolených se kvapem blíží. Chystáte se do zahraničí, nebo dáte přednost tuzemsku? Máte tip na zajímavý výlet či událost?

Ilustrační foto

Vrchovina je velmi blízko, nejhorší los má Bystřice

Žďársko – Dvě kola před koncem letošního ročníku fotbalové divize D jsou v sestupovém ohrožení všechny čtyři celky ze Žďárska. Vzhledem k situaci ve vyšších soutěžích totiž letos do krajských soutěží poputují hned tři nejhorší týmy.

Bohouš Šroubek v cíli.

Z policistů se vyklubali dobráci

Kladno – Ciferník sportesteru běžce Bohouše Šroubka ukazoval v cíli 199 km a 700 m. „Udělal jsem si ještě malé kolečko, aby mi tam naskočila dvoustovka," usmíval se borec, jenž si trasu cyklistického Karlovy Vary – Unhošť střihl po svých, a to nonstop v obou směrech! „Když jsem dobíhal, tak jsem v Kyšicích regulérně brečel, že už jsem doma," prozradil.